Страница 3 от 8 ПърваПърва 12345 ... ПоследноПоследно
Резултати от 31 до 45 от общо 106

Споделете опита си в отказването от цигарите

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003

Аз явно нямам вече абсолютно никакво желание да пуша, обаче най-трудно в момента ми е да се боря да не ям като .....невидяла храна[]....

_Jaza е прав-адски е лесно да спреш, стига да си убеден в това. Адски бързо се губи навика ама с пустото ядене е много трудно. Знам, че след време, дори и да напълнееш се нормализират нещата, обаче също знам, че веднъж качени килограми се свалят трудно. Затова сега ми още по-трудно - хем да не пуша, хем да не ям....ей това си е зор[}]...ама ината си е инат[:P]

2.  

3. Тук е от
    Dec 2000

Лелеее, Съни, да ти имам проблема ... :-))))

4. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Лелеее, Съни, да ти имам проблема ... :-))))

<div align="right">Originally posted by Ka°I°e†o*-*22/01/2005*:* 01:41:46</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Говоря за качване на 10-15кг за 1-2 месеца, които на моите 1.63 височина се сети как ще се отразят - не мисля, че проблема е малък. Най-малко е свързан със смяна на всички дрехи, защото се минава поне 2 номера нагоре

5. Member
    Тук е от
    Dec 2001

Аз пък след 3 годишно пушене нонстоп ги спрях след болес, причинена именно от тях ...

След което около 6 месеца не бях палил, а след това само по време на употреба на алкохол (за жалост доста често се случва), но най-странното е, че на следващия ден въобще не ми се и пуши...

А и 1кг не качих, може би защото бях тогава на 18 ? [:D]

6. Тук е от
    Sep 2003

Oт 20 години пуша. Отказвал съм ги 2 пъти за общо 3 години - общо толкова време не съм пушил. Да де ама сега пак дърпам здраво. Но тази тема може да ми е стимул за отказване, защо не?

Ще кажа няколко думи на този, който е решил същото. Спирането на никотина не е никак трудно - стига да намериш мотив за това. Лошото е, че човек свързва цигарите с настроенията си - не бива да го правиш, ако искаш да ги откажеш. Ако не искаш, пуши си. Все пак страстния пушач е един "щастлив роб". Отказващият се трябва да промени начина си на живот, за да има успех. Никотиновия глад се преодолява за седмица-две и някой тук беше казал, че с всеки изминат ден той отслабва, а ти се чувстваш по-силен. Така е. Но за да не пропушиш пак, трябва да станеш друг. Или може би ще си друг, преди да си го разбрал, защото концентрацията вече я няма. Когато кашляш като безумен.

Успех на отказващите се.

Хайде да направим тема и за "духовната екология", там е по-интересно.

7. Senior Member Аватара на Wise
    Тук е от
    Oct 2004

От сърце желая успех на всички, които са се решили на тази важна стъпка!

Имам стаж на пушач повече от 30 години[V] Само веднъж съм ги спирал за 2 години. Трудното когато ги спреш не е първите няколко дни, а повече от година. Сънувал съм, че пропушвам наново и се събуждам плувнал в пот. Наистина се иска воля - желанието всеки го има. Важно е и да срещнеш разбиране от близки и приятели. И аз мисля, че вече ми е време да престана. Може би утре е една добра възможност[]

Да си пожелаем успех и следващата среща на форума да бъде в заведение за непушачи!

8.  

9. dP
    dP е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Apr 2003

Аз мога да споделя опита си в незапочване на пушенето.

И двамата ми родители пушеха по повече от кутия на ден. Откакто се помня, в стаята винаги е било много задимено. В резултат на "обгазяването" постепенно намразих цигарите. Имам и нещо като алергия, очите ми започват да сълзят, гърлото започва да ме дразни. Малко е кофти като отида на дискотека или на кръчма.

Повечето ми приятели и познати са пушачи. Има и такива,които са отказали цигарите: горе долу 2/3 са го направили по здравословни причини, останалите просто са решили, че пушенето е вредно и са ги спрели. Те цигарите са като Internet Explorer, всички знаят че е вреден, ама мнозина го ползват.

И един виц по темата: Един пушач казва:

- Да откажа цигарите? Нищо по-лесно, правил съм го поне 100 пъти.

10. Senior Member
    Тук е от
    May 2004

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Да си пожелаем успех и следващата среща на форума да бъде в заведение за непушачи!

<div align="right">Originally posted by Wise*-*25/01/2005*:* 11:55:03</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Wise, сега остава да спреш пиенето и жените, и следващата среща на форума спокойно може да е в някой манастир. []

11. Senior Member Аватара на Bibi
    Тук е от
    Nov 2004

@IvO_tm,

Той може да не спре пиенето и жените, но вероятно ще избягва жени-пушачки в началото. За да не отпадна от списъка му по толкова глупава причина, се вклювам и аз в почина!

Хайде, почна се!......

12. Senior Member Аватара на Wise
    Тук е от
    Oct 2004

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote"><blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Да си пожелаем успех и следващата среща на форума да бъде в заведение за непушачи!

<div align="right">Originally posted by Wise*-*25/01/2005*:* 11:55:03</div id="right">

Wise, сега остава да спреш пиенето и жените, и следващата среща на форума спокойно може да е в някой манастир. []

<div align="right">Originally posted by IvO_tm*-*25/01/2005*:* 17:16:18</div id="right">

@IvO_tm

Проблемът е наистина сериозен. Жените не мога и не искам да ги отказвам. Пиенето не ми вреди, даже ми помага да запленявам жените. Но утре няма да запаля цигара, дано издържа и до няколко дни. И ще се чувствам млад като каките. Това ми е стимула и от сърце им благодаря за темата[]

13. Senior Member
    Тук е от
    May 2004

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">@IvO_tm

Проблемът е наистина сериозен. Жените не мога и не искам да ги отказвам. Пиенето не ми вреди, даже ми помага да запленявам жените. Но утре няма да запаля цигара, дано издържа и до няколко дни. И ще се чувствам млад като каките. Това ми е стимула и от сърце им благодаря за темата[]

<div align="right">Originally posted by Wise*-*25/01/2005*:* 17:38:02</div id="right">

Проблемът е сериозен и не е от вчера, а от години.

Просто се пошегувах, Wise, не ми се вярваше да го приемеш толкова навътре. Пък и нали знаеш, че "Прекаленият светец и Богу не е драг". Друго си е да има ракийка на масата.

Извинявам се, ако съм те засегнал.

14.  

15. Senior Member Аватара на Bibi
    Тук е от
    Nov 2004

Щом успяхме да издържим най-трудния първи ден, значи имаме шанс да устискаме до края.

Вече съм напълно сигурна, че всичко е в главата.

Днес за малко да се предам, когато Wise ме попита точно кое усещане ми пречи да продължа. Замислих се и установих, че няма такова. Единствено някакви объркани мисли.

Открих и разни трикове, които лично на мен ми помагат.

Едното е всеки път, когато много ми се поиска, започвам да дишам дълбоко и се опитвам да усетя цялата вместимост на дробовете си. После ми се завива свят, но по някаква причина помага.

Второто е да пия колкото може повече вода. На всичко отгоре направих рационализация на метода и я пия със сламка! [] Това като жест прилича на пушенето а явно ми е и по-забавно, но си въобразявам, че и то помага. Като излизам си купувам от онези бутилчици минерална вода, които имат нещо като биберон на капачето. Така че постоянно си имам залъгалка, а пък от толкова вода изобщо не ми се яде. Може с един удар два заека да отидат...

Водата поне няма да ми навреди.

Искам вече да е минал първият месец и да гледам на света с нови очи!

16. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003

Bibi, Wise...wowww...страшни сте, искрени поздравления от мен за решението и за желязната воля. Един съвет от мен - изобщо не мислете за цигари или ако помислите, да е с отвращение...само си помислете как ви смазват и трудно дишате и ви болат гърдите - това е достатъчно. Пак поздравления и успех ви желая от сърце.

17. Тук е от
    Sep 2003

Откзахме ги отведнъж с жена ми преди три години и единственото което ми помогна беше да дъвча тютюн. Много е гадно но само това ми помогна срещу никотиновия глад, никакви дъвки и т.н.

Можеби защото пушех минимум по 2 кутии на ден.

18. Senior Member Аватара на Wise
    Тук е от
    Oct 2004

Gaza,

благодаря за съчувствието - попаднал си на жена точно когато ти е трябвала.

Искам да предупредя ентусиазтите - не е лесно и ако 2% го направят е супер резултат, но си заслужава.

Sunny и Bibi какво чакахте досега?

Чака ви сериозна година изпитания, не си въобразявайте, че е лесно

по -трудно е отколкото си мислите, но не е невъзможно

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 3 от 8 ПърваПърва 12345 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Спиране на цигарите с IQS?
    От kod във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 16
    Последно: 04-02-11, 07:53
  2. Aкциза на цигарите може да смени правителство!
    От mmsr във форум Коментирай новина
    Отговори: 39
    Последно: 02-07-10, 19:21
  3. Отговори: 6
    Последно: 30-01-08, 00:03
  4. Отговори: 11
    Последно: 02-08-07, 16:43
  5. Отговори: 3
    Последно: 17-05-06, 20:50

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе