Цитирам по спомен:Първоначално публикувано от Black Adder
"Ще отида в планината, в пещера ще се затворя.
Ще си пусна дълги нокти, ще забравя да говоря..."
Ха, сега да видим, дали знаеш кой те е обрисувал така добре ;-)))
Цитирам по спомен:Първоначално публикувано от Black Adder
"Ще отида в планината, в пещера ще се затворя.
Ще си пусна дълги нокти, ще забравя да говоря..."
Ха, сега да видим, дали знаеш кой те е обрисувал така добре ;-)))
Вчера хвърлях по едно око към "Най-смешните животни и хора на планетата" по bTV. Отдавна не го бях гледал. Останах просто поразен от простотията, калпавият дилетантски хумор, измислян сякаш с хронометър и на килограм. Само не разбрах - това детско предаване ли беше или и за възрастна аудитория. Ако е за 5 годишни деца - ОК. Но пък от малки да приемат латиноамериканските сапунки за даденост - не ми харесва идеята. Защото имаше нещо като мини-сапунка вътре в предаването, страхотно тъпо наречена "невероятната съдба на Доня Котесита". Но от друга страна - май не беше чак за деца, защото имаше пошлости като за поотраснали тинейджъри. Тия телевизионери в борбата за аудитория и повече реклами май почнаха да излизат от релси. А тези, които са зад пулта май забравят, че телевизията освен бизнес - е и мощно средство за възпитение на подрастващите. Та въпросът ми е - с какво възпитание, с какви разбирания ще отраснат децата щом гледат такава помия от екрана....
Явно в телевизиите съвсем престанаха да се вълнуват от художествената страна на нещата. Важното е да ти дръпнат вниманието, да отчетат повече аудитория и така да завишат цените на рекламното време. И тъй като си дал парите за телевизора, за кабелната или за сателитната ТВ - щеш нещеш - гледаш напъните им за бизнес за твоя сметка.
Най-хубавото на 70-те програми, които вървят по кабела, е че общо всичките пускат поне 1 хубав сериал и 1-2 пълнометражни филма седмично (които в някои случаи ги имам и на CD, но за "муфтата" си ги гледам по ТВ).
Най-нерпиятни (от тези, които все пак съм гледал) водещи:
- Иван Звездев (жалките му опити да прави шеги предизвикват скомен у мен...)
- Валя Ахчиева (вече с не толкова много злъч в гласа като преди)
- Владо Береану (и той като Звездев не търпи развитие - но тук май е друга диагнозата...)
За другите коментирани по-горе "неприятници" не мога да изкажа мнение - не съм ги гледал.
Със Слави Трифонов никога не съм "злоупотребявал с употребата му", за да ми е неприятен - нека си прави бизнес човека.
Бива да си кажем и приятните нам предавания, а?
- Аламинут (много и много добри попадения) - стискам им палци да продължат така.
- За сериали мисля, че имаше отделна анкета...
- Все още нямам любимо предаване с водеща Личност.
аз кабел нямам ооооот..... 2001 ли бешеее.... 2003 ли бешееее.....
по тв гледам само новините
щях да кажа "и някой сериал", ама се сетих, че тях си ги тегля, както и филмите, както и музиката....
не изпитвам НИКАКВА липса от липсата на тв и никой не може да ме убеди да си прекарам кабел. направо ви се чудя: 12*25 = 300лв/год. за около 300лв ще ви спретна напълно функционален комп, тип "медия център", на който ще си пускам желаните ОТ МЕН филми, по време, което АЗ реша, без реклами, без идиотизми
само като си помисля, че един филм е 1ч30м, а по тв заема 2ч. или една серия на сериал е 20/40 мин, а заемат по 30/60... точно преди няколко дена се замислих, че от 24ч тв, между 20% и 25% са реклами!!!
аааа, без мен!
Дразни ме всичко,рекламите,дебилните родни предавания и т.н..Ограничил съм се до гледане на новини и каналите от групата на Дискавъри.
edit:
Една вечер си цъкам по каналите и гледам една "врачка" със светещо кълбо която "гадаеше" на заблудени хора които и се обаждаха на импулсен телефон...Така че какъвто народа,такава и държавата.
пак edit:
Понякога гледам и канала с каките за които никой не говори![]()
Само не разбирам от какво се оплаквате, нали доброволно гледате? И аз ви го казах, и FearMe ви го каза, спрете си телевизора и ще спрете да се оплаквате![]()
Интересни изказвания![]()
Не ми се отваря нова тема, затова ще попитам тук - "Какво ви харесва по ТВ-то?"
На мен ми харесва например "манияшкия Монк" - нищо че е малко наивен, но "става". Друг култов сериал беше "Клъцни срежи". На първо място е "Семейство Симпсън" - този сериал е всичко, от което се нуждае подрастващ тинейджър, стига да може да усети хумора заложен в него![]()
Сапунените сериали , по дразнещо нещо незнам да има
А какво ще кажете за напъна на bTV "Мюзик Айдол"
Нещо в името не ви ли напомня за боклуците на WS Teleshop?
Едно време се чудех на французите за борбата им с чуждиците, сега вече напълно ги разбирам...
Дразнят ме сапунките и то много. Независимо бразилски или американски. За звукът от рекламите - на сони телевизорите има една много приятна опция за изравняване и автоматичен контрол на нивото на звука. Така, че при рекламите проблема е само тъпотията и наглостта им.
Аз пък много се радвах на старата реклама на "Евтерпа", измъдрена явно от плиткоумец, чиито кумири са единствено мутрите и тъпоумните манекенки. За съжаление я спряха преди време и я смениха с по-подходяща като за парфюм.
Нищо не ме дразни, като почне да ме дразни го сменям или спирам и го забравям.
Шоуменът Слави например никак не ме дразни. Не помня от кога не съм го гледал. Трябва да са години. Чак ми е домъчняло за него![]()
Пусни си го довечера и няма да се сетиш за него поне още 5-6 годиниПървоначално публикувано от nocToRHHo 3JIo
@"Защото никого не чакамПървоначално публикувано от Ghost
и мене никой не очаква... "
сега какво, група" Контрол" ли ще си цитираме или ще нищим ТВ-програмките![]()
Аз пък не се дразня от нищо! Приемам, че нещата са такива каквито са - има и добри и лоши реклами, предавания, водещи ..., просто когато нещо не ми харесва сменям програмата.
Като гледам каква омраза цари тук възниква въпроса - какво харесвате?
Общо взето, четейки мненията до тук имам чувството, че стоите пред телевизорите си с цел да намерите нещо, което Ви дразни и сте на прага да повредите сериозно имуществото си. Та - има ли нещо, което харесвате по ТВ-то?
И аз това попитах, ама си мина и замина, явно ТВ се гледа, за да бъде мразена и оплютаПървоначално публикувано от muncho
Хайде посочете кое харесвате.