Страница 5 от 8 ПърваПърва ... 34567 ... ПоследноПоследно
Резултати от 61 до 75 от общо 106

Споделете опита си в отказването от цигарите

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. YG
    YG е офлайн
    Member
    Тук е от
    Mar 2002

Аз ги спрях преди половин година. Точно защото бях започнал застрашително да ги увеличавам. Нищо друго освен инат не се иска. Странно обаче започвам да разбирам "бившите" пушачи - преди винаги съм се питал - какво толкоз, пречел им дима? Ами вярно е, защото пречи не толкова като изкушение да запалиш колкото миризмата. Влизайки в задимено помещение, определено не ми харесва. Та мисълта ми е че действително не било превземка. Според мен важно е да "устискаш" първите няколко седмици. Но ако го правиш изцяло против волята си - може и повече да са нужни.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote"><blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">...Вече 4 пъти съм спирала да пуша за по 6 месеца. И точно когато човек си мисли, че е надмогнал този навик, си пали една цигарка....ГОЛЯМА ГРЕШКА!...

<div align="right">Originally posted by Sunny*-*25/02/2005*:* 13:38:37</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

<font color="purple">Sunny</font id="purple">, звучиш ми доста уверено, но просто ме сърби езика да те попитам, откъде си сигурна, че сега примерно не е 5-ият ти [от безкрайната редичка] пореден опит да ги спреш? И после пак да продължиш? От всичко, което прочетох дотук, останах с впечатление, че ги спираш за пръв и за последен път. Иначе евала за волята! Но дано не е само на думи и дано не се окаже, че след 6 месеца пак си пропушила...

<div align="right">Originally posted by IvO_tm*-*25/02/2005*:* 13:54:47</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Гаранция няма никой. Не мога да съм сигурна, защото както вече обясних винаги има риск да се поддадеш. Вече обясних и как най-лесно може да се избегне.

С опита който имам в това отношение откъм грешки които съм направила, мисля, че този път ще ги избегна всичките.

А има една много основна разлика, която съм сигурна,че е решаваща:

Преди ми липсваха цигарите и сънувах дори, че пуша. Сега не само не ми липсват, но гледам на тях с абсолютно отвращение.

А ти звуча сигурно, защото просто се чувствам сигурна.

Още нещо IvO_tm: Дори да не успея(в което се съмнявам) поне съм опитала. И 100 опита по 6 месеца да станат пак ще е по-добре отколкото да пуша и да се залъгвам с всякакви оправдания!

4. Тук е от
    Feb 2005

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">... и сънувах дори, че пуша.

<div align="right">Originally posted by Sunny*-*25/02/2005*:* 19:28:37</div id="right">

това ми напомня един от "любимите" ми кошмари - как съм заспал без да си изгася цигарата ... иди0тското е, че сънувам самата поза в която лежа - по гръб, с вдигната над главата ръка и почти изплъзваща се цигара между пръстите

5. Member
    Тук е от
    Jan 2002

аз в момента ползвам метода на намаляването - пуша само сутрин и докато чакам автобус или някого за среща. иначе по барчета вече не пуша и кафето НАИСТИНА е по-ароматно без цигара. но иначе рано сутрин ако няма цигара до мен ми идва да взривя БУЛГАРТАБАК. аз не ги отказвам по здравословни причини, а по финансови. просто като се сетих, че кутия цигари е бира и половина на заведение ме заболя главата...

6. Тук е от
    Jul 2004

Значи аз не съм заклет пушач но когато на работа съм подложен на стресова ситуация страшно ми се пуши една цигара и вземам на заем от колега. Но последно време се усещам , че при всяка по сериозна ситуация имам нужда да запаля - не го правя но дали съм се пристрастил????

7. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Значи аз не съм заклет пушач но когато на работа съм подложен на стресова ситуация страшно ми се пуши една цигара и вземам на заем от колега. Но последно време се усещам , че при всяка по сериозна ситуация имам нужда да запаля - не го правя но дали съм се пристрастил????

<div align="right">Originally posted by Barbarian X*-*27/02/2005*:* 00:35:36</div id="right">

Никой не може да ти каже дали си се пристрастил. Щом не си купуваш цигари е малка вероятността да си пристрастен. Ама защо докато е време не вземеш мерки? Сега е лесно за теб изобщо да не погленеш вече цигара. Вместо това първоначално си вземи никотинови дъвки и в такава ситуация лапаш една и готово. А после ги замняш с обикновени.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    May 2004

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">...Вместо това първоначално си вземи никотинови дъвки и в такава ситуация лапаш една и готово. А после ги замняш с обикновени.

<div align="right">Originally posted by Sunny*-*27/02/2005*:* 09:33:03</div id="right">

Да, и после като се пристрасти към дъвките, сумалък пари ще изхвърчат... [][][]

10. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003

Дъвките са наистина доста скъпи, но на мен дори и в началото не ми е налагало да дъвча повече от 1 на ден. Със сигурност се заместват много лесно с обикновена дъвка. Няма проблем със спирането им.

11. Тук е от
    Feb 2005

А какво ще кажете за пушенето на лула ?

12. Тук е от
    Jun 2004

Значи пушач съм от 20+години.Пушех по около кутийка на денонощие средно.Отказвал съм ги няколко пъти-се неуспешно.Сега от 9м не пуша и всичко стана непринудено-разболях се/ стомашни проблеми/ и няколко дена не пушех по неволя.След това не пушех по желание и така до този момент.Да кажа,че Светът е друг-ще излъжа.Доволен съм от постигнатото,но още по доволен ще бъда "цигара в устата"да е в историята и занапред.

Sunny,честотата на писанията ти говорят за мъки.Може би това е нормално и дано да си ти победителя,но се готви и за по големи проблеми.Ти постояно се мъчиш да се донавииш-като,че ли с времето се развиваш.

IvO_tm,кибическото ти отношение към проблема е кът "фасче в антракта" за пушача.Ако всички са като тебе,сигурно Булгартабак нямаше да е за приватизация и Шулева щеже да е още на стола си.Аве блазе ти!

13. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote"> Sunny,честотата на писанията ти говорят за мъки.Може би това е нормално и дано да си ти победителя,но се готви и за по големи проблеми.Ти постояно се мъчиш да се донавииш-като,че ли с времето се развиваш.

<div align="right">Originally posted by Tyna*-*06/03/2005*:* 21:31:41</div id="right">

Нищо подобно-мъка е когато влезем в кръчма и трябва да стоя 4-5-6--7- часа и едвам дишам от цигарите. Честотата на писане е свързана с това, че искам да споделя своя опит с хората които имат намерение да ги откажат, за да видят,че не е толкова невъзможно колкото си мислят (колкото и а аз съм си мислила).

14.  

15. Senior Member Аватара на Wise
    Тук е от
    Oct 2004

@Sunny

Радостно е, че продължаваш да не пушиш!

Аз също засега не пуша, но съм ги спирал за повече от 2 години и пак съм пропушвал - затова не си правя илюзии, че е лесно.

Успех и кураж - струва си начинанието!

16. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003

@Wise

Супер си, това си е воля[^]

Както казах и преди - никой бивш пушач не е застрахован,че няма никога да пропуши. Има едни такива съвсем кратички, но ужасяващо силни моменти, в които ти се иска да запалиш 10 цигари едновременно и точно тези моменти явно ще ги има до края на живота на един бивш пушач. Може да се случки веднъж в годината, може и 2-3 пъти в месеца. Но ако си съвсем убеден и имаш опита, че тези моменти са наистина съвсем кратки и успяваш да ги преодоляваш, през другото време със сигурност (поне аз) не се сещам за тях.

17. Тук е от
    Jun 2005

Едно е вярно тази тема ще е актуална винаги.

Здравейте на всички.

Е и аз ще се присъединя към дискусията. От 16 часа вече не пуша. Твърдо съм решил да откажа цигарите. За сега се справям - не е кой знае колко трудно с тази особенност, че не мога, ама въобще не мога да се концентрирам - лоша работа. От сутринта до сега 15:00 не мога да прочета 5 страници. Чета ги вече ... и аз не знам за кои път и не мога да хвана смисъла. Гадна работа. Е успокоява ме факта че никой не ми е обещавал че "ще бъде лесно, отказването на цигарите".

Sunny браво на тебе. Как е положението?. Ще бъде много по добре според мен ако всеки който успее да откаже цигарите напише по един ред, като например: ОК, аз не пуша и се справих с първите 1,2 ,4 ... месеца :-).

18. Senior Member Аватара на Wise
    Тук е от
    Oct 2004

Радвам се, че има последователи на идеята[]

Аз не пуша от .... ами от тогава (3-4 месеца).

Вече не ги броя и даже забравям, че съм пушил. Понякога ми се пуши - много силно, но за кратко. Жена ми си пуши и имам винаги достъп до цигари. Знам, обаче, че ако запаля една - това ще е краят! Не, че няма някога да стане, но нека да е по-късно. Засега ще поизчакам няколко месеца...

Доколкото знам и @Bibi - инициаторката на темата не е палела цигара, но нека тя си каже.

А иначе 16 часа са много малко и много много[]

Странични ефекти - 2-3 килограма съм качил и един чувал семки съм изял. (От "ПАПАС олива" ме поканиха за рекламно лице - много качествено рафинирам.......).Пак се караме с жената, така че това не е страничен ефект..[8D]

Успех на всички !!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 5 от 8 ПърваПърва ... 34567 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Спиране на цигарите с IQS?
    От kod във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 16
    Последно: 04-02-11, 07:53
  2. Aкциза на цигарите може да смени правителство!
    От mmsr във форум Коментирай новина
    Отговори: 39
    Последно: 02-07-10, 19:21
  3. Отговори: 6
    Последно: 30-01-08, 00:03
  4. Отговори: 11
    Последно: 02-08-07, 16:43
  5. Отговори: 3
    Последно: 17-05-06, 20:50

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе