Вижте резултатите от анкетата: С какво се хранят Сет-комците:

Гласували
46. Не можете да гласувате в тази анкета
  • С каквото ми падне.

20 43.48%
  • Предимно с въглехидрати.

4 8.70%
  • Основно с белтъчини.

7 15.22%
  • С бира, разбира се!

11 23.91%
  • Само с Е-та и кафета!

4 8.70%
Страница 6 от 6 ПърваПърва ... 456
Резултати от 76 до 77 от общо 77
Like Tree1Одобрявам

С какво се храним?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Re:С какво се храним?

Цитат Първоначално публикувано от FearMe
    от вчера ми се иска да задам един въпрос, но не знам на кого, защото явно трябват сериозни познания в месопреработката...

купувам си аз пакет от около килограм и нещо свинско бонфиле (замразено). е да, вижда се да е с лед, но нищо фрапиращо
    по време на размразяването (бавно) се отделя малко вода, но не е като да е плувнало, както бях качил преди време тук едни снимки на риба

преди да се размрази съвсем, за по-лесно рязане, режа аз въпросния голям къс на пържоли, дебели някъде между 2.5 и 3 см, като ще бъдат печени на преса, тип гофретник. докато се затопля въпросният уред, 3-сантиметровите пържоли започват да пускат повечко вода, което категорично не може да се обясни с изтичане на околоклетъчната влага

слагам аз вече доста по-тънките резени (видимо не повече от 2 см) за печене, като процедурата е да се запечатат светкавично от двете страни едновременно, а по средата да се изпекат с влагата.

за броените минути, нужни за въпросното изпичане, пържолите изтъняха до не повече от 0.5 см

напомням, започнахме с 3-сантиметрови резени, свели се до 0.5 см

първоначалната буца месо, голяма колкото 3 юмрука, след изпичане остана някъде колкото нормална порция за 1 човек

та, въпросът ми е, как, аджеба, са успели да натикат ВЪТРЕ в месото толкова вода, след като изрично нямаше дупки за шприцване като при пилешкото?!
    Аз не съм с такива сериозни познания, ама знам как става номера- от Бай Тошово време е едно и също:

1. Дават на прасетата(или другите хайвани) храна/смески и добавят сол( и тогава и сега е евтина) към нея 2-3 дни, а вода нема. След 2-3- тия ден им "пуснат" яко вода и те лочат и им е сладка водата, както на Касап-а му се услажда след свинско погребение с много пържоли.

И аха да я изпикаят, то им теглили ножа и водата си останала вътре у месото.

... И ХОП планът за добив на месо за петилетката преизпълен още на 2-рата годинка-ордени, медали, "ударник", "Герой на труда"...

П.П. Който не вярва, да спре солта за 1 месец, да спре всякакви салами, че и те са пълни със сол, ако купува месо да яде само пилешко и то с бутчета с нормални размери и ли телешко и ще видите, как още на 7-мия до 10-тия ден ще се скъсате от пикане, ще олабите коланите, урината ще е прозрачна и всичката вода която сте задържали поради многото консумирна и задържана в организма сол ще я излеете в тоалетната заедно със солта коя е била във вашето тяло.
    Ще свалите в зависимост от всеки отделен случай от 3 до 15% от теглото.

Щях да дам линк, към един клип с клане на прасе, но това действие винаги ми е било неприятно и ме отблъсвало-особено гъргорещите звуци, макар, че навремето съм отстрелял немалко пъдпадъци, яребици, гълъби.Поради това и поради факта, че няма как да се осъществява контрол дали клипа действително се плейва/гледа от непълнолетни ще го спестя на интернет "ауди"торията.

2.  

3. Senior Member Аватара на kalcheff1
    Тук е от
    Aug 2011
    Живее в
    Варна

Re:С какво се храним?

Fear, аз съм вегетарианец, но бащата е дърт ( и дебел ) хищник, и си спомням че преди вземаше цели заклани прасета, единствено без червата и цял ден лопаше със сатъра да ги разчленява и всеки чаркалак ( чак ме хващаше страх да гледам как свирепо нанася удари по трупа) си го приготвяше както си му е реда от главата - до свинските крачета. Та свинарника е след като излезеш от аспаруховия мост и изкачиш баира стигаш местността " Харамията ". Има и едноименен ресторант. До него е свинарника. Преди години хранеха прасетата само със суроватка, бракувана храна и смески. Даже съм виждал сладоледени камиони да излизат от там, които, в последствие разбрах, доставят смачкани сладоледи и такива, произведени от мляко с по-висока масленост ( вън от стандарта ) за свинчовците. Въобще, класно отгледани.

Нистина имаше някаква игра със солите, и не само с натриевия хлорид. За това как обаче влиза в месото не съм сигурен. Това мярнах в гуглето
    ttp://mirogled.com/?p=23128
    а ето какво ставало ако се пробваме да сварим HARIBO в разтворена калиева сол, която също се използва и в домакинството като подправка http://vbox7.com/play:91d3bf5f

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 6 от 6 ПърваПърва ... 456

Подобни теми

1. Продавам хладилник с горна камера "BEKO" DS25CB-PBW10
    От Todorov_V във форум Приключили продажби
    Отговори: 0
    Последно: 16-07-12, 18:19
  2. Продавам GSM с две СИМ карти Mini Iphone реплика.
    От HeLLSuN във форум Приключили продажби
    Отговори: 2
    Последно: 30-12-10, 14:40
  3. проблем със смесител за кухненска мивка!
    От qfata във форум Електро, ВиК инсталации
    Отговори: 2
    Последно: 28-11-08, 22:07
  4. Домашно кино с цифров вход (коаксиален)
    От George007 във форум Общ - софтуер
    Отговори: 14
    Последно: 25-10-07, 22:35
  5. Разминават ми се субтитрите. С какво да ги 
    От Muko във форум Общ - софтуер
    Отговори: 3
    Последно: 06-03-07, 19:26

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе