Страница 3 от 5 ПърваПърва 12345 ПоследноПоследно
Резултати от 31 до 45 от общо 63

Кирилица, или kirilica ?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2002

Кирилица, или kirilica ?

dEATHkNIGHT az ne pisha taka i nikoi ot foruma ne go pravi...ama to moge bi shtoto nie sme staromodni...samo znam che mnogo trudno se cete takova "pismo"[:-jump][:-jump][:-jump]

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2002

Кирилица, или kirilica ?

Аз демонстрирам най-тежката фаза, вие (а и аз) малко или много сте тръгнали натам []... то верно оставаше някой и така да пише, само толкова луд няма.[:-alien]

4. Member
    Тук е от
    Feb 2001

Кирилица, или kirilica ?

Ехее вие са за К&М почнахте да говорите! Защо въобще ги забъркахте хората . А и дали са били българи или не факт е, че са искали да създадат азбука и писменост за нашият народ, явно са имали някаква причина за това, нали?! Сега вярно, руснаци и чехи твърдят че нали било за тях ама голяма работа, за всички славянски народи е, а ние сме славяни. Няма какво да си говорим за К&М. Тук не става въпрос обаче какви са били К&М и кирилицата българска ли е или не, става въпрос че ние сме Българи, а българите все още пишат на кирилица. И аз лично не виждам нищо лошо в това и смятам, че и така трябва да си остане. Не мога да си представя да чета примерно български книги печатани на латиница. Нека латиницата си я ползват западните страни.

П.П. Абе тук вече се изписаха фермани за това как и откъде може да се сложи фонетична подредба на клавиатурата без да се слагат урини като флекстайпа. Това мисля да не е оправдание .

5. Member
    Тук е от
    Sep 2002

Кирилица, или kirilica ?

<blockquote id="quote"><font size="1" face="Verdana, Arial, Helvetica" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote">Originally posted by Legolas

Ako niakoi moje da otgovori obosnovano i kategori4no na vuprosa - koe e po-"kirilopodobno" "6" ili "sh" 6te sam mu mnogo blagodaren.<hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">

DeathKnight blagodaria ti za kategorizaciata!

za pisheshtite bez "4" i "6" izglejda dosta ligavo obiasnenieto na Lame-lat pisachite che izpolzvaneto na 6 i 4 e prosto hiliadi puti po-lesno i purvite ne im obrashtat osobeno vnimanie.

poneje i az samia dopredi pet - shest meseca pisheh taka moga da vi kaja che se otnasiah po sashtia nachin kum tezi "lame - pisa4i".

sega, kogato veche i az pisha lamerski razbiram che i drugata gledna tochka e pravilna:

Koito iska da pi6e, koito ne - da pishe!

Spored vas staranieto polojeno v pisaneto s poveche bukvi e uvajenie kum chetiashtite a za men e zatrudnenie za poslednite. Lichno az po-lesno cheta kogato niakoi pi6e, a ne kogato pishe. Taka che molia vi ne budete tolkova kategorichni, kolkoto biah i az predi da zapochna da pisha hiliadi sms-i ot germania i da svikna po tozi po-lesen nachin. Vse pak uvajenieto kum chetiashtia triabva da idva ot dumite i tehnia tovar, a ne ot bukvenite ili cifrovi sachetania, dostigashti v kraina smetka do glavnia mozak po edin i sashti nachin.

s uvajenie!

6. Member
    Тук е от
    Dec 2000

Кирилица, или kirilica ?

Какво се карате как точно да пишете на латиница, като можете да пишете на кирилица [:-?help] Аз лично гледам на нещата най-вече от естетическа гледна точка. На училище са ме учили на български език, а именно да го чета и пиша на кирилица. Затова и всичко що е българска реч ми изглежда много по-красиво и по-лесно за четене на кирилица. С две думи: така съм свикнал! След време и да наложат латиница в България ще ми е трудно да свикна дъъъълго време...

7. Тук е от
    Nov 2001

Кирилица, или kirilica ?

<font color="blue">X-RAY</font id="blue"> - [:-thumbu]

Нека постигнем компромис за К&М. Поне знаем, че не са японци, асирийци или негри. Нека да са славяни с византийско гражданство, а? Ако има несъгласни - да кажат. Ама да не разнасяме повече хората, че в гроба се обръщат

Според мен 24 май е страхотен празник - свободен ден, топло е, мирише на цветя. Особено хубаво е да се пада вторник или четвъртък [:D].

Щеше да е хубаво да има един единствен стандарт за пишещите на некирилица сънародници. Наистина е едно и също това, което стига до мозъка, ама трябва ли да се създават излишни затруднения за четящия. Наистина не е голяма разликата дали някой pi6e или pishe, ама на мен лично ми харесва да пише.

Не знам - сигурно е рецидив от книгите, които съм чел на кирилица. Просто ми е по-лесно да възприемам нашето писмо - нищо друго. Има хора, които не са капризни като мен и това е много хубаво...

Надали писането на повече букви е уважение към читателя, защото абсолютно ми е все едно дали чета 6t или sht. Предпочитам си нашенското щ.

Както и да е - не виждам в тоя спор да има прави и криви. Всеки пише както му е удобно и чете както на другите им е удобно. Хубавото е, че сме умни хора и можем да четем и разбираме един и същи език с най-малко 5 писмености ).

М/у другото - някои други страни също имат такъв проблем. Французите имат някои специфични букви и ударения, които на нефренските клавиатури ги няма. Затова при чат или в неформален текст използват и те разни цифри и смешни заместители.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Sep 2002

Кирилица, или kirilica ?

<blockquote id="quote"><font size="1" face="Verdana, Arial, Helvetica" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote">Originally posted by X-RAY

П.П. Абе тук вече се изписаха фермани за това как и откъде може да се сложи фонетична подредба на клавиатурата без да се слагат урини като флекстайпа. Това мисля да не е оправдание .

<hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">

X-RAY, mnogo 6te sum ti blagodaren ako mi postne6 (ti ili niakoi drug) link kum tazi tema, 6toto se se6ta6 kakav seriozen problem mi e da niamam fonetika v internet klub!

Predvaritelno blagodaria i se nadiavam sledva6tite mi blagodarnosti da sa napisani s krasivi bukvi :P

______________off topic____________

Florian, sega mi izglejda6 ve4e [:-angel].

Radvam se 4e ostavihme onova iztritoto v minaloto []

______________off topic____________

10. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2002

Кирилица, или kirilica ?

Nie ciala kursova rabota napisahme[:D].Az smiatam che vseki triabva da polzva tova koeto mu e udbno.Spored men niama nito edin uchasnik v foruma koito d ane razbira kakvo sum napisul v momenta.Na men sushto mi se iska da pisha na latinica zashtoto naistina moge bi se chete po-lesno no az kazah zashto ne go prava i smiatam che prichinite sa mi dosta osnovatelni

11. Member
    Тук е от
    Feb 2001

Кирилица, или kirilica ?

Legolas, ако пишеш от интернет клуб не знам дали това което ще ти дам ще ти помогне(освен ако не си собственик . Вече темата, в която се обсъждаше флекстайпа май я няма, но ще ти дам въпросния линк, откъдето можеш да си свалиш фонетична подредба: http://free.hit.bg/injinera/index.htm

Разгледай го добре, пише много интересно работи и има фонетична подредба за всеки вин.

П.П. Crash, ти пишеш на латиница само и единствено от мързел и незаинтересованост [:D].

12. Member
    Тук е от
    Dec 2000

Кирилица, или kirilica ?

Между другото, руснаците много елегантно решават проблема с латиницата по големите си форуми - или такива постове се трият , или се пускат през лат2кир конвертор.

На ихбт даже има таг [rus] - текста след него се конвертира от скрипт на сървъра...

Къде казвате се пишеха предложения за подобрения на форума?

13. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

Кирилица, или kirilica ?

chavv,

1. така 6те стане уйасно. предстажи си някой, който пи6е така

2. така схте стане узасно. представи си някои, които писхе така

...някои бета версии на скрипта...[:D]

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2001

Кирилица, или kirilica ?

Аз нямам нищо против писането с латински букви, особено когато няма друг на4ин да напишеш някое писмо. (през Yahoo примерно) Ина4е по тая тема се изписа много отдавна (99 или 2000 година) в Списание PCWORALD

16. Тук е от
    Nov 2001

Кирилица, или kirilica ?

Chavv, FearMe е прав )

Ще стане адски тъпо с тоя скрипт.

А аз се възхищавам на упорството на руснаците да решават проблемите "елегантно" - като стадо пияни слонове в стъкларски магазин ).

Направо трият или обръщат на български букви - хахаха! Ами мненията на английски...

17. Member
    Тук е от
    Mar 2001

Кирилица, или kirilica ?

Ei, strahotno, ama sega nyama da pisha na lat. shtoto sum v klub, no kakto gledam - NYAMA DA IMAM PROBLEM S KURSOVAta RABOTA po tozi problem, sled kato se "nagultah" s tolkova mnogo mneniya )))

strashni ste.

18. Member
    Тук е от
    Jul 2002

Кирилица, или kirilica ?

Domin: Един Copy/Paste в WORD на форума и курсовата работа ти е готова

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 3 от 5 ПърваПърва 12345 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Kirilica-latinica
    От dmg във форум Общ - софтуер
    Отговори: 11
    Последно: 29-09-06, 20:27
  2. POCKET PC + KEYBOARD +KIRILiCA
    От djubaca във форум Windows
    Отговори: 3
    Последно: 13-01-03, 15:20
  3. kirilica vav foruma
    От saint056a във форум Общ - хардуер
    Отговори: 6
    Последно: 06-10-02, 01:00
  4. Vizualizirane na kirilica v interfejsa na XP
    От afterburner във форум Windows
    Отговори: 11
    Последно: 24-07-02, 12:48
  5. XP i kirilica?
    От blue във форум Windows
    Отговори: 7
    Последно: 14-11-01, 21:31

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе