Страница 3 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследноПоследно
Резултати от 31 до 45 от общо 57

Резнаха ли ви кабела?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Re:Резнаха ли ви кабела?

Цитат Първоначално публикувано от Pat
    О-хооо..... Звъни на някой като М-сат и им кажи това, пък и ако наистина "разчистиш" кабели или каквото и да е тяхно гарантирам ти, че скоро няма да те видим тук.
    Правил съм го за твое сведение и още съм жив

Цитат Първоначално публикувано от etg
    И конкретно по въпроса, понеже темата се измести в друга насока: не споря, че "просторите" трябва да се махнат, просто първо трябва да се създаде алтернатива, а такава в момента няма, само че повечето хора не го знаят. Има изградена канализация, но тя е подарена на една фирма монопол, която събира убийствени наеми за ползването, ако въобще разреши това ползване. Казаха ми, че имало и предаване по телевизията по темата - една група минава и реже кабелите, след нея друга група от служитела на оператор минава и прекарва нови кабели. Е, хората, работещи в тоя кабелен оператор, толкова ли да са малоумни, че да имат възможност да си прекарат законно кабелите и въпреки това да постъпват така? Сега е все едно общината да даде право на една фирма да окупира тротоара на улицата ви и да ви иска такса, ако минавате там, а пък от общината да ви глобяват защото вървите по платното, а не по тротоара.
    И какво са подарили ? Ти виждал ли си подземната кабелна мрежа на БТК ? Мога да ти кажа че във квартала ни /блокове/ беше построена от работници на БТК през 1986 година. В кварталите с къщи - просто разкопаваха тротоара и в изкопа разполагаха кабел. Който иска да я ползва ще си плаща наем! Като не му отърва да си построи собствена такава.
    Нищо не пречи на кабелните оператори да заделят по-голямат част от печалбата да я инвестира в подземна мрежа.
    /може даже да вземат решение в продължение на 5 години да не раздават дивиденти на акционерите.../
    Проблемът е че държавните служители от КРС
    http://www.crc.bg/
    Само се подпират и симулират работа....Те са тези които трябва да контролират -налагат наказания и глоби/ако трябва и да запечатват офиси/.

2.  

3. etg
    etg е на линия
    Administrator
    Тук е от
    Dec 2000

Явно нищо не си разбрал от цялата дискусия.

4. Member
    Тук е от
    Nov 2002

etg за колко голяма мрежа ( като абонати ) говорим за да е икономически изгодно поддръжката - имам предвид минимума ?

5. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

То разбирането предполага и опит, а не витаене из облаците. Сигурен съм, че колегата нито е теглил кабели като мен и теб, нито е помирисвал шахта на БТК.

6. etg
    etg е на линия
    Administrator
    Тук е от
    Dec 2000

@nikolin: не ти разбрах въпроса?

7. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Още минслото лято и след повече от 2 седмиоци без нет минах на Вивамалоумници ща не ща.
    Пред нас не са резнали , кабелите , но аз ще го направя предупредил съм ги преди повече от 2 г . Тъкмо е сноп от 4-5 кабела - ще ми пречат на скеле.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Nov 2002

Тази новина ме заинтригува малко . Дали някой от тук присъстващите е към тази организация , и защо се обръща внимание само на един град ( в случая София ) , нима останалата част от България не трябва и тя да се защитава ?

10. etg
    etg е на линия
    Administrator
    Тук е от
    Dec 2000

Може би кампанията по рязането на кабели в момента е само в центъра на София, затова само това посочват като най-актуално.
    Изказвам само предположение.

11. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Дискусията е за рязането на въздушните кабели. В България чакаме да се появи проблем и после започваме да обсъждаме действието или бездействието на някои хора от които зависи този въпрос. А проблема е в бездействието и корупцията в КРС и в това ,че ти и доста около теб подкрепяте това закононарушение....нещо типично за повечето българи. Защо не се опиташ да прекараш кабелна въздушна мрежа в Париж например ? Там направо ще арестуват техниците и ще им наложат глоба от която ще им се завие свят. Всичко е под земята и така трябва да бъде. Ама в България е пълно с тарикати ,които само се чудят как да прецакат закона и да измуфтят още някой лев....

Цитат Първоначално публикувано от Lupus
    То разбирането предполага и опит, а не витаене из облаците. Сигурен съм, че колегата нито е теглил кабели като мен и теб, нито е помирисвал шахта на БТК.
    Lupus
    За пореден път изпадаш в предположения....Лично съм помагал ,когато съседът ми/работещ в БТК/ прекарваше кабелите от шахта до шахта - до нашият блок и вход.

Може би кампанията по рязането на кабели в момента е само в центъра на София, затова само това посочват като най-актуално.
    Изказвам само предположение.
    За съжаление е само в София....за сега. Да се надяваме че ще започнат национална кампания по всички градове и села.

12. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    .....
    Lupus
    За пореден път изпадаш в предположения....Лично съм помагал ,когато съседът ми/работещ в БТК/ прекарваше кабелите от шахта до шахта - до нашият блок и вход.
    За съжаление е само в София....за сега. Да се надяваме че ще започнат национална кампания по всички градове и села.
    В твоя случай никак не е трудно да се направят достоверни предположения. Това, че веднъж си помагал (вероятно да буташ рейката) не те прави подготвен по проблема. Казвам ти го като човек, който го е правил 13г, почвайки почти първи в БГ да изгражда мрежа за КТВ през 92г. Минал съм през всички пречки - липсата на опит и техника, бюрокрацията и неразбирането на администрацията, опитите на мутрите да превземат този бизнес, войните с рязане на кабели и кражби на усилватели, човешката завист и неграмотност и какво ли още не... Когато тръгнеш с някакъв проект преди да съществуват нормативни документи, които да го регламентират ти правиш каквото можеш в момента, просто нямаш избор. Лесно е да се осъждат хората, които си слагат главата в торбата и тръгват напред да градят нещо от позицията на седящия в топлата стая пред компютъра. Така че както се казва, не се изказвай неподготвен по проблеми, за които нямаш нито нужните знания, нито опита.
    Между другото един въпрос: Правил ли си нещо значимо, сериозно от А до Я в живота си? Ей така, да ти дойде идеята в главата, да я развиеш, да намериш нужните хора и ресурси, да ги мотивираш, да го направите до края и да си кажете със задоволство "Е мамка му, то работи!"?

13. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Lupus
    Не казвам че имам твоят опит ,а само че имам понятие от нещата чрез някакъв опит.
    Що се отнася до въпроса ти ,отговорът е - Не. Причината не е в желанието ,а в липсата на финасови възможности.

14.  

15. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Lupus тя всяка професия си има "миришенето на шахти" и "рязането на кабели".Всяка професия има проблеми, но значи ли това, че всеки трябва да прави това което му е икономически най-изгодно?Защото това с висящите кабели е точно "вървене по икономически най-изгодния път" за съответната фирма, тоест мисленето е в посока " Аз да си напълня джоба с максимална печалба, пък на обществото майната му, оцеляват само тарикатите като мен, балъците да мрат.."
    В този случай се противопоставят частен интерес и обществен/публичен интерес.Според мен интереса на по-малкото хора в трябва да отстъпи пред интереса на обществото.

Това за КРС е ясно, то повечето от "държавните мушички" на заплатки си "реват" за уволнение, а някои и за обвинение, но засега такава е ситуацията.И те като повечето от депутатите ако има зададеш пряко въпроса:"Ти защо си тук бре??" ще мигат на парцали и ще се чудят какво да отговорят и вместо отговор ще чуеш едно мрънкане.

16. Moderator Аватара на glowndark
    Тук е от
    Oct 2004

Абе имаше една приказка, че човек не трябва да реже клона на които седи... Явно всички противници на висящите кабели са слезли "от клона" и са преминали на "по-добрия" оператор...
    Интересното е, че както сега противниците на висящите кабели ги плюят, като направиш една оптична мрежа и пуснеш интернет по нея и им кажеш каква е цената, същите хора ще вземат да викат как може, каква е тази цена, този интернет да не е златен... Е как ще се изпрати тази инвестиция?
    И още нещо за любимите иваком които доставят бързия интернет 20мб от които ти пускат 12 и ти казват "мрежата не поддържа повече". Може в центъра да София да нямат висящи кабели, но навсякъде другаде имат. И то висящи по 20 и кусур години вече...

17. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

glowndark
    Противник съм на всяко нещо което е в нарушение на закона. Тук става въпрос и за общественият интерес. Да не би да твърдиш ,че с въздушните кабелни мрежи нещата са по-добре ?
    1. Грозно е.
    2. Липсва качество. Едно е да прекарваш евтини коаксиални кабели ,на които след 4 години се напуква изолацията от слънцето и се разнищва оплетката-съвсем друго е да прекараш магистрални кабели /оптични/в подземна мрежа.
    3. Никой от операторите не е премахнал старите си излишни увредени въздушни мрежи - просто прекарва нови такива. Като резултат имаме снопове от по 10-15 кабела....висящи по покриви и фасади, чакащи някоя силна буря да ги накъса или гръм да ги удари.

Да-съгласен съм ,че оптичната мрежа е по-скъпа и в резултат ще се вдигнат таксите. Но кой е казал ,че трабва да се гарантират евтини интернет и телевизия на всеки? Като искаш да получиш нещо си плащаш! Като не ти отърва ,стой на ефирна телевизия и без нет.

Лично аз съм и за премахване на кабелната мрежа на тролейбусите. Още преди 15 години пуснаха пробно една линия в Лос Анджелис ,в която тролеите имат две зарядни станции в крайните спирки. Ватмана свързва куплунга и електромотор задвижва монтиран хоризонтално под пода 3-тонен маховик до 11000 оборота в минута. След това изключва куплунга и електромотора минава в генераторен режим. Енергията генерирана по този начин стига за изминаването на маршрут от 9 километра заедно със спирането по спирките.

18. Moderator Аватара на glowndark
    Тук е от
    Oct 2004

Добре. Пусни сега и една анкета ниска цена или високо качество, да видиш какви ще са отговорите...

В България самия стандарт на живот е нисък, затова всеки гледа да направи от нищо нещо. Как мислиш, че един човек с 300 лв заплата ще даде 50-60 лв за интернет?
    Точно благодарение на тези евтини решения почти всеки с компютър има интернет. Какво предлагаш всичко да стане оптика, цените да скочат и интернет да ползват само 100-200 хиляди човека които могат да си го позволят...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 3 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. 3а какво служи RGB кабела ?
    От monto във форум Телевизори
    Отговори: 6
    Последно: 20-12-08, 18:10
  2. Как да свържа трите кабела на куплонга на ком-порта
    От travoltino във форум Смартфони, телефони
    Отговори: 0
    Последно: 31-08-06, 15:13
  3. Дължина на кабела за TV Tuner
    От bennito във форум Общ - хардуер
    Отговори: 11
    Последно: 14-11-05, 10:40
  4. Въпрос за дължината на кабела за TVOUT
    От batco във форум Общ - хардуер
    Отговори: 14
    Последно: 11-02-05, 13:17
  5. Проблем с кабела за нета ...
    От CreatoR във форум Общ - хардуер
    Отговори: 9
    Последно: 02-01-04, 15:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе