Страница 2 от 8 ПърваПърва 1234 ... ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 106

Споделете опита си в отказването от цигарите

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jul 2004

Стискам палци и пожелавам успех на всички ни!

Що се отнася до мен, мога да кажа че всичко е въпрос до навик.

Винаги съм пушила умерено - дори по-скоро малко - 4-5 цигари на ден, в екстремни случай до 15. Има такива моменти, когато си с приятели пие се алкохол и определено е приятно да се изпуши някоя друга хубава цигара от качествен тютютн с приятен аромат [}] или пък друг момент когато се усамотяваш вечер и си пушиш на балкона, размишлявайки за нещата от живота и тогава усещаш как ти се прочиства ума...

Всичко това е свързано с навик, както и въпрос до навик и самодисциплина е, че в офиса не пуша, в къщи - пуша навън, когато съм при майка ми въобще не (може би ми е останало нещо от училище ли какво ли ... но пред майка ми е неудобно[:I]) От Коледните празници досега съм изпушила точно 4 цигари - и много се радвам.

Незнам, при мен пушенето е по-скоро поза или навик , но все си мисля че не съм толкова зависима. Имам приятел, той пушеше по 2 кутии на ден, от 6 години по негови думи не е запалвал и няма и да запали... имам и друг приятел - той пуши по 2 кутиина ден средно има и дни повече... Според мен всичко зависи от самият човек, от самите нас - какво има в главите ни, доколко наистина желаем да спрем да пушим или само се заблуждаваме ...

2.  

3. Member
    Тук е от
    Dec 2001

Нямам никакъв проблем със спирането - от 1.1.2004 до Юли 2004 не пуших. Беше ми писнало, пък си и направих сметката, че половината си живот съм пушил /по едно време 2 пакета Лексингтън х25 бройки/.

Нямам никакъв проблем и с пропушването - сега пак си пуша. Всичко е въпрос на мотивация.

4. Member
    Тук е от
    Sep 2002
    Живее в
    гр.София

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Нямам никакъв проблем със спирането - от 1.1.2004 до Юли 2004 не пуших. Беше ми писнало, пък си и направих сметката, че половината си живот съм пушил /по едно време 2 пакета Лексингтън х25 бройки/.

Нямам никакъв проблем и с пропушването - сега пак си пуша. Всичко е въпрос на мотивация.

<div align="right">Originally posted by muncho*-*18/01/2005*:* 17:14:25</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Ти си един много волеви човек.Поздравления!!!Мисля си,чe винаги има проблеми...особено със спирането.Ако пушиш по 20-40 цигари на ден,нещата не са толкова прости.

5. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003

Само нещо последно да кажа: Щастлива съъъъъъъъъъъъммм;-) Имам енергия за целия български народ, никаква умора вече, непрекъснато чувство за щастие (не, че преди не бях, но цигарите доста го подтискат), смея се непрекъснато с глас, имам сили за всичко, не се събуждам уморена, не ме болят гърдите, адски съм горда със себе си, не ми треперят ръцете...абе всичко е невероятно хубаво:-) И страшно много благодаря на всички за подкрепата. Сега съм абсолютно убедена, че цигарите са също вид наркомания и човек който ги отказва наистина има нужда от подкрепата на всички хора около себе си, но най-важна е мотивацията и личната вола. Спирането на цигарите е най-големия подарък, който можете да направите за здравето и самочувствието си!

6. Тук е от
    Dec 2000

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">......... Четох, че при жените е много по-трудно. Отнася се за всички неща, към които се пристрастяват. Причината била някаква разлика в мозъчната кора. ...... <div align="right">Originally posted by Bibi*-*17/01/2005*:* 03:10:50</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Хе, ми сетих се за факта, че грубо казано половината мозък се занимава с проблема как точно да се придвижим и наведем и вземем нещо от земята, а само някакви мижави 4 грама от мозъка отговарят за желанието за хранене, секс ... е за многото разни други не се сещам ... баси ... и ако са ни дефектни точно тия 4 грама, мани. А иначе по-сериозно, Bibi - аз се интересувам от такъв хммм, добре де: медикамент! Само малко ме плаши това голямо "ЛЕСНО", дето си споменала. Иначе съм готов за тест, но само да не е от сорта: "Ама то трябва и да вярваш, че да има ефект". Щото иначе - ТВ 2001 ...

ПП. Съни, абе отрицателните черти много бре :-))) Е иначе стискам ти палци искрено, то е ясно.

7. Senior Member Аватара на Bibi
    Тук е от
    Nov 2004

@Ka°I°e†o,

В следващия си пост съм го написала. Вижи там.

Казва се ZYBAN, производител: Glaxo, струва 99 лв. за 100 хапчета, които се пият по схема.

От теб не се иска нищо - това имам предвид под "лесно" - единствено да не забравяш да ги пиеш. Катеренето на топола е по-трудно... [8)]

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003

@Bibi

Вече наистина е утре:-)

@Ka°I°e†o - тези отрицателни страни съм ги описала по най-черния възможен начин. Не е сигурно, че всичките ще ти се случат на теб. Дори и да ти се случат няма нищо чак толкова непреодолимо - за нервността - на първо време никотинови дъвки, за напълняването - ти имаш нужда от това[], за кашлицата - ами нали дробовете трябва да се изчистят от всичките катрани и боклуци, които с години са се трупали. А и всичко е съвсем временно - примерно месец - не повече. Наистина първите 2 дни са най-трудни - после вече организма почва да свиква без никотин, а навика отслабва с всеки изминал ден. Засега не съм качила нито грам, не кашлям, почти не се сещам за цигари....абе защо ли съм чакала чак досега просто се чудя[V]

10. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">@Ka°I°e†o,

В следващия си пост съм го написала. Вижи там.

Казва се ZYBAN, производител: Glaxo, струва 99 лв. за 100 хапчета, които се пият по схема.

От теб не се иска нищо - това имам предвид под "лесно" - единствено да не забравяш да ги пиеш. Катеренето на топола е по-трудно... [8)]

<div align="right">Originally posted by Bibi*-*19/01/2005*:* 00:42:01</div id="right">

Bibi без да се засягаш - това ми прилича все едно да правиш секс без задръжки и после да си пиеш хапчетата против забременяване - нищо лошо , ама защо след като има и по-добър начин - нарича се ИНАТ !!!

11. Тук е от
    Dec 2000

При мен е по-различно, значи няма проблем да не пуша 2 до 5 дена с инат - пробвал съм, даже не почвам и да кашлям. Проблемът ми е по-натам... еми не става и не става, все пак 20г. се тровя вече. Ама па колко е примамливо да помисля, че може и да напълнея 100 грама :-) Истината е, че не ми се иска да ги откажа съвсем, а да пуша макс. 3-4 на ден и всяка цигара ще ми е приятна наистина. Е тва е проблема ми! Просто нагласата ми е такава и не мога да избягам от това. В същото време ми е кристално ясно, че така не става, а трябва да се спре от раз и завинаги. Абе не знам кога ще се навия да прежаля 100 кинта за хапчета, щото според мен пак няма да стане нищо. Трябва ми по-скоро някой да ме хипнотизира и да ми се промени грешното убеждение, а то е някъде надълбооооко. А другият вариант е просто някой лекар да ме излъже качествено, че съм готов за тая със сърпа. Ма не можел съм ли, а тогава да видя как не мога. Ох, развалих си настроението, мани.

12. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003

Заплахата от болница естествено отказва хората от раз и завинаги. Докато си пушим само се заблуждаваме, че за толкова години нищо не ни се е случило, че дядо еди-кои си живял до 100 години и си пушел, че и ние ще сме така. И в един момент като разбереш жестоката истина и верно ти иде да се ритнеш отзад как си могъл да се тровиш. Като видиш болката, иглите системите, скалпелите и викаш - егати и цигарите как съм могъл да си го причиня. Хората се лъжат и успокояват, защото цигарите не се отразяват веднага на здравено ни, а след доста години и през цялото това време си мислим, че нищо ни няма. Само дето то много бързо става. Сори ако ви развалям настроението, но това е гадната истина.

13. Member
    Тук е от
    Sep 2002
    Живее в
    гр.София

Значи,пушача е много инат същество.Заплахата от лекари и болници изобщо не му действа.Казвам го от личен опит.

14.  

15. Lox
    Lox е офлайн

Тук е от
    Sep 2002

Sunny, много много се радвам за теб и ти пожелавам скоро да кажеш " вече 1 месец! " по-натам.... " вече 2 месеца! " ... стискам ти палци, не се отказвай, хубавото тепърва предстои, правиш голяма крачка към по-хармоничен начин на живот не си отнемай това право повече.

Мисля, че сега правиш един от най-хубавите подаръци за себе си от себе си

16. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2004

Споделям...Пуша от 15 години. До преди година пушех по >=2 кутии на ден. Винаги съм пушел най-силните цигари - Ротманс, Кемъл пакет, сега синьо Виктори. От година насам пуша по-малко от кутия на ден, защото почнах да не дишам достатъчно. Не ми стига въздух. Обаче продължавам да си пуша...

Тва беше леко отклонение от темата. А сега на въпроса. Отказвал съм цигарите един път - внезапно, с хвърляне на недопушената клутия в кошчето и нито една цигара в продължение на месец. Не беше особено трудно, но стимула беше силен. Некъв недъгав "доктор" реши че имам туберкулоза. Та така...методът е сериозен стимул [:D]

17. Member
    Тук е от
    May 2002

Пак казвам , въпрос е на инат и воля - нищо друго не се изисква.

Аз нямам познат който да ги е отказал с помощни средства. Но за сметка на това имам доста познати които ги отказаха на инат. Ей така , казаха няма да пуша и не пропушиха по вече. Най-тъпото е да си поставяш некви дати за отправна точка на отказването , или да си казваш - айде и днеска пък от утре или - последна и няма по-вече. Това води до моментно намаляване , но в последствие (обикновено след 2-3 дена) до връщане в изходно положение.

И така в крайна сметка , ще ги откажем ли дружно или ще продължаваме да сме същите безволеви хора , и най-дразнещото , ще пълним джобовете на хората дето ги произвеждат и се възползват от гадния ни навик. Представете си деня в който ще кажат по телевизията , че вдигат цените на цигарите ,а вие ще си кажете - кой го интересува.

Искрено си го пожелавам и на всички взели това решение също го желая - НЕКА ДА ГИ МАХНЕМ.

18. Member
    Тук е от
    Dec 2001

Пушил съм в продължение на 5 години като последната се опитвах да ги откажа . То не беше от раз то не беше намаляне на цигарите, след извсетно време ги почвах пак със същата страст. При мене и с лекари и с чудесии не помогна, страшни болести също не ме плашеха. Спирам ги за малко и на първият купон или при първият проблем и пак лапвах цигарата.

Винаги преди да ги откажа си задавах въпроса как ще чакам рейса без да запаля цигара, а сутрин като стана как ще се събудя без да запаля цигара, как мога да чета книга без от време на време да припаля цигара, какво ще правя на купоните без да запаля цигара, как ще стоя пред компютъра без от време на време да пуша и милиони от този род идеики за това как ще си прекарвам времето без цигари.

Има как. Бих казал даже ЛЕСНО Е )

Сега това се промени вече от 4-ри години не пуша първата кашлях като разспран всяка сутрин що секрет съм изхвърлил не е истина, е понапълнях с десетина килограма но след време пак се нормализираха нещата. И сумати проблеми съм изкарал през тези 4-ри години и красиви жени са ме карали да пропуша отново и луди купони съм изкарвал и все още не съм пропушил и няма и да ги пропуша защото вече не се боря с желанието "да пропуша ли?" това желание просто го няма е точно тук е ключа за палатката "да нямаш желание да пушиш". Иначе всичко друго е времено просто залъгалка и търсене или чакане на следващ повод да ги пропушиш.

Съвета ми е не се мъчете да откажете цигарите а си помислете защо го правите кое поражда това желание и се преборете с него. Ако успеете ще разберете че няма по-лесно нещо на света от това да спреш да пушиш.

П.С.

Не слушайте хора които са ги отказали и ти казват че дори и след 2-3 години продължаваш да имаш желание да пушиш те просто временно са ги спряли иначе желанието си е останало в тях.

@SUNNY ние сме с теб. давай напред

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 8 ПърваПърва 1234 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Спиране на цигарите с IQS?
    От kod във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 16
    Последно: 04-02-11, 07:53
  2. Aкциза на цигарите може да смени правителство!
    От mmsr във форум Коментирай новина
    Отговори: 39
    Последно: 02-07-10, 19:21
  3. Отговори: 6
    Последно: 30-01-08, 00:03
  4. Отговори: 11
    Последно: 02-08-07, 16:43
  5. Отговори: 3
    Последно: 17-05-06, 20:50

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе