Първоначално публикувано от
kalcheff1 Ето това е, няма какво да добавя към тази мисъл. (и все пак ще опитам)
По едно време се бях зачел в някакъв професионален строителен форум и там групичка "мазачи" не даваха да им се каже нищо, само те бяха прави, много досадна история. Кастреха малцината регистрирали се и дръзнали неправилно(как смеят) да зададат въпроса си или, още по-лошо, да дадат някакво мнение. Ами, прочетох това което ме интересуваше и повече не съм влизал там - еб@ ти скуката, все едно чета дрънканиците на Ю. Вучков, супер надменна работа. И този същият форум имаше малцина активни членове - строителни работници, които сами си изпъкваха в него, жалка история.
"ИМА ЕДИН ПРАВИЛЕН НАЧИН И ТОВА Е ТОЗИ, КОЙТО ТИ КАЗВАМ АЗ!"- глупости на търкалета, правилният начин е този, който сметна АЗ, за себе си, за такъв, сиреч, начинът, който самият индивид избере и остане доволен от него.
Някой решил да си ползва духалка, реотани, NEO, Мидейка, Осачка и т.н. Нима му плащам тока АЗ, че да го съдя?? Имам избор: да го послушам(да обърна внимание на това, което казва) или не, но не и да го съдя - с нищо не ме засегнал или ангажирал по какъвто и да е начин. В неговата ситуация най-вероятно си е абсилютно прав, например ако човекът се чувства супер при 18* зимата, апартаментът му е южен, топлят го отвсякъде и т.н.
Невероятно щастлив съм, че повечето модератори тук уважават свободата на словото. Иначе, много хора, като мен, биха се почувствали засегнати и биха напуснали без време.
Имаше един ненормалник, решил да ми чете морал в няколко теми, който, като че ли, просто ме преследваше и си търсеше повод за заяждане. Що съм ги бил пишел тези неща(едното беше неуспешния ми опит да крада ток от ЕРП-то, другото беше връщането на закупени и използвани стоки от мен обратно по магазините в чужбина- всичко с цел самоирония), че да се срамували и те (съфорумците) от мен. Е колко комплексиран човек, жаден за контрол трябва да си, за да го правиш това??
Та така, Симптоме, сам си го написал - за да намерим истината, четем книжки, и то написани от автори, пред имената, на които има едни малки буквички. Ама да съдим някой, че не бил компетентен тук, нещо не ми се връзва. Има и доста хора, с по няколко киломнения, пишещи в раздела за климатична техника, чиито мнения просто пропускам - ами какво да им чета, като повтарят едно и също нещо като развалени плочи, и ха пробваш да кажеш нещо различно - мисли му. И, лошо има ли? Ами не, нека си пишат, аз пък няма да обръщам внимание.
--------
Цитат от автора на темата: "И кой каза ,че избора е елементарен лесен... ми не е , по ред причини... както и тези които се блъскат, хабят нерви и време да са в крак с новите неща" - Прав си, атомна физика е материята, тези които се "блъскат.." не си вадят хляба с това и всеки ден излизат абсолютно нови неща в областта на климатичната техника.
Без да искам да засегна когото и да било.
Мир и респект към всички.