Да напсувам шофьорите...
"Пешеходни пътеки са продъълженията на тротуарите върху пътното платно" (по памет)
Пешеходеца, на пешеходна пътека е с предимство.
Че дори и на ясно обозначена "зебра" да стъпя, я 15-тата я двайстата кола ще се сети че съм с предимство. И като тръгна да пресичам и запищяват спирачки, засвирват клаксони.. По нова година както си пресичах на "зебра" на стамболийски, един бакшиш на практика мина през върховете на обувките ми. Е държах клещи за кримпене и багажника му го отнесе. Та така когато шофьорите не се съобразяват с теб, в един хубав момент се замисляш, а за чих х@й да се съобразявам със закона за движение по пътищата. Блъскала ме е кола... чинно и почтенно си карах колело спазвайки правилника по една относително широка улица. Задната ми капла стана на осморка, рамката се сгъна на две, въпросното баварче остана без предно стъкло, чичкото който ме отнесе само слезе от колата, като видя че ставам си замина, само некфи пичове от една охранителна фирма спряха със служебната кола и ме попитаха да ме хвърлят ли до пирогов. Ех защо тогава не знаех правилника, та да си го отнесе чичкото.

Да напсувам пешеходците....
Една прекрасна слънчева сутрин отивам на работа и виждам една баба игриво и атлетично да се премята през мантинелата на булевард България. Пресякох си аз подлеза, застанах на трамвайната спирка и почнах да зяпам бабата. Тя я слезе на платното, види колите, качи се на предната площ. В момента в който видя трамвая обаче... Е нямаше такъв спринт през колите. За справка - действието се развива на около 7-8 метра от подлеза. Е такива си заслужават някой да ги отнесе, язък само че след това него ще го искарат виновен. Тотално липсва и култура за възпитание на децата, както и контрол върху тях. Младите мамчета от квартала като видят че 10 годишното им чаве хукне на диагонал през Дойран и последва яко свирене на спирачки, вместо да ошамарят детето му се нахвърлят с "ой миличкото ми добре ли си" след което се разкрщават на шофьорите.

Проблема не е в държавата, репресивните органи или дупките по пътищата. Българчетата много обичаме да искарваме някой друг да ни е виновен за това, което е в самите нас.

П.С. От държавата/общината искам само:
* Колоездачни алеи
* Достатъчно паркинги за да може да се движа спокойно по тротуарите
* Яко данъци и такси за автомобилите в града, за да се замисли цялата сволоч тип пернишки голфаджии, дали може да си позволи да ги кара тея бараки
* Да се забрани достъпа в София на автомобили с марките ВВ Голф 1/2/3, Ауди 80/90/100 с номера започващи с РК и КН (в рамките на шегата естествено)

П.П.С. А с тая днешната бушовска блокада какъв кеф е да се кара колело в София :-)