Вижте резултатите от анкетата: Подкрепяте ли законопроект предвиждащ премахване на задължителната военна служба?

Гласували
92. Не можете да гласувате в тази анкета
  • ДА

67 72.83%
  • НЕ

25 27.17%
Страница 6 от 6 ПърваПърва ... 456
Резултати от 76 до 89 от общо 89

За или Против премахването на задължителната военна служба

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Nov 2003

Re: За или Против премахването на задължителната военна служба

Всички основни гледни точки бяха изложени и понеже нищо ново няма да кажа, считайте го за
    Като се върна много години назад, какво си спомням от казармата. Спомням си маршируването по плаца до състояние на "не знам къде са ми краката", "преместете онази купчина камъни от тук - там, а след това обратно", безкрайните нощи на пост, разчистването на планински път от сняг от 6-7 човека в продължение на 3 км. ,копането на канал за кабел при -15 градуса , 3 дни с кирка в резултат на което като стиснеш ръка в юмрук почва да ти тече кръв от напуканата кожа и т.н.т. Спомням си безмислените и безкрайни заяждания от т.нар. "стара служба". Спомням си и малкото хубави моменти - да кажем почивката след един убийствено тежък ден, май никога след това не ми се е услаждало така просто да лежа с изпразнена глава и поглед в тавана и вече съм загубил способността да заспивам за 10 сек. само с докосването на глава до възглавницата. Накъде бия с тези лирични отклонения. Ами натам, че е необходимо човек да види и другата страна на живота, да му се озъбят няколко пъти в лицето, знаейки че нищо не може да направи срещу това, да чуе култувата реплика "Действай! Имам работа за целия китайски народ, а вие сте само осем" и какво ли не още.
    Но това е минало. Както забелязвате целенасочено не споменавам чисто военно-техническия аспект на пребиваването в казармата, защото той е несъществен. Техниката и тактиката на водене на война се менят и моите познания от преди повече от 23-24 години са без значение, но уроците научени там помня. За разлика от сегашната армия, която трудно би могла са се нарече така от чисто психологическа гледна точка. Както беше споменато по-горе войната е жестока и нищо хуманно не може и не трябва да се търси в армията. Затова е най-важно там да се получи необходимата психологическа подготовка, а чисто техническите умения се придобиват за месец-два когато е нужно. Разбирам, че времената са други и такъв тип подготовка сега е немислим. Следователно и армия в сегашния и вид е безмислена. Да не говорим, че е един стадион хора, при това не много голям стадион.

2.  

3. Io
    Io е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2003

Цитат Първоначално публикувано от Lazy Dog
    Всички основни гледни точки бяха изложени и понеже нищо ново няма да кажа, считайте го за*
    Като се върна много години назад, какво си спомням от казармата. Спомням си маршируването по плаца до състояние на "не знам къде са ми краката", "преместете онази купчина камъни от тук - там, а след това обратно", безкрайните нощи на пост, разчистването на планински път от сняг от 6-7 човека в продължение на 3 км. ,копането на канал за кабел при -15 градуса , 3 дни с кирка в резултат на което като стиснеш ръка в юмрук почва да ти тече кръв от напуканата кожа и т.н.т. Спомням си безмислените и безкрайни заяждания* от т.нар. "стара служба". Спомням си и малкото хубави моменти -* да кажем почивката след един убийствено тежък ден, май никога след това не ми се е услаждало така просто да лежа с изпразнена глава и поглед в тавана и вече съм загубил способността да заспивам за 10 сек. само с докосването на глава до възглавницата. Накъде бия с тези лирични отклонения. Ами натам, че е необходимо човек да види и другата страна на живота, да му се озъбят няколко пъти в лицето, знаейки че нищо не може да направи срещу това, да чуе култувата реплика "Действай! Имам работа за целия китайски народ, а вие сте само осем" и какво ли не още.
    * *Но това е минало. Както забелязвате целенасочено не споменавам чисто военно-техническия аспект на пребиваването в казармата, защото той е несъществен. Техниката и тактиката на водене на война се менят и моите познания от преди повече от 23-24 години са без значение, но уроците научени там помня. За разлика от сегашната армия, която трудно би могла са се нарече така от чисто психологическа гледна точка. Както беше споменато по-горе войната е жестока и нищо хуманно не може и не трябва да се търси в армията. Затова е най-важно там да се получи необходимата психологическа подготовка, а чисто техническите умения се придобиват за месец-два когато е нужно. Разбирам, че времената са други и такъв тип подготовка сега е немислим. Следователно и армия в сегашния и вид е безмислена. Да не говорим, че е един стадион хора, при това не много голям стадион.
    exactly :Super:

4. Member
    Тук е от
    May 2006

НЕ !!!

на задължителната/наборна/ военна служба !

Цитат Първоначално публикувано от Malone
    Оляхте се ...
    Почнахте да си мерите пишките май ...
    Спора е "за" или "против" задължителната военна служба, а не кой какво може да улучи ...

прав си/напълно/, ама понеже си уважавам мистър TECHNO - трябва поне да му отговоря...

Цитат Първоначално публикувано от Mr.TECHNO
    стрела 2М лети с 1200 м/с,* а стрела 9м с 3000 м/с - няма самолет* или хели който да я изпревари

Отделно това не са елитни ракети за ПВО ( те са коварни и леки )
    а ако ти пуснат една 8 метрова с връзка със сателитен радар - шанса ти е по малък от 10 %

Не ми говори неща , особено на мен , който* освен че съм ги учил ,но имам и две бойни стрелби - едната завършила с пряко попадение , а другата с попадение на догон !

Но като видях какво прави 8 метрова ракета - шанса на хелито е 0.10 ( да не говоря че както хелитата имат Havoc Нурс , така и ПВО-то имат , а също така и мнооого други оръжия
    @Mr.TECHNO

виждал съм(на шабла) как стрела2М прихваща артилерийски снаряд.....(който иска да си смята скорости...).

обаче,

все пак говорех за полк от ПВО на сухопътните войски(пък ти говориш за ПВО на ВВС).

освен това/забележи, че неслучайно съм противопоставил команчи(нато) срещу пво на бъгърията(пак* нато)/... не ми говори за сателитно насочване на някаква бъгърска ракета(дето нямаме пари да си я купим щото депутатите я изпапали на салами..) - ние си нямаме и сателит даже...(ма пък си имаме дупки по улиците)...

хахаха

навремето вермахта го препънала липсата на пътища в *****/СССР - явно в момента това е отбранителната директива/доктрина на генщаба*

5. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

абе вие болни ли сте?!

НА КОГО СМЕ МУ ПРИТРЯБВАЛИ, ЧЕ ДА НИ ЗАВЛАДЯВА?!

- купища крадливи и миризливи мангали
    - тонове пенсионери, които измират от немотия
    - стотици хиляди "висшисти", които едва четат
    - 95% бедни, от които >50% под екзситенц минимума (потенциални потребители на западни стоки?!)
    - 4% "средна" класа, която получава по-малко от социалната помощ в холандия
    - 1% "хайлайф", който заслужава само*
    - нищожно родно производство (салами от кучета или 30-годишна луда крава, "D&G" от гаража на "Бай Иван" ЕТ...)
    - ...........

какво завладяване? каква армия? каква военна цел сме, че да се САМОВЕЛИЧАЕМ, че и армия ни трябва?!

с парите на тия хрантутници и паразити военните да се утрои полицията, да се пуснат патрулки по всяка втора улица, да се създадат финансови стимули в полицията да влизат КАДЪРНИ и ИНТЕЛИГЕНТНИ хора, а не "който-другаде-не-успял"

ама не, ние нали сме бай ганьо... извинявам се, крали марко - страааашни герои!

хвърляли сме гранати над одрин? сега хвърляме гьобеци на масата
    били сме на три морета? сега на три континента мием чиниите
    имали сме Левски? сега имаме азис

НА ви гордост, НА ви патриотизъм....

за армия сме тръгнали да говорим....

6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

FearMe

7. Member
    Тук е от
    Oct 2001

За голямо съжаление FearMe изчерпа темата.

Чудя се само дали професионалната армия няма да излиза дори по-евтино на държавата от наборната. Да не говорим, че военните взимат сравнително добри пари, водят се добри кредитополучатели т.е. в крайна сметка може да са двигател в икономиката.

8.  

9. Io
    Io е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2003

Чак пък добри пари, и чак пък двигател.....може би някоя бурма от средна важност...

10. Senior Member Аватара на Wise
    Тук е от
    Oct 2004

Цитат Първоначално публикувано от Suren
    За голямо съжаление FearMe изчерпа темата.

Чудя се само дали професионалната армия няма да излиза дори по-евтино на държавата от наборната. Да не говорим, че военните взимат сравнително добри пари, водят се добри кредитополучатели т.е. в крайна сметка може да са двигател в икономиката.
    Според мен ще е по-евтино с професионална, но там сметката не е само до издръжката. Доста по-сложно е и изисква
    по-добър анализ.
    Политиците вземат доста по-добри пари от военните. Водят се отлични рушветополучатели и в крайна сметка - те
    обират каймака на икономиката. Не ме карай да ги уважавам само............. :knuppel2:

11. utrevpetchasa
    Guest

Здр. прочетох долу горе какво сте писали но който са били вече "набурници" биха казали най добре службата не е излишна ... това което научава 1 набурник за месец дори "къдровия войник" никога няма да види през службата си. В момента в БГ най добре подготвените части на 68-ма бригада за специални сили или по известна като "парашутната бригада" , и още едно "незавършено" формирование ... младите курсанти тези който след време ще командват това което е останало ,,, а на всички др подготовка им е под всякакво ниво и при евентуален конфлик за жалост те не са лицето което ще посрещне някакъв удар а народа ,,, този народ който всеки набурен войник би бранил с чест "за войнската чест и славата на бойното знаме..."

12. Senior Member
    Тук е от
    May 2001

utrevpetchasa, видя ли темата от коя година е?

13. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

utrevpetchasa, ти набУрен войник ли си или прУфесионален?

14.  

15. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

мъка.....мъка....мъка....

16. SAGE
    Guest

Цитат Първоначално публикувано от FearMe
    utrevpetchasa, ти набУрен войник ли си или прУфесионален?
    Може да е "къдровия войник"

17. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

УжасТ.
    Дано тоя не е кандидат за Уфицер, че ще я завържем с такива кадри ... или къдри.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 6 от 6 ПърваПърва ... 456

Подобни теми

1. Отговори: 11
    Последно: 17-03-14, 21:45
  2. За любителите на Съветската военна техника
    От kris11 във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 4
    Последно: 20-07-10, 11:35
  3. За или против .... рейтинга
    От Io във форум Анкети
    Отговори: 35
    Последно: 02-10-06, 18:00
  4. Barebone pc - за и против?
    От bucho във форум Общ - хардуер
    Отговори: 8
    Последно: 17-07-06, 10:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе