Страница 4 от 5 ПърваПърва ... 2345 ПоследноПоследно
Резултати от 46 до 60 от общо 63

Кирилица, или kirilica ?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2002

Кирилица, или kirilica ?

Domin, намерих всички списания PC Magazine които са у дома... останаха ми само бр. 1, 4 и 5 от 2002 г. и може би в 4 и 5 са статиите за които ти писах. Продължавам да търся. Колеги, ако мякой има въпросните броеве, нека провери за статии във връзка с използването на кирилица - две статии от един и същ автор... да помогнем на Domin !!

2.  

3. Member
    Тук е от
    Sep 2002

Кирилица, или kirilica ?

Жив да си X-RAY, много добре ме упъти ...

малее, забравил съм да пиша на фонетика :Р

честно много ми е трудно...

ами таман се научих на ламе-лат и сега обратно

ама поне е хубаво вече ... и най-важното - няма да се скапва windows

...а стига бе! и alt-shift si ba`ka ekstra

хихихи

4. Тук е от
    Dec 2000

Кирилица, или kirilica ?

И аз дълги години се измъчвах пишейки на kirilica, но просто нямах друг избор. Ами ако Windows-a е немски? Става още по стращно с припокриването на кодовите таблици. Дори и домащния компютър не може да го пипне човек, защото после вместо ö, ü, ä и ß ще се появяват някакви маймунски знаци. Темата с кирилизаторите е позната. Само мисълта за FlexType & Co. е достатъчна за да ти настръхнат косите. Нещата бяха стигнали до там че и надписването на една обикновенна новогодишна картичка си беше истинско предизвикателство.

За щастие попаднах на

http://free.hit.bg/injinera/

и това ми рещи донякъде проблемите под Windows.

Как бихте написали или изразили на kirilica звучното изпълнено с разбиране възклицание "ъъъъъъъъ....." ?

5. Тук е от
    Feb 2002

Кирилица, или kirilica ?

Аз съм изцяло за кирилицата.

Не мога да се съглася с това "всеки да пише както му е удобно" и ще дам един пример, макар и от друго естество:

Всеки софианец (или който е бил в София) ще разбере за какво става въпрос - в момента движението по улиците в София изцяло (или в по-голяма част) е подчинено на принципа "Всеки кара както му е удобно", а не съгласно Закона за движението по пътищата. И в резултат на това - налице е един хаос, голям брой катастрофи и т.н.

Същото е и с писането на кирилица/латиница - един голям хаос.

А сега помислете си малко относно СВОБОДИЯТА

6. Member
    Тук е от
    Dec 2000

Кирилица, или kirilica ?

<blockquote id="quote"><font size="1" face="Verdana, Arial, Helvetica" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote">Originally posted by Florian

Ще стане адски тъпо с тоя скрипт.

А аз се възхищавам на упорството на руснаците да решават проблемите "елегантно" - като стадо пияни слонове в стъкларски магазин ).

Направо трият или обръщат на български букви - хахаха! Ами мненията на английски...

<hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">

Тъпо ?! Евала им викам... Как ти е по-лесно да четеш на латиница или на кирилица? Право на поддържащия форума(а това струва пари!) е да определя правилата. Право на потребителя е да НЕ посещава форума.

И между другото разгледах една ранна версия на скрипта им(релийза не е достъпен) - пълно е с всевъзможни проверки, в момента доколкото знам планират проверка на правописа - само можем да се учим от тях в много отношения...

И между другото в http://hardwarebg.headoff.com/forums/ такъв скрипт вече работи.. когато има желание...

7. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

Кирилица, или kirilica ?

<blockquote id="quote"><font size="1" face="Verdana, Arial, Helvetica" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote">Originally posted by astromi

Аз съм изцяло за кирилицата.

Не мога да се съглася с това "всеки да пише както му е удобно" и ще дам един пример, макар и от друго естество:

Всеки софианец (или който е бил в София) ще разбере за какво става въпрос - в момента движението по улиците в София изцяло (или в по-голяма част) е подчинено на принципа "Всеки кара както му е удобно", а не съгласно Закона за движението по пътищата. И в резултат на това - налице е един хаос, голям брой катастрофи и т.н.

Същото е и с писането на кирилица/латиница - един голям хаос.

А сега помислете си малко относно СВОБОДИЯТА

<hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">

Не съм съгласен - примера с движението е неточен... Съгласен съм, че в София е хаос. И? Какво правим по въпроса - Членовете на SetCom/HWBG форума почват да се движат по правилата. И? Какво е променено - нищо - движението в София си остава пълен хаос.

Какъв е извода, който поне аз си вадя от ситуацията - по-добре се вмести в хаоса, отколкото да се опитваш да го променяш...

Съжалявам, грубо звучи, но като държател на форумче с 1500 посетителя не смятам, че мога да направя по-лесен живота... нито имам трибуната да популяризирам идеята за културно писане във форуми, нито желанието.

Поради тази причина - съм поддръжник на идеята "всеки да пише както му е удобно", а ако мога да убедя повечко хора, че е приятно да четеш кирилица - екстра. Ако не мога - здраве да е.

8.  

9. Senior Member Аватара на Kayso
    Тук е от
    Apr 2002

Кирилица, или kirilica ?

Аз съм съгласен с Крис, нека всеки пише както му е удобно, обаче поне да се спазват някакви минимални изисквания, а не всеки път да кьоравея пред някой пост, лишен напълно от каквато и да била граматика или изпълнен с безмислени буквосъчетания!

Моята идея попринцип бе, че ние тука можем да си пишем както искаме, обаче просто е грозно на обществени места примерно да пише на латиница, да се правят реклами като: "Chat ли си" и тн.

10. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2002

Кирилица, или kirilica ?

Kayso, ако нещата вървят все така, скоро ще гледаш не само "Chat ли си", ами и например "Hau R U" ?

11. Member
    Тук е от
    Feb 2001

Кирилица, или kirilica ?

Абе то е ясно, че който иска ще си пише както си му е удобно, дори и да не съм съгласен . Но въпросът е точно в това. Какво смятаме ние. Аз лично откакто почнах да се чудя абе това как се пишеше... или почвах да пиша шт вместо щ и такива разни работи се уплаших и почнах да си пиша на български. Не искам да стана на сто години и да не мога да пиша горе долу грамотно.

12. Member
    Тук е от
    Sep 2002

Кирилица, или kirilica ?

Ето как се обръщат нещата:

Всички знаят какво ми бе мнението преди. Сега обаче, когато започнах отново да пиша на кирилица (жив да е X-RAY) без да се опасявам от софтуерен крах на машините в клуба, започнах да разбирам и часта от съфорумците, която стои твърдо зад писането на книжовното ни писмо. Това, че скороста ми на писане спадна неимоверно не е най-големия проблем. Страшното е че вече, макар и бавно, пиша с много грешки и ми се налагат много корекции,които невинаги са достатъчни. Мислех си дълго, че навиците ми са се изменили само при писане с клавиатура и това ме успокояваше. Но бърках - видях грешка, макар и една и на място недосегаемо за друг, която ме изплаши много. Ами ако я бях допуснал във важен документ или писмо и някой бе прочел в него "молиа да ми ..."? Ами ако някой сега ме мислеше за простак без да съм? Ами ако по логиката от познатата приказка за крушата и дървото бе решил същото и за родителите ми?

Това са сериозни неща и се радвам, че рано или късно писмените ми навици ще се коригират.

Вместо извод:

Нека който иска да си "pi6e" или "pishe", но аз се чувствам длъжен да предупредя че е опасно за самия него!

13. Member
    Тук е от
    Apr 2002

Кирилица, или kirilica ?

ИНФО

Търсете от чужбините Инжинера тук:

http://injinera.bgplus.com/

Това е видимо от целия свят и е бързо. За българи си е по-добре досегашното:

http://free.hit.bg/injinera

Има всякакви кирилизации за Уиндоуси от 95 до ХР. Обяснено е кое става по чужбините, без да разваля националните настройки и кое е за България - Кирилица с пълна мощност. Но иска четене, да видите кое точно е за вас. Четенето не е отменено.

За хептен лоши случаи, когато нищо ви не дават да пипате по компа, има CYR <--->LAT конвертор, с удобни съответствия.

http://injinera.bgplus.com/JAZI_Conv.htm

МНЕНИЕ

Върху желанието на нашенеца да си пише на нашенски се разви един вид паразитизъм. Шарлатани злоупотребяват с това желание и взимат пари за неграмотни продукти, които според тях изкарват Кирилица на Уиндоуса. Уиндоуса си има всичко! Допълнителното му нагаждане, т. нар. Фонетична става смешно лесно и безплатно, без никакви промени и замествания на оригинални файлове. Това не е само мое мнение, хостинга в USA ми е направен безплатно от JoZ, "защото ХИТА не се вижда от чужбина, а хората търсят".

Това е лицето на кирилизацията! Фирмите, продаващи кирилизатори са гъза на това явление и от техните произведения се разнася съотвения аромат.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2002

Кирилица, или kirilica ?

Инжинер-е ти вече си спечели славата на разбираш по кирилиците... я да те питам нещо по твоята част. В XP има един проблем с кирилицата, при пуснат CAPS LOCK някои от буквите излизат малки, вместо големи. Това го няма ако ако се ползва шифт!? Не ползвам FlexType естествено...

Знаеш ли някоя кирилизация която няма този проблем (или това си е проблем на самото XP)?

16. Member
    Тук е от
    Apr 2002

Кирилица, или kirilica ?

Проблемът е в клавиатурния DLL. Моят kbdBF.dll има този проблем, аз толкова си мога. Но с открито чело ви го давам безплатен, мой си е!

Подсказка: инсталатора ми BgphXP.inf ще инсталира квото и да е, наречено kbdBF.dll и намиращо се до него. "Намерете" DLL с безупречно действие, именовайте го kbdBF.dll и го инсталирайте чрез BgphXP.inf.

Ако сте качили вече моя, процедурата е: деинсталация, рестарт, качване на новия. Иначе не ги сменява.

Аз нямам притеснения да си "намирам" но в случая съм публична личност, не ми отива. А пиша на БДС, не ми се търси. Някой от вас може да стане заслужено известен, като предлага моя INF с разни DLL- и, например някои не ги устройва W = В и V = Ж.

Помогнете! Дайте да дадем, както казваше Тошко! Тежко ми е сам да мъкна този въпрос.

17. Member
    Тук е от
    Apr 2002

Кирилица, или kirilica ?

Безупречен клавиатурен DLL за 2000 и ХР, изпратен ми от Петко Петков. нетърпеливите да дръпнат оттук:

http://free.hit.bg/injinera/downloads/kbdBF.dll

до 12.12.2002 ще влезе вътре в кирилизиращите комплекти вместо този с непълен Shift

Да се върнем към темата:

Млади приятели, ако сега си житкате и чатите, може да ви се поставя въпроса как ви е кеф да пишете. Но е много вероятно да ви се наложи да работите на комп. Тогава никой няма да ви пита, ще ви искат за пишете грамотно. По-добре се научете още сега, докато житкате. Чата си работи на Кирилица, синовете ми така чатят, не искат да са неграмотни. Пренаучаването е много трудно!!!

А постнатото от мен досега не е реклама на сайта ми, а унищожаване на аргумента "ама нямаме Кирилица" Не искате, затова нямате, нито е трудно, нито пари иска.

18. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2002

Кирилица, или kirilica ?

Мерси много ще е от полза но на мен за БДС ми трябва (наглостта ми е безмерна нали [])

PS.И дори постнатото да е реклама на сайта, тази реклама е малко все пак си мисля че не е невъзможно цялата тази процедура да се автоматизира от някой отдаден на каузата фен. И според мен трябва да се борим за влючване на фонетичната кирилица в ориг. дистрибуция на Microsoft.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 4 от 5 ПърваПърва ... 2345 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Kirilica-latinica
    От dmg във форум Общ - софтуер
    Отговори: 11
    Последно: 29-09-06, 20:27
  2. POCKET PC + KEYBOARD +KIRILiCA
    От djubaca във форум Windows
    Отговори: 3
    Последно: 13-01-03, 15:20
  3. kirilica vav foruma
    От saint056a във форум Общ - хардуер
    Отговори: 6
    Последно: 06-10-02, 01:00
  4. Vizualizirane na kirilica v interfejsa na XP
    От afterburner във форум Windows
    Отговори: 11
    Последно: 24-07-02, 12:48
  5. XP i kirilica?
    От blue във форум Windows
    Отговори: 7
    Последно: 14-11-01, 21:31

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе