Стискам палци и пожелавам успех на всички ни!
Що се отнася до мен, мога да кажа че всичко е въпрос до навик.
Винаги съм пушила умерено - дори по-скоро малко - 4-5 цигари на ден, в екстремни случай до 15. Има такива моменти, когато си с приятели пие се алкохол и определено е приятно да се изпуши някоя друга хубава цигара от качествен тютютн с приятен аромат [}] или пък друг момент когато се усамотяваш вечер и си пушиш на балкона, размишлявайки за нещата от живота и тогава усещаш как ти се прочиства ума...
Всичко това е свързано с навик, както и въпрос до навик и самодисциплина е, че в офиса не пуша, в къщи - пуша навън, когато съм при майка ми въобще не (може би ми е останало нещо от училище ли какво ли ... но пред майка ми е неудобно[:I]) От Коледните празници досега съм изпушила точно 4 цигари - и много се радвам.
Незнам, при мен пушенето е по-скоро поза или навик , но все си мисля че не съм толкова зависима. Имам приятел, той пушеше по 2 кутии на ден, от 6 години по негови думи не е запалвал и няма и да запали... имам и друг приятел - той пуши по 2 кутиина ден средно има и дни повече... Според мен всичко зависи от самият човек, от самите нас - какво има в главите ни, доколко наистина желаем да спрем да пушим или само се заблуждаваме ...