Страница 23 от 25 ПърваПърва ... 132122232425 ПоследноПоследно
Резултати от 331 до 345 от общо 361
Like Tree2Одобрявам

Нова акция с/у торент тракерите?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2003
    Мнения
    2,351
    #331

    Re: Нова акция с/у торент тракерите?

    Руснаците поне не ни забраняваха MP3-ките

  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България
    Мнения
    7,161
    #332

    Re: Нова акция с/у торент тракерите?

    Мдам....подстрекателство, помагачество.....май ще има "- Лошо Седларов, две коли, вила и къща неизмазана..."

    ЕП готви сурови наказания за пиратство

    Минимум 4 г. затвор и до 300 хил. евро глоба се предвижда за тези престъпления

    Наделина Анева, пратеник на "Сега" в Страсбург

    Пиратите на интелектуалната собственост, които действат в престъпна организация или създават риск за здравето и безопасността на хората, да отиват в затвора за минимум 4 години. Това записаха депутатите от Европейския парламент като свое предложение за изменение на Директивата за наказателните мерки срещу ограбването на интелектуална собственост. Предвидената глоба за това престъпление е 300 000 евро. За пристъпване на закона при по-ниска степен на опасност санкцията ще е поне 100 000 евро.
    Наказания ще има и при нарушаване на авторското право и сродните му права, особено при създаване на база данни и географски означения. За пиратство обаче няма да се приемат записи за лично ползване. Според документа наказанията ще се налагат, когато престъплението е извършено с цел облагодетелстване. Подпомагането или подстрекаването към нарушаване на правата за интелектуална собственост също ще се счита за престъпление. В някои случаи фалшифицирани стоки могат да бъдат отнети и унищожени.
    Ако Европарламентът одобри предложението, директивата ще задължи всички държави-членки на Евросъюза да третират като престъпление международното нарушаване на правата за интелектуална собственост, извършвано с комерсиални цели.
    Така депутатите в ЕП искат да гарантират чрез законодателството, че националното правосъдие на страните от съюза винаги ще може да налага достатъчно сериозни наказания. Затова са и фиксирани и най-ниски прагове на наказанията.
    Предложената директива е отговорът на Европейската комисия на решение на Европейския съд от 13 септември 2005 г. Според Еврокомисията то позволява да се настоява за наказателни мерки в рамките на общностния метод, когато те са необходими за ефективното прилагане на общностното законодателство. Депутатите, които се противопоставят на идеята, че наказателното законодателство може да бъде в компетенциите на общността, не приемат тази позиция. Измененията обаче, които отхвърляха цялото предложение, бяха зачертани по време на гласуването в парламентарната комисия на 19 март 2007 г. По време на вота в пленарната зала депутатите не приеха изменението, предложено от конфедеративната група на Европейската обединена левица - Северна зелена левица, с което се отхвърляше целият текст.

  4. Senior Member
    Тук е от
    May 2004
    Мнения
    3,779
    #333

    Re: Нова акция с/у торент тракерите?

    Май най-после му се вижда края...


    ZAMUNDA.NET:


    2007-04-25 - ЕП подкрепи първата директива на ЕС, която цели да хармонизира наказателното право в държавите-членки. Те приеха на първо четене доклад за хармонизирането на националните мерки за борба с нарушаването на авторските права.

    Ако ЕП и Съветът одобрят законодателството, предложената директива ще задължи държавите-членки да третират като престъпление международното нарушаване на правата за интелектуална собственост, извършвано с комерсиални цели. Текстът предлага многобройни мерки: от глоби до лишаване от свобода в зависимост от сериозността на престъплението.

    Членовете на ЕП подкрепиха като цяло предложението на Комисията, изменяйки някои от текстовете. Те изключиха правата на патент от обхвата на директивата и решиха, че санкциите трябва да важат само за направените с комерсиална облага нарушения. Пиратството за лични, некомерсиални цели също беше изключено от обхвата на директивата.

    От името на интернет обществото в България, благодарим на г-жа Антония Първанова и г-н Соломон Паси за отговорната им позиция в ЕП, за това, че защитиха основните ни права и потребности, като граждани на България и ЕС. Благодарим ви!

    И да паднем, и да бием - пак ще се напием...


    2007-04-25 - По случай приетата от ЕП на първо четене поправка, която на практика декриминализира споделянето на файлове между физически лица с некомерсиална цел zamunda.net и Arenabg.com ще организират парти на 10.05.2007 г.
    Очаквайте допълнителна информация


  5. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    17,616
    #334

    Re: Нова акция с/у торент тракерите?

    "... с комерсиална цееел..." !!!!!
    теглете си на воля и стига сте дъвкали "потъпкването" на интелектуалните права на другите!

    видя се колко са готови да платят пазарната цена на windows + office в друга тема. всеки започна "ама то заплатите ниски", "ама то бъгове", "ама то трябвало диференциация". плащайте бе, нали правата Им не трябва да се потъпкват

    стига вече мелодрами - тегленето и ползването в домашни условия не е престъпление. точка.

  6. Senior Member
    Тук е от
    May 2004
    Мнения
    3,779
    #335

    Re: Нова акция с/у торент тракерите?

    Аз очаквам коментара на Явор Колев...

  7. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000
    Мнения
    3,218
    #336

    Re: Нова акция с/у торент тракерите?

    Тommorow* отивам да си купя 500ГБ хард диск специално за нелегални музики и филми за лично ползване.



    *[i]утре, анг. ез.

  8.  
     
  9. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България
    Мнения
    7,161
    #337

    Re: Нова акция с/у торент тракерите?

    Цитат Първоначално публикувано от Ghost
    Тommorow* отивам да си купя 500ГБ хард диск специално за нелегални музики и филми за лично ползване.



    *[i]утре, анг. ез.
    Ама ти наистина ли нямаш
    Лъжльо

    Tommorow* - idiot's misspelling of tomorrow.
    Рекох да се назова така, щото...човек трябва да е пълен идиот за да се регне и поства тук

    Апропо....Чета измененията от сайта на Европейския парламент.
    http://www.europarl.europa.eu/sides/...73&language=BG

    Хм....Има доста неясни неща, особенно следното:

    Член 7 а

    Право на получаване на информация от правоприлагащите органи

    Държавите-членки трябва да гарантират, че когато правоприлагащите органи изземват вещи, предмет на нарушението, или получат друго доказателство, че е извършено нарушение, тези органи трябва да направят доказателствата годни за използване във висящи или предстоящи граждански производства срещу лицето, за което се твръди, че е извършило нарушението, представени от титуляра правата в съдебно дело в рамките на Европейския съюз и където е възможно, тези органи информират съответният титуляр на правата или негов представител за такова изземване или доказателство. Държавите-членки могат да предвидят предоставянето на доказателства на титуляра на правата да бъде обвързано с изисквания за разумен достъп, охранителни мерки или друго изискване, за да се осигури пълнотата на доказателствата и да се избегне евентуалното опорочаване на наказателното производство.

    Какво ли се разбира под...тези органи ТРЯБВА ДА НАПРАВЯТ доказателствата годни за използване??!!! Ами ако не са годни? Пак ли трябва да ги направят ?! Хммм....абе сещам се аз ама...

    @FearMe - Комерсиална и търговска цел ?! Разменната търговия, известна още като бартер, не беше ли най-простата форма на търговия, при която стоките или услугите се разменят за известно количество други стоки или услуги? Ами ако продавам филми и музика за парични единици, които не са от страните в европейския съюз, например боливански рупии или никарагуански златни кордоби или джибутски франк , дали няма да ми се размине? )

  10. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2003
    Мнения
    2,351
    #338

    Re: Нова акция с/у торент тракерите?

    Цитат Първоначално публикувано от Tommorow
    [color=blue]Член 7 а
    Право на получаване на информация от правоприлагащите органи
    Държавите-членки
    Ша ма прощавате, ама се сетих стария виц за оня, дето давал показания в съда за изнасилване, и като му обърнали внимание за това че не трябва да употребява 'к*р' ами 'член' са провикнал - Е аз толкова години като член на ТКЗС-то, те мен за К*Р ли са ма имали?

  11. Senior Member Аватара на dragozow
    Тук е от
    Dec 2005
    Мнения
    1,304
    #339

    Re: Нова акция с/у торент тракерите?

    Цитат Първоначално публикувано от IvO™
    Аз очаквам коментара на Явор Колев...
    Ще нахлуе с маскираните в някое жилище и ще арестува някой особено опасен 17 годишен хлапак с девствен мустак.Ще пуснат на драскачите по вестниците новината че са разбили престъпна мрежа и ги подозират в разпространението на детска порнография

  12. Member
    Тук е от
    Apr 2003
    Мнения
    786
    #340

    Европа амнистира интернет пиратството

    Европа амнистира пиратите в нета. Свалянето на музика, филми и софтуер от мрежата вече не е престъпление, реши Европарламентът. Със затвор и глоба ще се наказват само тези, които го правят с търговска цел, предаде АП. "За" гласуваха 374 депутати, 278 бяха против. За да влезе в сила, предложението трябва да получи благословията на всичките 27 членки на ЕС. Целта ни е да се наказват престъпници, а не да хвърляме в затвора тийнейджъри, които свалят музика от интернет, заяви италианският социалист Николе Цингарети. Той е един от вносителите на предложението. То задължава всяка държава в ЕС да определи максимален размер на глобите и присъдите.

    Паричната санкцията може да варира, но трябва да не е по-малка от 300 000 евро. Предвижда се и поне четири години зад решетките. Под това се има предвид пиратството на стоки и лекарства с комерсиална цел. За по-дребни престъпления е предвидена минимум 100 хил. евро глоба.

    Източник: http://www.kaldata.com/comments.php?catid=3&id=21854 и http://www.standartnews.com/bg/artic...article=187022

  13. Senior Member
    Тук е от
    May 2004
    Мнения
    3,779
    #341

    Re: Нова акция с/у торент тракерите?

    Извадиха ни от списъка с пиратите на интелектуална собственост

    01.05.2007, Investor.bg


    "България е извадена от списъка на държавите, в които се нарушава интелектуалната собственост, съобщи в. Washington Post. От приоритетния списък за наблюдение на постоянния търговски представител на САЩ са заличени и Бахамите, Латвия и Хърватия.

    От администрацията на Буш цитират Китай и ***** като най-сериозни нарушители на авторските права, като посочват, че продължават да са загрижени за ситуацията в още няколко страни. Става въпрос за Аржентина, Чили, Египет, Индия, Израел, Ливан, Тайланд, Турция, Украйна и Венецуела.

    Списъкът съдържа държави, в които се разпространяват пиратски копия на американски филми, музика и компютърни програми.

    Въпреки действията срещу пиратството и нарастващия брой дела заради нарушаване правата върху интелектуална собственост в Китай “като цяло пиратството и фалшификациите в страната остават на неприемливо високи нива през 2006 г.”, се казва в американския доклад. Според него между 85 и 93 на сто от всички продавани продукти със запазени авторски права в Китай са пиратски.

    Освен това приносът на китайските стоки към дела на пиратските продукти, продавани в границите на САЩ, се е покачил до 81% през миналата година спрямо 69% през 2005 г., като най-често се подправят лекарства, електроуреди, батерии, автомобилни части, машинно оборудване, играчки."



    Линк: http://www.investor.bg/?id=49835


    Коментар:

  14.  
     
  15. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000
    Мнения
    3,218
    #342

    Re: Нова акция с/у торент тракерите?

    Щом САЩ са ни извадили от списъка, значи пиратството в БГ е победено. Честито на всички!


  16. Member
    Тук е от
    Nov 2001
    Мнения
    957
    #343

    Re: Нова акция с/у торент тракерите?

    Ей за туй - написаното по-горе - беше цялата дандания и беззаконие!!!
    Споко! Вече сме изрядни поне за година напред!!!
    Дърпай народееее!!!

  17. Senior Member Аватара на dragozow
    Тук е от
    Dec 2005
    Мнения
    1,304
    #344

    Re: Нова акция с/у торент тракерите?

    Ами господин Явор Колев нали пребори тракерите в България

  18. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна
    Мнения
    7,228
    #345

    Re: Нова акция с/у торент тракерите?

    е на т'ва му викам аз порнография.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Отговори: 7
    Последно: 15-03-07, 03:20
  2. Отговори: 271
    Последно: 05-06-06, 18:06
  3. КАТ започва нова акция "Колан"
    От DarkRose във форум Коментирай новина
    Отговори: 7
    Последно: 13-12-05, 21:43
  4. Направа на торент.
    От fiorino във форум Общ - софтуер
    Отговори: 9
    Последно: 12-05-05, 09:43
  5. Задача 210/нова/ (ПЕПА в акция)
    От Wise във форум Логически задачи
    Отговори: 16
    Последно: 21-03-05, 16:07

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе