Страница 6 от 8 ПърваПърва ... 45678 ПоследноПоследно
Резултати от 76 до 90 от общо 106

Месомелачницата К&К Техномаркет - монопол или подигравка с хората

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Re: Месомелачницата К§К Техномаркет-монопо

И да не е дал пари, с КЗП е сложно - голяма бюрокрация е, нали една колежка имаше проблем с хард диска, и от фирмата не искаха да го сменят, и тя се оплака в КЗП (тя е социоложка, има контакти, знае нещата). И в КЗП намериха дребен пропуск в документацията и всичко се размина. Искат да си пазите фактура, касова бележка, изрядно подписана и подпечатана гаранционна карта. Тя нямаше касова бележка и печат на гар. карта и й отказаха. Искат и в гар. карта или протокол да е формулиран отказа за ремонт. А фирмите са хитри и го знаят това. И ни прецакват, умишлено.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Jul 2008

Re: Месомелачницата К§К Техномаркет-монопол или подигравка с хората

Здравейте на всички пишещи тук. По темата: К&К Електроникс е наистина месомелачница ама за хората които работят там. Не напразно се шегуват че отпред на входа пише 361 - броя работни дни в годината. Иначе това е търговска верига както и Зора, Технополис и други, разчитащи на предлаганото огромно разнообразие от стоки на голяма площ с удобен паркинг отпред и почти никакво обслужване вътре. Ама те затова и такива сигурно и толкова пари получават(за консултантите става дума). Така че, като се ходи там трябва да се имат предвид тези неща и човек да не очаква някакви извънземни истории. Въпрос. Катои купуваш продукт за 100-120 лева например DVD при условие, че марковите струват 2-3 до 10 пъти повече защо се нервирате? ами то за толкова пари толкова. Като искаш да нямаш проблем не си взимай евтино - мен така са ме учили така правя и досега не съм бъркал. И за да бъда максимално обективен- никой не ги е карал тях (големите вериги) да вкарват боклуци за по 5 лева бройката и благодарение на постигнатата ниска цена да бъде невъзможно покриването на гаранцията. ама нали всеки иска пари да изкарва.....

4. Member Аватара на b.shterev
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от bigmouth
    Здравейте на всички пишещи тук. По темата: К&К Електроникс е наистина месомелачница ама за хората които работят там. Не напразно се шегуват че отпред на входа пише 361 - броя работни дни в годината. Иначе това е търговска верига както и Зора, Технополис и други, разчитащи на предлаганото огромно разнообразие от стоки на голяма площ с удобен паркинг отпред и почти никакво обслужване вътре. Ама те затова и такива сигурно и толкова пари получават(за консултантите става дума). Така че, като се ходи там трябва да се имат предвид тези неща и човек да не очаква някакви извънземни истории. Въпрос. Катои купуваш продукт за 100-120 лева например DVD при условие, че марковите струват 2-3 до 10 пъти повече защо се нервирате? ами то за толкова пари толкова. Като искаш да нямаш проблем не си взимай евтино - мен така са ме учили така правя и досега не съм бъркал. И за да бъда максимално обективен- никой не ги е карал тях (големите вериги) да вкарват боклуци за по 5 лева бройката и благодарение на постигнатата ниска цена да бъде невъзможно покриването на гаранцията. ама нали всеки иска пари да изкарва.....
    Колега - прав си наистина, но донякъде. Има си закон по който независимо колко струва даден уред, ако той се повреди до 7 дневен срок ти се подменя с друг. Също така ако същия се поврежда нон стоп и ти реално не можеш да го ползваш, защото е в сервиз, тогава за повече от 3 пъти за един и същ проблем не само са длъжни да ти го подменят с друг, ами може и да ти предоставят възможност за доплащане за да си закупиш друг по добър уред. Но понеже това е БГ и всичко си е под всяка критика. Не може нон стоп човек да се разкарва до сервиза, губиш време а и доста пари за разходката до там и често тези пари са почти колкото цената на уреда, а в случаи и повече дори, и същите да се държат арогантно пред мен и да ми казват че ако ще и 20 пъти ще ми ремонтират уреда докато имам гаранция, но няма да ми го сменят или бракуват. А аз кога ще си го ползвам? Когато са купували и внасяли стока, да си си мислили как ще покрият гаранцията й.
    Мога и доста неща да кажа, но не едва ли има смисъл. Просто преглъщаш, помисляш и продължаваш, като избираш по добрия за теб вариант - да се оплачиш някъде или да хвърлиш уреда.

5. Member
    Тук е от
    Jul 2008

това е точно така. Но кой те кара да си купуваш евтино, като знаеш че е боклук? и как може четка за зъби с цена 15 лева да има 2 годишна гаранция, защото така изисква закона!? Идеята ми е, че не са само те лошите. Евтино и хубаво НЯМА безплатен обяд също. И като си взимаш уреда за 1/2 от цената на марковия трябва да си наясно, че там нещата не са така както трябва. Защото накрая нае.....я си ти Клиентът уви

6. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Абе стига с това, че скъпото е хубаво - сервиза е арогантен и когато ти се повреди и скъп и марков уред, това дискутираме, не ютия Нео за 12 лв, четка Нео за 4.50 и прочие!

А и скъпото се разваля, макар и относително по-рядко, разбира се!

7. Тук е от
    Nov 2008

Enkov,не си наясно със структората на сервизите,затова ще ти я разесня.В тази глупава държавица със всичко и навсякъде се решава в София,провинцията е за 2-ра категория хора.Теглих баков кредит,одобряват ме в София,поръчвам си част за колата ще дойде от София и т.н.,сервизите в провинцията са подчинени на централните си бази а те познайте къде са,в София-я-я.Мога да ви гарантирам,че техниците добре си вършат работата,но липсата на рез. части за дефектиралите уреди е@ават майката на майсторлъка.А резервни части не се внасят от централните сервизи,защото чистата пара,която пребират от гар. рабат,да не са луди да я дават за платки,компресори,процесори,кинескопи,зхр. блокове и др.,по-добре джипове,лимузинки и др.А клиентите,хм.,клиентите-кучетата ги яли,закон ли си имат,КЗП ли ги защитава,на никой не му пука за клиента.Разберете хора не исксм да обиждам никой,нито софиянец,нито провинциалист,говоря истината каквато е.
    Послепис: Цитат от гаранционен ценоразпис:Подмяна помпа на пералня-4.50лв.Транспорт:0.20лв./км.-СРАМНА РАБОТА,КАК ДА ГОВОРИМ ЗА КАЧЕСТВО НА УСЛУГАТА.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Варна

Да ви подсетя , откъде започнахме. Тук не говорим за маркови и евтини стоки или пък да правим сравнение между тях. Прочетете отново, първия пост на човека, отворил темата... Той казва(според мен) :
    - имаше "добри стоки от утвърден производител", но откакто вносителя стана..., стоката е калпава.., възможно ли е, да е заради вносителя?
    - успяват да продадат "евтини боклуци", за които после сервиза да му мисли..(кво толкова му мисли сервиза?! Даже за него е по-добре-има работа..) Но, ако вносителя, не внася части-горко му на сервиза.(може би това иска да каже)?
    - има и "скъпа техника" (има, убеден съм!, с това какво иска да каже не знам..)
    Ако сте съгласни с това което съм написал относно темата, да го коментираме него. Да не коментираме, струва ли си да купуваме евтини стоки или скъпи!(казвам скъпи , а не "маркови"), за това има други теми отворени...
    pacefil, изпревари ме с малко. Но прочети, това което пиша.. Не ги пиши,! тези работи за столицата, че пак ще се почне една... Вече съм минал през това...

10. Тук е от
    Nov 2008

Очо,поясних много ясно,че думите ми не са обида към когото и да било от София или от Ръжево конаре,а са упрек към пошлоста и това съсредоточаване на огромни капитали в столицата водещи до връщане към стария строй.А дали някога сме го напускали.

11. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Аз съм наясно с частите, но в сервиза не ти казват НЯМА ЧАСТИ или ЧАКАМЕ ОТ СОФИЯ, както беше по соц. време, това си го помним все още, но говорим за арогантност и безхаберие, дори в Софийски сервизи, нали? Повечето постове тук са от софиянци (не само в тази тема). Казват ти НЯМА ДА ТИ ГО ОПРАВИМ!

В сервиза просто не са стимулирани да работят или имат текучество.

Много често има начини за оправяне на съвременната техника с подмяна на фърмуер, настройки, профилактика - дори над 1/3 са такива проблемите (не говоря само за климатици), но се казва по-лесното НЯМА ЧАСТИ, ЧАКАМЕ!

Нека съвестните сервизни работници, каквито има доста, да не се засягат - те са за похвала!

12. Member Аватара на b.shterev
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Пловдив

това е точно така. Но кой те кара да си купуваш евтино, като знаеш че е боклук? и как може четка за зъби с цена 15 лева да има 2 годишна гаранция, защото така изисква закона!? Идеята ми е, че не са само те лошите. Евтино и хубаво НЯМА безплатен обяд също. И като си взимаш уреда за 1/2 от цената на марковия трябва да си наясно, че там нещата не са така както трябва. Защото накрая нае.....я си ти Клиентът уви
    Колега не се заяждам, ама ти да не си им адвокатчето та толкова ги защитаваш, или си някои от шефовете им?
    Някъде да съм казал, че съм купил лично аз нещо евтино? На теб няма ли да ти писне да не си ползваш уреда, който си платил, защото някои се правят на интересни. Ако толкова ги защитаваш ами да дойда да ти взема плазмата да си гледам вкъщи, нищо че ти си я платил. Дал съм пари за нещо, което се поврежда н-ти път и не ми се сменя или подменя, а аз не си го ползвам защото е нон стоп в сервизите им. И да бъда безучастен ли? Ама като няма кой да ги натисне е така. Колкото и пъти съм бил в сервиза телефона им звъни нон стоп, до ръката му е дето си държи химикалката и едва на 23 позвъняване едвам си вдига и премества ръката цели 5 см. за да вдигне слушалката и да каже разтегнато и провлачено цели 30 сек. " да моля". Ужас, щели да ми ремонтират уреда докато имам гаранция. Значи давам кинти, нямам уред и не ползвам друг дори и да си го доплатя, и накрая получавам повреден уред пак.
    Така, че няма смисъл да ги защитаваш, защото си е повече от ясно че са много зле.

13. Member
    Тук е от
    Jul 2008

Колега Щерев, аз не съм им Адвокатче, BTW дипломиран инженер ОВиК от 1994г. ТУ-София, Просто гледам реално на нещата. А като се опитваш да си хитър и да минеш метър давайки по-малко пари за някаква електроника трябва да знаеш какво те чака. Защо по тази логика не си купиш китайска кола нали е по-евтина, а сигурно караш някаква немска такава????

14.  

15. Member Аватара на b.shterev
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Пловдив

Колега Щерев, аз не съм им Адвокатче, BTW дипломиран инженер ОВиК от 1994г. ТУ-София, Просто гледам реално на нещата. А като се опитваш да си хитър и да минеш метър давайки по-малко пари за някаква електроника трябва да знаеш какво те чака. Защо по тази логика не си купиш китайска кола нали е по-евтина, а сигурно караш някаква немска такава????
    Колега, не знам дали четеш правилно. Два пъти вече ти писах, че стоката която съм закупил не е никак евтина - или поне ако за теб 2 990 лв. е евтина стока, за мен и повечето хора не е така. Така, че престани с твоите доводи в тяхна защита, защото те в моя случай не важат изобщо. Иначе съм закупил от там доста стоки не само за мен, но и за познати и ще продължавам оттам да пазарувам, но сервизите им са просто под всякаква критика. Това е истината.
    И не те разбирам защо толкова се опитваш да ги защитиш, ама си е твои проблем.
    Спирам да споря с теб защото е безсмислено.

16. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Китайски коли просто не внасят все ощв е БГ, поне не масово, а в немските по-новите си има предостатъчно китайски части!

Въпросът беше за сервиза и отношението - няма значение - дават ти гаранция - има срок, има закон, има уважение на клиента! Не работи - в гаранция ли е - коректно ли е използвана - ремонтира се или се сменя! Какво е това, ама защо си го купил, като не е свестно?

Защо не правите като малките компютърни магазинчета тогава, а? 7 дни, 30 дни, 0 дни гаранция на някои стоки! Или "Рекламации само на щанда!" надпис? Ами си праскат в магазина в ТМЕ подпис и печат на гаранционната гарта, в която си пише условия за ползване, условия за ремонтиране (те са и по КЗП) и гаранционен срок! Точка! Време е да има затворени сервизи и магазини, не смешни глобички! Вижте по западните сайтове как всеки търговец и магазин имат рейтинги! И тук ще стане така. Вече можеш да запалиш колата и да идеш в Гърция да си купиш нещото (често и по-евтино, с нормален сервиз)!

Иначе по темата - ясно, че НЕО климатик от 329 лв, сложен некадърно, с недостатъчна мощност и ползван неопитно - ще дефектира по-често (дали?) от марковият Дайкин от 3000 лв! Ама гаранционните карти и сроковете са ЕДНАКВИ! (теоретично де) и КЗП е един и същ - в него не пише "за НЕО не се отнася този закон..."!

Да уточня - не мразя К&К и ТМЕ, купувам често от там, имам и карта за 5% отстъпка (дето от МТЕЛ едно време даваха) и честно казано, нищо от ТМЕ не ми се е развалило (изключая на НЕО ДВД Плеъра дето сам си сложих нов фърмуер, т.к. от сервиза по телефона казаха, че не искат).

17. Тук е от
    Nov 2008

Колеги,прочетете внимателно ЗЗП и вижте къде фигурира думичката"сервиз" и взаимоотношението му с клиента.Аз ще ви кажа-никъде.Навсякъде е посочено,че този който купува е купувач,а този който продава е продавач и касовата белейка или фактурата при покупката е договор м/у търговеца и купувача,никъде не е посочен третия артист от сценката-сервиза.Или "това съм го проверил юридически",клиента няма работа със сервиза"говоря в гаранционен срок",дефектиралият уред се носи директно в магазина-"практика на МЕТРО".От тук нататък търговеца си има взимане даване със сервиза,а правата на клиента ги пише в ЗЗП.Но както навсякъде в нашата татковина и тук всичко е опорочено, нито клиента се информира като потребител,нито търговеца прилага закона и го спазва. А КЗП ли това недуразумение на държавата е нещо подобно на ДАНС,много добре лови бандитите ама те не знаят.Така,че при срещата на КЗП с един по- опитен юрист,резултатът е винаги 0:1 за юриста.

18. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Да,но в гаранционната карта,която е вид договор,е упоменато,че при еди какво си се обръщаш към ОСБ-оторизирана сервизна база,а не към магазина.И се подписваш ,че си наясно.Тогава какво правим?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 6 от 8 ПърваПърва ... 45678 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 0
    Последно: 20-10-11, 08:42
  2. Отговори: 4
    Последно: 03-11-10, 23:20
  3. Въпрос към хората с IP камери
    От FearMe във форум Общ - софтуер
    Отговори: 3
    Последно: 23-10-09, 01:25
  4. Държавата срещу хората
    От BerkStock във форум Коментирай новина
    Отговори: 26
    Последно: 13-07-05, 23:36
  5. За хората с Chaintech GF4Ti4200 128Mb...
    От Domin във форум Аудио и Видеокарти
    Отговори: 4
    Последно: 10-09-02, 03:18

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе