До сега не съм виждал такава тема да е пускана във форума, а може и да съм я пропуснал...
Колко от потребителите тук страдат от заболявания на очите, постоянно излизане на ечемици и всякакви такива гадости? Дали пц- тата са причина за да излизат такива неща по очите ни и ако не са те каква е тогава?
Вие на какво мнение сте ?

Новини
 Новини Форум
 Форум Актуално
 Актуално сървър
 сървър

Отговор с цитат
  Отговор с цитат 
  .
.
						 Първоначално публикувано от X-RAY
 Първоначално публикувано от X-RAY   

Не знам дали е от възрастта , но сега пак си виждам.
 Не знам дали е от възрастта , но сега пак си виждам.

):
): Отслабването на зрението, което се наблюдава с напредване на възрастта, се дължи на отслабване на акомодационната способност. Стъклата, които се предписват за далекогледство, са "плюс" (събирателни). Те коригират намалената или липсваща пречупвателна сила на окото. При предписване на стъкла за очила се вземат предвид степента на хиперметропията, възрастта, професията и наличието на други очни заболявания. При късогледството (миопия) лъчите се събират пред ретината, пречупвателната сила на окото е относително по-голяма, а фокусното разстояние е по-малко, отколкото съществува на дължината на очната ябълка. Според степените си миопията бива слаба (под 3 диоптъра), средна (между 3-6 диоптъра) и силна (над 6 диоптъра). Късогледството рядко е вродено заболяване. То възниква най-често в училище, когато зрението на децата отслабва и те започват да се взират с примижаване. Обикновено училищната миопия се развива бавно и не достига високи степени. Тя се коригира със стъкла, като се предписват "минус" (разсейвателни) стъкла, и то най-разсейвателно стъкло, с което се получава нормална зрителна острота. Очилата се носят постоянно - и за близо, и за далеч. С настъпване на пресбиопия се предписват очила със стъкла за близо. (което обаче е невярно; за повече инфо -
 Отслабването на зрението, което се наблюдава с напредване на възрастта, се дължи на отслабване на акомодационната способност. Стъклата, които се предписват за далекогледство, са "плюс" (събирателни). Те коригират намалената или липсваща пречупвателна сила на окото. При предписване на стъкла за очила се вземат предвид степента на хиперметропията, възрастта, професията и наличието на други очни заболявания. При късогледството (миопия) лъчите се събират пред ретината, пречупвателната сила на окото е относително по-голяма, а фокусното разстояние е по-малко, отколкото съществува на дължината на очната ябълка. Според степените си миопията бива слаба (под 3 диоптъра), средна (между 3-6 диоптъра) и силна (над 6 диоптъра). Късогледството рядко е вродено заболяване. То възниква най-често в училище, когато зрението на децата отслабва и те започват да се взират с примижаване. Обикновено училищната миопия се развива бавно и не достига високи степени. Тя се коригира със стъкла, като се предписват "минус" (разсейвателни) стъкла, и то най-разсейвателно стъкло, с което се получава нормална зрителна острота. Очилата се носят постоянно - и за близо, и за далеч. С настъпване на пресбиопия се предписват очила със стъкла за близо. (което обаче е невярно; за повече инфо -