Никой нищо не казва дали може да сложи на торент филмите?
Никой нищо не казва дали може да сложи на торент филмите?
Ако някой го интересува за лазерната операция аз си правих преди 2 месеца.(15 мин, 1200EUR, -6.0 dpt /-5.50 dpt -> идеално зрение / клиника Vision ).За въпроси на PM да не забозваме темата.
Незнам дали това е някъв проблем или преумора, но забелязах нещо и искам да ви питам дали е нормално. Принципно всеки ден съм пред компютъра, напоследък по повече време. Когато е светло или напълно тъмно с улично осветление виждам идеално и на късо и на далеч. Но точно когато започне да се свечерява и все още има малко светлина, преди да светне уличното осветление ми е правило впечатление, че като гледам нещо на късо, примерно чета вестник или гледам към земята и като си преместя погледа на далеч към улицата или някоя по далечна сграда виждам леко размзано и след 2 секунди фокусирам и виждам добре. Това нормално ли е ?
да, нормално е в края на деня да има умора на очите, основно предизвикана от липсата на промяна на фокусното разстояние през деня
Това се дължи на дългото гледане само в една близка повърхност. Не зависи от светлината.Първоначално публикувано от zBoost
когато е слънчево през деня веднага фокусирам за милисекунди даже 15 минути да съм чел. ама явно като светлината е слаба и сивее нещо не се получава. като при обективите :DПървоначално публикувано от bluefish
По здрач, малко след залез слънце предметите губят очертанията си, човек трудно определя разстоянието до тях. Това е особено критично за шофьорите. Аз си го знам това и по него време гледам да не предприемам изпреварвания, ако пътя пред мен не е абсолютно чист.
Затова са измислили фаровете И точно по здрач има огроомна разлика когато някой не кара с пуснати светлини. За мен тва е най-лошата част от деня отностно видимост. Въпреки това си взех Visine и ще си слагам капки 4-5 дена заедно със студен компрес на очите след това за по 10тина минути да отпочинат.
Да не би да имаш свръх чувствителност към слънчева светлина. Може от сухота в очите да те дразни. За нея има капки очна сълза ? Тиърс натурале " по БГ надписПървоначално публикувано от zBoost
Първоначално публикувано от zBoost
Защо не вземеш някакви мерки? АКо мислиш, че е от компа си вземи очила- нали има специални очила за компютър. Но според мен компа e допълнение на проблема ти.Вземи си капки Изкуствени сълзи. Те овлажняват и ги дават преидмно на хора работещи на компютри.
бе хора какво са оплаквате бе?!
Аз правя луди очни мигрени, при които зрението ми изчезва напълно, за няколко минути, или час.
При завръщането му, не виждам нищо в горните ъгли.
Това трае, понякога 20 мин, но може и да стигне до 2 часа, усещането е ужасно, имаш чувството, че ослепяваш, и никога повече няма да прогледнеш.
Докторът ми е забранил всякакви екрани, но аз си гледам по цял ден, така или иначе нямам избор.
В крайна сметка, не се оплаквам, каквото е писано, това ще е.
Забравих, да добавя, че от както смених лекарството, съм добре, казва се Séglor
Проблемът е, че не мога да го пия вечно, тъй, че проблемите, пак ще ми се върнат, рано или късно.
Но какво да се прави, все ще го изживеем, нали е един живот, не са 20.
Фанта ти имаш непоносимост към светлината май. / екрана/ а и сухота в очната ябълка. Сухотата те скпава направо.Първоначално публикувано от fXOrange
Със очила за мъгла направил ли си проба ??
Вместо калпавата ' Тиърс Натурале " използвам "Systane".
Перфектната и изключителна 'очна сълза " българско производство продават горните скъпи. продукти./ тя и последните години беше със вещ да я търсиш/.
да това, за непоносимостта към светлината е вярно.
Само като дойде пролетта и слънцето излезе, почвам да имам проблеми със зрението.
Пряката светлина на слънцето, ми действа зле, астигматизъма ми се обажда веднага, и други подобни проблеми.
Инак, за такива очила, не съм и чувал, честно казано.
Аз нося очила, с 2 диоптъра на лявото, и 1 и нещо на дясното, които са специални за екран.
А за сухота, в очната ябълка, не знам.
Диоптрите не са много . Ходи със слънчеви очила, но истински -с поляризация. Като писах за очилата за кормуване в мъгла имах в предвид , че чупят светлинята и не те дразни. Много зависи в каква среда се намираш цял ден. Ако е затворено помещение и климатик въздуха е сух -- очна сълза трябва да се слага. Запращеността също много зле влияе. А някаквая алергия да имаш случайно ??? Може това да е камъчето.Първоначално публикувано от fXOrange
ами аз си нося тъмни очила с диоптър, постоянно лятото, даже на моменти, когато светлината на екрана ме дразни най много, гледам с тях.
Хората като ме видят да гледам екрана с тях и ме вземат сигурно, за ненормален , ма на мен не ми пука.
Инак наистина трябва да съм алергичен, но до сека не съм ходил, да се изследвам, трябва да ида един ден.