Страница 2 от 6 ПърваПърва 1234 ... ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 84

Проблеми с очите ?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Bibi
    Тук е от
    Nov 2004

Re: Проблеми с очите ?

Трябва да се прави "гимнастика на очния нерв" - от време на време, ако нямате възможност за почивка, да фокусирате погледа няколко пъти надалече (през прозореца примерно) и после близо (може и върха на носа).
    Аз по цял ден съм пред монитора от много години насам и нямам оплаквания, така че няма защо да се плашите, че уврежданията са гарантирани.
    Проблемът често наистина идва от това, че човек се взира в монитора и мига по-рядко.
    Това пречи очите да се овлажняват нормално, а една от функциите на сълзите е да почиства окото от прашинки. Ако усещате очите си сухи, изполвайте "Изкуствени сълзи" или "Визин", защото възпалението нерядко е точно от механичните дразнители.
    Или накарайте жена ви редовно да ви разплаква

//
    Тази гимнастика може да се прави и настрани, към границите на периферното зрение, или нагоре-надолу, но там бъдете по-внимателни и не се насилвайте, защото очният нерв се разтегля и това по-скоро ще му навреди.

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Така, яно има още неясноти по въпроса с очите. Очилата за компютър освен дурото има покритие от индиев оксид който спира по до определна степен вредните лъчи на монитора, и съвременните монитори също го имат това покротие. Изморяването на очите се далжи предимно на некоригирани рефракционни аномалии(късогледство или дълекогледство, поскоро воторото). За целта трябва да се посети очния кабинет, да се направи преглед желателно с разширенми зеници и да се предпишат правилните очила.

"Ами да - очилата с антирефлексно покритие те пазят от UV-лъчението на монитора" Това не е вярно. Антирефлексното покритие е с друга цел. Иначе всичко съвременни стъкла за очила предпазват 99-100% от UV лъчи.

Ако има възпаление не се ползват изкуствени сълзи или Визин. Визин о ринцип намалява отокона на окото, но нишо повече. Сълзите са за овлажняване.
    Иначе на всеки един час работа трябва да се правят почивки от 15 минути.

4. Member
    Тук е от
    Jul 2004

Не, че ще кажа нещо ново, но да споделя и моя личен опит:

Като ходих за последно на очен лекар /и се оказа една сиимпатична докторка/ ми казаха, че имам нещо като "мускулна треска" на очите. Демек от това че окото е фокусирано на еднакво разстояние почти цял ден /ако щеш и бял лист да гледаш/ се натрупва умора. Затова трябва да се правят и посочените по горе упражнения - малко гимнастика е нужна, щото е необходима един вид. Другият проблем е че се мига по-рядко и роговицата изсъхва - затова са и капките Изкуствена сълза. Като споменах за Визин за малко да отнеса шамар - квалификацията беше много близо до определението "боклук" - не правело нищо друго, освен да ти свие кръвоносните съдове в окото - "Капки за манекенки" както каза тази същата сиймпатична докторка. Така че гледайте да замените колкото се може повече от висенето пред компютъра с пиене на бира на открито, ядене на кебапчета за (време) на кръгла маса или друго по избор...

5. Gadget
    Guest

Вярно е.... биричката му е лекарството... 10 дена без мовитор и TV... след това 2 часа пред мойто си PC на 100Hz дето си вися по 3-4-5 часа на ден без проблеми и резултатът - заболя ме главата и ми се насълзиха очите...

6. Member
    Тук е от
    May 2002

Ясно остава обаче, че като станем на 50 , 60 години едва ли ще можем да се различим и в огледалото ...
    Все пак рисковете на професията . Клатим си краката и си седим по цял ден и в един момент се усещаме и неможем да прочетем 1 ред текст от някаква книга или списание.
    Лошо ...
    Ако ще и очила за 1000 лв и монитор за 5000 няма да ни спасят.
    Аз от сега виждам леко размазано с едното око, а си представям на 40, 50 години как ще виждам.

7. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

[quote=Araiz ]
    Не, че ще кажа нещо ново, но да споделя и моя личен опит:

Другият проблем е че се мига по-рядко и роговицата изсъхва - затова са и капките Изкуствена сълза. Като споменах за Визин за малко да отнеса шамар - квалификацията беше много близо до определението "боклук" - не правело нищо друго, освен да ти свие кръвоносните съдове в окото - "Капки за манекенки" както каза тази същата сиймпатична докторка.

Това което ти е казала докторката съм го чувал и от други очни лекари.
    Аз използвам българска "Изкуствена Сълза -Lacrima Artificialae" само за 3,20 лв. Производство е на ЦД "Мед Еко" София и съм много доволен. Бяла опаковка с една зелена лентаоколо 6мм в долната част.

Относно LCD мониторите от средта на йни ползвам такъв на работа и по моя лична оценка/ може и много субективна да е / , че по-малко ми се измарят очите .Но и всичко е и въпрос на това колко време стоиш зад него.

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

При LCD монитора контуритъе са идеално остри, а при CRT не са. Това е причината за по малкото изморяване на очите при LCD монитора.
    kris11, ти нали беше от Варна. Къде се продават продуктите на "Мед Еко" във Варна. По специлано ме интересуват разтворите за лещи.

10. Тук е от
    Dec 2004

добре де аз като имам проблеми с очите
    какво трябва да направя
    всеки проблем си има решение аз така си мисля :coolsmiley:

11. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Цитат Първоначално публикувано от samotno_kote
    всеки проблем си има решение аз така си мисля :coolsmiley:

И аз така си мисля, само дето трябва да се вмъкне и определението "достатъчно изчерпателно описан проблем".

12. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Цитат Първоначално публикувано от Julian
    При LCD монитора контуритъе са идеално остри, а при CRT не са. Това е причината за по малкото изморяване на очите при LCD монитора.
    kris11, ти нали беше от Варна. Къде се продават продуктите на "Мед Еко" във Варна. По специлано ме интересуват разтворите за лещи.
    За разтвори за лещи на "Мед Еко"не съм виждал -не съм търсил .Но изкуствената сълза* я има в аптеката на улицата на която живея/ул.Русе* на на първата аптека от края на улицата -от страна на Ал.Дякович.Мисля, че номера е 53 или 51 .Аптеката е в блок който е залепен за 2 етажна къща, почти точно на края на македонският дом.Наблизо има и оптически магазин ще питам и там. Довечера като се прибера ще питам в аптеката за разтвори за лещи.

RE Проверих в аптеката има разствор само за почистване на "Мед Еко"
    беше със С ама..досега правих Голф . Цената е 1,72лв. Ако се даде име на разствора мога да направят запитване и да доставят. Ако знаеш името на разствора за съхранение пиши ми и ще ги питам Аптеката е залепена до номер 53,аз съм на 2 крачки.

13. Member
    Тук е от
    Nov 2002

Аз също имам проблеми с очите - късогледство 3 , главно заради четенето и компютрите . Докато преди имах малък диоптър , сега вече е доста . На мен пък лекар ми е казвал че повечето проблеми идвали от това че картината на монитора на компютъра се сменя прекалено бързо и е прекалено контрастна което водело до бърза умора на очите .

14.  

15. Gadget
    Guest

Като става дума за лещи и разтвори, аз ползвам Baush & Lomb. Вършат отлична работа

16. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Baush & Lomb са ясни. Аз говоря за най евтиното възможно.

17. wsd
    wsd е офлайн
    Member
    Тук е от
    Jul 2003

да не забравяме и вредата от домашната ракия и маструбацията ...
    това на шега :dock:

Аз също съм си къртил очите на стрите правеци и после на 56Хц моно и 4-16 цветни монитори - общо вече 18 години. Понякога изпитвам ужасен сърбел на очите ама отвътре... особенно сле дпродължително каране или игра..
    Можете ли да ми кажете с какво да си облекчавам очите?

18. Gadget
    Guest

Цитат Първоначално публикувано от Julian
    Baush & Lomb са ясни. Аз говоря за най евтиното възможно.
    Че кое им е скъпото? По 10лв. ти е лещата за 3 месеца. Дори издържат до 5. То си е направо без пари за удобството, което предлагат пред очилата.

А и най-евтиното винаги излиза по-скъпо

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 6 ПърваПърва 1234 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Лазерна корекция на очите
    От biro във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 36
    Последно: 18-01-14, 19:54
  2. Проблеми с Serious Sam
    От ves_es във форум ИГРИ
    Отговори: 9
    Последно: 01-12-08, 19:49
  3. AM2 проблеми ?
    От DragooNART във форум Процесори и Дънни платки
    Отговори: 2
    Последно: 04-07-06, 09:36
  4. Проблеми с HDD
    От Big Bug във форум Общ - хардуер
    Отговори: 13
    Последно: 23-06-05, 13:05
  5. Не повярвах на очите си
    От zayo bayo във форум Общ - хардуер
    Отговори: 1
    Последно: 05-03-04, 15:33

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе