Може да не е перфектна, но цялата ми къща има 6см. изолация. Нов покрив и т.н. Котелът е морално остарял, но си харчи съвсем нормално. Нямам проблем с минималната мощност. Котелът си работи без прекъсване и като стигне зададената температура спира за дълго време. Това показва, че изолацията действа. Но в добре изолирано жилище това ще оказва влияние и при котел и при ТП. Така че остава само сравнение на разхода на ТП и котел. Ми котелът няма как да е повече от 1, а ТП все пак има доста повече - поне 3 коефициент. И десетки пъти сме писали, че ток ползват всички и за това промени в цената му са доста сложни, а газ сме много малко и въобще не ги бърка да повишават цената. От 10-на абонати (къщи и апартаменти) около мен на газ, всичките се отказаха и аз съм "последния мокихан".
То на пелети е доста по-евтино от газ, а ти чак с ТП сравняваш. Коментирам само месечен разход в пари. Вече, като се намесят първоначални инвестиции става по-сложно. Точно заради това си карам на газ, защото след няколко опита с котли (имам 2 броя - Дакон на твърдо и Имергаз на газ) няма вече паричен ресурс за нови опити. Имам и 2 стари климатика, които наистина могат да охладят цялата къща.