Страница 2 от 5 ПърваПърва 1234 ... ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 67

Инициатива "Без бакшиш"

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jan 2005

Re: Инициатива "Без бакшиш"

и как е возите ли се на таксита днес ?

Ако Вие не някой друг прави ли го ? Споделете как е в големия град и има ли ефект от инициативата

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2002

Аз не се возя.. , но гледам много хора се возят и почти няма таксита по стояниките.
    Нещо ми се вижда пълен провал

4. Member
    Тук е от
    Oct 2003

Аз също днес избегнах возенето. :-)

5. Member
    Тук е от
    Dec 2004

С този ситен дъждец няма да се реализира замисъла... такситата си вървят както в друг ден
    Който е на зор, ще си вземе такси без да се съобразява с призива...
    Явно трябва да се измисли друг начин да им се даде урок на "бакшишите"

6. Cko
    Cko е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Aug 2001

Аз взех някои скромни мерки - първо, вече не толерирам вечните им нахалства - всеки опит за отнемане на моето предимство от тяхна страна се наказва с клаксониране и никаква аванта; покрай спрелите, запушващи движението бакшиши, също преминавам на клаксон - някои се стряскат много смешно като им свирнеш точно до джама

7. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Аз пък се возих на 2 таксита днес. И бакшиш оставих. Всички тия истории със скандалите и простотиите се разпространяват от каръци, които се возят 2 пъти в годината и понеже не са наясно, уцелят в деястаката точно такси, на каквото не трябва да се качва човек. Аз се придвижвам само с таксита от 5 години насам и проблеми съм имал само 2 пъти. Ами смятайта сами - поне 2 таксита на ден за 5х365 дни и имам 2 случая с проблем. Ами извинявайте, я се замислете колко пъти от магазина сте си купували стока, за която съжалявате, че сте купили? Но на някого от тия, дето "често" се возят, му хрумнало да прави кампания и хайде всички по стадната психика "няма да оставям бакшиш", "няма да се возя" - аз казвам, ако щете, тъкмо аз ще чакам по-малко. Тоя, дето е измислил кампанията, сигурно утре ще отвори и сайт "без бакшиш за сервитьорите" щото 2 пъти отишъл на рестрант и първия път му донесли храната бавно, а втория път му чукнали 1 бира в повече....

8.  

9. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

За съжаление тъпата ни държава така ни е наритала, че хората са без грам самочуствие. И го избиват на показване на ниво в крайно неподходящи измерения. Както в случая - Ghost се вози по два пъти на ден с такси и чуства, че е нещо повече от другите. Затова той не се консолидира с тях и се вози на такси, не пропуска да спомене, че и често посещава заведения за обществено хранене, факт с пряка връзка с либидото му. Друг пък не може да си позволи да изпусне жизнено необходимата му надница. Затова, по време на протеста псуваше бакшишите, защото му пречеха да си я изкара, затова и днес ползва услугите им за да се придвижи навреме до хранилката си.
    Това е... смачкани хорица, затворени в себе си и мислещи само и единствено за моментното собствено състояние, без достатъчно далновидност да погледнат малко напред, без достатъчно дух, който да ги приобщи към обществото. И така се размива крехката граница м/у общественото недоволство и "стадната психика", един на място използван от Ghost термин, който не виждам какво друго цели, освен да обиди всички в тази тема, които са солидарни по една или друга причина с бойкота..
    А при бакшишите.. един кара по-хубава кола, друг по-лоша, но в общия случай колата е на чорбаджията, а той само върти геврека... Няма с какво да се изтъкне пред другарчето. А това явно обединява. ... Затова и в бъдеще може да се очакват сплотени протести само от бакшиши, миньори, докери...

10. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Хубаво разсъждаваш, отличен 6. Би ли ми обяснил ти колко пъти си карал колата си тази година? Аз ще отговоря вместо теб - няколко: до морето и или на излет. В София - не. Удобно ти е, купил си си кола. Аз да изкажа ли сега мнение, че изтъкваш материалното си положение с тая ненужна кола: хем на практика не я ползваш, хем я държиш? Аз съм преценил, че вместо да давам пари за кола, майстори, бензин, застраховки, данъци, винетки, ченгета и какво ли още не, ми излиза почти еднакво скъпо да се возя с такси. Ако всички мислеха и правеха като мен, нямаше да го има това задръстване, което е в момента. Ама не - трябваше да си изсипеш простотията във форума, и то при положение, че многократно сме обсъждали с теб защо не си купувам кола. Това, че ти като се напиеш се заяждаш и с бакшиши, и с келнери и с който ти падне, си е твой проблем, а не на обслужващия персонал. И с мен да се заяждаш и аз ще гледам да ти надуя сметката и да те обслужа лошо...

11. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Дааа.... @Ghost, принципно за себе си сигурно си прав, това никой не го оспорва. Но според мен идеята на протеста беше да се покаже, че неможе някаква група хора да правят безнаказано каквото си поискат и да спъват нормалния живот на хиляди.... да не кажа милиони.
    Резултата - Не съм и очаквал друго - това си е традиционното българско мислене - нека друг да свърши "мръсната" работа, а пък аз ако мога да мина между капките, така де - що трябва да си създавам неудобства? поредния пример, че българите не могат да бъдат единни - то и за това всеки си прави с нас каквото си иска, но затова сме си виновни само ние. И докато не осъзнаем , че НИКОЙ няма да ни помогне докато сами не си помогнем , ще си бъдем все така.....
    Така е - Борбата иска жертви, беше казал някой, но защо трябва да съм аз - добавил някой "борбен" българин.

Нищо лично към теб, това се отнася за всички ни.

12. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

В темата, където се разискваше самата блокада и убисйтвото, аз бях първия, който каза, че не съм, съгласен, защото го намирам за нередно и неправилно и тогава пак бях обявен за овчедушен, че се цепя от колектива и че едва ли не, заради мислене като моето, в БГ нищо не ставало*.
    Все ще го преживея някак си. Интересното е, че на другия ден всички пееха моята песен - че бакшишите не са прави. Когато има предложение за смислен протест, тогава ще се включа, вярвай ми.

Справка:

В отговор на моето:
    Цитат Първоначално публикувано от Ghost
    Мдамм. Много лошо, че е загинал човека, но струпването пред НС няма да го върне. А и НС няма как да им помогне, нито е виновно за случилото се криминално престъпление. И аз си мисля, че не знаят какво искат.

ДОБАВЕНО:

Lupus, интересно хрумване. Аз, обаче, съм против. Това би довело до излишен сблъсък, от който, си мисля, че нищо добро няма да излезе.
    Получих:

Цитат Първоначално публикувано от Lupus
    Инересно! В купища постове по различни теми се изписа колко овчедушни сме българите и как безропотно приемаме всичко. А когато се стигне до спонтанни протести на една или друга група хора, веднага сме готови да ги отхвърлим като неподходящи, ненавременни, неселесъобразни... абе НЕ. И то защото зад тях не стои някаква политическа партия, няма предварителна организация и пронумеровано и прошнуровано разрешение.
    За мен тези протести имат много по-голяма стойност и смисъл от тоя, дето се организира от държавата довечера. Неговия смисъл е добре описан в днешния брой на в-к Монитор:
    http://www.monitor.bg/opinions/artic...cid=50&eid=975

13. Member
    Тук е от
    Oct 2003

Ха хааааа. :-) Столицата, провинцията. :-) Аз, в провинцията мога да стигна до която си искам точка от града за не повече от 30 минути пеша и днес НЕ ползвах такси, независимо, че закъснях за работа. Вие се оправяйте. Нека тъпите бакшиши блокират града колкото си искат, ако ще и един връз друг да се качат, на мен ми е през половия орган (мъжки). Замислих се да повикам моя човек, че закъснявах. Но предпочетох да ме навикат отколкото да изменя на кампанията.
    Мрете, тъпи СТОЛИЧНИ бакшиши!!!

14.  

15. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Абе казах аз да не се пие толкова много в петък вечерта, ама кой да ме слуша.

16. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

17. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от NO CARRIER
    Ха хааааа. :-) Столицата, провинцията. :-) ...Но предпочетох да ме навикат отколкото да изменя на кампанията.
    Мрете, тъпи СТОЛИЧНИ бакшиши!!!
    Че инициативата не беше ли само срещу софийските бакшиши?? Или покрай сухото изгоря и мокрото?

18. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от Ghost
    Аз да изкажа ли сега мнение, че изтъкваш материалното си положение с тая ненужна кола
    Ама не - трябваше да си изсипеш простотията във форума
    1. ??? Аз не съм споменавал, че имам кола, така че не разбирам за какво изтъкване иде реч?? Ти се опитваш да ме изтъкнеш, отново по неразбираемо неподходящ начин както себе си по-горе. Така че, моля, не ме намесвай и мен в твоите теории. Да не говорим, че си противоречиш - сам казваш, че кола в София не ползвам - тоест, колкото аз имам нужда от такси, толкова и ти. Нали така?
    2. По повод на пийването в петък вечер... виждам, че опитваш да извърташ нещата натам, но трябва да те разочаровам. Именно в подкрепа на бойкота този петък пропуснах традиционната петъчна кръчма в Слатина. Оттам искам, не искам трябва да се прибера вечер с такси, затова просто реших да не ходя...
    3. С по-предния си пост обиди всички, които подкрепят бойкота, с този - конкретно мен. Сетком е форум, в който обидите са нежелани. Независимо дали са отправени от нов участник или от някой стар и доказал се като теб. Премисляй внимателно преди да продължиш да пишеш, всичко си има някакви граници...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 5 ПърваПърва 1234 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 29
    Последно: 29-01-23, 17:48
  2. Отговори: 4
    Последно: 16-01-12, 00:07
  3. Отговори: 6
    Последно: 15-09-10, 18:53
  4. Терзания - аспиратори - "Eurolux MOSAIKO PRO Vario" vs "Faber Perla"
    От observer във форум Бяла техника
    Отговори: 5
    Последно: 26-11-07, 11:56
  5. Отговори: 13
    Последно: 07-06-06, 11:04

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе