Страница 5 от 29 ПърваПърва ... 3456715 ... ПоследноПоследно
Резултати от 61 до 75 от общо 428

Монополистът Microsoft - Технологический Шантаж: . . .

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Sep 2003

Re: Монополистът Microsoft - Технологический Шантаж: . . .

oio

2.  

3. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Стига де Skynet, не се джанкайте ...
    Опасявам се, че той разбра погрешно поста ти и виж какво се получи.
    Изтрий моля те последния абзац, наистина е обиден, не искам аз да го трия.
    После ще се редактирам себе си.

Хоремаг се пише ...
    Хотел Ресторант Магазин в едно, уникално социалистическо изобретение.

4. Senior Member
    Тук е от
    May 2004

Цитат Първоначално публикувано от IvO™
    Malone, не си прав за едно нещо. Има ултра-неграмотни потребители - хора, които в днешно време започват от "А"-то. Бил съм свидетел десетки пъти за последните 2-3 години. Именно заради това им слагат и "Windows", и "FlexType", и задължително "БГ"-интерфейс.
    Цитат Първоначално публикувано от skynet
    Статистики по операционна система на Хардуер БГ тук http://bgcounter.com/?sts,os,,,,grigorbg
    Що ли си мисля, че едва ли 97.17% от потребителите и гостите на един такъв форум са олигофрени и тъпанари...или ултра-неграмотни....предполагам че тази статистика за Сетком няма да е по-различна...нека някой я постне да и се полюбуваме.....ам'че те не могат и в един операционно-системен парламент да влязат, има още хляб да ядат докато преминат 4% бариера

мдам...ето я и на Сетком...http://bgcounter.com/?sts,os,,,,kod още по-трагично 1.91%....има няма Ghost и двама трима ентусиасти...май

Някакви коментари?!

Ето заради това се "запалих" - излиза, че изкарах хората, ползващи "Windows", малоумни, ебати! При това леееко саркастично, типично в твой стил. Поне аз така го разбирам. Ако си нямал това предвид - публично ще ти се извиня пред всички.

Иначе, пак ти се привиждат духчета на тебе.
    Мога само да ти благодаря, че си ми обърнал толкова голямо внимание - сега вече и с кон не можеш ме събори от пиедестала, тц, тц.

5. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

skynet, никой не казва, че трябва да ти е трудно. Защо реши, че с Linux е по-трудно, отколкото с Windows, ако сядаш за първи път за компютър? Какво лошо виждаш в това, че ти се прадлагат 11 000 пакета на едно място и няма нужда за всичко, което ти притрябва да търсиш в google, да пробваш 10-тина програмки, докато намериш някоя, която ти върши работа и на края да почнеш да пускаш съобщения по форумите "Трябва ми крак за....". И така почти за всичко, докато не оплескаш Windows-а и после хайде всичко отначало - format, install, "къде го дянах смотаното CD с драйвърите, дет' ми го дадоха от магазина"...Ха, кажи кое е по-лесно и по-потребителски ориентирано.

П.П.

Не се карайте с Иво - явно стана недоразумение, дайте да не разваляме дискусията с ненужни обиди и нападки.

6. Member
    Тук е от
    Oct 2006

Като казвам "елитни", Malone, нямам предвид най - умните или хитрите, а определено субкултурно общество, често някъде на границата между потребители и създатели на определени клиентски продукти.
    За мен тая пропаст е непреодолима и още 11 000 програми не решават нещата, Линукс си остава пак ОС за елитарен кръг, не за масовият потребител.
    Вярно, в разгънатия маркетинг е проблема. В обучението. В договорките с производителите на хардуер и драйвъри. В разпространението(дифузията му сред потребителите). И т.н.
    А останалите въпроси - иконки и картинки, програмки и среда - се решават.
    Само че споменатите в по - предният абзац въпроси се решават с инвестиции. С други думи - с пари.
    Е, а ако не плащаме Линукс, ще чакаме момента в който той, както и другите операционни системи почват да разбират и изпълняват като само им обясняваме какво искаме устно. В този момент безплатният линукс може и да събори Уиндоуса. А може би не.

7. Senior Member
    Тук е от
    May 2001

Цитат Първоначално публикувано от Malone
    Та като казваш, че "в България Уиндоса и всичкият софтуер/игри за него са "безплатни" айде кажи ми ти аджеба, защо клиента от двете безплатни неща избира безплатния Windows пред безплатния Linux?
    Не се изнервяй, нарочно съм сложил "безплатен" Уиндоус в кавички - защото никой от домашните потребители не си КУПУВА Уиндоус и всичко останало, много ясно че в този случай ще предпочете Уиндоус пред Линукс. Но ако го накарат да плати за софтуер толкова, колкото е дал за хардуер, малко ще се замисли кое от двете ще предпочете.

Толкова ли неясно се изразих в поста си

П.С. а и ще се повторя пак - такава тема е напълно безмислена, дори и що се отнася САМО и единствено до домашните потребители*, поради простата причина че едно от най-големите предимства на Линукс - безплатната цена, в случая при нас няма никакво значение, защото досега не съм видял в компютърна фирма задължително да продават оригинален уиндоус за всяко домашно РС.

----------------------------
    * то остава и някое примерно ISP да седне да купува лицензи и Уиндоуси като лудо, или някоя счетоводителка да седне да учи PHP за да си направи собствена счетоводно-складова програма, за да я ползва на безплатен Линкус в случая

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Много точно си се изразил. Този аспект избягвам да го коментирам, защото за момента не касае потребителите, защото ползват пиратски Windows и програми. Единствения начин да ги накараш да потърсят нещо различно и да излезнат от инерцията е като им бръкнеш в джоба. Тогава e ясно, че всички ще почнат да псуват МС. Аз се опитвам да ги накарам да се огледат, без да им се бърка в джоба.

10. Member
    Тук е от
    Oct 2006

Разсъждавате на ниво "Пешо в тях", но дайте да помислим на ниво фирма/институция/организация, които са:
    1. Вероятно по - големият брой ползватели на компютри, програми и софтуер
    2. Определено склонни да съобразяват съотношението инвестиция/рентабилност
    3. Значително по - склонни да търдят индивидуални и адаптирани решения за потребностите си
    4. Със значително по - малък шанс да останат дълго време "в сянка" с пиратски софтуер, което при масовият домашен потребител се среща даже и в най - богатите държави
    5. Високо ценят сигурността и стабилността
    6. Възприемчиви към технологиите като конкурентно предимство
    7. Реализират значителни икономии даже и при малко спестяване от единица продукт поради мащабите си.

Защо те не качулят линукс? Ето, индивидуализира се повече, по стабилен е, по - няма вируси и отгоре на това е напълно безплатен?
    Веднага мога д аконтрирам отговора по default. Във фирмите, в които съм работел, винаги е имало поне по няколко човека, бачкащи и с Линукс в домовете си.
    Никой от тях не е поискал безплатният Линукс на работната си станция. А по този начин фирмата пести един лиценз, прехвърляйки го на чужд компютър. Защо?

11. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

ОК Еди, но в такъв случай излиза, че единственото преимущество на Linux е това, че е безплатен.
    А съм сигурен, че не го мислиш, че нещата които са те привлекли към него са далеч от икономическите мотиви.
    А и тук, тема на спора, който се разгоря е защо хората харесват Windows, а не харесват Linux и обратно. При пиратерията разпространена в страната ни, цената въобще не е фактор.

А и не може цената да е фактор, когато наистина ти трябва определен софтуер. Айде кажете ми как Skynet да си свърши работата под Linux? Никак.
    Сигурен съм, че ако имаше начин софтуера му да върви под Linux, последното нещо, което щеше да направи е да дава грешни пари на Microsoft. Но уви, към момента няма такъв начин и избора му е ясен. За да има хляб, трябва да се охарчи за Windows, тъй като му дава готови, работещи решения. Избора му не се влияе от цената а от възможностите, които му дава Windows, в случая да си изкарва хляба [законно].

Бъркаш Ghost. Не ги карай да мразят Microsoft, а ги накарай да заобичат Linux.
    Това ви е проблема на вас [Linux addicted].

12. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

@nocToRHHo 3JIo:
    Основно заради съвместимост с колегите си. Мисля, че смесена среда Windows + Linux работни станции е по-лошо за производителността, отколкото само Linux или само Windows. Другият момент - миграцията. Да мигрираш от едно програмно осигуряване на друго, определено не е лек процес и води до загуби или поне до пропуснати ползи за фирмата. Този аспект сме го дискутирали в друга тема. Малко са управителите на фирми, които биха поели риска да мигрират - всички предпочитат да набутват фирмата за софтуер, но тя да не прекъсва работата си. Да не говорим, че управителите сами по себе си влизат в групата на тези >90% потребители, които не искат и да чуят за нещо ново.

13. Senior Member
    Тук е от
    May 2001

Цитат Първоначално публикувано от nocToRHHo 3JIo
    Разсъждавате на ниво "Пешо в тях", но дайте да помислим на ниво фирма/институция/организация, които са:
    ........
    ........
    Веднага мога д аконтрирам отговора по default. Във фирмите, в които съм работел, винаги е имало поне по няколко човека, бачкащи и с Линукс в домовете си.
    Никой от тях не е поискал безплатният Линукс на работната си станция. А по този начин фирмата пести един лиценз, прехвърляйки го на чужд компютър. Защо?
    Интересен въпрос, наистина. Според мен една част от отговорът се крие в това, че при повечето малки фирми, цената на Уиндоус-а в случая се явява несъществен разход поради малкият брой РС-та, освен това Уин системите са много по-лесни за първоначално пускане и експлоатация, въпреки възможните проблеми в последствие - вируси, скапване на инсталацията и т.н.т. Също така липсва специализиран софтуер за Линукс - от рода на счетоводни програми, административно-правни и т.н.т. Но ако фирмата разполага с няколко хиляди РС-та примерно нещата вече стоят по друг начин. Нека да дам един пример с държавната администрация, която плати десетки милиони долара, за да НАЕМЕ софтуера от М$ за няколко години - тая година лиценза изтече и ще трябва наново да се плащат милиони долари - то е ясно че това си беше лична далавера на министър Калчев, но ако това беше негова лична компания и милионите бяха от неговия джоб, едва ли щеше да бъде такъв пламенен защитник на M$. Навремето за една от германските общини М$ беше паднал до 15$ за бройка на РС, но въпреки всичко минаха на Линукс - десетина хиляди РС-та не са никак малко.
    От друга страна, кажи ми примерно един интернет-доставчик на услуги, който да плаща за софтуер на М$?

П.С. една част от отговорът ми се преповтаря с тази на Ghost, защото и двамата писахме по едно и също време.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

А и не може цената да е фактор, когато наистина ти трябва определен софтуер. Айде кажете ми как Skynet да си свърши работата под Linux? Никак.

Сигурен съм, че ако имаше начин софтуера му да върви под Linux, последното нещо, което щеше да направи е да дава грешни пари на Microsoft. Но уви, към момента няма такъв начин и избора му е ясен. За да има хляб, трябва да се охарчи за Windows, тъй като му дава готови, работещи решения. Избора му не се влияе от цената а от възможностите, които му дава Windows, в случая да си изкарва хляба [законно].
    Нямам идея с какво се занимава skynet - може да има решение под Linux, може и да няма.

Бъркаш Ghost. Не ги карай да мразят Microsoft, а ги накарай да заобичат Linux.
    Това ви е проблема на вас [Linux addicted].
    Не се стремя да карам никого да обича Linux, а и как бих могъл да накарам някого да обича нещо, което не е виждал? В случая, аз се стремя, не да карам хората да обичат Linux, а да се запознаят с него и като философия и като технология, да го пробват. После нека сами да направят избора си. Аз лично го харесвам, защото е легален, безплатен, стабилен, дава ми възможности, които Windows не може да предложи и е достатъчно потребителски ориентиран, за да се ползва като настолна система. Ако смятах, че примерно *BSD ми предлага същата комбинация от качества и по-голяма производителност, щях да ползвам *BSD.

16. Member
    Тук е от
    Oct 2006

Не е само до миграцията, Ghost. Пращат в събота и неделя сисадмините на извънреден труд, те пък правят по една снимка на хардовете и оп - в понеделник миграцията е готова.
    А човек, който е улеснен да работи на Линукс може даже сам да си направи миграцията и дори да запази и двете операционни системи - поне на първо време.
    Не е нужно да ангажира Сульо и Пульо. След като му е лесно и сигурно, прави го, а в последствие Уиндоусът му отпътува по предназначение. Така де!
    Според мен е възможно Линукс да има толкова и така разнообразен софтуер колкото и уиндоус(макар че това едва ли е вярно, веднага мога да вметна един съвсем пресен пример от комуникацията ни предните дни).
    Ключовият фактор обаче се казва време.
    Даже и при наличието на ноу - хау във фирмата, на компилиращи софтуера лица, сисадмини и т.н.
    Не е равно времето за откриването, компилирането, инсталирането и настройването на софтуера и драйвърите под Уиндоус и под Линукс, Уиндоусът тук има съществено преимущество.
    И времето става неоправдан разход за фирмата, всеки път като трябва да се предприеме нещо с компютрите.
    А фирмата може да има 30 вида специалисти и 60 вида нужди от софтуер.

Именно това къса веригата. Времето.
    Именно затова говорим и за потребителя Пешо, advanced потребител на Линукс.
    Защото за Пешо линуксът е страст, удоволствие, хоби.
    И той може да отдели необходимото време да разучава всяко нещо поотделно. Вкъщи.
    Фирмата Х обаче не може.
    И макар че настройката на потребителя е "потребителят се образова вкъщи с ОС и после си я купува",
    личн оза мен доминацията на този пазар ще бъде определена от това кой доминира над корпоративните потребители. Защото те определят обществената потребност от специалисти. Може някой да знае много Линукс, но на тях им трябва Уиндоус.

17. Member
    Тук е от
    Mar 2006

Re: Монополистът Microsoft - Технологический Шантаж

Току-що напомних на шефа, че трябва да помисли за легален Уиндоус и Офис.
    Реакцията му беше: "Дали не можем да минем на някакъв Линукс?"

18. Member
    Тук е от
    Oct 2006

Цитат Първоначално публикувано от Silviya
    Току-що напомних на шефа, че трябва да помисли за легален Ундоус и Офис.
    Реакцията му беше: "Дали не можем да минем на някакъв Линукс?"
    Те всички реагират така от гледна точка на първоначалните разходи. Даже и тея, които нямат и не са имали компютър
    Но сподели накрая всъщност какво ще вземете. Това е важното и едва ли може да има съмнения....

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 5 от 29 ПърваПърва ... 3456715 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Microsoft visio
    От procar във форум Общ - софтуер
    Отговори: 8
    Последно: 16-07-12, 09:27
  2. България + Microsoft
    От FearMe във форум Коментирай новина
    Отговори: 6
    Последно: 04-06-11, 23:38
  3. волан на Microsoft
    От caiusbiserus във форум Продава
    Отговори: 0
    Последно: 09-08-10, 01:27
  4. Мой гаф или на Microsoft ?
    От Niakoi във форум Windows
    Отговори: 2
    Последно: 18-02-06, 20:59

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе