Страница 6 от 6 ПърваПърва ... 456
Резултати от 76 до 84 от общо 84

Проблеми с очите ?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Re:Проблеми с очите ?

Светлината на екрана те дразни най-вероятно заради диоптъра. Затова като сложиш цаисите нещата се подобряват, а може и сегапните ти очила да са слаби.
    Сега видях по-горе, че ти имаш сериозен проблем. Правил ли ли са ти ядреномагнитен резонанас. Там се виждат тези проблеми. Може да се окаже и по-сериозно заболяване.

П.С. Този Сеглор от къде го купуваш. Това лекарство няма разрешение за ползване в България. Мисля, че няма разрешено лекараство с Dihydroergotamine в БГ.

2.  

3. Moderator Аватара на fXOrange
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Lyon

@Julian
    ами не са ми правили, тоест правиха ми преди 2 години, но нищо не откриха.
    Очилата не са ми слаби,иначе имам среща другата седмица с очният, тъй, че ще видим.
    Séglor ми го е предписал личният, не знам дали го има в България, аз живея във Франция

4. ludaka666
    Guest

Здравейте на всички като гледам хората,които са писали тук реших и аз да напиша едно мнение и ако някой може да даде съвет какво да правя.Имам проблем от известно време-през лятото забеляах,че на тъмно лампите ми се виждат двойни и леко размазани тогава прекарвах малко време пред компютъра,но сега като прекарвам по повече време,проблема започна да става по-сериозен. Започнах да виждам размазано в монитора ярки обекти на тъмен фон и ги виждам размазано двойно.Проблемът е там,че като стана от компа 1-2 часа виждам така и навън.Дайте съвет какво да правя на лекар ли да ходя някакви какпки ли да взимам не знам ....

5. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

ами най-логично е да отидеш на лекар - все пак това не е медицински форум, че съветите да имат някаква особена тежест, нали

6. Moderator Аватара на fXOrange
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Lyon

@ludaka666
    Това двойното и размазано идва, от астигматизмът, който явно имаш от доста време и който се е поразвил.
    За туй ще ти препоръчам веднага, или в най бързо време, да отидеш на очен лекар, за да те прегледа и ти изпише правилните очила, инак работата може доста да се влоши.

После както казал FearMe - тук не е медицински форум, тъй че най добре не слушай другите, какво ще ти кажат, а иди на доктор, само той знае най добре, след като ти изследва очите.

7. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

никога не съм имал проблеми с очите, нито пък имам наследствена обусловеност за очни заболявания,Но след 11 месеца непрекъснато четене за да взема 3 държавни изпита(които всъщност се считат според закона за един) получих късогледство(придобито) за мой късмет без астигматизъм.Първоначално лявото беше 1.5 диоптъра дясното 0.5-установен при преглед през 2001г.-Бях на 26г.Лекарката ми предложи да ми напише рецепта за очила, тъй като, ако не нося ще с е увеличат диоптрите, ама аз нали съм си инат и млад(тогава) и казах, че съм на 26 и няма как да ми се увеличат "прекалено млад съм".През 2004год. Вече бях започнал да работя работата която работя и сега и тя включва около 2 до 5 часа работа пред компютър всеки ден и/или чете на литература и професионални материали.На 40 минута пред монитора очите ми се "опулваха" и започвах да гледам от 20-25 см монитора н а 3-тия час бяха кървясали и опулени(в буквалния смисъл) и колеги ме питаха защо очите са ти така изцъклени? Ща, не ща отидох на очен лекар(сложиха ми 20 минути пореди това капки за разширяване на зениците), попитаха ме каква ми е работат и лекаря ми определи н алявото 1.75 диоптъра на дясното 1.5дпт., и предписа очилата които нося и сега.Препоръчвам ви дори да нямате диоптър да си вземете очила с фотосоларни лензи/стъкла или ако имате повече пари от олекотен полимер. Кафявите според професори и академици(един американец) пазят най- добре очите.Като пример ще посоча, че имам 3 чифта очила-едни с кафяв фотосолар и 2 със син фотосолар.Веднъж ме снимаха с кафявите очила в стая и те ако няма слънчева светлина не се оцветяват/затъмняват в кафяво.При просветването на светкавицата не усетих затъмняване, но впоследствие когато изкарахме снимките(бяха на лента) на снимката очилата бяха затъмнили очите ми за частица от секундата-такова затъмняване със сините лещи не се получава, но пък те са по приятни за очите и околните когато си навън не могат да разберат дали това са очила с диоптър или слънчеви очила.
    Не се лъжете да купувате постоянно затъмнени поляризирани очила те стават само за слънце.Поляризацията не защитава от лъченията на монитора, без значение дали е ЛЦД, плазма и друг вид.
    Ако нямате такива очила и работите с компютър, монитор или някакъв вид екрани си направете и ги носете докато работите.Сега ако нямах диоптър щях да си направя фотосоларни очила без диоптър, защото откакто ги нося нямам изменение на диоптъра.Няма значение дали имате или не диоптър, дали сте си провели лазерлечение и сте си намалили диоптъра по този начин, ако работата ви е свързана с взиране писане и работа с очите и вие си цените очите си направете такива очила.Лазерлечението може да ви помогне и да свали диоптрите, но няма гаранция за колко време, защото ако работите с очите си работата може да доведе до ново увеличение на диоптрите-имам такива познати.
    Единствената "утеха" от личния лекар е, че като започна да одъртявам, вместо да сложа очила за близко на 45-50, ще ги сложа 10 -15 години по-късно "защото моето късогледство, ще се уравновеси постепенно със старческото далекогледство"
    Хубаво е да знаете, че късогледството, далекогледството и астигматизма не се считат за очни заболявания, а "само" за "отклонения" от нормалното зрение, които отклонения се коригират с очила.

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Не си наясно какво правят фотосоларните очила. Те не предпазват и са точно за слънце. Това, че очите ти не се изморяват се дължи на качествено направените ти очила и правилно предписан диоптър. Освен това фотосоларните очила не се затъмняват мигновенно както си мислиш. Това, че на снимката ти изгледажт затъмнение е илюзия. Окото най-комфортно се чувства със сиви(неутрални) фотосоларни стъкла. Различните марки стъкла се затъмняват повече или по-малко, както и времето за затъмняване е различно.
    Късогледството не се уравновесява от стрческото далекогледство, тъй като това далекогледство е просто намаляване на еластичността на лещата и поради тази причина става все по трудно фокусирането на близко разстояние.

10. Member
    Тук е от
    Oct 2003

От 96ма година насам седя по над 12 часа пред компютър при различни външни условия. Късоглед съм, но с малко - 0,5 - 0,75. Как пък дьоптрите ми не мръднаха те толко те. Като малък четях книги изключително в легнало положение и кога на нощна лампа, кога на лампата в стаята. Всичко е до ген.

11. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

Цитат Първоначално публикувано от NO CARRIER
    От 96ма година насам седя по над 12 часа пред компютър при различни външни условия. Късоглед съм, но с малко - 0,5 - 0,75. Как пък дьоптрите ми не мръднаха те толко те. Като малък четях книги изключително в легнало положение и кога на нощна лампа, кога на лампата в стаята. Всичко е до ген.
    90% вярно

няма как да пренебрегнем екстремалните натоварвания, увреждания, околната среда и т.н., но като цяло наистина предразположението си е от наследствеността

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 6 от 6 ПърваПърва ... 456

Подобни теми

1. Лазерна корекция на очите
    От biro във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 36
    Последно: 18-01-14, 19:54
  2. Проблеми с Serious Sam
    От ves_es във форум ИГРИ
    Отговори: 9
    Последно: 01-12-08, 19:49
  3. AM2 проблеми ?
    От DragooNART във форум Процесори и Дънни платки
    Отговори: 2
    Последно: 04-07-06, 09:36
  4. Проблеми с HDD
    От Big Bug във форум Общ - хардуер
    Отговори: 13
    Последно: 23-06-05, 13:05
  5. Не повярвах на очите си
    От zayo bayo във форум Общ - хардуер
    Отговори: 1
    Последно: 05-03-04, 15:33

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе