Страница 1 от 29 12311 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 428

Монополистът Microsoft - Технологический Шантаж: . . .

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Dec 2003

Монополистът Microsoft - Технологический Шантаж: . . .

Силно съм впечатлен от следната статия
    http://www.xakep.ru/post/35920/default2.asp

Сещам се че MS имат намерение да навлизат в автомобилната
    индустрия, управлението на електрониката.
    Наистина ще дойде време както в оня виц - като ти изгасне колата
    ще трябва да излезеш, да затвориш вратата и пак да влезеш.
    Или не можеш да правиш ляв завой понеже ти е изтекъл лицензния
    период на операционната система.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    May 2001

Re: Монополистът Microsoft - Технологический Шантаж: . . .

И на всеки три-четири години колата ще спира и ще трябва да се купува нови двигател, окачване и ходова част, защото ще се спира "поддръжката" на старите...

Сещам се за една карикатура, която бях видял навремето - магазин с надпис "Microsoft Benz", пред магазина клиент, закупил чисто нов автомобил, който току-що е блъснат в най-близкия стълб, а до него стои представителя на фирмата и с невинно изражение казва нещо от типа на "Ама продавачът не ви ли каза че спирачките ще бъдат инсталирани в следващата версия?"

4. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Айде пак глупостите почнаха. Човека владее 85% от пазара на операционни системи, ама пак има мъдреци да плюят.
    Забележка: Ползвам Линукс и то не поради разпоредбите на Закона, просто ми харесва, но и не плюя срещу много добре направени, макар и платени неща.

5. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

И аз така - не плюя с/у добрите платени неща, но какво общо с тях има Windows?

6. Member
    Тук е от
    Sep 2003

.

7. Cko
    Cko е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Aug 2001

Струва ми се, че въпросната защита ще попадне първа в полезрението на хакерското общество. А и защо ли не забелязах нито един от описаните ефекти в онази версия на Виста, която ужким беше RTM, демек окончателна. А може би всичко това ще дойде под формата на ъпдейт след време, подобно на Genuine Advantage Validation? Е, може и него да не си го инсталирам

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2003

Цитат Първоначално публикувано от Malone
    Айде пак глупостите почнаха. Човека владее 85% от пазара на операционни системи,
    Прав си, но си представи следната ситуация- прибираш се в къщи след гостуване у приятели, живеят на 16-ти етаж
    Асансьора след 14-тия ти изкарва Blue Screen of Death.
    честито.
    а за който не е съгласен - да прочете историята на Микрософт от създаването и до наши дни, после ще коментираме умеят ли да се възползват от чужд труд, без да разбират за что иде реч, стига келепир да има

10. Member
    Тук е от
    Dec 2003

Въпросът не е в това дали е добър софтуерът на Майкрософт. След като се използва значи е добър.
    Проблемът който обикновените потребители не разбират е че със всяка нова версия стават ВСЕ ПО-ЗАВИСИМИ и все по- манипулирани от бизнеса с високите технологии. И то БЕЗ ПРАВО НА ИЗБОР.
    Сменя се версията на Word и ти си поставен в положение да си купиш
    новата версия понеже старата ти версия е несъвместима с новата в централата на фирмата.
    Минаваш на Виста обаче се оказва че старите ти компютри на които върви добре 98 и ХР не стават - принудителни разходи
    за хардуер.
    Да не говорим че все по-защитената от копиране и пиратски интервенции операционна система вече използва значителна част от своята производителност за да се проверява дали някой не я е пробил. Всеки освен операционната система има антивирусни програми, защитни стени и анти-Spy софтуер. И какво - принуден си да си купиш вместо процесор 2500 МНz например 3000 понеже запасът от производителност ще се използва от защитния софтуер.
    Колко големи фирми могат да преминат от Win на Linux. Ако Linux стои срещу Win колко бизнес приложения има за Linux.
    Ако бизнесмен ми постави въпроса - търся ERP система обаче на линукс - аз какво да му кажа.
    Силата на гиганта M$ не е само във софтуера ами и във маркетинга. Може да си правиш много добър софтуер обаче като нямаш добър маркетинг и твоят софтуер не се продава, значи не си добър.
    Linux е алтернатива за домашния потребител обаче не предлага на бизнеса ( хората от които идват парите ) пълноценна алтернатива.
    В резюме - може да си работите със продукти на M$ обаче си имате едно наум. След година ще платите още, с новата версия - пак ... и така до безкрайност ще храните чичко Бил.

11. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

1) Едва ли някой знае колко бизнес приложения има за GNU/Linux, нима ти знаеш колко такива приложения има за MS Windows? Изказването ти води до неправилния извод, че едва ли не, за GNU/Linux няма софтуер, което е абсолютно невярно.

2) Това, че ТИ не знаеш какво да отговориш, ако те попитат за ERP система базирана на GNU/Linux, си е твой проблем и не означава, че Windows базираните решения са по-добри.

Обобщението ти в този случай е неаргументирано и базирано на очевидно скромния/липсващия ти опит със системи различни от тези на M$. Не мога да се съглася с него по никакъв начин.

12. Senior Member
    Тук е от
    May 2004

Riki888, ама то ние простите хорица принципно си плащаме за всичко ново. Софтуера е както хардуера, иска поддръжка. А като остареят самите продукти, купуваме си нови - и в бита, и в бизнеса... навсякъде. Тогава от какво сме зависими? И какво да имаме наум?

P.S. За "Windows" не се плаща всяка година. Колкото до съвместимостта, на сайта на M$ си има "add-on" за различните формати на "Office"-а, например - слагаш го - и никой не те задължава да си купуваш новият им "Office" 2007.

13. Member
    Тук е от
    Oct 2006

Не седят баш тъй нещата в автомобилната индустрия. Софтуерът, който се ползва в колата е собственост на производителя на автомобил, който ще да го е направил и програмирал.
    Електрониката е големият проблем на съвременните автомобили. Но пък насоката й е да спасява живот и да изпреварва и предугажда реакцията на шофьора.
    Със или без Майкрософт, насоката е ясна. Хубаво е, че Майкрософт се е сетил къде може да има пари, проблемът е, че малко късно го стори, вероятно не толкова поради лоша пазарна ориентация колкото именно поради резерви кое чие е, кое как може да се разработва и т.н. Нито Майкрософт, нито автомобилните компании допускат изключения в тази насока.
    Дискусията тук по скоро ми прилича на:
    http://news.ibox.bg/opinion/id_2023020393

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005

Моя скромен опит със "софтуера при колите", ме подсказва, че в момента (или поне в близкото минало), там е пълен хаос. Всеки производител си работи в някаква насока и няма почти никакви допирни точки с останалите. Във всякакво отношение - управление на двигателя и другите системи, диагностика и т.н.
    Не виждам нищо лошо, да се вмъкнат единни стандарти. Не държа това да е дело на Microsoft.
    Спомням си обаче, че когато излезе първия DirectX (по-точно втория и третия), игрите започнаха да вървят на всеки компютър. Преди това все се случваше някакъв проблем на конкретна игра с конкретни видео-латки, или пък звукови платки.

16. Тук е от
    Mar 2006

Става въпрос за визуализациите в колата - разните там GSP навигационни ситеми, комуникации, аудио-видео итн...
    От кога чакам USB-то да изреве - Намерих ново устройство - Фешан Кар... дай драйвер ... ха ха ха
    То форд и така и така неможе да върви та камо ли като ми се упгрейтне с М$....

17. Member
    Тук е от
    Oct 2006

Може, Митко, даже вероятно там е бъдещето.
    Обаче на практика ако въведем еднакви електронни системи и софтуер и аз съм производител на кола, аз как аджеба ще те задължа да дойдеш във фирмения ми сервиз, а не в по - евтиния сервиз на конкуренцията или дори в гаража на бай Манчо, след като и там могат да ти направят диагностиката и решението, особено пък на някакъв софтуер, който даже не е предмет на гаранционно обслужване?
    Така че хаос е, но поне според мен е организиран хаос...
    Даже и Майкрософт да влезе, не го виждам при всички автомобили едновременно. Не знам, все пак аз си седя тук, а големите мъже са някъде другаде, може и вече да са пияни, но аз така си мисля.

18. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Аз ли имам халюцинации или правилно видях думите "Майкрософт" и "стандарт" в едно изречение?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 29 12311 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Microsoft visio
    От procar във форум Общ - софтуер
    Отговори: 8
    Последно: 16-07-12, 09:27
  2. България + Microsoft
    От FearMe във форум Коментирай новина
    Отговори: 6
    Последно: 04-06-11, 23:38
  3. волан на Microsoft
    От caiusbiserus във форум Продава
    Отговори: 0
    Последно: 09-08-10, 01:27
  4. Мой гаф или на Microsoft ?
    От Niakoi във форум Windows
    Отговори: 2
    Последно: 18-02-06, 20:59

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе