Страница 3 от 29 ПърваПърва 1234513 ... ПоследноПоследно
Резултати от 31 до 45 от общо 428

Монополистът Microsoft - Технологический Шантаж: . . .

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Re: Монополистът Microsoft - Технологический Шантаж: . . .

Това е начинът за инсталиране, препоръчван от Ubuntu и с драйвер на Canon. В по-предния си пост посочих open source драйвера, с който принтера може да се пусне и би трябвало да работят всички глезотии:

http://www.linuxprinting.org/show_pr...n-PIXMA_iP4000

gutenprint (Home page)
    Works fine with guntenprint version 5.0.0. This includes CD/DVD cover printing, dual paper trays and DUPLEX printing...
    Това е Home Page: http://gimp-print.sourceforge.net/
    Само да поясня, че нямам намерение, аз да се образовам в области, които не ме интересуват, за да докажа тезата си - на който му трябва драйвер, да си прочете документацията и да действа.

Моето търсене беше единствено с цел да проверя това, което твърдеше Malone, защото подозирах, че се изказва неподготвен и се оказах прав. Твърдението, че липсват софтуер за Линукс за пореден път се оказа просто едно голословие без аргументи.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Цитат Първоначално публикувано от Ghost
    Кое не е достатъчното на софтуера за Linux!?...Ето, например gentoo (това ползвам у нас) ми предлага ~11 000 програми, които влизат в дистрибуцията.
    11000 програми - Ураа обичам да имам инсталирани 101 текстови редактора, 12 аудио плейъра, 15 видео плейъра, 8 графични редактора. Ей затова съм си взел 500ГБ хдд. Е разбира се може да си инсталирам и по 1 само, ако си загубя 3 часа при първоначална инсталация да нацъкам подробно кое ми трябва и кое не.

4. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Стоп, стоп ...
    Никога пред мен не е стояла фразата Windows vs. Linux в крайните и варианти, въобще не искам да задълбочаваме дискусията в тази посока.

За съжаление Ghost е и прав и не е прав.
    Прав е, тъй като има някакви драйвери за някакви Canon принтери.
    Не е прав за моите усилия.
    Недоразумението е по моя вина.

Ghost, съжалявам, но може би аз заедно с възможностите на Firefox те подведохме.
    Принтера не е IP4000, а IP4300.
    199 лева от Техномаркет.
    Това е принтера.
    Просто снощи, когато го търсих, Google ми помогна в търсенето с дописване на фразата за търсене, но аз и не виждах края [горе в дясно], а и не обърнах внимание на самия модел.
    И направо го пейстнах, обзет от радост, че те хванах натясно [това е радост за мен], защото търсих драйвери безуспешно немалко време и съм сигурен, че няма.

Вероятно Google подрежда препоръките си по ред на номерата и ми е предложил 4000 преди 4300.

А и снощи се задълбочих в четенето, без въобще да обърна внимание на грешката, която съм допуснал.

Казвам това, защото подробно прочетох същото howto, което си ми посочил, в същия ден на закупуването на принтера, преди седмица.
    Не мисля обаче, че то ще е използваемо за конкретния принтер.

Още повече неговата [на Ghost] намеса ми е полезна, тъй като мнението на Ghost ми помогна да се убедя, че за този принтер, наистина в настоящия момент драйвер няма. За съжаление в FSG OpenPrinting database, която той ми посочи ясно е записано: Recommended driver: CANON factory driver.
    Така че ... имаме дефицит на софтуер. Нали Ghost?

Но поне знам мястото, където ще следя за промяна на ситуацията.

Ghost ... не се нервирай друже, никой не иска да те образова, просто дискутираме.

5. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Винаги съм мразил да се занимавам с периферни устройстсва - принтери, сканери, чорапоперящи машини и т.н. Не ми понесе да търся как се инсталира точно този принтер. В по-подходящо настроение ще погледна и за "4300".

BTW, разгледах skkype за Линукс - назад са с няколко подверсии от Windows-кия вариант и няма /или поне аз не намерих след бърз преглед/ механизъм за дефиниране на клавишни комбинации. Също така няма и видео поддръжка.

---
    XaMaB, говориш на изуст. Базовата инсталация на Gentoo е < 100 MB (колко е на windows...май идваше > 750) и не трябва да избираш нищо. След пускането на базовата система инсталираш само пакетите, които искаш, без да трябва да преглеждаш категории и да се занимаваш с отметки. Например системата, от която пиша в момента има:
    Код:
    Packages installed:  853
    И всичко това заема
    Код:
    Totals: 217646 files, 31325 non-files, 3794.740 MB
    Само да спомена че имам 4 различни графични среди - XFCE, Gnome, KDE и FluxBox. Нека те запитам колко време ще изкараш с Windows, на който имаш инсталирани > 50 програми? За дублиращщите се програми:

текстови редактори:
    Windows: Edit, Notepad, Wordpad, MS Word...
    Gentoo: nano, Gedit, Kate, OO Writer

Audio Player:
    Windows: Media Player + поне още един (примерно Winamp), защото този не става за нищо
    Gentoo: audacious, mplayer

VideoPlayer:
    Windows: Media Player + поне още един (примерно MP Classic или BSPlayer), защото този не става за нищо
    Gentoo: MPlayer

графични редактор:
    Windows: MS Paint
    Gentoo: нямам инсталиран, имам EOG - което е Viewer, не редактор

Някак си не е редно да се изказваш така "компетентно" за нещо, което дори не си виждал, не мислиш ли?

6. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Цитат Първоначално публикувано от Ghost
    Винаги съм мразил да се занимавам с периферни устройстсва - принтери, сканери, чорапоперящи машини и т.н.
    Съгласен съм, но някой път се налага, както в случая.
    И един драйвер е причината една машина да се върне в "Редмънт" обкръжението.
    Това е вината [ракиите] на Linux разработчиците.
    Все пак не става дума за някъкъв екзотичен принтер, а за Canon.

За Skype, така е, няма възможност [засега] за съкратени клавиши и видео.
    Видеото да го оставим настрана, но тук има програмисти, толкова ли е сложно да се направи тази функционалност [keyboard shortcuts]?

7. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Хихихи...тъкмо по темата:

2 теми от днес:

Добавено:

Хардуерна поддръжка: http://forum.setcom.bg/index.php?topic=30302

8.  

9. Senior Member Аватара на Wise
    Тук е от
    Oct 2004

Хи - хи -хи
    Рейтинг: 69
    ДА!!!

//Определено си е за катинарче темата. Няма никакъв смисъл в идеята за една ОС срещу друга.
    Съжалявам , ако съм допринесъл за катинарчето......
    Не се сдържах - нищо лично, разбира се...просто малко смях

10. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Добре де, тази тема за какво е?
    Да се плюе Microsoft без никаква дискусия?!
    Айде, айде ...

11. Member
    Тук е от
    Feb 2003

Aз чакам да дойдат извънземните. Да видите тогаз те какви ОС имат.
    Колкото до MicroSoft ами могат пичовете и толкоз , когато и ние си направим качествена ОС тогава ще ги плюем.
    А навремето какви компютри имаше ...ееех .
    RAM/ROM - 64/68 kB;
    Процесор - CM601(MC 6800 клонинг)/1Мhz;
    Резолюция - 320х200;
    OS - UNI-DOS;
    Размери - 360x255x93 мм.;
    Тегло - 3,5 кг.;
    В комплекта се включват принтер "Бултекст 200" и монитор BMM-3107.

12. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2003

Цитат Първоначално публикувано от DarkSaber

Колкото до MicroSoft ами могат пичовете и толкоз ,
    Извинявай, но не си прав, болшинството потребители ползват Windows не защото пичовете от Microsoft си го могат, а защото пичовете продаващи компютри им качват и Windows и какво ли още не БЕЗПЛАТНО.
    Е нормално е алчниците дори лайно да взимат, щом е безплатно.
    И в предишни теми се е споменавало - Windows е разпространена система благодарение на ПИРАТСКИТЕ копия, не на превъзходните и качества като ОС.

13. Тук е от
    Mar 2006

LINUX се разпространява БЕЗПЛАТНО.... и пак е гола-вода...

14.  

15. Member
    Тук е от
    Feb 2003

Цитат Първоначално публикувано от Black Adder
    продаващи компютри им качват и Windows и какво ли още не БЕЗПЛАТНО.
    Това е смешен аргумент.Всяка уважвана верига или склад/магазин/дистрибутор демонстрира на щандовете си или Линукс диструбуции или изрично поставя надпис , че WinДжам'а е платен.
    Това ,че някои хора го ползват на пиратските си 'кораби' и са развяли Веселия Роджър е отличен аргумент в полза на Микромеките.
    Не се бой Black Adder компютри има за всички - и за пингвините и за микроджамовете.Като се разпищят някои хора оставам с впечатление , че има някаква битка за последния оцелял компютър.
    [Размисли]
    Аз не мога да разбера кое пречи на Ламерите да си инсталират Пингвини на щайгите.И как така става ,че всеки който е любител на неможещите от мързел да летят пингвини започва да плюе по хорските джамове.Нека всеки си ползва своята платформа/ОС/конзола и не се меси на останалите. [/размисли]

16. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

@The_Wizard
    Магьоснико, по лекичко ...
    Ако имаш някакви доводи против Linux, изложи ги и ще ги коментираме, ама така "Linux е гола вода" звучиш малко несериозно. Даже много.

@BlackAdder
    друже, сам падна в капана.
    Щом е пиратско, значи не се плаща за него. Ще рече, че е безплатно. И ти го казваш. Дори го ПОДЧЕРТАВАШ.
    Което значи, че пиратския Windows е безплатен.
    Linux оригинален и той е безплатен.

Значи на "болшинството" потребители в България им се предоставя избор от две безплатни неща, Windows и Linux.

И болшинството потребители избират Windows. Защо ли?
    Сигурно има защо, без да определям едната ОС, като по-добра от другата.
    Още повече, че ако на мен ми харесват еднакво, ще предпочета законния вариант пред незаконния, не мислиш ли?
    Следователно има нещо ...
    Нещо, което привлича повече потребителите.
    Ей тази тайна научат ли Linux разработчиците с Windows ще е свършено.

17. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2003

Цитат Първоначално публикувано от Malone

@BlackAdder
    друже, сам падна в капана.
    Щом е пиратско, значи не се плаща за него. Ще рече, че е безплатно. И ти го казваш. Дори го подчертаваш.

Значи на "болшинството" потребители в България им се предоставя избор от две безплатни неща, Windows и Linux.

И болшинството потребители избират Windows. Защо ли?
    ....
    Следователно има нещо ...
    Нещо, което привлича повече потребителите.
    Сам падна в капана ти Начинаещият потребител няма никакъв избор когато купува компютър, той се радва ще че има безплатен Windows, и избора го прави Търговеца, а не потребителя. Щото колцина са продавачите на компютри, които като иде клиент при тях му предлагат и двете възможности? Че те повечето търговци, горките самият Windows с мъка инсталират, че после му лепят и FlexType за да го 'кирилизират', та какво остава Linux да инсталират, че да го покажат и на клиента и да го убедят че е също толкова полезен.
    Щото на клиента ако му поставиш така въпроса - Искаш ли Windows за 150$ или Linux без пари, познай какво ще предпочете?

Цитат Първоначално публикувано от DarkSaber
    Това е смешен аргумент.Всяка уважвана верига или склад/магазин/дистрибутор демонстрира на щандовете си или Линукс диструбуции или изрично поставя надпис , че WinДжам'а е платен.
    Дай пример за верига магазини/складове/ с КОМПЕТЕНТНИ и по двете ОС специалисти, умеещи да ги нагласят така, че потребителя да не чувства като китаец?

18. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Че те повечето търговци, горките самият Windows с мъка инсталират, че после му лепят и FlexType за да го 'кирилизират', та какво остава Linux да инсталират.....
    Дай пример за верига магазини/складове/ с КОМПЕТЕНТНИ и по двете ОС специалисти, умеещи да ги нагласят така, че потребителя да не чувства като китаец?
    @Black Adder - това е в полза на уйндоус

Аз имам няколко въпроса към разбиращите от Линукс, за да мога да направя правилния избор:

1.Трябва ли при инсталация и настройка на линукса да се описва нещо в команден ред (било то драйвери или каквото и да е друго) или всичко става в графичен интерфейс?

2.Линукса ще разпознае ли автоматично и ще си ги исталира ли устройства като флаш памети, фотоапарати и всякакви други USB2.0 които под Windows се разпознават автоматично и не изискват допълнителна настройка?

3.Поддръжката на FireWire по съвместимост същата ли е като в уйндоус (да разпознава устройствата ( вчастност цифрови камери автоматично без допълнителни настройки и инсталации)?

4. Програмите за видео обработка като Адоп премиер про, Улеад видео студио и др. от по-известните съвместими ли са с Линукс?

5. Как стои въпроса с игрите - дали всички нови игри имат поддръжка на линукс (за по-старите знам че нямат)?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 3 от 29 ПърваПърва 1234513 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Microsoft visio
    От procar във форум Общ - софтуер
    Отговори: 8
    Последно: 16-07-12, 09:27
  2. България + Microsoft
    От FearMe във форум Коментирай новина
    Отговори: 6
    Последно: 04-06-11, 23:38
  3. волан на Microsoft
    От caiusbiserus във форум Продава
    Отговори: 0
    Последно: 09-08-10, 01:27
  4. Мой гаф или на Microsoft ?
    От Niakoi във форум Windows
    Отговори: 2
    Последно: 18-02-06, 20:59

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе