Газовите котли отдавна имат такава функция, но както виждаме - светът се глобализира пред очите ни и довчерашни върли конкуренти се обединяват - някои с цел оцеляване, други с цел завладяване и монополизиране на пазара. Ако доскоро газовия и климатичния бранш бяха конкуренти, то сега сме свидетели на все повече взаимноизгодни сътрудничества. Вече въобще не е новост, а масово навлизат хибридните термопомпи в комбинация с газов котел. Най-големият производител на кондензни газови котли представя най-добрата термопомпа, друг лидер на пазара на климатична техника представи наскоро най-малкият кондензен газов котел. Така че има постоянни преливане на технологии, софтуери и няма нищо чудно, че в контролера на термопомпата е заложена и нова функция - съхнене на бетона. Лично аз никога не съм ползвал тази функция, просто съм нямал такива обекти. На запад се ползва много технологията на вграждане на тръбите на подовото в бетона. Това има много плюсове, а единият от всички е, че подовото може да се ползва за по-бързо съхнене на бетона с което се скъсява значително технологичното време за съхнене, съкращават се сроковете на строителство, което води до големи икономии на средства.