Принципно си прав за варовитата вода, макар че това се получава при високи температури, при 50 например, отлаганията са пренебрежими. Поне водосъдържателя и серпентината са неръждаеми с 10г гаранция, което си е някакво успокоение.
Иначе дори и да избереш без вграден водосъдържател, един отделен със серпентина и един трипътен вентил не са чак такава сериозна инвестиция. Така или иначе ти трябва БГВ, защо да не се произвежда евтино?

Новини
 Новини Форум
 Форум Актуално
 Актуално сървър
 сървър
 174Одобрявам
174Одобрявам

Отговор с цитат
  Отговор с цитат Разбира се докато всичко не влезе в експлоатация (което ще е поне след година) няма как да знам със сигурност. Относно водата мислил съм за омекотител преди години още, но тогава ми предлага едни доста обемни съдове с разни смоли, които трябваше да се сменят на определен период/дебит, а тогава нямаше къде да ги слагам и се отказах. Варианта с трипътния вентил итн съм си го мислел, но се стремя да бягам от подобни after market изпълнения защото с тях винаги идват някакви допълнителни главоболия, които в последствие са ми излизали през носа. Все пак има време и ще се мисли. Но като цяло ако трябва да гледам реалистично на нещата в момента ползвам обикновен бойлер 120 литра на Елдом с някакъв програматор, който топли водата само на нощна тарифа. За последния месец ми е изхарчил 150кв тоест 15 лв. като винаги имам топла вода. Не мисля, че една инвестиция от 3500 лв би се изплатила в разумен срок.
 Разбира се докато всичко не влезе в експлоатация (което ще е поне след година) няма как да знам със сигурност. Относно водата мислил съм за омекотител преди години още, но тогава ми предлага едни доста обемни съдове с разни смоли, които трябваше да се сменят на определен период/дебит, а тогава нямаше къде да ги слагам и се отказах. Варианта с трипътния вентил итн съм си го мислел, но се стремя да бягам от подобни after market изпълнения защото с тях винаги идват някакви допълнителни главоболия, които в последствие са ми излизали през носа. Все пак има време и ще се мисли. Но като цяло ако трябва да гледам реалистично на нещата в момента ползвам обикновен бойлер 120 литра на Елдом с някакъв програматор, който топли водата само на нощна тарифа. За последния месец ми е изхарчил 150кв тоест 15 лв. като винаги имам топла вода. Не мисля, че една инвестиция от 3500 лв би се изплатила в разумен срок.
						 Първоначално публикувано от AC_From_Hell
 Първоначално публикувано от AC_From_Hell