Страница 3 от 5 ПърваПърва 12345 ПоследноПоследно
Резултати от 31 до 45 от общо 67

Инициатива "Без бакшиш"

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Re: Инициатива "Без бакшиш"

Цитат Първоначално публикувано от КрИс
    този петък пропуснах традиционната петъчна кръчма в Слатина. Оттам искам, не искам трябва да се прибера
    OFF
    къде е таз петъчна кръчма бе? Що не съм те мернал
    Довечера в Слатинския ресторант ще си бутнеме главите ако си там свирни на тоя пич целия в Червено (:

2.  

3. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

Густоза

4. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Крис, що за [Пловдивско] име е това? "Густоза" ...
    Звучи ми, все едно е нещо, дето ще ми го вливат, чрез абокат ...

Сигурно и "Пофтяза" има ...
    Ама в Русе.

5. Member
    Тук е от
    Mar 2005

ммм това е Гръцко кръчме... не е лошо, но не съм ходил много там. Лятото също е добре като изкарат масите навън но Слатинският ресторант е уникален Цените не са високи, а е бая луксозно даже и певица си има (: Там за лятото неговоря като изкарат масите навън... униукално става в градината под грамадния орех Световното там се мажехме всеки ден, а и ми е по-близо до нас и се пребирам по-лесно... та Крис пробвайте го ресторанта на всяка ама всяка цена

бакшишите са си бакшиши (: Не съм ползвал такси от 1-2 седмици... само на марширутки бръмча, че ми е доста удобно... но и ден без бакшиши... все ще си избият парите като туфнат на другия ден клиентелата с помпичката...
    Веднъж се качих за 5км на някво такси на външен вид като ОК..., само че бяха СК... като разликата между С и О-то беше една толкова невидима прозрачна нишка... 7лв... "СПОКОЙСТВИЕ И КОМФОРТ" поисках си касова бележка и му теглих една дълга до 4то коляно и да си купи сващички с тия 4лв дето ме туфна... та нехабя нерви да се разправям с бакшаджиите... той "ОНЗИ" горе гледа и пише у тефтера

6. Member
    Тук е от
    Oct 2003

Цитат Първоначално публикувано от Malone
    Абе казах аз да не се пие толкова много в петък вечерта, ама кой да ме слуша.
    А, не съм пил толкова. Днес нищо ми няма.

Цитат Първоначално публикувано от roumen68
    Че инициативата не беше ли само срещу софийските бакшиши?? Или покрай сухото изгоря и мокрото?
    Никъде не пишеше за кои таксита става дума. Аз реших да съм солидарен с останалите.

Интересно, дали заради 133те ми кила или просто са си такива, но в Пазарджик обикновено се напъват да връщат ресто.

7. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005

Вчера на два пъти специално оглеждах улиците. Като че ли празните таксита бяха повече от обикновено.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Dec 2004

Цитат Първоначално публикувано от Cko
    Аз взех някои скромни мерки - първо, вече не толерирам вечните им нахалства - всеки опит за отнемане на моето предимство от тяхна страна се наказва с клаксониране и никаква аванта; покрай спрелите, запушващи движението бакшиши, също преминавам на клаксон - някои се стряскат много смешно като им свирнеш точно до джама
    Това е прекрасна идея!!!
    Аз отдавна не пускам гювеч на нашални шофьори, най-вече таксмиджии и маршруткаджии, но това ако добие масовост и голяма част от шофьорите го направят, ще се усети и ще има по-голям ефект от петъчната кампания...
    НИК'В ГЮВЕЧ ЗА БАКШИША!
    Както Malone го каза:
    NO TIPS FOR THE "TIPS"

10. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Моето мнение е, че освен нас, клиентите, държавата също трябва да вземе мерки.
    Нямам предвид финансово, тя достатъчно ги дере, въпреки, че в провинцията дори, таксиметров шофьор, който наистина е излязъл да работи не свършва месеца с по малко от 600-700 лева. Възможно е за столицата, това да не са много пари, но тъм пък според мен печалбата им в края на месеца е два пъти повече.
    Лично моята заплата е значително по малка и смятам това за нередно, имайки предвид образованието ми, това какво работя и това какво мога. Дори и да не е много, не може да се сравни със знанията на 99% от таксиметровите шофьори.

Та какво трябва да предприеме държавата.[*]Автомобила да бъде идеално чист отвътре, а в зависимост от метеорологичните условия и отвън.[*]Шофьорите да са с униформа, фирмена, макар фирмата да е само от един или двама човека. Униформата да е чиста.[*]Да не се пуска музика, освен, ако клиента не желае.[*]Санкциите за неспазване правилата за движение за таксиметровите шофьори да са х 3[*]Стриктно спазване на изискванията на ДАИ. 8 часа работа, аптечки, фискализиран касов апарат, съответствие на константата с размера на гумите.[*]Неиздаването на касов бон да се наказва х 4. На него да пише изминатите километри, минутите престой, както и цената за всеки елемент. Денонощен телефон и мобилна група от Агенция по приходите за да пишат актове. Ще станат луди първата седмица, после ще си бъркат в носа, уверявам ви.[*]Да се създаде денонощен контролен център, където клиента, по негово желание и за негова сметка да може да отиде заедно с колата и шофьора и на същата да и се извърши преглед. Касов апарат, гуми, свидетелство за таксиметрова дейност на автомобила и на апарата и съответствието му с действителността.[*]На същото място да може да се направи и тест за алкохол на водача.

И ... такива други работи винетки, застраховки, техническо състояние на колата. При нарушения свирепи, ама СВИРЕПИ глоби.
    Всичко това да се възложи за контрол на ДАИ, на МВР и на Агенция по приходите.
    Да видим тогава ще има ли протести или ще си стоят на насраните дупета и ще се чудят дали първо ще седна или първо да ми натоварят багажа.
    Като станат чисти като сълза от сърна, тогава ще имат право и те да искат от държавата.

11. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

имам няколко приятеля таксиджии и собственици на коли, отдавани под наем на таксиджии. ами, подсмихват се доволно под мустак, като ги попитам как са с приходите. няма такси, което да не е на метан. километърът им излиза няколко стотинки, не въртят излишно, защото очевидно от станцията взимат поръчки, които са близко до тях в момента. колите са далеч от 4-годишни (или там колкото УЖ беше изискването). правят си кинтите, оплакват се на всеослушание колко скъпа била поддръжката, ама взимат по 60 с'тинки на км, а им излиза 6 (примерно).

а шофьорът на автобус отговаря за повече животи, но пък няма как да се прави на джигит. затова той е "каруцаря", а таксиджията е същински "рицар" на колела. някак си... по-авторитетно е да превозваш с кола. затова няма "гилдия" на автобусните шофьори.

по отношение на задължителния комфорт, и задължителните по-сериозни санкции. тук ми се струва, че монетата има две страни. в чужбина също не е песни и рози в такситата. никъде не се изисква висше, за да въртиш геврека, но пък наистина би било хубаво да си като в лимузина, която те е взела за бизнес среща - и врата да ти отворят, и багажа да ти носят. ама нЕма да стане, повярвайте ми. нека първо средната класа се цивилизова, пък после да си мечтаем за бакшишите да я настигат. но съм КАТЕГОРИЧНО против трошките. отказвал съм такси заради порутено състояние. отказвам да се озъртам в ужас в нещо, което само по силата на някаква статистическа вероятност не се е разпаднало спонтанно на пътя!

12. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Преди време бях чел за различните видове шашми на таксиджиите.
    Та имаше светъл пример какво правели чешките бакшиши: с "помпичка" надуват сметката в движение. Когато пътника възмутен откаже да плати подобна сметка - бакшиша заключва вратите, натиска скрит ключ и пътника почва да го тресе ток докато не се изтръска за исканата сума.
    Добре че нашите още не са го прилагали...

13. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2005

Цитат Първоначално публикувано от КрИс
    Именно в подкрепа на бойкота този петък пропуснах традиционната петъчна кръчма в Слатина. Оттам искам, не искам трябва да се прибера вечер с такси, затова просто реших да не ходя...
    не ми казвай, че това го говориш сериозно, защото ще се разплача. не си отишъл да си правиш кефа, защото си щял да ползваш такси... или си фанатик или си голям лъжец

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005

dark, ти май не си женен ?

// Понякога, ако един женен мъж иска да направи нещо, а жена му твърдо иска той да не го прави, за него е добре дошло да се намери някаква странична причина да не го прави, за да не изглежда, че не го е направил защото жена му така е искала.

16. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2003

Цитат Първоначално публикувано от roumen68
    Преди време бях чел за различните видове шашми на таксиджиите.
    Та имаше светъл пример какво правели чешките бакшиши: с "помпичка" надуват сметката в движение. Когато пътника възмутен откаже да плати подобна сметка - бакшиша заключва вратите, натиска скрит ключ и пътника почва да го тресе ток докато не се изтръска за исканата сума.
    Добре че нашите още не са го прилагали...
    Помпички и нашите имат, че и по-модерни от чешските. А това за тресенето на тока - извинявай драги ми roumen68, ама някой те е метнал мноооого лошо.
    Най-малкото ми кажи от де взимат повече от 12 волта в таксито? Или си имат високоволтов генератор дето те пържи на 3000 V?

17. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от Black Adder
    Помпички и нашите имат, че и по-модерни от чешските. А това за тресенето на тока - извинявай драги ми roumen68, ама някой те е метнал мноооого лошо.
    Най-малкото ми кажи от де взимат повече от 12 волта в таксито? Или си имат високоволтов генератор дето те пържи на 3000 V?
    Журналистите, драги ми Black Adder
    Може би не е невъзможно - директно проводници от алтернатора, колкото повече газ - толкова повече точец, използване на мощни кондензатори...

18. Member Аватара на zayo bayo
    Тук е от
    Feb 2004

Цитат Първоначално публикувано от Black Adder
    Ами отговори си сам.Колко волта подава бобината на свеща така,че да прескочи искра и да запали сместа в цилиндъра.
    Запали си колата,намокри си ръката,с едната ръка се хвани за купето а с другата хвани кабелите близо до свеща.
    Напреженията са между 12 000 и 20 000 волта.
    И това е при автомобили Лада без никакви електроники.
    Спавка:Легковие Автомобили ВАЗ
    конструкция и техническое обслуживание
    9 то издание
    Киев 1984г стр.100.ред 13-14

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 3 от 5 ПърваПърва 12345 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 29
    Последно: 29-01-23, 17:48
  2. Отговори: 4
    Последно: 16-01-12, 00:07
  3. Отговори: 6
    Последно: 15-09-10, 18:53
  4. Терзания - аспиратори - "Eurolux MOSAIKO PRO Vario" vs "Faber Perla"
    От observer във форум Бяла техника
    Отговори: 5
    Последно: 26-11-07, 11:56
  5. Отговори: 13
    Последно: 07-06-06, 11:04

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе