Страница 7 от 8 ПърваПърва ... 5678 ПоследноПоследно
Резултати от 91 до 105 от общо 106

Споделете опита си в отказването от цигарите

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Sep 2003

Споделете опита си в отказването от цигарите

Абе аз от 3 години вече не пуша и още понякога сънувам как паля цигара и с едно дръпване и правя заварка.[}]

Иначе май го писах преди само дъвкането на тютюн ми помогна.

2.  

3. Senior Member Аватара на Profita
    Тук е от
    Jun 2003
    Живее в
    Бургас

Re: Споделете опита си в отказването от цигарите

Преди единадесет месеца, когато четях тази тема всичко ми изглеждаше толкова жалко, а сега разбирам, че жалката съм била аз. Изглеждаше ми като клуб на анонимните алкохолици* (заменете нужното с – пушачи), но когато човек погледне сериозно на проблема и наистина се реши да зареже цигарите – то тези пет страници са си просто елексир психологически. Нямам кой знай какво да напиша различно по темата, но смятам, че си струва да се извади отново отгоре, защото винаги има някой който би намерил я допълнителен мотив, я нещо друго, което би му помогнало в това дело.

Моите няколко реда в борбата започват от тази Коледа. Ако успея, в което вече не се съмнявам, ще я нарека Великата Коледа и Най Прекрасната 2005-та година. Случиха ми се толкова много хубави неща през нея, ако и това успея да постигна – ще съм на върха на щастието си.

И аз като Съни единствено се притеснявам от килограмите. В момента се тъпча с кисели млека, плодове, вода, маслини... всичко, което смятам, че няма да развали любимата ми фигура. Странното е, че до сега не вкусвах шоколад и сладки изделия, а сега съм като граблива птица. Днес и тях отказах. Bibi ми даде страхотна идея за чаша с вода и сламка. Аз добавих и лимон – прррекрррасно е Вече пети ден не пуша. Мисля си само как ще се чувствам след месец. Какъв ли луд секс ще правя с тази излишна/нова енергия
    Да, смешно ми е и въобще не ми се пуши.
    А пък и с този мой сладък мотив, който си имам – едва ли ще помисля за цигари вече.
    Това ми е първи опит и смятам да остане единствен.

И последно... Ако има някой, който се е справил с килограмите в такъв период, моля да сподели.

4. Member
    Тук е от
    May 2002

Браво на отказалите ги. Знам ,че не е лесно. Аз засега не мога. Все си намирам някаво оправдание.

5. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

@Profita
    Ако ти се притесняваш за килограмите си с твоето превъзходно тяло, то аз губя всякакъв стимул да опитам!
    Но искрено ти желая да издържиш! И след 6 месеца ще дойда лично да видя резултата!

6. Senior Member
    Тук е от
    May 2004

И ще пробваме и секса...

7. Тук е от
    Oct 2005

Нека и аз се изправя, да вдигна ръка и да кажа - Аз съм страстен пушач
    Пуша от 9 години по 2 кутии на ден, а ако се запия вечер стават и 3..
    Изпих цяла опаковка Табекс и единственото ми постижение бе намаляване на цигарите до кутия и 5 цигари на ден... и до там.
    Свърши Табекса и сега пак яко си дъня. Не е добре при положение, че съм жена и още не съм раждала и нямам никаква представа как да ги спра.
    Нямам воля да вървя срещу себе си при положение, че са ми сладки тези пусти цигари. Аз едвам издържам да не пуша 1 час, а какво да говорим за по дълъг период от време

8.  

9. Senior Member Аватара на Wise
    Тук е от
    Oct 2004

Е, не е лесно - но си иска желанието - дали го имаш??
    И аз харесвам Клаудия Шифър, но издържам и без нея
    Та на въпроса - никакви хапчета няма да ти помогнат, ако ти не го искаш!
    Виж примера на другите "каки" - Съни, Биби, Профита.............
    Казваш си от този момент ги спирам за ...1 месец, 1 седмица, дори и за 1 ден!
    После е доста по-лесно (след първите няколко месеца)
    Това си е близо до наркоманията, но не е същото - спира се.

Успех ти желая! Само от теб зависи - помисли си! :screwy:

10. Senior Member Аватара на Profita
    Тук е от
    Jun 2003
    Живее в
    Бургас

Цитат Първоначално публикувано от Lupus
    @Profita
    Ако ти се притесняваш за килограмите си с твоето превъзходно тяло, то аз губя всякакъв стимул да опитам!
    Но искрено ти желая да издържиш! И след 6 месеца ще дойда лично да видя резултата!
    Благодаря, Фори. Такива думи ме карат да бъда още по грижлива към здравето си.

Всъщност аз вече почти се пиша успяла. Преодолях зависимостта, навика и нуждата. Не съм ползвала нито хапчета, нито лепенки...нищо. Единствено ми помогнаха волята и мотива. Казвам си, че нямам нужда от тези отрови, че не могат да ме извадят от депресията, че не успокояват нервите ми... просто са ненужни за организма ми. Повярвах в това и не сгреших.

Преодолях и страха от напълняване. Страшното беше първата седмица, но си намерих заместител. Винаги когато ми се пуши си хапвам мандарина. Ходя като подвижна плодова градина. Никога не оставям без плодове. Също като кутията цигари. И подейства.
    Освен това казах на любими мои хора, че няма повече да се тровя, а аз обичам да държа на думата си и за да не ги разочаровам - силата ми става още по голяма. Цигарите не са по-силни от мен. Абсолютно нямам намерение да им се дам. А пък и вече смятам пушенето за антимодерно. Обожавам се като стоя, пия три пъти по ароматното си кафе, прекрасния ми маникюр не пожълтява от дима и кожата ми има много по розов цвят.
    Всичко е адски по-различно, красиво и приятно. Въпрос на нагласа и психика. А аз контролирам моята.

ccomp , поискай и ще успееш.

11. Senior Member Аватара на Wise
    Тук е от
    Oct 2004

Цитат Първоначално публикувано от IvO™
    И ще пробваме и секса...
    @IvO™
    Това " превъзходно тяло" (цитирам-нямам наблюдения ) е само за отличници (непушачи с голям...мерак)!!

Каки, с теб сме - стискай и не се давай (на цигарите де - на нази - може )

12. Senior Member Аватара на Profita
    Тук е от
    Jun 2003
    Живее в
    Бургас

Цитат Първоначално публикувано от Wise
    ...е само за отличници (непушачи с голям...мерак)!!

13. Member
    Тук е от
    Nov 2003

Аз реших проблема с цигарите още в зародиш като реших да не опитвам въобще :coolsmiley: :coolsmiley:
    Все пак можете да си пазарувате любимите БГ марки на старите цени .... Фабриката в Благоевград в момента е в планов ремонт и ще почне да рабти на новите цени от 12 ти поработвам там и поназнайвам, така че повечето викторита и престижи нямат основание да са на новите цени .. пожелавам ви успех обаче в борбата срещу никотиновия демон

ПС. Поздрави на всички, за много години

14.  

15. Тук е от
    Oct 2005

Благодаря за съветите на Profita i Wise.
    Все още не съм ги спряла. Трудно ми е да се мотивирам.
    Но трябва да опитам!

16. Senior Member Аватара на breiii
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от Profita
    Нямам кой знай какво да напиша различно по темата, но смятам, че си струва да се извади отново отгоре, защото винаги има някой който би намерил я допълнителен мотив, я нещо друго, което би му помогнало в това дело.
    Определено темата не е излишна и не е за дълбоките архиви. Не знам на колко хора е помогнала досега, но познавам един човек на когото успя и скоро започна втората си година без цигари.

Успех на всички които се опитват да се борят :Super:

17. Member
    Тук е от
    May 2004

Хммм добра темичка
    Прегледах 2-3 странички има доста добри съвети. Довечера ще я допрочета, че и аз скоро ще си меря силите с отказването на цигарките

18. Senior Member Аватара на Wise
    Тук е от
    Oct 2004

Измина поне една година. Не съм броил дните. Аз не съм палил цигара от тогава.
    резултат - май съм напълнял с 4-5 килограма
    Може да не е от липсата на цигари, а от биричката, която си позволявам всеки ден.
    Определено семките и дъвките са вече в миналото. Не чувствувам никакъв дискомфорт.
    Не ми пречи ако някой пуши до мен, нямам и никакво желание да запаля.
    Молбата ми е - нека и другите да споделят как е минала годината. Държат ли фронта
    И ако са пропушили нека кажат защо - това би било полезно за тези, които ще тръгнат
    по техния път.

Не ми се сърдете, че вадя темата от архива. За това нещо няма давност.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 7 от 8 ПърваПърва ... 5678 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Спиране на цигарите с IQS?
    От kod във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 16
    Последно: 04-02-11, 07:53
  2. Aкциза на цигарите може да смени правителство!
    От mmsr във форум Коментирай новина
    Отговори: 39
    Последно: 02-07-10, 19:21
  3. Отговори: 6
    Последно: 30-01-08, 00:03
  4. Отговори: 11
    Последно: 02-08-07, 16:43
  5. Отговори: 3
    Последно: 17-05-06, 20:50

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе