Superheater е нещо, което използва прегретите пари и с тях ще топли бойлера - нещо такова.
Superheater е нещо, което използва прегретите пари и с тях ще топли бойлера - нещо такова.
Иха, каква марка е тази термопомпа?
Предполагам, че е това:
Аз пък бих искал да ви питам, като ще правите някаква сравнително сложна и скъпа система, защо не си намерите фирма, на която да се доверите и да ви направи професионално нещата, а тръгвате по пътя на "направи си сам" и "питай по форуми". Хайде, да сте "парче-майстор" добре, но мисля, че сам казахте, че не сте навътре в материята.
Ами ЕТО ЕДИН бойлер, който е проектиран за нискотемпературен източник - площ на серпентината 3м2. Можеш ли да я сравниш с горната серпентина на твоя бойлер, която е 6 (шест) пъти по-малка? И е прав VanDan - това е нова материя, която сега навлиза, има много нови неща, скъпи компоненти, не е като да подвържеш каминка с 3-4 радиатора. Като не се направи както трябва защо се дават едни грешни пари?
Абе не стана съвсем ясно този суперхитър дето използва прегрети пари как точно го прави през водната серпентина на бойлера... щото ако ползва междинен топлообменник то вече няма да е толкова супер
Абе фирма го прави, ама и аз искам да съм наясно и затова питам.
И понеже имам свободно време пред компютър та затова пиша.
Те ми казаха за тоя "супер-хитър" но не знам как точно работи.
А за ТП и буферния съд можело и със и без, и на мен ми се видя странно и затова реших да попитам тук.
Но както в повечето случаи, не получих това което очаквах..
Прави впечатление, че тук специално има двама-трима изявени специалисти, които ако ТП не е въздух-вода кучета е яли, но ако е от "тяхните" - то това е най-доброто!
Колеги, не хубаво да се гаврите с човечеца, ясно ви е, че говори за desuperheater на прегретите пари, само не ми е ясно дали зане, че реално мощността, която ще получава е до 25% от общата мощност студова + ел. мощност на компресорите. До тук хубаво, но трябва и да има товар в режим охлаждане, щото ако няма няма да има и отпадна топлина.
А да не говорим, че такава система на гаражна термопомпа би трябвало да притеснява всеки
- - - - - - - - - -
Реално важно е наличието на воден обем, за да се разредят пуск / стоповете и да не ти замине компресора. За инверторните машини може да се приложи схема без буфер, но винаги препоръчвам да има такъв, простата сметка е от 5 до 10 литра на киловат студова мощност.
А за това, кой какво хваали, да ти кажа - всеки хвали това от което е доволен. За мен комбинацията от инверторни компресори + desuperheater + гаражна фирма е равна на много проблеми и ядове, както се казва явно искаш да станеш близък със сервизните спецове на фирмата
Чакам снимки на машината, нямам търпение! Искам и описание на работата в режим отопление в комбинация с БГВ.