Всеки ден пия от тая отрова, да ми се чуди човек как съм още жив.Първоначално публикувано от КрИс
Всеки ден пия от тая отрова, да ми се чуди човек как съм още жив.Първоначално публикувано от КрИс
Че защо да не си жив. Аз всеки ден пуша по 2 кутии цигари /пушех де, вече смуча електронна/ и да се чуди човек - пак съм жив.Първоначално публикувано от CodeWarrior
Като одърттеш малко ще си понесеш всички негативни последствия от лактозата, както и аз от пушенето, то не става проблема на момента...
Tommorow, разбира се, напълно си прав от тази гледна точка - има куп по-вредни неща от лактозата. Което не отменя факта, че и тя е вредна. Колко и за какво, както и защо не се разгражда при възрастни организми - всеки, който се интересува може да се ограмоти от интернет.
Я един човек с повечко кафета на ден от мен . Сутрин 1 кофичка кисело мляко , на обяд още 1 за безалкохолно.Първоначално публикувано от Tommorow
аа, киселото е друго. Там лошо няма - и аз обаждам айрянчета често.
Защо да не казваме имената на качествените продукти и цената им ?Първоначално публикувано от Mr.TECHNO
Нали точно за това създадох тази тема и всички Вие я развивате.
Мисля, че ако някой е доволен няма нищо лошо да каже какво си е купил и от къде.
Понеже темата заспа , да я подновя.
Оказа се че БДС стандарт има за Кисело мляко и той е издаден от Интитута по стандартизация. Поради тази причина никой не произвежда такова мляко!
Но, стандарта Стара планина е стандарт разработен от Асоциацията на месопреработвателите в България и одобрен от Директора на ДВСК. Този стандарт е създаден от месарите за месарите
Много ми е чудно, защо има статдарт в който се казва, че се слага месо в колбасите ?
Кой им забраняваше до сега да слагат месо на тези месари в салама ?
нали чухте, че в "стара планина" продуктите на 4 от най-големите комбинати имало соя?
уж щели да им взимат лицензите
да видим дали ще се чуе нещо в бъдеще за това...
Сега се оправдават, че соята била в готовите подправки, които купували от други производители и не знаели , че в тези подправки имало соя.Първоначално публикувано от FearMe
Голяма работа, че имало соя в четири нарочени фирми. Няма да коментирам резултати от лаборатория, която не е известно как и какво изследва, и на министър, вкарал 20 годишно ирландско месо.
Но според мен би следвало да бъде забраняване не толкова соята, колкото краката, главите и карантията, Е-тата и подобните пълнежи, които са дори в т.нар."стандарт" Стара планина. Защото на практика това не е стандарт, а набор правила с пожелателен характер.
BTW Защо ли тая приятелската фирма "Тандем" я няма в черния списък?
И не на последно място - да сте чули някога в някой екарисаж да е изгорена залежала продукция салами, луканки или колбас? Аз не съм чул.
Те това е проблема. Не няколкото промила соя, които я ги има, я не.
Първоначално публикувано от hristobotev
Би трябвало хората като търсят качествено кисело мляко, някой да го достави, затова си мисля, че идват по-добри времената за храните. От друга страна въпреки, че не задължителен БДС-а за кисело мляко, ако хората го търсят, той ще стане пазарно задължителен.
На Баба са почнали да го правят по стандарта, а и контрола си е контрол, колкото да са изобретателни родните производители.
"Правото да поставят БДС знак върху опаковката на продуктите си, производителите получават след процес по стандартизация и одобрение от Министерство на земеделието и храните, както и от Патентното ведомство"
Кисело мляко отново
По-горните форум колеги бяха писали, че на опаковката им пишело българско кисело мляко, а всъщност не е по БДС, е да,но не е достатъчно да пише само това. Трябва да е изписано „БЪЛГАРСКО КИСЕЛО МЛЯКО БДС 12:2010“ и да има лого на БДС. На долния линк има снимка.
БДС за кисело мляко
не знам за печатчетата, но на баба ти млякото беше един от най-големите боклуци
накратко, има 2 начина за... не точно подсигуряване, но поне за отсяване на откровените ментета:
1. остави го запечатано на топло за ден-два. поне малко трябва да бомбира
2. остави го да престои - на топло или студено, отворено или затворено, няма значение. след ден трябва да има поне малко суроватка отгоре. при тези с много нишесте, последното пречи на отделянето на водата
не на последно място - м/у различните партиди има разлика, така че ако днес мляко А е хубаво, не значи че след седмица пак ще е
2 Кофички на баба по бдс. Забравих ги без да искам 3 дни извън хладилника. Видимо нямаше промяна - надута капачка и тн. Изхвърлих ги без да ги отворя, 20 дни трайност за истинско кисело мляко ми изглежда много.
Млякото На баба дори и по БДС не е добро. Данон немогат да направят истинско мляко. Освен това мога да каже, че нито едно мляко няма нишесте. Анализ за примеси на нишесте се прави и в домашни условия. Специално Данон съм гио тествал, нямат нишесте.
Друго мляко по БДС е Домлян. Продава се в Карфур. На вкус вече прилича на кисело мляко и образува сорватка. Има едно скъпо мляко Фрезко, на което пише Българско кисело мляко, но то не е по БДС. Даже в има добавен млечен протеин.