Страница 4 от 8 ПърваПърва ... 23456 ... ПоследноПоследно
Резултати от 46 до 60 от общо 106

Споделете опита си в отказването от цигарите

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Bibi
    Тук е от
    Nov 2004

@Sunny,

моля те, не чети това.

Аз май сдадох багажа. [V]

Имам един приятел, който 3 години не е пушил. Казва, че през цялото време се е чувствал ощетен. Поради което е започнал отново. Реших, че ако с всеки е така, рано или късно сегашните ни усилия ще отидат по дяволите. И се обезмислят.

Наслушах се и на теорията, че един път се живее и не трябва да се лишаваме от нищо, което ни е приятно...

Обаче все пак нещо ме гложди. Къде е истината?

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2002

Не се предавай и не слушай съветите на такива приятели ! Аз от опит ти казвам, че преодолееш ли точно този момент на психологическа слабост, оттам нататък е лесно. Изобщо не е задължително да ги започнеш отново... това са приказки на хора със слаба воля, а ти нали не си от тях ?!

Това всъщност е към всички, които правят опити за отказване на цигарите в момента - Sunny, Bibi и останалите - поздравявам ви и ви подкрепям !!! [Yeah!]

4. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003

@Bibi

Ако знаеш колко пушачи слушам всеки ден, които ми обясняват как пушенето било дори полезно в разумни граници(пълни глупотевици), как можело само да се намалят (не може, още по-трудно е от отказването)....Те всъщност изобщо не искат да ги отказват.

Голямата разлика между тях и мен е, че те дори да ги откажат, мислят за тях като нещо адски хубаво, нещо, от което се лишават и им е тежко, дори сънуват, че пушат.

Аз ако се сетя изобщо за цигара е с истинско отвращение. Вярно, минали са само 2 седмици, но още на 4тия ден престанах да броя - просто не ми липсват никак. Животът си е същия и без тях - всичко е просто в главите ни.

Bibi самата ти трябва да си абсолютно убедена в това, което правиш и да гледаш с насмешка на такива приказки - просто ги остави да си се тровят. Ти се погрижи за себе си. Помисли и за това, че каквото и да ти говорят, ако нямой ден се озовеш в болница или просто е зле от цигарите, тези хора няма да са около теб да ти говорят глупости. Вярвай само на себе си и, че това, което правиш е единственото правилно решение.

Много се кефя как в което и заведение да отида винаги има място за непушачи[:P][Yeah!][]

5. Senior Member Аватара на breiii
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    София

Докъде я докарахте с цигарите, държите ли фронта?

Ако е да - браво!

Ако ли не, може би следващото раздаване...

...ако има такова.

6. Senior Member Аватара на Bibi
    Тук е от
    Nov 2004

Надявам се, че никой няма да посмее да пуши довечера пред Съни...

7. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003

Breiii, много яко[]

Bibi, ще плескам който е казал, че не пуши, а довечера си пафка доволно цигарки[:P][Yeah!]

А сега сериозно. Няколко сутрини вече се будя от това, че мога да дишам като хората и уплашено си казвам в просъница, че е наложително вече да спра цигарите и наистина съм адски уплашена. В следващия момент се сещам с огромна радост, че не пуша вече месец. Абсплютно съм сигурна, че съм била, а може би и все още съм на крачка от астма или нещо подобно. Не ми се ходи с апаратче до края на живота ми. Замислете се пушачите, че това е неизбежно, колкото и да се убеждавате, че точно на вас нищо няма да ви се случи.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Трябва много силна воля. През далечната 1986г реших да спра.Бяха адски мъки. Спортувах активно и ми пречеха. С времето се свиква без цигари но трябва голяма упоритост.А отдавна ми е много гадно когато някой пуши около мен.

Успех на всички отказали се.

10. Тук е от
    Feb 2005

Здравейте, бивши, настоящи и бъдещи пушачи

Днес попаднах на този форум; бях пуснал гогле-то да потърси нещо за отказване от цигарите. От миналата седмица боледувам от някаква остра дихателна инфекция /не било грип, ама ми предписаха и пия антибиотик / и вече няколко дни пуша само по макс. 5-6 цигари, вчера бяха 3, днес засега е 1. И се замислих да се възползвам от случая и да опитам да ги откажа.

Чувал съм, че никотиновата зависимост по сила се равнява с кокаиновата или хероиновата, не помня точно; и затова именно е толкова трудно и негарантирано отказването - в смисъл, че дори и след 10-15 години пауза, пак можеш да се върнеш към лошия навик ... иначе, поздравления на отказалите се откакто е стартирана темата *THUMBS UP*

Поздрави,

Теодор

11. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003

@ Stalker

Само ще ти кажа, че преди като пушех боледувах адски тежко. Сега се разболях за 1ви път тази зима, доста леко карам грипа и са рядкост моментите в които кашлям..преди направо ми се разкъртваха гърдите.

Мога да ти кажа 1 метод за отказване: Абсолютно си внушаваш колко са гадни отвратителни и гнусни цигарите, как ти пречат, колко те подтискат, как не можеш да дишаш пълноценно и всичко подобно, което намираш при теб като вреда от цигарите. Оттам нататък просто преставаш да мислиш за тях. Повярвай ми-всичко си остава същото-само дето се чувстваш дяволски страхотно добре и здрав.

12. Тук е от
    Feb 2005

Аз опитвам доста по-радикален метод. Някакси изчистваш от съзнанието си спомена и познанието за цигари. Все едно никога не си пушил/а. Не е по-малка заблуда на мозъка от това да си внушаваш колко са вредни и пр. ... хмм, много правилно, сега ми хрумва - вредни са цигарите. Този, който ги е изобретил, много силно е интензифицирал процеса на пушене - едно е да извадиш с една ръка и кутията и запалката и след 2 сек. вече да димиш, съвсем друго е специално да седнеш, да отвориш кесия тютюн и бавно и старателно да натъпчеш една лула, после полека-лека да я разпалваш и ... мда, няма да е лесно отказването този път, а да не споменавам и печалния факт, че антибиотиците не вървят с алкохол

13. Senior Member Аватара на Wise
    Тук е от
    Oct 2004

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">@ Stalker

Само ще ти кажа, че преди като пушех боледувах адски тежко. Сега се разболях за 1ви път тази зима, доста леко карам грипа и са рядкост моментите в които кашлям..преди направо ми се разкъртваха гърдите.

Мога да ти кажа 1 метод за отказване: Абсолютно си внушаваш колко са гадни отвратителни и гнусни цигарите, как ти пречат, колко те подтискат, как не можеш да дишаш пълноценно и всичко подобно, което намираш при теб като вреда от цигарите. Оттам нататък просто преставаш да мислиш за тях. Повярвай ми-всичко си остава същото-само дето се чувстваш дяволски страхотно добре и здрав.

<div align="right">Originally posted by Sunny*-*23/02/2005*:* 18:45:47</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Радвам се за тебе, но сега ти предстои трудното - имам опит

не си помисляй да запалиш дори една - свършено е!!!

Стискам палци[]

14.  

15. Тук е от
    Feb 2005

Нека да споделя и моя опит.

Стажът м като пушач е 8 години по една кутия на ден.

В началото на годината взех решението за спиране на цигарите. Купих си TABEX и всичко беше много лесно. Не го пиех според схемата, защото ми се струваше прекалено голяма дозата. Пиех по 3 на ден и въобще не ми се пушеше. Това е много важно точно за въпросните 2 седмици, в които е най-неприятно отказването. Като минаха тези 2 седмици, реших, че е добра идея да спра хапчетата, защото те все пак са доста силна доза никотин, а мен ми се искаше да отвикна от него. И така престанах да ги пия и съвсем естествено започна да ми се пуши, но е доста притъпено чувството и лесно се бориш. Времето обаче си тече и започва все по-силно да ми се пуши. В момента съм се примирил да пуша по две цигари на ден - след обяд и след вечеря, но само при условие, че съм се наял солидно. Иначе не! Напълняването мен лично не ми е проблем защото съм доста хилав, по-скоро ще ми е екстра да кача малко. За момента удържам фронта ( с изключение като се понапия - тогава изпушвам още 1-2 цигари за вечерта), но не съм сигурен как ще продължа. май сега е удобен момент да ги зарежа напълно, но винаги си казвам от утре. Тоест равносметката за момента е: намаление 10 пъти, но въпросът е до кога?!?

Ако някой даде съвет, ще бъда много благодарен.

16. Senior Member Аватара на Wise
    Тук е от
    Oct 2004

Илюзия е, че можеш да ги намалиш -можеш да ги спреш, обаче!

Запалена цигара след месец е предаване на фронта - колкото и да ми е неприятно, но сме като наркоманите! Това си е жестоката истина - когато ти направят 2 байпаса и те разрежат като животно - спираш ги моментално! Това ли да чакаме? Аз не искам и тръгвам по пътечката - дали ще успея не е важно, дано някой да успее!!

Темата винаги ще е актуална и полезна, а за който вече не е - поздравления!

Нали знаете лафа "какво се казва за руснак, който не пие водка? - ами Бог да го прости......."

17. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003

Wise, това за едната цигара го знам много добре от опит. Вече 4 пъти съм спирала да пуша за по 6 месеца. И точно когато човек си мисли, че е надмогнал този навик, си пали една цигарка....ГОЛЯМА ГРЕШКА! Първата цигара е гадна, втората, която палиш е да видиш дали наистина първата е била толкова гадна, а третата си е направо страхотна и почваш да си павкаш както преди. Един бивш пушач НИКОГА не е достатъчно силен и трябва да е наясно, че дори и след 10 години може да се наложи в някакъв момент да налага волята си и да се въздържи да запали тази фатална цигара.

Отказването на цигарите с всеки следващ опит става все по-лесно. Да се намалят е временно решение (с течение на времето пак си се увеличават, колкото и да се убеждаваме, че няма да стане).

Поздравления за Wise и всички силни хора, които са се решили на тази толкова важна стъпка. Мине ли месец, човек вече адски рчдко се сеща за цигара.И в началото на отказването и във всеки следващ момент има мигове, в които неудържимо ти се пуши - изход: Кажи си - след малко ще запаля и измествайте този момент докато не се забаламосате с нещо друго. Тези мигове са действително много кратки и успеете ли да ги превъзмогвате няма да имате никакъв проблем. И много много се гордейте със себе си!!!

18. Senior Member
    Тук е от
    May 2004

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">...Вече 4 пъти съм спирала да пуша за по 6 месеца. И точно когато човек си мисли, че е надмогнал този навик, си пали една цигарка....ГОЛЯМА ГРЕШКА!...

<div align="right">Originally posted by Sunny*-*25/02/2005*:* 13:38:37</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

<font color="purple">Sunny</font id="purple">, звучиш ми доста уверено, но просто ме сърби езика да те попитам, откъде си сигурна, че сега примерно не е 5-ият ти [от безкрайната редичка] пореден опит да ги спреш? И после пак да продължиш? От всичко, което прочетох дотук, останах с впечатление, че ги спираш за пръв и за последен път. Иначе евала за волята! Но дано не е само на думи и дано не се окаже, че след 6 месеца пак си пропушила...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 4 от 8 ПърваПърва ... 23456 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Спиране на цигарите с IQS?
    От kod във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 16
    Последно: 04-02-11, 07:53
  2. Aкциза на цигарите може да смени правителство!
    От mmsr във форум Коментирай новина
    Отговори: 39
    Последно: 02-07-10, 19:21
  3. Отговори: 6
    Последно: 30-01-08, 00:03
  4. Отговори: 11
    Последно: 02-08-07, 16:43
  5. Отговори: 3
    Последно: 17-05-06, 20:50

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе