Страница 4 от 8 ПърваПърва ... 23456 ... ПоследноПоследно
Резултати от 46 до 60 от общо 106

Месомелачницата К&К Техномаркет - монопол или подигравка с хората

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Aug 2008

Re: Месомелачницата К§К Техномаркет-монопол или подигравка с хората

Цитат Първоначално публикувано от Очо
    vanko68, благодаря за "светването". Наистина! Никога не съм се замислял, че е възможно Техномаркет или Технополис, да са собственост на конкретна личност. Задавам си въпроса, как?, тази личност(или две личности), е "копала на нивата", за да може да изкара пари, та да изложи нещо в магазина си? (не говоря, за магазинчето от съседния блок) ! Отговора, естествено е(според мен): с "честен" труд, "пот на челото", много "ум", много "знания" и малко "ШАНС", а аз бих казал: с Много "ВРЪЗКИ", Много наглост, достатъчно ум, задоволителна работа(не е необходимо да се "трудиш", мама и тати са го осигурили), и НАГЛОСТ във всеки шанс!
    Излязох от темата, но все пак, има нещо общо! Що така се получава, че .... има разлика в качеството?
    Не по темата: Отново казвам, нямам текстов редактор, на който като му натисна ESC , да ми изтрие всичко писано. Вече ме е страх да пиша 'Ч'. Или да мина на фонетика на Виста...
    вече не е комунизъм...може да си прав и е по-вероятно си прав ....но да говориш по този начин без да си насно кое как кой кого...е хм...меко казано тесногръдие...ама най-меко казано....глей си в твоето канче....и приеми че някой може да има много ама много повече пари от теб....

2.  

3. Member
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Варна

Препрочетох набързо(отново), писаното из темата... Освен КрИс, valen1(за мое учудване) "подкрепи" Техномаркет. Те, не "произвеждали", а поръчват ли си? или ги купуват климатиците, като всички останали?
    И КрИс, ако знаех, че ти си "шефа" тук, щях да се заяждам от самото ми начало, с теб. Досега, сигурно щях да бъда изхвърлен от форума, но щеше да бъде удоволствие. Обичам да споря, даже и да знам, че не съм прав! Накрая си го признавам(почти винаги, да не ме чуе жената...).
    Добавка.
    ssilent, за втори път(ако не се лъжа), съм съгласен с теб!, почнахме май да си допадаме... Не знам, какво значи "тесногръдие", но разбрах какво имаш в предвид. Винаги, "някой" има мнооого повече пари от "теб"(и съм го приел ). Бих казал в случая: ако имах мнооогото пари, не бих писал във форума(щях да диктувам на секретарката и тя да пише) То, ти как разбра, че не пише "секретарката" ами аз?

4. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Според мен, крайностите в мненията изкривяват реалното състояние на нещата. Тезата, която съм защитил в тази тема е, че не може да се обвинява търговеца, че продава това, което се търси и купува.

В крайна сметка търговецът само продава стоки, не ги произвежда. Вярно е, че даден търговец може да поръча на производител да му произведе продукт по негова поръчка, например орязана версия на съществуваща хубава машина. Но за такъв случай ли говорим? Моделите, които се продават от магазина са включени в официалните каталози за Европа, така че това, което се продава в България се продава навсякъде в Европа.

Както всеки друг търговец, за проба на пазара вероятно са пуснали хубави и скъпи модели климатици, но след като са видели, че се продават много бавно и трудно, са решили да не се мъчат с тях. Продажбата на скъп климатик изисква повече усилия под формата на: знания за самия продукт, знания за конкурентните продукти и най-вече за слабите им страни, за да може да се подчертае контраста, много личностни качества от продавач-консултанта, за да може клиента да му се довери и прочие. Нито продавач консултанта ще спечели нещо от влагането на толкова усилия, нито магазина от тези рядко продаващи се бройки.

Магазините продават това, което се търси и купува повече. По-голям оборот - по-голяма печалба. За по-малко пари може да се купи техника с по-ниско качество. Може ли някой с чиста съвест да се оплаква от даден климатик при положение, че го е взел за без пари. По друг начин стои въпроса ако дадеш 2 000 лв. и нещо не е наред, тогава имаш съвсем реално основание да недоволстваш.

5. Member
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Варна

Да ! Сега виждам и поста ти. Въпросът е : (Ако ще КрИс и advenger да ме изхвърлят заедно...
    Възможно ли е? Даден вносител в България, да внася само "боклука" , и от това да спечели ? ВЪЗМОЖНО е. Има достатъчно "разработени схеми", за продажба на неизвестни, но "качествени" стоки! Ако продължа, сигурно не само ника, ще ми е забранен ами и IP-то...
    Опа, тук се олях или така излезе. Каквото съм купил наскоро(изключвам климатиците) всичко е от тези магазини...

6. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Очо, Няма и никога не е имало основание някой да се притеснява да сподяля различното си мнение. Различията са хубаво нещо.

Продължавай да си пишеш без да се разсейваш с подобни мисли, не са основателни.

7. Member
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Варна

Пфууу. Не съм спирал, да се заяждам, когато "мисля", че съм праф.Пиша, ако има нещо за писане,реално от мен!. Ако няма, пиша мнението си навсякъде, където сметна, че мога да напиша нещо, над което хората да се замислят! И посмеят!, засега не погребваме никого, освен ако, dgenov не напише нищо за напред, с неговия бойлер. Засега, човека пише в другите теми,значи бойлера е добре.....

8.  

9. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Относно Техномаркета..
    След една седмица четене из форума, реаших,че е време да пазарувам.Къде?Ами в К&К Техномаркет разбира се.Попсреща ме консултанта по климите.-Добър ден, казвам аз -търсим си климатик Daikin или Mitsubishi.Той отговаря,че не предлагат от тези марки,и се радва, че някой влиза и търси нещо качествено.Зарадвах се аз на коректността на консултанта, защото жената взе да заглежда Самсунгите....Човека даже ни даде няколко адреса - на магазините на Атаро ,ММС,и на Mitsubishi.
    В това време идват две жени ,и започнаха да оглеждат , като се спряха на една 9-ка Самсунг с бюджетна цена.На въпросите им , консултанта отговори, че моделът е мн. добър,нисък разход,безшумен,и т.н.Според мен клиентките искаха да чуят именно това!!!
    Защото ,щом се спират пред климатик с такава цена,те явно не биха дали по-вече пари, и следователно трябва да бъдат убевдени в неговите "добри" качества.
    За съжаление при покупка на климатик,без да са се информирали от форуми, или приятел,хората се хвърлят на това което им хвали продавача за определена цена.
    Не мога да разбера критериите на купувач, който не е запознат с материала.Как избира , по красота? или по известна марка (Самсунг например)?
    Преди време работих в компютърна фирма.Идва клиент и казва: -Искам да закупя компютър, за 500лв.-детето ще играе на него
    .Да ама 500лв не са достатъчни за геймърска конфигурация.Как да му обясня на човека, че покупката на такъв вид техника не е като да си купиш телевизор например....т.е. има много показатели по продукта, за които ако вземеш да обясняваш на клиента, той няма да те разбере.Следват два варианта -да му продам "НЕЩО" за 500 лв.,или да почна да го убеждавам , че му трябват поне 800 лв.за добра машина, при което, той сигурно ще си излезе, и ще отиде в друга фирма , която ще му продаде "геймърска конфигурация за 500 лв."
    Та това е за К&К , климатиците,компотите, и народопсихологията..

10. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

всички плюят технотата ама ако им затрябва техника някаква отиват там ... защо ? главно защото там е най евтино ,има много голямо разнообразие в наличност включително нови модели черна и бяла техника ... аз технотата не ги харесвам също ... наскоро купувах сушилня ,викам си няма да е от там .. да ама не ... обиколих другите магазинчета ,няма нищо в наличност ,а с поръчка пак почти никакво разнообразие ,а цените поне 100 лв нагоре от техното ...и накрая пак от Техномаркет купихме

11. Тук е от
    Nov 2008

Ами не знам всичко ми е от там барабар с компа и плейстейшъна на сина ми понеже съм разведен.На майка ми преди три години и взех микровълнова Самсунг за рождения ден,само тя здаде багажа на третия ден но за една седмица и смениха магнетрона и от тогава не е спирала сестра ми живее там с две малки деца и все топли нещо.Може би проблема не е откъде се купува и каква е марката а колко струва,винаги съм гледал да купувам неща от среден клас нагоре

12. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Re: Месомелачницата К§К Техномаркет-монопо

Да подхвана пак Самсунг климатиците от ТМЕ - ако наистина проблемите са със заземяване или връзка вътрешно-външно тяло, не се ли научиха по сервизите да ги оправят тия неща? Защото не вярвам тия климатици да са чак толкоз некадърно направени и в Корея да не ги ползват хич, а там ако са такива 'боклуци' - лошо и се пише на фирмата? А и с LG по-малко оплаквания чувам, пък и аз 5 г. ползвах конвенционален LG KSH126LLA0, обаче купен и монтиран от Атаро-Клима, турско производство и никви проблеми със самия климатик (тракането 5-тата година беше от липса на тампони на стойката и не правена профилактика /не че при нея смазват вентилатора на външното де/).

13. Member
    Тук е от
    May 2003

Очо , при бойлера като се появи развитие първо тебе ще информирам - обещавам. Представи си днес какво ми се случи: купих си монитор от Техномаркет Самсунг(произведен в Румъния) - след дълги проучвания, колкото и да не ми се искаше накрая от там го взех. И имаше който модел търсех, и ефтинко, и ми го включиха да го тествам и 2+1 години гаранция - за сега съм доволен от покупката.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Честит ти монитор - кой модел (сори за офтопика)? Да, румънски са вече повечето Самсунг в ТМЕ, скоро купувах на колежка, едва 4-тия беше без пиксели (SM-2032BW май беше), после не работеше DVI у тях, та го сменихме пак, т.е. чак петият монитор уцелихме. Иначе вече 4-5 месеца си работи и няма пиксели и проблеми.

И аз имам Самсунг видео, ТВ CRT 29" Plano, термометър, записвачка - никакви проблеми досега, с изкл. на писачката, спря да чете всички дискове, но след 4.5 години работа и 1200 диска записани, дори мнооого изкара.

Обаче, сега се сетих, че на колегата сина беше 3 месеца охрана в ТМЕ и ми разказваше как се разтоварва стоката на рампата. И с друг колега, като ходихме да избираме газова комбинирана печка Амика (в темата за газова печка съм я описал) - и двете бройки бяха ударени, със счупено стъкло на фурната - как става това, обяснете ми?

16. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България

Какъв ви е проблема с ТМ и ТП? ...или Самсунг? Който знае какво иска, намира си ревюта и предостатъчно инфо от форуми като този и от целия останал нет. След което отива, казва - искам това и това, плаща и си заминава. Невъзможно е да си наясно с цялото разнообразие от модели и марки освен ако не си "ненормален" като @Ludia, но и тогава има много голяма доза неадекватни предпочитания и предразсъдъци. Никой не се е ебавал с мен в ТМ или ТП просто защото... никога не съм влизал в диалог с който и да техн. консултант там. Обикновенно действам по горната процедура и престоя ми е не повече от 15 мин. Каквото съм купил от там ( доста бяла и черна техника ) до момента не знае що е сервиз. Късмет...не защото съм толкова голям многознайко. Не мисля, че на Илиенци например разтоварват всеки телевизор или пералня по различно или с ...рампи на въздушна възглавница. Не мисля и че в малкото останали дюкянчета за техника сервиза е по-читав нито по-сигурен. Да не говорим, че по добри цени за един и същ модел от ТМ е изключително трудно да се намерят по другите фирми.

17. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Ами не - малкото магазинче не изкарва на щанда счупената печка, извинявам се! Или ти прави сериозна отстъпка. А ТМЕ казаха ми 5% ще ви направим, ако искате.

18. Member
    Тук е от
    May 2003

2053BW, дивиай_а си му работи, и кабели си има(за разлика от други производители). Модела не е кой знае какво - но за в къщи да цъкна нещо в нета и игрички бива - даже бих казал е перфектен!(в службата имам Езйзо от 2 бона - ама там се вадят пари с него). Абсолютно подкрепям Tommorow, но темата е за хората които нямат представа от техника мисля - щото другите знаят какво/от къде се купува.
    Междудругото минах първо през Техномаркета до Метро - там си харесах повече на дизайн 2043BW(на сайта на Самсунг пише че има дивиай, ама бройките в магазина бяха модифицирани нещо - НЯМАХА дивиай, просто ламаринка с празно място). Този факт може би е в подкрепа - ПРОТИВ - Техномаркет и специално че правят мушенгии нещо с моделите! Може би изкупуват от производителя дефектните бройки ... незнам, но има нещо гнило. Като с дюлите: чистото се яде, а от обелките и семките се прави сладко и пак се яде - да не се губи нищо в природата 

Извод: отваряйте си очите на четири когато си купувате техника!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 4 от 8 ПърваПърва ... 23456 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 0
    Последно: 20-10-11, 08:42
  2. Отговори: 4
    Последно: 03-11-10, 23:20
  3. Въпрос към хората с IP камери
    От FearMe във форум Общ - софтуер
    Отговори: 3
    Последно: 23-10-09, 01:25
  4. Държавата срещу хората
    От BerkStock във форум Коментирай новина
    Отговори: 26
    Последно: 13-07-05, 23:36
  5. За хората с Chaintech GF4Ti4200 128Mb...
    От Domin във форум Аудио и Видеокарти
    Отговори: 4
    Последно: 10-09-02, 03:18

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе