Страница 2 от 8 ПърваПърва 1234 ... ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 106

Месомелачницата К&К Техномаркет - монопол или подигравка с хората

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Варна

Re: Месомелачницата К§К Техномаркет-монопол или подигравка с хората

Този път съм съгласен със ssilent, аз съм "фен" на марката(не за климатици, твърдите им дискове също се скапват и RAM паметите...) Но, в крайна сметка търсим оптимума: цена-качество. Моето мнение е , че Самсунг и LG дават оптималното, а не най-доброто!
    КрИс, не се заяждай с правописа(човека пише на кирилица!, това е "почти" достатъчно). Ако съм Ви (на вас КрИс) учителка по български, щях да сложа, във вашия пост, още няколко запетайки.
    А относно, вноса, марките и т.н. бих казал следното: Много е лесно за "голяма" българска фирма, да си поръча от Китай, каквото и да било, и отгоре на всичкото, да ПИШЕ каквото и да било. По-трудно, е за по-малка фирма... А и китайците сигурно не са прости: това е за К&К Булгаристан, а това за Швеция примерно...

2.  

3. Member
    Тук е от
    Nov 2008

K&K са добре като вносител, но като ниво на консултантите и сервиза са гола вода!

Да, и аз чувам лоши неща за марката Самсунг, но реално каквото съм имал Самсунг си е работело както трябва - записвачка CD-DVD комбо - изкара 4.5 години, беше с 8 МБ кеш, Филипинска сглобка обаче си я купих retail in box от RTS, не от К&К. От К&К съм си купувал видеокасетофон и телевизор - работят си перфектно, вече 5-та година. Имам и Самсунг термометър за тяло (медицински демек де).

Но за GSM и климатик и аз няма да си купя - съжалявам, не ме кефят и мен отзивите за този вид продукти на марката. Макар че за климатиците им по-скоро са някви дребни изчанчени проблеми с лоши спойки и връзки между телата и с лоша защита от токови удари, но това не ги оправдава - особено вносителите - те биха могли да форсират модификация на моделите за България или по-добър сервиз.

Още нещо - в двата пловдивски ТМЕ напоследък стана претрупано като битак. Никаква подреденост, никаква информираност. И почти никога информацията за наличност в сайта не е коректна. Скоро се бях навил да си купя една DVD уредба HT-310R май беше - ами пише налична и в двата магазина, нямаше и в двата. В единия имаха мостра, но развалена. Дори не успях да я пробвам. И си оставих старата си 5.1 системка (тя е само усилвател и колони) и си купих едно Elite PV-4000USB - абсолютно дърво, обаче което исках - го има и ми върши работа (исках да има USB да си пускам МР3 без да пека постоянно дискове). Аз филмите си ги гледам на 24" ми монитор със Sennheiser HD-515 слушалки. А и филми напоследък не гледам - просто няма дибри филми.

Понеже темата е за климатици (форума де) - и аз имам 2-ма познати с изгърмели след буря (токови удари) Самсунг инвертори. По ирония на съдбата и двамата имат НЕО и Елит климатици в другите стаи - не са мръднали (е, те са конвенционални де).

4. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Абе, в Техномаркета консултантите пробутаха на колегата 7-ца Панасоник конвенционален (уж Малайзия, йонизатор, филтри) за хол и кухня преходни над 30 кв.м. общо. Последен етаж от къща. Уж изолации имал яки, уж не знам си кво си. Той е доволен засега, най-вече защото не живее там и не го пуска. Но как може да кажеш на клиента това, което той иска? А той искаше малайзийски Панасоник, ама до 800 лв. И такъв му и дадоха. Случката е от преди 2 години.

5. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

Понеже клиента иска да чуе че евтиното е хубаво и понеже продавачите в Технотата не носят никаква отговорност след продажбата,проблема директно се прехвърля на монтажната фирма.

6. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Продавача не е виновен за некомпетентността на купувача. Това си е основен закон в търговията Съвсем нормално е всеки търговец да иска да си продаде стоката и след като дойде клиент и му каже искам еди-какво-си което да отговаря на тези условия ( в горния случай- климатика) то пърговеца ще му предложи това което има и отговаря на условията (малайзийски Панасоник, ама до 800 лв.) Нали ако почне да муобяснява, че няма да му свърши работа човека ще си тръгне и ще отиде в друг магазин, където не толкова "съвестен" продавач ще го "консултира" и ще му даде пак такъв климатик.

Истинската консултация се прави ПРЕДИ да отидете в магазина, с независим човек, който е компетентен в дадената област.

7. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Ами да, ама колегата каза, че той уведомил консултанта каква му е квадратурата и кубатурата, там имало окачени и таблици и го успокоили, че въпреки че бил за 9-ка (което също ме съмнява, според мен си е за 14-ка дори), то виждаш ли - това било много ефективен, клас А и бля-бля и щяло да смогне преспокойно... Грънци.

Търговеца за мен е касиерката, която взима кинтите в Техномаркета (шегувам се, разбира се). На всеки щанд има уж обучени консултанти, които са точно с тази цел там. Иначе щяха да са наредени климатиците, както са наредени другите стоки и ти да отиваш, взимаш, плащаш и излизаш.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Pat надявам се твърдението ти "Продавача не е виновен за некомпетентността на купувача." е реторично По тази логика и пациентите са виновни, че са некомпитентни и са се оставили в ръцете на лекари- шарлатани. Иначе по темата, ако почнем да разнищваме кой е виновен в България да се продават боклуци неменуемо ще нагазим в политиката.

10. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Консултантът получава пари за това да е компетентен и да обяснява. Може да му е забранено да казва истината за някои проблемни марки и модели или да трябва да продава с приоритет определена, но все пак трябва да може да определи нужната мощност!

11. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от Очо
    КрИс, не се заяждай с правописа(човека пише на кирилица!, това е "почти" достатъчно). Ако съм Ви (на вас КрИс) учителка по български, щях да сложа, във вашия пост, още няколко запетайки.
    Достатъчно, за да не му изтрия пост-а. Недостатъчно за да се премълчи забележката!
    И не ме разбирай погрешно - това не е заяждане, а лек намек, че ако не се вземат мерки потребителят ще мине на режим четене, а не писане в този форум.
    Виж, забележката за запетайките вече си е заяждане, напълно излишно - това не е литературен клуб, а място за разговори м/у относително образовани люде.

Цитат Първоначално публикувано от Очо
    А относно, вноса, марките и т.н. бих казал следното: Много е лесно за "голяма" българска фирма, да си поръча от Китай, каквото и да било, и отгоре на всичкото, да ПИШЕ каквото и да било.
    Това е абсолютно невярно. Законите в Китай по отношение на запазени марки, особено в момента са невероятно затегнати, не се изхвърляй на база нещо, което някъде, някога си чул.

12. Member
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от jori
    Понеже клиента иска да чуе че евтиното е хубаво и понеже продавачите в Технотата не носят никаква отговорност след продажбата,проблема директно се прехвърля на монтажната фирма.
    Абе хора мен като клиент ама хич не ме интересуват отношенията между ТМ и фирмата ,която ми е монтирала климатика/те трябва да са регламентирани чрез договор-фирмата ми бе посочена от ТМ/.Аз си плащам монтажа на фирмата /посочена от ТМ-това означава най-малкото,че тази фирма е съгласна да извърши монтаж/ и такса за извършване на годишна профилактика.След като си плащам насреща трябва да получа необходимата гаранция.Мисля,че бях достатъчно ясен.
    Сега за консултантите,зависи къде сте попаднали.Аз като си купувах климатик първо прочетох доста,огледах се за цени,направих проучване и се бях насочил към Мидея или Самсунг.Тогава консултанта ми каза следното-Самсунг правят много добри телевизори,а климатиците им не са на ниво.След като бе искрен с мен /а и моите проучвания говореха същото/ си купих Мидея.На другия ден като дойдоха монтажниците/оказасе,че тая фирма монтира преди доста климатици на работа/ си поговорихме доста на тема климатици.Тези хора споделиха,че са монтирали доста Мидея и не са имали рекламации от собствениците,докато със Самсунг нещата били много зле.
    Другото, с което не съм съгласен е,че бедните си купували скъпи машини.

13. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

крис, основният проблем на хората, които вярват в безпроблемното и безнаказано ползване на световни марки е в това, че те не знаят за т.нар. "роялтис", които се плащат за правото да се ползва марката, без да е произведено от въпросната фирма. разбира се, за това право се плаща (както споменах) и освен това е резултат от преговори, а не просто така "аз съм Бай Иван ЕТ и искам да произвеждам Sony"....

14.  

15. Member
    Тук е от
    May 2002

Офф:
    КиК си имат митница. Не знам дали знаете. Имат отдалечено работно място с митничари дето по цял ден само с тях се занимават. Имат си временен склад и ДДС плащат едва след като клиента си купи нещо и си плато ДДС - то. Иначе казано това им облекчава доста вложените средства. На 1 000 000 лв. стока - около 200 000 лв. ДДС , което попринцип е дължимо преди да изложиш стоката и когато не е внос от страна членка на ЕС.

16. Тук е от
    Nov 2008

Засегнах тази болезнена тема, но все пак не може един климатик Панасоник 9-ка да духа едвам топло,а една проста Мидеа лъче жега"говоря за идентични стаи една до друга,абсолутно еднакви",а,между другото Панасоника е Малаизия-трагично.Аз никога няма да си купя или да препоръчам някому такъв боклук,та неговия компресор е голям като бирена бутилка и тежи има няма 20-25кг.-вн-то тяло-язък за всицки които робуват на световни имена като Панасоник.И кажете ми все пак нямат ли пръст в цялата работаК§К-Панасоника да е боклук-безподобен,а печалбата на Китов и Китова -уникална ,грандиозна,200 или300 процента.Цената на такава 9-ка в Китаи е 80-90евро на едро,правете си изводи.

17. Member
    Тук е от
    Mar 2008

Цитат Първоначално публикувано от КрИс
    Това е абсолютно невярно. Законите в Китай по отношение на запазени марки, особено в момента са невероятно затегнати, не се изхвърляй на база нещо, което някъде, някога си чул.
    Недей де..
    От миналата година до сега, дали са се променили коренно нещата, не знам. Ако е така, значи си прав, но ако не е, значи върви.
    Миналата година, при наличието на поне 7-цифрена сума в джоба и поръчка на над 5000 бр., ми ги произвеждат, като стой, та гледай. И марка Бай х@й, ако искам.
    Лични сведения, на място.

18. Member
    Тук е от
    Sep 2003

Цитат Първоначално публикувано от pacefil
    Цената на такава 9-ка в Китаи е 80-90евро на едро,правете си изводи.
    Хората предпочитат да купуват скъпа техника, защото по всички закони трябва да е по-качествена.
    Представи си ако пуснат тия Панасоници за 250 лв парчето, всеки ще каже че са менте и няма да се купуват. А така хем огромна печалба, хем огромни продажби. Или както му викат свободна пазарна икономика

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 8 ПърваПърва 1234 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 0
    Последно: 20-10-11, 08:42
  2. Отговори: 4
    Последно: 03-11-10, 23:20
  3. Въпрос към хората с IP камери
    От FearMe във форум Общ - софтуер
    Отговори: 3
    Последно: 23-10-09, 01:25
  4. Държавата срещу хората
    От BerkStock във форум Коментирай новина
    Отговори: 26
    Последно: 13-07-05, 23:36
  5. За хората с Chaintech GF4Ti4200 128Mb...
    От Domin във форум Аудио и Видеокарти
    Отговори: 4
    Последно: 10-09-02, 03:18

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе