Страница 2 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 57

Резнаха ли ви кабела?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Re:Резнаха ли ви кабела?

Цитат Първоначално публикувано от Wise
    Въобще не е сложно - просто е невъзможно...
    Както и циганите на роми да станат............
    Защо да не е възможно? Във Варна М-сат ат 5 години си прави своя подземна мрежа. Какъв е проблема на останалите и те да инвестират в построяването на собствена такава ? Като нямаш пари за целта има банки-вземи заем. Ако не ти е изгодно продай бизнеса на някой друг ,който има нужните финансови средства и ще инвестира в развитието на фирмата. В противен случай буксуваме на едно място и проблемите само се умножават.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Nov 2002

Сори че сега ще бъда по негативен , но хора става дума за упгрейд . Хайде да си признаем честно - става дума за това че тези мрежи са доста отдавна и ако част от приходите отиваха за оптимизации , нямаше да има такива проблеми . 13 години работих като телеком оператор в морски комуникации и все пак имам някаква представа относно мрежи , изграждане и инвестиции . Шефа ми беше доста стриктен и нямаше как да не научим поне основните неща .

Много добре се знае в този бизнес че с малко пари можеш да почнеш и да вадиш добри пари . Проблема че напред никои не мисли .

И на мен не ми е приятно да висят всякакви кабели край прозорците ми . Това за етажната собственост също е мит . Мога да ви кажа дори адрес ( всъщност са много но аз ще се спра на един ) във Варна където на покрива на блокчето минават поне 10 / десет / трасета на всякакви комуникации - като почнеш от кабелна телевизия и свършиш на 4 / четири / интернет провайдъра и никой не е питал всички от блока . Реално само 2-ма ползват кабелна и 1 интернет . И вие ми казвате ако аз като живеещ ( вече не съм там - ама хипотетично ) отида и резна кабела на всички - някой ще ме осъди . Защо ? Никой не ме е питал за прекарване на кабели ! А и по какъв параграф ще ме съдят . Покрива е обща собственост , т.е. там има и МОЯ част и аз не съм си давал съгласието .

Христослав правилно каза за алтернативни мрежи . Само не е прав относно това колко струва и че не всеки може да си позволи лукса да изгради такава . НО ... може поне да се ползва наем на същата . И той предполагам ще е по нисък от този на БТК .

Това с въздушните трасета си е остаряла работа и всички го знаят , не мога да разбера само защо се дърлите за неща които самите вие знаете че рано или късно ще са в историята.

4. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    Защо да не е възможно? Във Варна М-сат ат 5 години си прави своя подземна мрежа. Какъв е проблема на останалите и те да инвестират в построяването на собствена такава ? ....
    Я не ме разсмивай! Във Варна и децата знаят, че града се управлява от ТИМ, а М-сат е нейна. Само не ми казвай сега, че всеки може да си построи и Алея едно.

Цитат Първоначално публикувано от nikolin
    ..... Това за етажната собственост също е мит . Мога да ви кажа дори адрес ( всъщност са много но аз ще се спра на един ) във Варна където на покрива на блокчето минават поне 10 / десет / трасета на всякакви комуникации - като почнеш от кабелна телевизия и свършиш на 4 / четири / интернет провайдъра и никой не е питал всички от блока . Реално само 2-ма ползват кабелна и 1 интернет . И вие ми казвате ако аз като живеещ ( вече не съм там - ама хипотетично ) отида и резна кабела на всички - някой ще ме осъди . Защо ? Никой не ме е питал за прекарване на кабели ! А и по какъв параграф ще ме съдят . Покрива е обща собственост , т.е. там има и МОЯ част и аз не съм си давал съгласието .

......
    Прочети внимателно какво съм написал за етажната собственост. Това, че ти си против, няма никакво значение. Можете да ги махнете само с решение на общото събрание. А ако има един желаещ за абонат, той може да го оспори в съда. И става една....

5. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от Lupus
    Прочети внимателно какво съм написал за етажната собственост. Това, че ти си против, няма никакво значение. Можете да ги махнете само с решение на общото събрание. А ако има един желаещ за абонат, той може да го оспори в съда. И става една....
    Ако на общото събрание 80% сте за премахване на кабелите - няма никакъв проблем. Режете ги и това е. Операторът не може и гък да ви каже. Няма разрешение от управителният съвет на блока да прекарва каквото и да било, а това е частна собственост. Дори и някой от живеещите/абонат/да протестира и да води дело в съда -няма как да спечели ,защото прекарването на кабелните мрежи е в нарушение на 2 закона. Може да съди единствено оператора за неизпълнение на договора.

6. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Ако на общото събрание 80% сте за премахване на кабелите - няма никакъв проблем. Режете ги и това е. Операторът не може и гък да ви каже. Няма разрешение от управителният съвет на блока да прекарва каквото и да било, а това е частна собственост. Дори и някой от живеещите/абонат/да протестира и да води дело в съда -няма как да спечели ,защото прекарването на кабелните мрежи е в нарушение на 2 закона. Може да съди единствено оператора за неизпълнение на договора.
    Ако... ама едва ли! Защото ако има един оператор, на когото кабелите му са в в пълно съответствие със закона има още поне три, които не са. А събранието няма как да вземе решение да се изрежат всички, които не съответстват на ЗУТ тъй като ще засегне интересите на повече от половината. Да не говорим, че то няма правомощия да взема такива решения и да тълкува кое е законно и кое не е. За това си има специализирани институции, които се занимават с незаконното строителство и доста дълга процедура, докато се стигне до премахването на вече изградено нещо. Така че, спри да витаеш ниско над тополите и стъпи на земята.

7. Member
    Тук е от
    Nov 2002

нещо май се бърка незаконно строителство и частна собственост ( гарантирана от конституцията ) .

8.  

9. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от nikolin
    нещо май се бърка незаконно строителство и частна собственост ( гарантирана от конституцията ) .
    Няма объркване! Прочети ЗУТ и ще видиш, че даже и балкона нямаш право да си остъклиш без проект и съответното разрешение. И това не бива да се бърка с правото на собственост. Просто има правила как се строи и как се събаря незаконно построеното. И по тези правила не можеш да правиш каквото си искаш с частната си собственост, нито да събаряш изграденото от друг, нищо че то е очевидно незаконно. Това са основополагащи принципи във всяко общество и ако тях ги нямаше, не би съществувало обществото като такова.

10. Member
    Тук е от
    Nov 2002

Май трябва наистина да го изчета буква по буква този закон . Как се вкарва НЕзаконно строителство ( в случая трасе/мрежа за комуницаии ) в ЗАКОННА частна собственост ?!

И ако това ме убеди че е основополагащ принцип във всяко общество , то просто незнам къде изобщо трябва да емигрирам за да се чувствам на мястото си .

Но да се върнем поназад в темата . Според теб Лупус не трябва ли да се направи нещо по въпроса с въздушните трасета на преносните мрежи за данни ( кабелни тв , интернет и др. ) .

11. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от Lupus
    Няма объркване! Прочети ЗУТ и ще видиш, че даже и балкона нямаш право да си остъклиш без проект и съответното разрешение. И това не бива да се бърка с правото на собственост. Просто има правила как се строи и как се събаря незаконно построеното. И по тези правила не можеш да правиш каквото си искаш с частната си собственост, нито да събаряш изграденото от друг, нищо че то е очевидно незаконно. Това са основополагащи принципи във всяко общество и ако тях ги нямаше, не би съществувало обществото като такова.
    Звъниш 24 часа предварително по телефона на операторите и ги предупреждаваш какво възнамеряваш да направиш-именно да разчистиш кабелите от частната си собственост/особенно ако си в къща/. След изтичането на тези 24 часа действаш! Проблема си е техен, защото те са го създали.

12. etg
    etg е на линия
    Administrator
    Тук е от
    Dec 2000

Звъниш 24 часа предварително по телефона на операторите и ги предупреждаваш какво възнамеряваш да направиш-именно да разчистиш кабелите от частната си собственост/особенно ако си в къща/. След изтичането на тези 24 часа действаш! Проблема си е техен, защото те са го създали.
    И кой си ти, че си мислиш, че можеш да правиш какво си искаш? Ако си в къща - прави каквото си искаш, само че там няма да го направиш, защото тия кабели ще са за твоя употреба, а не за съседа. Ако си в блок - ще се съобразяваш с всички. Ако всички решите да въведете ред - да, но не и някой индивидуално. Общите части не са твои, те за това се наричат "общи".

И конкретно по въпроса, понеже темата се измести в друга насока: не споря, че "просторите" трябва да се махнат, просто първо трябва да се създаде алтернатива, а такава в момента няма, само че повечето хора не го знаят. Има изградена канализация, но тя е подарена на една фирма монопол, която събира убийствени наеми за ползването, ако въобще разреши това ползване. Казаха ми, че имало и предаване по телевизията по темата - една група минава и реже кабелите, след нея друга група от служитела на оператор минава и прекарва нови кабели. Е, хората, работещи в тоя кабелен оператор, толкова ли да са малоумни, че да имат възможност да си прекарат законно кабелите и въпреки това да постъпват така? Сега е все едно общината да даде право на една фирма да окупира тротоара на улицата ви и да ви иска такса, ако минавате там, а пък от общината да ви глобяват защото вървите по платното, а не по тротоара.

13. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Пак повтарям. В Бургас се разкопават постоянно тротоари на улици. Общината е издала наредба, събрали са се главните оператори и общината и се съгласуват и си пускат пластмасови тръби заедно. А който чака някой да му създаде алтернатива ще има да чака. Или фирмата ще се развива и ще продължава напред или след години ще отпадне от бизнеса.

14.  

15. etg
    etg е на линия
    Administrator
    Тук е от
    Dec 2000

Ама ти май тая алтернатива я възприемаш като някой да изгради кабелната мрежа и да я даде на операторите наготово.
    Под алтернатова имам предвид и най-елемнтарното - да се даде разрешение за изграждане на подземна канална мрежа. Отделен е въпросът, че не виждам смисъл наново да се разкопава центърът на София, може само да се урегулират нещата.

16. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

О-хооо..... Звъни на някой като М-сат и им кажи това, пък и ако наистина "разчистиш" кабели или каквото и да е тяхно гарантирам ти, че скоро няма да те видим тук.

17. Member
    Тук е от
    Nov 2002

Добре де защо гледате само под земята , а над земята ( радио релейни мрежи , Wireless мрежи ) ?

Инвестициите в изграждането на такава са по мое мнение изгодни. Добре обосновано искане за кредит с дълъг период ще осигури независимост от ставащото в момента.

18. etg
    etg е на линия
    Administrator
    Тук е от
    Dec 2000

По много причини. Скъпо, неефективно, неприложимо, изисква лиценз и т.н., в зависимост от ситуацията. А в повечето случаи, за които говорим тук, става въпрос за връзка само през улицата или до съседния вход или сграда, не за някакво километрично трасе.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. 3а какво служи RGB кабела ?
    От monto във форум Телевизори
    Отговори: 6
    Последно: 20-12-08, 18:10
  2. Как да свържа трите кабела на куплонга на ком-порта
    От travoltino във форум Смартфони, телефони
    Отговори: 0
    Последно: 31-08-06, 15:13
  3. Дължина на кабела за TV Tuner
    От bennito във форум Общ - хардуер
    Отговори: 11
    Последно: 14-11-05, 10:40
  4. Въпрос за дължината на кабела за TVOUT
    От batco във форум Общ - хардуер
    Отговори: 14
    Последно: 11-02-05, 13:17
  5. Проблем с кабела за нета ...
    От CreatoR във форум Общ - хардуер
    Отговори: 9
    Последно: 02-01-04, 15:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе