Страница 1 от 3 123 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 44
Like Tree55Одобрявам

Тема " Апел" към групата философи.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Oct 2008
    Мнения
    186
    #1

    Тема " Апел" към групата философи.

    Позачудих се къде да я сложа темата,ако съм сгрешил модовете да я поместят на коректното място.

    Напоследък се наводни със странни не дотам обективни мнения касаещи климатичната техника като цяло.Коментират се всевъзможни измислици, чути,недочути неща които с нищо не помагат на хората имащи желание да инвестират в подобен тип уреди,най често касаещи отоплението.

    Прави впечатление "оплюването" на типове дограми, марки климатици което неминуемо рефлектира и върху коректните и можещи членове на форума. Естествено ,че първото впечатление на точно този контингент четейки тези редове ще е " Абе ти за кого лобираш, на къффф се прайш."
    Аз и не очаквам друго..трудно се превъзпитава Sapiens на години...
    Има хора най различни ,но в крайна сметка е признак на образователни дефицити сравняването на климатичната технка с архаичните методи на отопление от близкото минало. Навремето един екземпляр беше казал " Забога братя.... аз ще добавя... ЧЕТЕТЕ !
    Четете малко физика, четете кой какво е направил,питайте( не е срамно) па се запитайте..
    - Аз ли съм най-умният, най-можещият и ако това е така ,възниква въпроса.. какво искам да прочета в дискусиите за климатици ,предвид ,че всичко знам..

    Ми след като знаете и можете... ама моля, кой доволен от духалка електрическа, кои от 500 килограмова метална мебел... моля, имате място в раздела "алтернативно отопление", но сравнение с климатичната техника не правете, просто е нелепо.
    И кой каза ,че избора е елементарен лесен... ми не е , по ред причини... както и тези които се блъскат, хабят нерви и време да са в крак с новите неща та да са адекватни със съвети и помощ.
    Ако простотото оплюване Ви е страст, не това е мястото нито хората.
    Всичко това е написано от клиент, нито съм фирма в бранша ,просто съм доволен клиент от всеки мой изобр е съгласуван от човек който разбира от материята както и съм доволен от монтажи .Сами разбирате ,че за да не влизаме в полемики няма да назова кой е, а ще обобща че става дума за всички като него които държат на нивото си и работят сериозно.
    Няма тайни в техниките, има грешен избор породен от лимитиращи фактори - парични и интелектуални последните са най-страшни .
    Та ако някой иска градивни дискусии да приложи малко повече интелектуална енергия за да са полезни и на тези начинаещи клиенти които са избрали подобен начин на отопление/охлаждане.

    Поздрави на можещите,успех на начинаещите, кураж на мераклиите...
    DUNDURMA, hristoslav2, Kasap и 3 други харесват това.

  2.  
     
  3. Member
    Тук е от
    May 2012
    Мнения
    503
    #2

    Отговор: Тема " Апел" към групата философи.

    Едно си баба бае, друго си внуче знае...

    Инак, всеки има право на гледна точка - това е форум все пак. Критиката, стига да е добре обоснована, аз лично я приветствам...

  4. Senior Member Аватара на kalcheff1
    Тук е от
    Aug 2011
    Живее в
    Варна
    Мнения
    1,065
    #3

    Отговор: Тема " Апел" към групата философи.

    Цитат Първоначално публикувано от preparatos Виж публикацията
    Инак, всеки има право на гледна точка - това е форум все пак...
    Ето това е, няма какво да добавя към тази мисъл. (и все пак ще опитам)

    По едно време се бях зачел в някакъв професионален строителен форум и там групичка "мазачи" не даваха да им се каже нищо, само те бяха прави, много досадна история. Кастреха малцината регистрирали се и дръзнали неправилно(как смеят) да зададат въпроса си или, още по-лошо, да дадат някакво мнение. Ами, прочетох това което ме интересуваше и повече не съм влизал там - еб@ ти скуката, все едно чета дрънканиците на Ю. Вучков, супер надменна работа. И този същият форум имаше малцина активни членове - строителни работници, които сами си изпъкваха в него, жалка история.
    "ИМА ЕДИН ПРАВИЛЕН НАЧИН И ТОВА Е ТОЗИ, КОЙТО ТИ КАЗВАМ АЗ!"- глупости на търкалета, правилният начин е този, който сметна АЗ, за себе си, за такъв, сиреч, начинът, който самият индивид избере и остане доволен от него.
    Някой решил да си ползва духалка, реотани, NEO, Мидейка, Осачка и т.н. Нима му плащам тока АЗ, че да го съдя?? Имам избор: да го послушам(да обърна внимание на това, което казва) или не, но не и да го съдя - с нищо не ме засегнал или ангажирал по какъвто и да е начин. В неговата ситуация най-вероятно си е абсилютно прав, например ако човекът се чувства супер при 18* зимата, апартаментът му е южен, топлят го отвсякъде и т.н.

    Невероятно щастлив съм, че повечето модератори тук уважават свободата на словото. Иначе, много хора, като мен, биха се почувствали засегнати и биха напуснали без време.

    Имаше един ненормалник, решил да ми чете морал в няколко теми, който, като че ли, просто ме преследваше и си търсеше повод за заяждане. Що съм ги бил пишел тези неща(едното беше неуспешния ми опит да крада ток от ЕРП-то, другото беше връщането на закупени и използвани стоки от мен обратно по магазините в чужбина- всичко с цел самоирония), че да се срамували и те (съфорумците) от мен. Е колко комплексиран човек, жаден за контрол трябва да си, за да го правиш това??
    Та така, Симптоме, сам си го написал - за да намерим истината, четем книжки, и то написани от автори, пред имената, на които има едни малки буквички. Ама да съдим някой, че не бил компетентен тук, нещо не ми се връзва. Има и доста хора, с по няколко киломнения, пишещи в раздела за климатична техника, чиито мнения просто пропускам - ами какво да им чета, като повтарят едно и също нещо като развалени плочи, и ха пробваш да кажеш нещо различно - мисли му. И, лошо има ли? Ами не, нека си пишат, аз пък няма да обръщам внимание.
    --------
    Цитат от автора на темата: "И кой каза ,че избора е елементарен лесен... ми не е , по ред причини... както и тези които се блъскат, хабят нерви и време да са в крак с новите неща" - Прав си, атомна физика е материята, тези които се "блъскат.." не си вадят хляба с това и всеки ден излизат абсолютно нови неща в областта на климатичната техника.
    Без да искам да засегна когото и да било.
    Мир и респект към всички.
    Този пост е редактиран от kalcheff1; 18-01-14 в 02:44.
    preparatos одобрява това.

  5. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България
    Мнения
    7,161
    #4

    Отговор: Тема " Апел" към групата философи.

    Тоя раздел винаги си е бил за затриване, барабар с оня за телевизорите ;-)
    Mr.TECHNO, Pat, Karata и 1 други харесват това.

  6. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна
    Мнения
    7,228
    #5

    Отговор: Тема " Апел" към групата философи.

    Цитат Първоначално публикувано от Tommorow Виж публикацията
    Тоя раздел винаги си е бил за затриване, барабар с оня за телевизорите ;-)
    Винаги е добре да има повече информация, стига да не е субективна и манипулирана.

  7. Senior Member Аватара на Wise
    Тук е от
    Oct 2004
    Мнения
    3,124
    #6

    Отговор: Тема " Апел" към групата философи.

    Цитат Първоначално публикувано от Pat Виж публикацията
    Винаги е добре да има повече информация, стига да не е субективна и манипулирана.


    Винаги е добре да има повече информация, стига да E_субективна и НЕ_манипулирана

  8.  
     
  9. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011
    Мнения
    1,783
    #7

    Отговор: Тема " Апел" към групата философи.

    Специално раздела за климатична техника според мен е за дообразоване защото за да си купиш климатик първо трябва да попрочетеш и след това ако не ти е ясно или не можеш да намериш отговор на специфичен проблем и си ползвал търсачката да питаш тогава.А е ясно че участват търговци и монтажници и информацията в някои случаи е субективна,а също така и присъства доста спам за което модераторите трябва по-активно да се намесват.

  10. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002
    Мнения
    8,784
    #8

    Отговор: Тема " Апел" към групата философи.

    Лошото е че голяма част от знаещите, лобират за собствения си бизнес и интереси. Това е причината за повечето глупости ставащи тук. Много от знаещите тук предлагат инфо само и единствено за $ и за реклама - нещо което не е в нормите на форума. Като искаш реклама - има си места и начини. Визирам много от "климатичните майстори" тука - нека сами се сетят, но не всички. Доста от тях макар и да не им симпатизирам, ги препоръчвам като ме питат. Аз от климатици не разбирам и съвети" какъв климатик" и "за какво " не давам.
    Модераторите не могат да вземат такива решения . Те са на доброволни начела и правят само корекции.
    Този пост е редактиран от Mr.TECHNO; 18-01-14 в 15:52.
    VeleV.Klima и Aleksandars харесват това.

  11. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009
    Мнения
    9,302
    #9

    Отговор: Тема " Апел" към групата философи.

    Преди поне 3 години бях направил предложение за отбелязване кой е търговец под никнейма му и така потребителите и гостите на форума ще знаят има ли търговски интерес или не.

    Отделно следва да се отбележи, че много от пишещите-не по малко от 20-30% "питат" след като са си закупили климатика или другата техника и просто търсят одобрение за похарчените си пари или се оплакват "пост фактум" ...В една такава ситуация просто почти няма "печеливш ход" за този който би трябвало да отговори или отговаря.

    Има и една категория "дебели глави" които са си наумили за какво да си похарчат парите и макар и да не осъзнават те не търсят съвет, а са просто регистрирани/логнати за да "кажат" на всеослушание какво са решили...просто защото тук са намерили кой да ги слуша безплатно...


    За съжаление за мен констатациите, че Българският народ става все по необразован и прост са верни. Това си личи особено в такива форуми - на доста хора им липсва и най-елементарна култура на диалога. Ти го питаш, той не ти отговаря, но си продължава да си "бае" нещо или да се оплаква.Отново го питаш същият въпрос =резултатът е същият. Виждал съм по 3 пъти да питат търсещият отговор и той не отговаря, като в същото време се "оплаква" че никой не му дава отговор...

    Вместо да се получи едно удоволствие и удовлетворение от дискусията се получава една голяма мъка от "общуването" са такива хора...
    Този пост е редактиран от justify; 18-01-14 в 19:39. Причина: поправка на граматични грешки
    Aleksandars, hristoslav2, Kasap и 4 други харесват това.

  12. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,424
    #10

    Отговор: Тема " Апел" към групата философи.

    Още преди две години и половина предложих промяна в структурата на форума за климатици, но колегата ми отказа. Там трябва здрава чистка и образовнателни постове в началото на темите. Като се започне със сравнителни таблици, моделни суфикси, ревюта и съвети относно избора , калкулатор според кубатурата, подръжката...

    Цитат Първоначално публикувано от Tommorow Виж публикацията
    Тоя раздел винаги си е бил за затриване, барабар с оня за телевизорите ;-)
    Намерил кой да го каже..А ти с какво си допринесъл за тяхното подобряване? Има един твой пост с искания относно форума за телевизори отпреди 3 ,който тогава взех предвид и е на 70% изпълнен.

  13. Senior Member Аватара на jonov
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Лом
    Мнения
    1,203
    #11

    Отговор: Тема " Апел" към групата философи.

    Цитат Първоначално публикувано от Tommorow Виж публикацията
    Тоя раздел винаги си е бил за затриване, барабар с оня за телевизорите ;-)
    Тоя за телевизорите си е доста силен , ако го няма него съм сигурен че няма да има и никой във форума
    За климатиците - не съм във час :rolleyes:

  14.  
     
  15. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002
    Мнения
    8,784
    #12

    Отговор: Тема " Апел" към групата философи.

    Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията
    Още преди две години и половина предложих промяна в структурата на форума за климатици, но колегата ми отказа. Там трябва здрава чистка и образовнателни постове в началото на темите. Като се започне със сравнителни таблици, моделни суфикси, ревюта и съвети относно избора , калкулатор според кубатурата, подръжката...


    Намерил кой да го каже..А ти с какво си допринесъл за тяхното подобряване? Има един твой пост с искания относно форума за телевизори отпреди 3 ,който тогава взех предвид и е на 70% изпълнен.
    Темата не е за мерене на пи*ки, и за това кой какво и къде ще направи. Не се изкарвай толкова деен, предложенията за почистване не дойдоха от теб!

    Да се придържаме към темата - предложението за търговците под ника им - е добро , но само като име - без друго иначе си е реклама ( не че сега не е ). Поздравления за автора на темата.
    Според мен темата е за секция "За форума "

  16. Member
    Тук е от
    May 2012
    Мнения
    503
    #13

    Отговор: Тема " Апел" към групата философи.

    Цитат Първоначално публикувано от justify Виж публикацията

    За съжаление за мен констатациите, че Българският народ става все по необразован и прост са верни. Това си личи особено в такива форуми - на доста хора им липсва и най-елементарна култура на диалога. Ти го питаш, той не ти отговаря, но си продължава да си "бае" нещо или да се оплаква.Отново го питаш същият въпрос =резултатът е същият. Виждал съм по 3 пъти да питат търсещият отговор и той не отговаря, като в същото време се "оплаква" че никой не му дава отговор...

    Вместо да се получи едно удоволствие и удовлетворение от дискусията се получава една голяма мъка от "общуването" са такива хора...
    Ти ли па си най-образования и умния, брее, малей - велики думи! Жусто, такива социологически проучвания тип "Мира Радева" за в бъдеще ги спестявай! Що пропусна да споменеш, че болшинството от хората тука са или за съвет или с проблем. Хората обикновенно са любезни, учитиви и приятелски настроени. Е от време на време допускат някоя и друга правописна грешка, ама то па никой не е перфектен. Това дет си го написал ти са единици случаи и не ти прави чест!
    Kasap одобрява това.

  17. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009
    Мнения
    9,302
    #14

    Отговор: Тема " Апел" към групата философи.

    Достатъчно е да пише "търговец на климатична техника"(или "търговец на бяла техника" или "търговец на отоплителна техника").Не е необходимо да е изписано наименованието(името на фирмата).
    Така този търговец пишейки в който и да е друг раздел който няма връзка с бизнеса му няма да има какъвто и да е конфликт, тъй като търгувайки с климатици и пишейки в раздела за телевизори или който и да е друг "неклиматичен" раздел той няма как да бъде повлиян от личният си търговски интерес, след като продава/търгува само с климатици. Отделно потенциалните купувачи на съответната техника ще знаят че съветът/препоръката в конкретно мнение/пост е даден(а) от търговец или от обикновен потребител.

    Това което се дискутира в тази тема е невъзможно, не е станало никъде другаде по света в никой "отворен" за регистрация и излагане на мнения форум и няма как да стане в отворен за регистрация за всички форум.
    Винаги ще има "философи". До голяма степен би могло да се постигне в специализиран за регистрация и мнения форум в който да пишат само специалисти или дори и да има регистрация неспециалистите да не могат да пишат. Тогава мненията и споровете ще са само професионални. В този случай обаче няма да има мнения на потребители и потребителската гледна точка няма да я има изложена в такъв форум и на практика няма да съществува.

    Действително има потребители "привърженици"(за търговците и търговският и интерес не говоря-те са отделно) които са се "хванали" за определена марка техника като "удавник за сламка" и не признават че тази техника има недостатъци, дори тези недостатъци да са констатирани от множество други ползватели на същата марка и модел техника.То техника без недостатъци по принцип и по дефиниция няма-съвършена техника няма защото не се е родил още съвършеният човек който да я изобрети и произведе.
    Макар и много рядко има и друг вид потребители и то нетърговци, който злоумишлено не признават недостатъците на някоя марка техника- с непонятна за мен цел, за които си мисля че са в сила два типично Бай Ганьовски принципа: 1."Прееби другарче"-тоест няма да съм само аз прецаканият с тази техника и 2."Не е важно аз да съм добре, важното е Вуте да е зле..."-тоест няма значение дали съм прав или не, дали това което казвам съответства на истината или не-важното е да има прецакан, защото така ще си направя "душевна чикия" и аз ще се чувствам добре когато съм прецакал някой днес...

    Всъщност авторът на тази тема е "очертал" една идеална форумна дискусия и такъв форум какъвто би му се искало да е настоящият- идеален, без каквито и да е "паразитни мнения".

    П.П.Мястото на темата може би е в раздел "За форума", но все пак обърнете внимание, че адресат не е администрацията на форума, а други лица :rolleyes:
    Tommorow одобрява това.

  18. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Мнения
    1,268
    #15

    Отговор: Тема " Апел" към групата философи.

    Не ми дреме за безхаберни драскачи и измислени капацитети. Гади ми се от начина, по който знайни и незнайни хорица, отделящи последните си понякога пари, биват често манипулирани и насочвани към "подходящия" климатик. Причините за това "побутване" бяха изложени от няклоко колеги по-назад: лични интереси, празноглавие, байганювщина и т.н. Ама... пустата анонимност! Всеки става силен и значим, скрит зад някакъв псевдоним и не мо'иш го спре.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 3 123 ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Преработка на Mitsubishi Electric MSZ-GE25VA в термопомпа- Тема "Направи си сам".
    От piron45 във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 120
    Последно: 08-03-15, 19:29
  2. Отговори: 4
    Последно: 15-01-12, 23:07
  3. Отговори: 12
    Последно: 21-11-10, 19:47
  4. Отговори: 18
    Последно: 20-02-07, 10:25

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе