Страница 6 от 8 ПърваПърва ... 45678 ПоследноПоследно
Резултати от 76 до 90 от общо 106

Споделете опита си в отказването от цигарите

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jun 2005

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">А иначе 16 часа са много малко и много много

Странични ефекти - 2-3 килограма съм качил и един чувал семки съм изял. (От "ПАПАС олива" ме поканиха за рекламно лице - много качествено рафинирам.......)</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Ами да съгласен съм че са много малко, но ще ви държа в течение и когато станат 3 дни сте се обадия пак :-). За качването на килограми ниямам никакъв шанс - почнал съм ремон в къщи и харча енергия като за световно. Междо другото, не разчитам само на волята си. И аз съм си взел "Табекс", но ми се вижда много ударна началната схема, та малко я промених - вместо на 2 часа по 2 хапчета (макс 6 пъти) ползвам по две хпчета на 3 часа (макс 5 бр.).

Семки не ям. Но май ще се превърна в генерален спонсор на две фирми: Солети - Хрус Хрус и Зръчо на Зачо байо.

Относно цигарите не съм ги изхвърлил. Стоят на масата в хола и не ги докосвам. Не мисля, че ако ги изхвърля и скрия пепелниците това че помогне. Човек трябва да свква с новите неща. Така де, като ида в заведение не мога да кажа на приятелите си: Я си дръж цигарите в джоба. Според мен ако си решил, че няма да пушиш, си готов непушач. Има само една кратка преходна фаза. Но слава бого, че цигарите не са наркотици защото тогава би имало и абстиненция. А доколкото съм чувал това е ужасно! - болялите всички стави и т.н., докато при никитиновия "глад" е простичко, нищо не те боли - дреболия нали :-).

Аиде лека на всички. До след 3 дни.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003

Браво xyzt2!!!

Това, което преживяваш в момента е най-трудното. Оттам нататък след първите 3 дни ще ти става все по-леко и ще се чувстваш много горд със себе си и ще има защо. Иска се наистина голямо усилие на волята. След третия месец вече няма да имаш никакви проблеми. Но никога не си позволявай да запалиш цигара, защото това наистина е краят.

Аз както казах не миосля повече да погледна цигара - пълно отвращение изпитвам към тях и дори с ужас гледам как хората поемат този пушек в гърдите си и се чудя как съм могла да го правя. Сега живея около 95694825 пъти по-добре, чувствам се по-добре и съм ужасно горда със себе си. Не, че не е имало мемонети да ми се допуши, но те са съвсем кратки и ако се разсееш с нещо преминават и после с дни или с месеци не се сещаш.

Добре дошъл при нас[:P][]

4. Member
    Тук е от
    Sep 2004

Хммм интересно... да откажеш цигарите е лесно... после е трудно... проблема на пошачите /според мене/ е това че няма какво да правят с ръцете си... също и навика е друг проблем навика да палнеш докато чакаш да се зареди някоя игра или сутринта като пиеш кафе /аз лично не пия кафе а бира сутрин НО това е друго/ мда ако се откажете или промените ситуацийте в които иначе палите цигара просто БТ ще загубят клиент във ваше лице. Тия таблетки са за безволевите хора /лично мнение/ имаш ли воля не цигарите ми водата ще откажеш ! АМА пък щооо ??? аз пуша от година и половина /започнах щото се изнервих дойде ми много и припалих едно синьо виктори и като ми омекнаха краката - голям кеф/ и нещо не искам да си представям сутришното ставане без цигара. Палиш една и не ядеш до късния следобяд. Това което ме кефи в цигарите е че губиш апетит мда и сваляш килца... Преди да почна да пуша бях наслонял доста с цигарите 20 кила си отидоха е после качих 10 НО все пак 10 кила по малко - какво лошо ли е ? Е да вредно е... and so ? БРААВООО токазах цигарите ама на следващия ден бе блусна автобус на път за даскало и приритах. е и какво ? да бях пушил поне и тоя ден да ми беше кеф не да се тероризирам с глупости!

Заключение: /или как можеше да си спестя търкане на клавиши през последните 5 минути/ имаш воля пичелиш нямаш пушиш /пак пичелиш/ АМА изобщо що да ги спирам ?

5. Senior Member
    Тук е от
    May 2004

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">проблема на пошачите</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

на п<font color="red">У</font id="red">шачите...

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">.../според мене/ е това че няма какво да правят с ръцете си...</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Има, има... правят едни такива вертикални движения, в повечето случаи... [:P]

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Хммм интересно... да откажеш цигарите е лесно...</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Ако няма рима, удари ма!

Бе не е толкова лесно. От жени и пиене, например, по-лесно мога да се откажа. []

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">...или сутринта като пиеш кафе /аз лично не пия кафе а бира сутрин НО това е друго/</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Айде, вече си кръвен брат на бай Доко...

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">...просто БТ ще загубят клиент във ваше лице.</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Това "Бюро по Труда" ли е? []

Или "Българска Телевизия"?

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Тия таблетки са за безволевите хора /лично мнение/ имаш ли воля не цигарите ми водата ще откажеш </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Да, бе! Само ако си четириного, в пустинята, с две гърбици...

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">АМА пък щооо ??? аз пуша от година и половина...</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Аз пък ако ти кажа от кога, ще те тресне некой инфаркт...

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">започнах щото се изнервих дойде ми много и припалих едно синьо виктори и като ми омекнаха краката...</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Ти пуши, пуши Синьо Виктори... и друго ще започне да ти омеква...

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Това което ме кефи в цигарите е че губиш апетит мда и сваляш килца...</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Нищо подобно. Поне при мен. Ама почнах мадами да свалям определено. []

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Преди да почна да пуша бях наслонял доста с цигарите 20 кила си отидоха...</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Ей тва е! Пуши народееее!

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">БРААВООО токазах цигарите ама на следващия ден бе <font color="red">блусна автобус</font id="red">...</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

О, йееее... Слушух блус и ме блусна автубус... []

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">на път за даскало и приритах...</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Ритна ли някой?

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">е и какво ?</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Ми нищо.

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">да бях пушил поне и тоя ден да ми беше кеф не да се <font color="red">тероризирам</font id="red"> с глупости!</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Бил си Гладен! [:P]

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Заключение: /или как можеше да си спестя търкане на клавиши през последните 5 минути/</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Можеше да търкаш по-приятни места...

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">имаш воля пичелиш нямаш пушиш /пак пичелиш/ АМА изобщо що да ги спирам ?</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Ми чи кой те кара? []

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote"><div align="right">Originally posted by Az_sum_bre_ombre*-*14/06/2005*:* 03:20:21</div id="right"></td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

P.S. Нищо лично, фън да става. []

6. Тук е от
    Jun 2005

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Но никога не си позволявай да запалиш цигара, защото това наистина е краят. </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

В това съм се убедил :-). През 15 годишната си практика на пушач 2 пъти съм отказвал цигарите. Единият беше за 3 месеца и точно тогава ... Security-ито ми се crash-на, запалих една цигара, и втора и така... пропуших отново. Вторият опит бе много неуспешен 1 седмица само. Сега обаче си имам голям стимул - моята половинка ги отказа преди 3 години, и вярва че ще успея, най важното е, че и аз го вярвам и искам. Водихме разговори на тази теме от 1 година насам, но предприех тази стъпка с отказването чак когато се почуствах уверен, че ще успея и, че го искам. За сега вече стана 1 ден и половина. Чуствам се много добре. Нямам някакви странични ефекти :-).

Ами ти бре ОМБРЕ:

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">започнах щото се изнервих дойде ми много и припалих едно синьо виктори и като ми омекнаха краката - голям кеф</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

кеф, кеф ама един ден сте разбересш, че никакъв кеф не е като се затичаш за да хванеш автобуса и се задъхаш така, че направо ....

Голям кеф няма що - не ме карай да описвам как се чуства пушач като се събуди.

НАВИК а не кеф са цигарите, вреден навик.

По същата лигика като се ядосаш що не пиинеш 2-3 чашки гроздова (или повечко) и пак ще ти омекнат краката :-) - Това е маитап не се вприагай.

Така де искам да кажа, че цигарите с нищо няма да ти помогнат, ами точно обратното. Но ако си като мен ... не очаквам да ми повярваш на "прима виста", след време сам ще се убедиш.

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">имаш воля пичелиш нямаш пушиш /пак пичелиш/ АМА изобщо що да ги спирам ?</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Пичелиш ... като разгледаш форума на стр. 3 ще видиш една от наградите - има едно анимирано Gif-че от breiii... Да ти имам и пичалбата...

7. Member
    Тук е от
    Sep 2004

ivo! мара ба! добри забележки направи ама тогава не мях спал и бях пиилнал тъй че предполагам че може да ми се простят правописните грешки

тия вертикални движения не ги правя от 15 годишна възраст тъй че мерси ама предпочитам да имам цигара в ръката а не *** какво лошо има да пиинеш една биричка сутрин - добре действа на настроението. БТ - Булгар табак.Тва с водата беше базик! Нищо не ми омекнало още Браво че си започнал да сваляш мадами аз го мога това и по принцип интересни е че на няколко места споменаваш някакво търкане лошо няма съгласен съм де - фън да става

xyzt2 - аз нигога не тичам за автобус ако закъснявам ползвам таксита Знам какво става като се събуди пушач. Мда има навик в пушенето ама на мене ми е готин навик не пия ракия Относно рака... доклкото умните хора казват от пушенето не се получава рак ако не си генетично предразположен. Пушенето предразполага НО не причинава рак.

И да споделя още нещо един мой колега беше пушач от 4-5 години... отказа ги... НО всеки път като пие и пали обаче това се случва на 1-2 седмици по 1 път максимум НО когато е трезвен не позволява никой да му пуши в стаята понеже му е гадно тъй че не ми приказвайте че ако запалиш рухва свичко...

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">[quote][quote]...Вече 4 пъти съм спирала да пуша за по 6 месеца. И точно когато човек си мисли, че е надмогнал този навик, си пали една цигарка....ГОЛЯМА ГРЕШКА!...

<div align="right">Originally posted by Sunny*-*25/02/2005*:* 13:38:37</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Няма я волята .Като решиш, че няма да пушиш и край.От 1987г досега смятайте.Тогава се наложи да вземам екстрено решение за една подготовка за Памир.В последствие се провали експедицията , но се оказах накрая непушач.

10. Senior Member Аватара на breiii
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    София

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Пушенето предразполага НО не причинава рак.

<div align="right">Originally posted by Az_sum_bre_ombre - 18/06/2005 : 17:09:29</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">?!?

11. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003

Az_sum_bre_ombre, темата е за споделяне на опит за отказване на цигарите. Ако искаш да споделиш колко са безвредни, колко ти харесват и т.н., просто си отвори нова тема. Доста се отклоняваш от смисъла на тази и се получава offtopic.

12. Тук е от
    Jun 2005

При мен за момента всичко върви по-вода. Вече 1 седмица съм в отбора на отказалите се пушачи. Сега разбрах кое е много, ама много важно, за да успееш да ги откажеш - трябва да правиш всичко което си правил до момента, с една особенност да не палиш цигара. Например: понеже в офиса където работя не се пуши, дори сега когато не пуша се разхождам до пушилнята с пушачите по няколко пъти на ден. Това не ми прчи напротив - помага ми, защото не се лишавам отведнъж от всичките си навици. Пия си кафенце, ходя по кафенца с приятели и пия бира. Това което правех преди време беше, че се ограничавах и постоянно гледах да не попадам на места където ще ми се допуши. Обаче истината е друга, тогава стават много лишенията и ти писва да не пушиш... Та такива работи.

Съгласен съм със забележката че темата не е спор дали да откажеш цигарите и т.н. ами как да го постигнеш.

13. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">При мен за момента всичко върви по-вода. Вече 1 седмица съм в отбора на отказалите се пушачи. Сега разбрах кое е много, ама много важно, за да успееш да ги откажеш - трябва да правиш всичко което си правил до момента, с една особенност да не палиш цигара. Например: понеже в офиса където работя не се пуши, дори сега когато не пуша се разхождам до пушилнята с пушачите по няколко пъти на ден. Това не ми прчи напротив - помага ми, защото не се лишавам отведнъж от всичките си навици. Пия си кафенце, ходя по кафенца с приятели и пия бира. Това което правех преди време беше, че се ограничавах и постоянно гледах да не попадам на места където ще ми се допуши. Обаче истината е друга, тогава стават много лишенията и ти писва да не пушиш... Та такива работи.

Съгласен съм със забележката че темата не е спор дали да откажеш цигарите и т.н. ами как да го постигнеш.

<div align="right">Originally posted by xyzt2*-*20/06/2005*:* 15:36:25</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

И аз бях така - ходех с пушачите да им правя компания, с наслада вдишвах от пушека на цигарите и дори през главата не ми минаваше да запаля. Това беше първия, втроия месец. После почнах да изпитвам пълно отвращение от пушека и гледам да стоя далеч.

xyzt2 браво, кефиш ме много[:D]

14.  

15. Member
    Тук е от
    Jun 2001

запасяваш се с голям брой бомбочета и вафлички и като ти се допуши лапаш там нещо или път отиваш до мивката пиеш една вода и така

16. Senior Member Аватара на Wise
    Тук е от
    Oct 2004

Доста по-сложно е , но е преодолимо. Говорим си за мъжете след третия месец.....Ха-ха, весело е. За жените е доста по-лесно и безболезнено.

Гадно и мъчно е, но какво си очаквал? Все пак - не кашляш над мивката и не храчиш сутрин- малко ли е?

Понякога ми се допушва много - ами ще си трая, но няма да ЗАПАЛЯ!

нека се върне Sunny от морето[]

17. Banned
    Тук е от
    Sep 2004

какво има да се споделя ?

М.Твен го е казал преди повече от 100 години - най-лесно е да се откажат цигарите....

[:D]

п.п.

може и да не са 100 години - ама там някъде...

18. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Понякога ми се допушва много - ами ще си трая, но няма да ЗАПАЛЯ!

нека се върне Sunny от морето[]

<div align="right">Originally posted by Wise*-*20/06/2005*:* 20:33:10</div id="right">

ооо никакъв проблем, само сладолед да има в достатъчни количества[:P][][Yeah!]

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 6 от 8 ПърваПърва ... 45678 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Спиране на цигарите с IQS?
    От kod във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 16
    Последно: 04-02-11, 07:53
  2. Aкциза на цигарите може да смени правителство!
    От mmsr във форум Коментирай новина
    Отговори: 39
    Последно: 02-07-10, 19:21
  3. Отговори: 6
    Последно: 30-01-08, 00:03
  4. Отговори: 11
    Последно: 02-08-07, 16:43
  5. Отговори: 3
    Последно: 17-05-06, 20:50

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе