Първоначално публикувано от
tweeg В неделя си взех един Finlux 22FLHY930LHU
По принцип това, което търсих беше 22 инчов с кабелен тунер и USB плеър.
Ето и първите впечатления.
Съдържание на кутията: телевизор, стойка, ръководство (за идиоти) и кабел 3 женски чинча към жак 3-ка.
От към дизайна:
Има дупки за планка отзад на по 75мм. Обаче извода за антена, SCART, двете HDMI, VGA, изхода за аудиото и кабела за захранване са и те отзад. С други думи не можете да го "лепнете" на стената.
USB-то и CAM модула поне са странични.
Дистанционно: е те такова "чудо" няма никъде - 30 на 5 на 2.5 см. То си е направо хладно оръжие. Някаква странна смесица между огромни и миниатюрни бутони.
Сега за телевизора:
По спецификация има DBV T+C MPEG4.
Аз съм на СКК.
Пуснах първоначална инсталация. Пита за език и почва да търси.
При първи опит откри около 40-50 цифрови канала + аналоговите.
Програмите ги реди: от 1 нататък цифровите, от 500 нататък аналоговите.
След доста голямо суетене защо не намира всички цифрови канали пуснах наново търсене, но този път със стъпка 1000KHz, а не както е по подразбиране 8000KHz.
Е тука вече намери всичко - цифрови канали, радия и HD каналите.
Има възможност за пренареждане на каналите, лошото е, че като вкарате някой канал и долните се избутват назад. Така че редете ги последователно от първия нататък. На 0 не може да сложите нищо.
За SD каналите дето са 4:3 има следните опции:
Ауто
4:3 - стандартно като на всички телевизори
16:9 - стандартно като на всички телевизори - ако излъчването е 16:9 (примерно мачове по Диема или филми по Тв7) ви го прави да изглежда "нормално".
Панорама - разтяга настрани и има стрелки са местене нагоре надолу. Не съм му хванал идеята още.
Кино - Реже отгоре и отдолу "черните" ивици и останалото до зумва на цял екран. Има стрелки за местене нагоре надолу. Др. Хаус по Нова се гледа идеално при този режим.
Субтитри - май е като Кино, но е смъкнато по подразбиране най-отдолу. Ако случайно гледате нещо със субтитри и ви мързи за мърдате "Кино" надолу, вие направено.
14:9 - разтяга странично до 14:9
14:9 Приближение - Зумва. Има възможност за местене нагоре надолу
Общо взето филмите се гледат на Кино, а новините на "14:9 Приближение"
USB плеъра.
1) Пробвах към 10-на филма - нямаше проблеми с картина и звук. Пробвал съм филми дето са по 700МБ, така че надали измежду тях е имало нещо различно от мп3 за звук и резолюция повече от 480 на ...
2) *.sub ги разпознава, но не може да ги синхронизира, така че обръщайте на *.srt там проблеми няма.
3) Главна кирилска буква "Е" излиза като обърната ?
Версията на софтуера е V.7.8.6c. "E"-то не излиза и в менютата. Примерно идете в настройките за звук. Там ще видите "?квалайзер" ако има проблеми с "Е"-то.
4) независимо от това в какви директории сте сложили файловете, браузъра ви ги показва "плоско". Може да си избирате кои да са субтитрите.
5) Прави ми впечатление, че USB-то загрява, въпреки че не се гледа филм от него, а върви телевизия.
Ами това е за сега. Общо взето за парите си - в момента е 369 лева и предвид факта, че го вземам за детската дето сина надали ще гледа друго освен Дисни чанел и дублирани филми от флашка, горе долу става.
P.S. малко допълнение за субтитрите.
- Размерът може да се избира от 44 до 54 pt. На 54 си е доста голям. Няма проблеми с четенето.
- има опция за изместване напред/назад, но не съм я пробвал