Страница 7 от 10 ПърваПърва ... 56789 ... ПоследноПоследно
Резултати от 91 до 105 от общо 138

Крадецът вика. "Дръжте крадеца!"

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Demokart
    Guest

Re: Крадецът вика. \

Аз просто прочетох и други форуми по темата и това, до което са стигнали други хора като извод... Нямам проблем с еди-коя-си фирма лично аз, нека да е ясно. Още по малко с Mr.TECHNO - не го познавам, няма как да имам. Именно защото нямам и не смятам да имам, не съм сезирал никой, освен този форум и, надявам се, съвестта на някои хора. Темата е добра, не защото става въпрос за еди-коя-си точно, а защото критикува безпринципността на известна част от производителите на софтуер - вкл. световни такива.
    Неправомерен достъп до сървър на който и да е не съм осъществявал, спокойно. Но адрес, име и парола на този сървър ги има из нет-а...
    Искам наистина публично да се извиня на Mr.TECHNO, ако съм го засегнал! Съжалявам, че се налага да защитатаваш точно тази кауза за невинността на еди-коя-си фирма, за която някой твърди, че не играе по правилата и пуска някакви неща...
    В знак на уважение към Mr.TECHNO, ще редактирам всичките си постове досега и ще заменя името с "еди-коя-си БГ фирма" - нека не цапаме толкова. Който иска - да се присъедини към мен.
    Но наистина нека обсъждането на темата продължи - наистина има много неясни моменти
    Кой крив и кой прав - не се решава във форум.
    Лека вечер

2.  

3. Member
    Тук е от
    Oct 2003

Re: Крадецът вика.

Mr.TECHNO,
    Ти какво ще правиш с данните ми не ме интересува. Ако искаш си ги разпечатай на хартийка и после я използвай за тоалетната. След като Demokart се е докопал до сборника ви с песнопения, това означава, че всеки грамотен компютърджия може да го направи. Е, защо трябва аз като ваш клиент да страдам от нечия алчност? Ако конкуренцията ми влезе при вас и вземе данните на продавачката ми, която ми е и любовница, вие дали ще можете да ми намерите друго гадже или ще трябва после вас да оправям?
    Между другото, в бутончето, което натискам, пише ли какви данни ви изпращам? Не е ли това подвеждане и измама?

Всъщност, не ме интересува какво ще ми отговориш. Явно вас не ви интересува мнението на клиентите и останалите, а парите са преди всичко. Нищо, живи и здрави.

Само се чудя какво би станало ако пратя програмата ви на LawaSoft и останалите по-известни антиспайуер фирми и им обясня точно как работи, дали няма да я сложат в следващия ъпдейт на антиспай дефинициите си.

4. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2003

то Mr.TECHNO е ясно защо ги защитава, нали им е дистрибутор, ама горкия никак не е наясно с механизма на 'регистриция'.
    Никъде при Лицензионното споразумение не пише че изпращат пълни данни какво си ял, какво си пил и какво имаш инсталирано на компютъра си, а не им е това работата, те обаче ловко грабят всичко, 'за всеки случай', ама аз му вярвам на Mr.TECHNO , те са честни хора, нииикога няма да злоупотребят с тази информация, дори след като ти се обадят 2-3 пъти и те заплашат с Икономическа полиция ако не им платиш.
    Аз да не излизам лош пророк, ама просто им е бедна фантазията на ГенСофт, както в явен вид пращат и име и парола за FTP-to си при регистрация, какво ще стане ако братушките (руски и китайски) решат да им вземат FTP-to за безплатен хостинг.
    Тогава ще разберат, че с трици маймуни не се ловят, и че КЛИЕНТА по презумпция не е КРАДЕЦ, колкото и на тях да им е мъчно. Уважавай за да те уважават, ебаваш ли се - ще те ебават. Това е закона на пазарната икономика.
    Явно е, че ползват челния опит на баче Били, ама да не вземат да сбъркат дойната крава с някой бик щото тогава може и да усетят щастливи.

5. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

@BlackAder - скучно ми стана без теб

Мастер Паролата щом я знае @Demokart  определено май е бил човек от екипа на Gensoft или има поне такъв много добър познат - засега е сменяна 3 пъти , това е 4-я Мастър Пас - и е отскоро и ако я знае  , няма какво да говорим. ( Dekart бе старото име на програмата - нещо почвам да си мисля . )

@Demokart   пиши ми на ПМ каква е ! ( всеки може да каже че я знае , ама дали е така )

Мастер пас-ът е за програмата, но не и за FTP-то.
    По същата логика всеки на който му хакнат сайта и там има база данни е под ударите на закона.
    Честно - чудите се как да наплюете фирма с добра програма която си защитава интерсите  , или друг се чуди  как да си опрадае нелегалното и хакване!

На сайта ни има списък с имената на клиентите , но не и друга нформация.
    На друго място е каталога с булстат , адреси , мол, тел и предмет на дейност

Определено за да се регистриаш си казва кои полета трябва да са попълнени!
    каквото и да ми прати друго - не се взема.Как да го обясня по друг начин.

@BlackAder ти как би реагирал ако някой ти краде програмата и го хванеш ?

Това ми бе последното мнение по тази тема .
    каквото и да кажа и разясня - "На съдът всичко е ясно - да влезе убития"

Ще помоля който има да ми казва нещо лично - на ПМ
    Тука пишете каквото си искате - няма да отговарям, не виждам смисъл вече.

6. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005

Цитат Първоначално публикувано от Mr.TECHNO
    ...Определено за да се регистриаш си казва кои полета трябва да са попълнени!
    ...Това ми бе последното мнение по тази тема .
    ...Тука пишете каквото си искате - няма да отговарям, не виждам смисъл вече.
    Въпроса е "защо ти праща допълнителна информация без потребителя да знае", а не "дали се взема или не".
    И не се опитвай да се измъкваш, в случая, като си казал А, редно е да кажеш и Б

7. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

Чакай сега този фаил който го показа колегата аз не съм виждал да има такъв подробен.
    Все си мисля че той ми изпрати копие на INI фаила.
    лично съм гледал какво се получава и затова не твърдя това.

Това е - каквото и да кажа , няма сми.
    Който има въпроси - има къде да ги обърне

8.  

9. Demokart
    Guest

@Demokart пиши ми на ПМ каква е ! ( всеки може да каже че я знае , ама дали е така )
    Ами всеки може да каже, че завършва на 359, ама колко биха се сетили точно за това?

На сайта ни има списък с имената на клиентите , но не и друга нформация.
    На друго място е каталога с булстат , адреси , мол, тел и предмет на дейност
    Никой не говори за сайта, а за ФТП-то

Определено за да се регистриаш си казва кои полета трябва да са попълнени!
    Ами опитай по друг начин или нека великия Г да го обясни. Да, проверих току-що! Пише кои полета, прав си! Но между тях няма поле Версия на Офиса или Username на Win. Дори няма поле e-mail адреси на всички служители Леле, как ли спамите....!!

Между другото, доколкото знам, Демокарт идва наистина от Демо и ***, както беше старото име на ***. Имаш нюх. Но дотук. Никога не съм дори доближавал човек от еди-коя-си БГ фирма.... И не съм ти бил колега (извинявай, че на Ти говоря). И не смятам. Гадно, но... може би заслужено. А този файл е извадка от въпросната регистрационна информация, която се праща. Едно време, когато Коранто повдигна темата, беше цял e-mail Има напредък - сега е само 200-300 байта.

10. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005

Мен също така ме вълнува въпроса, тия 1375 клиента (*), на които имената са публикувани в сайта, дали ли са съгласието си за това ? Изобщо някой питал ли ги е "Може ли да ви публикуваме в списъка с клиентите ?"
    Ако те не са били питани, това се счита за реклама на чужд гръб (в цивилизованите страни)

(*) в тоя момент (21-02-2006 22:58), на сайта има публикувани 1375 клиента - име на фирма, град, с какво се занимава

// Ебаси рекламата има на сайта в http://www.***.bg/top.html
    "софтуер, който знае всичко за Вашия бизнес"

11. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2003

@BlackAder ти как би реагирал ако някой ти краде програмата и го хванеш ?
    Моите програми нямат защита, и представи си - никои не ги краде, напротив, сами ме търсят да си плащат, щото са доволни хората от това че програмите ми работят, а грешките ги оправям в рамките на 24 часа. За мен клиента е човека дето ми пълни джоба, не го третирам като убиец, изнасилвач и крадец, поне докато не го докажа със ЗАКОННИ средства, а не със приоми от шпионските филми, които пак ти казвам НЕЗАКОННИ СА, питай г-н Чокоев ако не вярваш, те са говорили с адвокати, ама за момента така им изнася.

А колкото до извъртането ти "Мастер пас-ът е за програмата, но не и за FTP-то.", както Demokart ти каза - кой ти говори за Мастер Паролата за програмата (респективно базата данни), я си пусни един снифер (ако нямаш Linux сървър с прокси да си го видиш директно) и виж при регистрация как и къде се свързва програмата, какви FTP-to ползва и какви Username&Password, па после опитай паролите дето си видял със снифера (законно, щото е на твоята машина) и влез във FTP-to на Генсофт (аз не съм влизал, само съм чувал че може да се влиза, а и самата им складова програма го прави, така че не съм извършил закононарушение).

И както преди години ти казах, точно по тази тема - нищо че се пишеш дистрибутор, доста повече неща от теб знам за фирмата и методите им на работа, няма да ти ги пиша не лична, ама ако ми дойдат много простотиите ще понапиша това-онова дето съм чувал от първа ръка, та да се замислят аджеба бъдещите клиенти.

12. Member
    Тук е от
    Oct 2003

Интересно, а email адресите задължително ли трябва да се попълват? От къде са взети? Ползват ли се за спама, дето се изпращаше преди време?

13. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

Oтговорните лица са информирани по проблема и решението дали това е проблем и дали да го оправят вече си е тяхно дело.
    Цялата тема ще се разгледа обстойно и ще се обърне внимание на хората които имат проблем.

Това е което мога да кажа за този момент
    от тук нататтък - всякакви въпроси моля обръщайте те ги към Централата на Генсофт!
    Благодаря

14.  

15. Banned
    Тук е от
    Jun 2005

Абе много време не бях разглеждал тази програма и нейния напредък, но реших да я поразгледам.
    Във версията която съм изтеглил малко преди нова година, липсва всякакво лицензно споразумение при инсталацията, а след като се инсталира, не създава нова празна база(в демо режим). Несъздаването на нова празна база явно се дължи на това, че дадох частична инсталация, без фаербърд 1,5 защото имам инсталиран Firebird_2[1].0.0.12724_0_Win32. Та въпроса ми е защо е несъвместима с в.2?

16. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

защото 2 вече е платен доколкото имам спомени
    не можеш да задължиш някой да плати за още нещо !

17. Banned
    Тук е от
    Jun 2005

защото 2 вече е платен доколкото имам спомени
    не можеш да задължиш някой да плати за още нещо !
    В.1,5 и в.2 не могат да "съжителстват" на един компютър. Моето програмчЕ което е правено с 1,5 работи с в.2. Версия 2 добавя функционалност към старата като запазва всичко от старата. Май проблема е в многото безсмислени защити. Толкова много труд за защити, ако се впрегне в развитие на програмата, резултата ще е различен.

Относно лиценза нищо не каза.

18. Demokart
    Guest

Re: Крадецът вика. \

Вчера попаднах на супер забавно инфо по темата Смял съм се със сълзи -> точно така
    Но преди това, да поясня, че според тези хора еди-коя-си БГ фирма са спрели от доста време да дърпат друго инфо (освен посоченото) от клиентите си - ако някой може да го докаже, супер. Въпреки това пазели старите регистрации на клиентите, в които имало това разширено инфо.... Както и да е, няма да се връщам на това сега.
    Та, историята, която чух, е следната - миналата година, през февруари, еди-коя-си БГ фирма се подготвила за масов удар срещу безплатно лицензиралите се клиенти. Използван бил един пропуск в наличния кейгенератор и на 1-ви март цяла България осъмва с екран - Това място не е лицензирано (с изключение на няколко по-големи, предварително предупредени фирми). Изгърмели сигурно над 100 нелегални клиента Поледвали нещастни опити на двама-трима да спасят положението - логовете от техните неуспешни опити още се пазели в еди-коя-си БГ фирма (представям си как като им стане скучно, си ги отварят и се смеят и те ). Благодарение на тази акция, еди-коя-си БГ фирма успяла да се посъвземе, получавайки свежи парички, които уплашените (а имало и ЗАплашени, казват) клиенти бързичко дали, за да си КУПЯТ (*) (вече легално) лицензите.... Весела историйка, може би е напълно измислена.... Просто си представете си как стресиран клиент, на който изведнъж базата му се "срива", почва бясно да рови из нет-а за лекарство, телефонът му звъни (звънят му от еди-коя-си БГ фирма и му говорят за Ик.Пол., ако не си ПЛАТИ. )............... Идва ми само един коментар на ума в момента - Wild Wild West...
    (*) старата дума беше подновят, но ме поправиха, наистина никой клиент не съм чувал да плаща повторно вече купен лиценз, както е в разни други фирмички

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 7 от 10 ПърваПърва ... 56789 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Внимание! Дръжте под око децата си!
    От Jackas във форум Коментирай новина
    Отговори: 9
    Последно: 26-05-11, 23:53

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе