dEATHkNIGHT az ne pisha taka i nikoi ot foruma ne go pravi...ama to moge bi shtoto nie sme staromodni...samo znam che mnogo trudno se cete takova "pismo"[:-jump][:-jump][:-jump]
dEATHkNIGHT az ne pisha taka i nikoi ot foruma ne go pravi...ama to moge bi shtoto nie sme staromodni...samo znam che mnogo trudno se cete takova "pismo"[:-jump][:-jump][:-jump]
Аз демонстрирам най-тежката фаза, вие (а и аз) малко или много сте тръгнали натам []... то верно оставаше някой и така да пише, само толкова луд няма.[:-alien]
Ехее вие са за К&М почнахте да говорите! Защо въобще ги забъркахте хората . А и дали са били българи или не факт е, че са искали да създадат азбука и писменост за нашият народ, явно са имали някаква причина за това, нали?! Сега вярно, руснаци и чехи твърдят че нали било за тях ама голяма работа, за всички славянски народи е, а ние сме славяни. Няма какво да си говорим за К&М. Тук не става въпрос обаче какви са били К&М и кирилицата българска ли е или не, става въпрос че ние сме Българи, а българите все още пишат на кирилица. И аз лично не виждам нищо лошо в това и смятам, че и така трябва да си остане. Не мога да си представя да чета примерно български книги печатани на латиница. Нека латиницата си я ползват западните страни.
П.П. Абе тук вече се изписаха фермани за това как и откъде може да се сложи фонетична подредба на клавиатурата без да се слагат урини като флекстайпа. Това мисля да не е оправдание .
<blockquote id="quote"><font size="1" face="Verdana, Arial, Helvetica" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote">Originally posted by Legolas
Ako niakoi moje da otgovori obosnovano i kategori4no na vuprosa - koe e po-"kirilopodobno" "6" ili "sh" 6te sam mu mnogo blagodaren.<hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">
DeathKnight blagodaria ti za kategorizaciata!
za pisheshtite bez "4" i "6" izglejda dosta ligavo obiasnenieto na Lame-lat pisachite che izpolzvaneto na 6 i 4 e prosto hiliadi puti po-lesno i purvite ne im obrashtat osobeno vnimanie.
poneje i az samia dopredi pet - shest meseca pisheh taka moga da vi kaja che se otnasiah po sashtia nachin kum tezi "lame - pisa4i".
sega, kogato veche i az pisha lamerski razbiram che i drugata gledna tochka e pravilna:
Koito iska da pi6e, koito ne - da pishe!
Spored vas staranieto polojeno v pisaneto s poveche bukvi e uvajenie kum chetiashtite a za men e zatrudnenie za poslednite. Lichno az po-lesno cheta kogato niakoi pi6e, a ne kogato pishe. Taka che molia vi ne budete tolkova kategorichni, kolkoto biah i az predi da zapochna da pisha hiliadi sms-i ot germania i da svikna po tozi po-lesen nachin. Vse pak uvajenieto kum chetiashtia triabva da idva ot dumite i tehnia tovar, a ne ot bukvenite ili cifrovi sachetania, dostigashti v kraina smetka do glavnia mozak po edin i sashti nachin.
s uvajenie!
Какво се карате как точно да пишете на латиница, като можете да пишете на кирилица [:-?help] Аз лично гледам на нещата най-вече от естетическа гледна точка. На училище са ме учили на български език, а именно да го чета и пиша на кирилица. Затова и всичко що е българска реч ми изглежда много по-красиво и по-лесно за четене на кирилица. С две думи: така съм свикнал! След време и да наложат латиница в България ще ми е трудно да свикна дъъъълго време...
<font color="blue">X-RAY</font id="blue"> - [:-thumbu]
Нека постигнем компромис за К&М. Поне знаем, че не са японци, асирийци или негри. Нека да са славяни с византийско гражданство, а? Ако има несъгласни - да кажат. Ама да не разнасяме повече хората, че в гроба се обръщат
Според мен 24 май е страхотен празник - свободен ден, топло е, мирише на цветя. Особено хубаво е да се пада вторник или четвъртък [:D].
Щеше да е хубаво да има един единствен стандарт за пишещите на некирилица сънародници. Наистина е едно и също това, което стига до мозъка, ама трябва ли да се създават излишни затруднения за четящия. Наистина не е голяма разликата дали някой pi6e или pishe, ама на мен лично ми харесва да пише.
Не знам - сигурно е рецидив от книгите, които съм чел на кирилица. Просто ми е по-лесно да възприемам нашето писмо - нищо друго. Има хора, които не са капризни като мен и това е много хубаво...
Надали писането на повече букви е уважение към читателя, защото абсолютно ми е все едно дали чета 6t или sht. Предпочитам си нашенското щ.
Както и да е - не виждам в тоя спор да има прави и криви. Всеки пише както му е удобно и чете както на другите им е удобно. Хубавото е, че сме умни хора и можем да четем и разбираме един и същи език с най-малко 5 писмености ).
М/у другото - някои други страни също имат такъв проблем. Французите имат някои специфични букви и ударения, които на нефренските клавиатури ги няма. Затова при чат или в неформален текст използват и те разни цифри и смешни заместители.
<blockquote id="quote"><font size="1" face="Verdana, Arial, Helvetica" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote">Originally posted by X-RAY
П.П. Абе тук вече се изписаха фермани за това как и откъде може да се сложи фонетична подредба на клавиатурата без да се слагат урини като флекстайпа. Това мисля да не е оправдание .
<hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">
X-RAY, mnogo 6te sum ti blagodaren ako mi postne6 (ti ili niakoi drug) link kum tazi tema, 6toto se se6ta6 kakav seriozen problem mi e da niamam fonetika v internet klub!
Predvaritelno blagodaria i se nadiavam sledva6tite mi blagodarnosti da sa napisani s krasivi bukvi :P
______________off topic____________
Florian, sega mi izglejda6 ve4e [:-angel].
Radvam se 4e ostavihme onova iztritoto v minaloto []
______________off topic____________
Nie ciala kursova rabota napisahme[:D].Az smiatam che vseki triabva da polzva tova koeto mu e udbno.Spored men niama nito edin uchasnik v foruma koito d ane razbira kakvo sum napisul v momenta.Na men sushto mi se iska da pisha na latinica zashtoto naistina moge bi se chete po-lesno no az kazah zashto ne go prava i smiatam che prichinite sa mi dosta osnovatelni
Legolas, ако пишеш от интернет клуб не знам дали това което ще ти дам ще ти помогне(освен ако не си собственик . Вече темата, в която се обсъждаше флекстайпа май я няма, но ще ти дам въпросния линк, откъдето можеш да си свалиш фонетична подредба: http://free.hit.bg/injinera/index.htm
Разгледай го добре, пише много интересно работи и има фонетична подредба за всеки вин.
П.П. Crash, ти пишеш на латиница само и единствено от мързел и незаинтересованост [:D].
Между другото, руснаците много елегантно решават проблема с латиницата по големите си форуми - или такива постове се трият , или се пускат през лат2кир конвертор.
На ихбт даже има таг [rus] - текста след него се конвертира от скрипт на сървъра...
Къде казвате се пишеха предложения за подобрения на форума?
chavv,
1. така 6те стане уйасно. предстажи си някой, който пи6е така
2. така схте стане узасно. представи си някои, които писхе така
...някои бета версии на скрипта...[:D]
Аз нямам нищо против писането с латински букви, особено когато няма друг на4ин да напишеш някое писмо. (през Yahoo примерно) Ина4е по тая тема се изписа много отдавна (99 или 2000 година) в Списание PCWORALD
Chavv, FearMe е прав )
Ще стане адски тъпо с тоя скрипт.
А аз се възхищавам на упорството на руснаците да решават проблемите "елегантно" - като стадо пияни слонове в стъкларски магазин ).
Направо трият или обръщат на български букви - хахаха! Ами мненията на английски...
Ei, strahotno, ama sega nyama da pisha na lat. shtoto sum v klub, no kakto gledam - NYAMA DA IMAM PROBLEM S KURSOVAta RABOTA po tozi problem, sled kato se "nagultah" s tolkova mnogo mneniya )))
strashni ste.
Domin: Един Copy/Paste в WORD на форума и курсовата работа ти е готова