ХаХа тия от Данон обаче са го открили преди тях ........Първоначално публикувано от hristoslav2
ХаХа тия от Данон обаче са го открили преди тях ........Първоначално публикувано от hristoslav2
Мнооого ми мирише на поредната спекулация. Много неточно е подадена самата информация и без бегъл поглед върху състава на продукта. „Идеята бе не да се създаде нова млечнокисела закваска.. " " ... Новата лактобацилна закваска ще струва около 12 лева и ще стига за 1 тон мляко... " , пропуснали са да споменат, че проектът се осъществява в съдружие със химическият завод за производство на изкуствени торове
Не виждам скоро как ще измислим нещо ново с тези деменцирали вкаменелости в БАН. Скоро ги даваха по ТВ-то да хленчат за нещо, беше жалка картинка.
Все не намирам време да изпробвам има ли нещо живо в тази Активиа натурал , с която постоянно зарибяват жените, че моята я плющи постоянно. Ще и разбия надеждите, като пробвам да заквася др. мляко и нищо не стане.
е, няма фирма, де - " Добавката е разработена на лабораторно ниво в института по микробиология в БАН ". Супер нова и успешна формула, пък що няма заинтересовани ?!
тая фирма коя е с кой хим завод е работено ?Първоначално публикувано от kalcheff1
Ох, как клъвна . Исках да кажа, че или произведението ще е неефективно или някакъв химикал.
Бъркат кисело мляко със суха закваска
http://www.monitor.bg/article?id=314078
Ех , не стана работата със закваската, дето консервирала млякото и сега - готова суха форма, проявен интерес на българите в чуждбина. Ала бала, колкото моята ми пече "домашен " хляб, толкова ше ми прави и кисело мляко. И на това ше му отмине модата. Който успял да продаде домашните хлебопекарни - успял.
Аз не виждам нищо революционно - има суха мая за хляб от години, за маята за сирене не съм сигурен дали вече има и суха такава.
Друго ми е по-интересно - от къде мандраджиите- аматьори ще намерят истинско прясно мляко ??? Без него всичко губи смисъл. Дядката, който продаваше домашно млекце в махлата изчезна и сега се чудя какво да правя. Оная "бяла вода " от магазина не ми се консумира, да не говорим да се опитам да "извлека" нещо от него в твърдо състояние.
По едно време бях докопал пр. мляко с тубите и си правех сирене- много лесно и бързо ставаше. Друго ме изкефи -вкусът и консистенцията на прясното сирене( май в бранша го наричат " пресносолно" ) . Особено ако се консумира термично преработено и в някакви ястия.
Производството на едно, единствено домашно нещо, предназначено за консумация, е непреходно - домашната ракия.
от вчера ми се иска да задам един въпрос, но не знам на кого, защото явно трябват сериозни познания в месопреработката...
купувам си аз пакет от около килограм и нещо свинско бонфиле (замразено). е да, вижда се да е с лед, но нищо фрапиращо
по време на размразяването (бавно) се отделя малко вода, но не е като да е плувнало, както бях качил преди време тук едни снимки на риба
преди да се размрази съвсем, за по-лесно рязане, режа аз въпросния голям къс на пържоли, дебели някъде между 2.5 и 3 см, като ще бъдат печени на преса, тип гофретник. докато се затопля въпросният уред, 3-сантиметровите пържоли започват да пускат повечко вода, което категорично не може да се обясни с изтичане на околоклетъчната влага
слагам аз вече доста по-тънките резени (видимо не повече от 2 см) за печене, като процедурата е да се запечатат светкавично от двете страни едновременно, а по средата да се изпекат с влагата.
за броените минути, нужни за въпросното изпичане, пържолите изтъняха до не повече от 0.5 см
напомням, започнахме с 3-сантиметрови резени, свели се до 0.5 см
първоначалната буца месо, голяма колкото 3 юмрука, след изпичане остана някъде колкото нормална порция за 1 човек
та, въпросът ми е, как, аджеба, са успели да натикат ВЪТРЕ в месото толкова вода, след като изрично нямаше дупки за шприцване като при пилешкото?!
И аз имам един въпрос към теб... При толкова добри месарници за прясно месо, защо аджеба си купуваш замръзени ментета?
смени магазина, намери нещо месно за местното
или на обратното
имам едно аверче бачка у софето у една голема фирма за месо - каза само сланината не може да се имитира . изкара ми един курс по избиране на салами - като резултата беше че сега салами не ям, носят ми от испания.
разправя ми че ако няма 50% надуване нямало смисъл да го правят.
разби ми и мечтите че цели парчета месо нямало как да се омесят с химия за да поемат повечко водичка. ми шприцвали се и те, и се киснели и докато не стане колкото трябва не се пускало.
а най добре - скочи на 30 40 км от софия с някой авер - влез в някое село купи си едно агънце да ти го колнат и одерат пред тебе и знаеш какво ядеш. напоследък всеки път като вляза в кауфланд оставям кинти колкото за половин агне и се изида всичко почти на мига. а така е по органик
---------------------
гледам напоследък едно момченце как готви и пробвах някои от нещата.
много е добър тоя. още от едно време когато го даваха на евроком мисля.
https://www.youtube.com/watch?v=-tHKh26IV4E#ws
това с катрофите мммм
https://www.youtube.com/watch?v=PsFzzYr993c#ws
това бонфиле го взех, защото беше на някакво промо, иначе замразени неща мнооого рядко
взимам прясно, измивам го да се разкара външната химия (антиокислители и т.н.) и си го замразявам сам
мина времето, когато баща ми гледаше зайчета... на години стана човекът...
а за готвенето... аз съм готвачът и кулинарът вкъщи, ама е много трудно да се пази линия, когато хем обичаш да ядеш, хем сам си го приготвяш, хем от хубави продукти... не ме питай каква борба водя ежечасно
Замразено само от село мъкна. Тъщата да е жива и здрава - все още отглежда разни хавани!
/другата седмица съм на свинско погребение/.
В София пазарувам от голям супер-маркет със собствена транжорна. Бай касап се вижда, какви ги върши зад една врата с прозорче. Може на момента да ти накълца нещо в случай, че не е налично.
Във Варна намерих една месарница, дето я държат някакви мераклии. Обикалят из региона и си избират сами мръвката. Винаги е заредена с прясно месенце. Кеф ти праС, кеф ти говедо, кеф ягне. Само шилета нямат. /ама това е една друга тема/
Също така и рибено магазинче има в близост... Каквото пусне морето - това продават. Винаги прясна рибка. Ех, Варна...
кое къде? давай смело с именатаПървоначално публикувано от Kasap
аз лично имам една Трапезица наблизо, където ме знаят още от времето, когато купувах рагу и гръкляни за кучето с чувалите
В София - Супермаркет "Европа" в Дружба.Първоначално публикувано от FearMe
Във Варна - "Старата месарница" ул. Феликс Каниц, по средата между Морско училище и "Чаталджа". Там е и рибното магазинче. Имало още едно такова (от същата верига) в Чайка.