Страница 3 от 6 ПърваПърва 12345 ... ПоследноПоследно
Резултати от 31 до 45 от общо 84

Проблеми с очите ?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003

Re: Проблеми с очите ?

Четох до някъде темата ... плаша се

2.  

3. Member
    Тук е от
    Feb 2001

Мдам, това дето го каза Gadget и аз съм го изпитвал. Едно време като прекарвах цяло лято на село и после като дойда и седна пред компютара и не можех да издържа повече от два часа. Ставаше ми кофти. Ама след 4-5 дена пак си свиквах .

Само дето съм 100% убеден че очите си ги преебах от ученето. Мамка му след всяка сесия сякаш окьоравявам все повече и повече. Ама са последната сесия мноо чувствително стана. Един ден като си седнах в нас и арее, не можех да фокусирам субтитрите. Сега се пооправих, вече ги виждам . Имаше един момент в който гледам примерно на 20-на метра номер на кола и го виждам размазан. Обаче като се взирам така 5-6 секунди и постепенно го фокусирах. А примерно нали знаете сега на някои светофари дето отброява след колко секунди ще светне зелено/червено. Е не знам що ама червените цифри много по-добре ги виждам от зелените(тях ги виждам поразмазано) и много се дразня, щото мен зелените ми трябват да гледам а не червените .

Абе трябва си почивка на очите и тренировка на очните мускули да не губят тренинг .

4. wsd
    wsd е офлайн
    Member
    Тук е от
    Jul 2003

Зеленото успокоява очите .. айде с мен на планина да си успокояваме очите

Аз пък си затварям очите и гледам към слънцето. Отначало боли после сърби и накрая всичко е ок. Някакси се затоплят или незнам и спират да ме болят ... Но мисля че трябва да си взема някакви какпки - та питам спецовете - КАКВИ

5. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Цитат Първоначално публикувано от X-RAY
    Мдам, това дето го каза Gadget и аз съм го изпитвал. Едно време като прекарвах цяло лято на село и после като дойда и седна пред компютара и не можех да издържа повече от два часа. Ставаше ми кофти. Ама след 4-5 дена пак си свиквах .

Само дето съм 100% убеден че очите си ги преебах от ученето. Мамка му след всяка сесия сякаш окьоравявам все повече и повече. Ама са последната сесия мноо чувствително стана. Един ден като си седнах в нас и арее, не можех да фокусирам субтитрите. Сега се пооправих, вече ги виждам . Имаше един момент в който гледам примерно на 20-на метра номер на кола и го виждам размазан. Обаче като се взирам така 5-6 секунди и постепенно го фокусирах. А примерно нали знаете сега на някои светофари дето отброява след колко секунди ще светне зелено/червено. Е не знам що ама червените цифри много по-добре ги виждам от зелените(тях ги виждам поразмазано) и много се дразня, щото мен зелените ми трябват да гледам а не червените .

Абе трябва си почивка на очите и тренировка на очните мускули да не губят тренинг .
    Ееее ,ще трябва да сложиш очила. Няма смисъл да се мъчиш, явно си късоглед, можеби и астигматизъм имаш.

6. Member
    Тук е от
    Feb 2001

Ами там е работата до сега никога не съм се мъчил . Чак това лято взех, че го усетих по-реално и в момента съм по-добре от тогава. Но до края на година ще взема да ида на очен лекар да ми каже кво що. То е ясно, че съм късоглед ама го усещам само като гледам тия рекламните табели и то от далеко. Чета си, пиша си и т.н. без проблеми.

7. Senior Member Аватара на Profita
    Тук е от
    Jun 2003
    Живее в
    Бургас

Цитат Първоначално публикувано от WilliamDark
    Можете ли да ми кажете с какво да си облекчавам очите?

1. С леки изглаждащи движения се масажира областта под веждите, като се започва от вътре на вън.
    2. Пощипват се веждите едновременно с палец и показалец в посока от вън на вътре.
    3. Натиска се бавно върху точка "А няколко пъти, след което пръстите се предвижват към точка "В"
    4. Упражнява се лек натиск върху клепача в продължение на една-две секунди, като се повтаря няколко пъти.
    5. Поставя се показалеца върху точка "D" започва се с натиск, склед което мястото се разтрива нежно с кръгообразни движения.

Друг метод е да се свари чай от лайка или зелен чай. Ако чаят е пакетиран , пакетчето се изважда без да се изцежда и се оставя завито в торбичка да се охлади в хладилника. Когато се почувства напрежение в очите се поставя по едно от тях нърху клепачите на очите за няколко минути.
    (Екстрактът от зелен чай предпазва клетките от свободните радикали и има антивъзпалително действие)

Тези две неща ги правя всеки път, когато чувствам особена преумора и парене в очите, затова гарантирам за благотворното им действие.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003

Не мисля, че очите се развалят от компютъра, но със сигурност много се уморяват от бекрайното висене и концентрираното взиране и пулене пред монитора...трябва си от време на време и така сред природата

10. Member
    Тук е от
    Apr 2003

Sunny права ! От у4еник се скъсвах да играя игри де в зала за СЕГА или куц правец! Откриха 4е имам проблем с о4ите на военна комисия и носа о4ила по4ти 13 години. През това време не съм спирал да седя пред комп и ТВ .... диопрата се ка4и в студентските ми години -може да е от многото пиене и мастурбация както каза Веско сега съм 2.5 х2 астигматизъм който всъщност прави проблема. Попаднах на много внимателен и прецизен доктор който ми каза 4е може да падне малко диоптъра от 2.5 --> 2 /неми се даваха 40лв за стъкло/.Сега съм с обикновенни хелиомати4ни стъкла естествено и аз имам парене и сърбежи като мн 4ета или стоя пред компа но вси4ко е от напрягането, мисля 4е мониторите не са виновни 4ак толкова за това, особенно в последните годни вси4ки машини са с мин излъ4ване!
    Пове4е по4ивка му е цаката ....!

За отпо4иването на о4ите ........ вземете 2 пакет4ета билков 4ай /лайка е супер/ накиснете ги за нколко мин в СТУДЕНА вода и ги сложете за 5 мин върху о4ите си ....! Като нови стават :Super:

11. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003

Цитат Първоначално публикувано от mxkolev

За отпо4иването на о4ите ........ вземете 2 пакет4ета билков 4ай /лайка е супер/* накиснете ги* за нколко мин в СТУДЕНА вода и* ги сложете* за* * * *5 мин* върху о4ите си ....! Като нови стават* :Super:
    Точно така ил иоще един вариант: Използваните пакетчета от билков чай държите в хладилника и при нужда ги налагате за няколко минути на очите. По принцип студеното облекчава очите, както и намялава торбичките и сините петна под тях. Билките пък действат като балсам и комбинацията е много добра. Налагайте си на всеки час да отделяте поглед от монитора и да гледате далеч - имам предвид хоризонта или небето и просто някъде далеч-така очите си почиват.

12. Member
    Тук е от
    May 2002

Ей, това за лайката ми се вижда много добра идея, даже страхотна. Наистина, че монитора на компютъра не уврежда толкова очите, но ги натоварва доста. Забелязал съм, че като не съм седял 1, 2 дена на пц-то почват да ме сърбят и да ми текат очите. Като седна пред него и постоя 3, 4 часа и се оправят . Интересна работа. И аз нося очила 2х0,5 и честно казано без тях немога. И аз имам някакво изкривяване на някви градуси или нещо такова беше и се чудя от какво се получава...

13. Member
    Тук е от
    Sep 2003

Преминаването към TFT монитори с подходяща резолюция и големина само по себе си оправя голяма част от проблемите с очите. Особенно важно е и фоновото осветление да е подходящо избрано. На две седмици излет в планината, печива на сач и червено вино спомагат значително. :-)

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005

Пиша в тая стара тема, тъй като постигнах доста добри резултати с подобряване на зрението чрез нещо елементарно.

Историята е такава:
    Преди около пет-шест месеца, случайно си закрих лявото око с ръка и установих, че с дясното въобще не мога да фокусирам буквите по екрана. Направо се уплаших и реших, че ослепявам прогресивно. Общо взето, като изключим няколко дребни възпаления през годините, досега никога не съм имал никакви проблеми със зрението. След първоначалния шок, почнах да експериментирам как точно не виждам. Установих, че с лек натиск на пръстите в долната или горната част на дясното око, успявам да си подобря значително фокуса. В продължение на седмица се проверявах и все същото, единствено сутрин веднага след ставане, проблема с фокусирането с дясното око беше малко по-малък. Вече се бях запътил към очните лекари, когато изведнъж се сетих за един разговор преди много-много години (още бях ученик в гимназия) с един човек, който тогава страдаше от силен астигматизъм и нищо не му беше помогнало до момента. Той тъкмо беше започнал някакви йогистки упражнения за очите и разказваше как за кратък период зрението му чувствително се е подобрило. От всичките тия упражнения, си спомням само кръговото въртене на очите първо в едната посока, после в другата.
    И оттогава вече повече от четири месеца, всяка вечер точно като си лягам и преди да заспя, за около минута си въртя очите, докато не почуствам болка и умора в тях - пет пъти наляво, пет пъти нясно, после пак наляво и т.н.. Резултатите са чудесни - фокуса в дясното око се възстанови, даже имам усещането за цялостно подобрение с фокусирането и при двете очи. Преди, след четири часа зяпане в монитора, често изпитвах леки болки в очите, сега такова нещо няма. Направо се чувствам друг човек. Единственото, при което съм забелязал че няма никакъв ефект от тия упражнения - това е периферното зрение. Сегашното ми състояние с периферното зрение е точно както пет месеца, в смисъл, не е много добро.
    Също така, преди често зяпах монитора под ъгъл (хоризонтален) при което разстоянието до повърхността на монитора е различно за всяко от очите. Сега първата ми работа е да си наместя монитора.
    Който има съмнения за астигматизъм, може да пробва това с въртенето на очите. При мен резултата се получи.

// Никога не съм носил очила

16. Member
    Тук е от
    Jun 2005

Напоследък и аз имам някакъв проблем с очите. След час писане и работа на компютъра адски ми се вие свят, а снощи направо се подпирах по стените като станах. Уж съм на TFT и с очила, но явно стоенето по цяла нощ на тъмно ми е съсипало още нещо по очите, а дори допускам да съм вдигнала диоптъра. Честно казано не си обяснявам по друг начин този проблем, някой ако го е имал, може да сподели как да се избегне или поне намали въпросния неприятен ефект.

17. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Не зная дали е същото, но аз не мога да понасям TFT. След 30 мин пред такъв монитор ми става лошо. За гимнастиката на очите съм чувал, че е полезна и от други места. В нормално състояние, човек си движи очите, когато чете или гледа монитор/ТВ, очите не се движат. Това явно им влияе отрицателно, а гимнастиката компенсира ефекта от обездвижването.

18. Member
    Тук е от
    Jun 2005

В началото и аз бях така. Още първата вечер, след 30 мин пред монитора и ми стана ужасно зле. Боляха ме слепоочията, челото между очите и главата като цяло, а световъртежът беше като след .. ъъъ.. примерно бутилка силно вино /чувала съм, че било странно виненото пиянство/.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 3 от 6 ПърваПърва 12345 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Лазерна корекция на очите
    От biro във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 36
    Последно: 18-01-14, 19:54
  2. Проблеми с Serious Sam
    От ves_es във форум ИГРИ
    Отговори: 9
    Последно: 01-12-08, 19:49
  3. AM2 проблеми ?
    От DragooNART във форум Процесори и Дънни платки
    Отговори: 2
    Последно: 04-07-06, 09:36
  4. Проблеми с HDD
    От Big Bug във форум Общ - хардуер
    Отговори: 13
    Последно: 23-06-05, 13:05
  5. Не повярвах на очите си
    От zayo bayo във форум Общ - хардуер
    Отговори: 1
    Последно: 05-03-04, 15:33

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе