Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 44
Like Tree55Одобрявам

Тема " Апел" към групата философи.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София
    Мнения
    5,691
    #16

    Отговор: Тема " Апел" към групата философи.

    Аз, като част от така мразените търговци, искам да попитам следното:


    1. Не мислите ли, че търговците имат значително по-широк опит с повечето машини и по-добре знаят коя машина какво може, и какво не? Кой вносител има перфектен, добър или лош сервиз? Че знаят неща, който нормалните потребители не знаят и които не могат да споделят пред всички по разбирами причини. Могат само да намекват за това?

    2. Има значителна разлика от това търговеца да е вносител на една или две марки (тогава е разбираемо да натиска за тях) и да е дилър, който продава повечето добри марки. Ако е второто, какъв интерес има да препоръчва лоши машини? Кой би искал да ходи по ремонти и да се занимава с проблемни машини? Кой би искал цяла зима да обикаля по покривите и къде му е сметката? Някой ще каже ами как, различните вносители дават различни отстъпки там ви е келепира? Добре за разлика от 20-30 лв. дали някой би искал да си отрови живота в гаранционния срок? Само едно отиване при проблем и тези пари се стопиха?

    3. Ако има нагласа, че търговците носят вреда на форума, направете ги само да четат. Аз мисля, че носим полза. Понякога загубваш желание да отговаряш, защото думите ти потъват в бълвоча бълван от нищо не разбиращи хора.


    ... а да, аз и повечето колеги тук макар и с Nick-ове не сме анонимни, и носим лична или морална отговорност за препоръките си. Изключвам тези, които са супер анонимни и нямат един смислен пост.

    p.s. раздела за телевизорите и на мен ми харесва, благодарности на hristoslav2
    Този пост е редактиран от Mega; 18-01-14 в 23:55.
    Tommorow, Aleksandars и zxc0 харесват това.

  2.  
     
  3. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница
    Мнения
    7,804
    #17

    Отговор: Тема " Апел" към групата философи.

    Да! И аз съм за това да изгоним търговците от Храма. И да си пишем глупости на воля.
    И призива на Symptom бе към философите - да престанат с оплюването. Вместо това, те се отзоваха - да плюят с готовност.
    Lupus, Aleksandars и Mega харесват това.

  4. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България
    Мнения
    7,161
    #18

    Отговор: Тема " Апел" към групата философи.

    Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията
    Намерил кой да го каже..А ти с какво си допринесъл за тяхното подобряване? Има един твой пост с искания относно форума за телевизори отпреди 3 ,който тогава взех предвид и е на 70% изпълнен.
    Ей да не се бъзикне човек бре...ама нейсе:
    Виж, от 2006 съм тук, и за тия 7-8 години съм купил доста битова техника и без да се засягаш ама нито климатичния нито телевизионния форум са ми помогнали с нещо. Не че не съм опитвал да получа информация, но там в тия два подфорума е такъв хаос, че трябва да си взема седмица офф за да шкартирам глупостите и извлека полезното. А аз нито имам нито искам да отделям такова време да изчета стотици мнения. Ко е тва "Фуджицу - впечатления за марката", мен не ме интересува марката, а дали този или онзи модел, който съм харесал ценово дали си заслужава парите. Опитвам да намеря някакво ревю на точно определен модел - няма. Там с плюсове и минуси както си му е реда, не съм малоумен сам ще преценя кои плюсове или минуси са ми от значение. Няма текуща съпоставка на новите модели в различен ценови сегмент, нито т.н "бест бай" за всеки от тях....Айде да предположим, че аз съм тъпанар - от няколко години давам линк към форума на всички приятели или познати питали ме за съвет специално за клими и тв-та. Викам, кликай тук, там са все мозъци, денонощно мерят мощности, ком,моп, боб, обезвъздушават, и т.н. тия хора викам семейства нямат, могат да ти кажат кой болт от телевизора в кой завод е правен, от коя бригада и с кой бригадир.....Мине се не мине седмица викам, как е, разбра ли кво да вземеш? О не, отговаря ми, изчетох стотина мнения, все противоречиви, още повече се омотах, накрая питах в форума и някой ми отговори, че преди 3 месеца, 8 дена и 2 часа се е писало по моя въпрос, да съм си го намерил не били длъжни да повтарят едно и също като малоумни и т.н. а друг ми каза, че с тия 1000 лева да си купя тостер щото читав климатик няма да взема... за 3-4 години един или двама казаха, че им е помогнало.

    - профи ревю най-горе в темите на текущите модели на пазара за всяка марка, т.т. данни, плюсове/минуси, всеки месец бест бай за 5 условни ценови сегмента.

    Искам да си купя клима и не искам да питам за 346-ти път този месец "какво ви е мнението за RE-FACКХХХ дето го имало едикъде си за едиколко си"

    С най-добри чувства!
    Pat, dimkaraganchev и avast3 харесват това.

  5. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2010
    Живее в
    ех сvв
    Мнения
    127
    #19

    Отговор: Тема " Апел" към групата философи.

    Цитат Първоначално публикувано от kalcheff1 Виж публикацията
    Ето това е, няма какво да добавя към тази мисъл. (и все пак ще опитам)

    По едно време се бях зачел в някакъв професионален строителен форум и там групичка "мазачи" не даваха да им се каже нищо, само те бяха прави, много досадна история. Кастреха малцината регистрирали се и дръзнали неправилно(как смеят) да зададат въпроса си или, още по-лошо, да дадат някакво мнение. Ами, прочетох това което ме интересуваше и повече не съм влизал там - еб@ ти скуката, все едно чета дрънканиците на Ю. Вучков, супер надменна работа. И този същият форум имаше малцина активни членове - строителни работници, които сами си изпъкваха в него, жалка история.
    "ИМА ЕДИН ПРАВИЛЕН НАЧИН И ТОВА Е ТОЗИ, КОЙТО ТИ КАЗВАМ АЗ!"- глупости на търкалета, правилният начин е този, който сметна АЗ, за себе си, за такъв, сиреч, начинът, който самият индивид избере и остане доволен от него.
    Някой решил да си ползва духалка, реотани, NEO, Мидейка, Осачка и т.н. Нима му плащам тока АЗ, че да го съдя?? Имам избор: да го послушам(да обърна внимание на това, което казва) или не, но не и да го съдя - с нищо не ме засегнал или ангажирал по какъвто и да е начин. В неговата ситуация най-вероятно си е абсилютно прав, например ако човекът се чувства супер при 18* зимата, апартаментът му е южен, топлят го отвсякъде и т.н.

    Невероятно щастлив съм, че повечето модератори тук уважават свободата на словото. Иначе, много хора, като мен, биха се почувствали засегнати и биха напуснали без време.

    Имаше един ненормалник, решил да ми чете морал в няколко теми, който, като че ли, просто ме преследваше и си търсеше повод за заяждане. Що съм ги бил пишел тези неща(едното беше неуспешния ми опит да крада ток от ЕРП-то, другото беше връщането на закупени и използвани стоки от мен обратно по магазините в чужбина- всичко с цел самоирония), че да се срамували и те (съфорумците) от мен. Е колко комплексиран човек, жаден за контрол трябва да си, за да го правиш това??
    Та така, Симптоме, сам си го написал - за да намерим истината, четем книжки, и то написани от автори, пред имената, на които има едни малки буквички. Ама да съдим някой, че не бил компетентен тук, нещо не ми се връзва. Има и доста хора, с по няколко киломнения, пишещи в раздела за климатична техника, чиито мнения просто пропускам - ами какво да им чета, като повтарят едно и също нещо като развалени плочи, и ха пробваш да кажеш нещо различно - мисли му. И, лошо има ли? Ами не, нека си пишат, аз пък няма да обръщам внимание.
    --------
    Цитат от автора на темата: "И кой каза ,че избора е елементарен лесен... ми не е , по ред причини... както и тези които се блъскат, хабят нерви и време да са в крак с новите неща" - Прав си, атомна физика е материята, тези които се "блъскат.." не си вадят хляба с това и всеки ден излизат абсолютно нови неща в областта на климатичната техника.
    Без да искам да засегна когото и да било.
    Мир и респект към всички.
    подобни профи форуми с фанатичен персонал
    НБС-СЕБТ • Начало
    hardwareBG.com форум
    OFFRoad-Bulgaria.com
    Форум на PC Mania » Начало
    kaldata.com - Форуми
    да не изреждам всичи с платен персонал.....

  6. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,499
    #20

    Отговор: Тема " Апел" към групата философи.

    avast3
    Прав си, и точно това спрях във форума за телевизори. В първите постове има таблици и линкове с ревюта, така че всеки сам да си прецени кой модел отговаря на изискванията му. Липсва само едно - съпорта от страна на техническите лица. Сервизни техници и инженери по телевизионна техника....Във форума на НБС копирахха първата ми нескопосана тема за избор на телевизори + там им качих няколко сервизни мануала. Тези две групи от хора са доста странно племе...Нямали време за губене и не им се занимавало с обяснения. Във форума има поне 3-ма, но двама от тях се включват само когато някой съфорумец изреве, че телевизора му се повредил..и те веднага откликват - пратете ми.. да го оправя.
    Писах на лични, на двама от тях като поисках техническа информация и отговорът беше - Добре утре ще го направя...и дотам.
    Въпреки всичко смея да твърдя, че този подфорум спокойно може да се сравнява с 4-те най-добри в света(за телевизори). и то като се има в предвид , в него не пишат специалисти като в AVSForum.


    Mega
    Не съм от привържениците на призива да изгоним търговците..но може да си бъдем взаимно полезни. Ето ти две мои идеи
    - отдел продажби - някой се спрял на даден модел и тук търговците могат да се надпреварват да му предложат най-ниска цена
    - анкетите във форума....могат да се ползват и за маркетингови проучвания. Точно така, вместо да се плаща на разни агенции където резултата винаги е малко съмнителен...


    Tommorow
    Горе-долу това се опитвам да постигна. Да накарам хората да споделят своите впечатления за плюсове и минуси, но малко от тях откликват.
    Допреди 2 години имаше в началото на темите опис на + и - -уси, но вече нямам време да обикалям по приятели и магазини...а и това иска и труд тук във форума.
    Два пъти пусках призив за доброволци-модератори...никакъв отговор. Всеки си прави пас и чака да се възползва от сервираната безплатна информацията наготово.


    Това е американският сайт за ревюта на битова техника
    Consumer Electronics and Appliance Reviews, Ratings and Buying Guides - Reviewed.com
    в лентата горе има избор на вида

  7. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София
    Мнения
    5,691
    #21

    Отговор: Тема " Апел" към групата философи.

    hristoslav2, в този бизнес търсенето на най-ниската цена е порочна практика и обикновено води до лоша услуга. За хората които могат и знаят е обидно да работят за без пари. Те имат достатъчно работа. Преполагам и ти имаш цена в твоя бизнес. Хората имат глави да преценят какво и от къде да купят. Има достатъчно отзиви във форума коя фирма работи добре и коя не. Това е мое мнение, разбира се може да се реализира, пък който желае от търговците може да наддава.
    Aleksandars и hristoslav2 харесват това.

  8.  
     
  9. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Мнения
    1,268
    #22

    Отговор: Тема " Апел" към групата философи.

    Христославе, рядко посещавам секцията за ТВ, защото нямам особен интерес към тази техника. Обаче не мога да отрека, че малкото информация, която ми е била нужна оттам, успях да открия бързо, без да се налага да отсявам инфо измежду взаимнопротиворечащи си мнения. Браво за което!
    zhelko и Mega харесват това.

  10. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002
    Мнения
    8,784
    #23

    Отговор: Тема " Апел" към групата философи.

    hristoslav2, никой тук не подлага на съмнение труда ти за форума за телевизори. Говорим изцяло за друг форум ,където търговците вместо да дадат съвет - казват - дай да ти го продам.
    Това е идеята да се поправи, но тук не е като в Телевизори - абсурдно е да се вкарат в ред нещата. Не и с този начин на мислене.
    hristoslav2 одобрява това.

  11. Member
    Тук е от
    Oct 2008
    Мнения
    186
    #24

    Отговор: Тема " Апел" към групата философи.

    Радвам се на създалата се дискусия и се надявам ,че резултата ще е положителен дори за тези които са се припознали като персонажи . Тя е с единствена цел форума и самите пазарни субекти да станат по цивилизовани.Ако всеки се позамисли ще разбере ,че от дразги и дрънканици гарнирани с дебелашка простотия полза няма, нито за бизнеса нито за клиентите.

    Тъй като мненията са разнопосочни ще си послужа с цитати:

    Tommorow
    Тоя раздел винаги си е бил за затриване, барабар с оня за телевизорите ;-)
    - Ми нека закрием целия форум и да насърчим безпросветността която и без това е масово явление.

    justify
    Всъщност авторът на тази тема е "очертал" една идеална форумна дискусия и такъв форум какъвто би му се искало да е настоящият- идеален, без каквито и да е "паразитни мнения".

    - То идеален форум има ли? ..виж по-професионален може да бъде !.. От страна на излаганите данни и от по сериозния поглед на пишещите . Тук място имат модераторите да "изтръскват " от съдържанието безумия като " PVC боклуци, хай-тек духалки и прочеее чисто махленски изказвания".
    Все си мисля ,че хората които търсят информация в сбит вид затова посещават форумите за да се насочат и същевременно предпазят от масово допускани грешки които всеки прави.Аз не съм изключение ,да не би да падам от Марс.. чета,пробвам коригирам , питам ,итересувам се.

    Разбира се далеч съм от мисълта да вмнявам начин на работа на форумните модератори, но ако може да се измисли начин за рейтинг-оване на търгоските фирми отнасящи се добре с клиентите ще е плюс.

    Коментираната най-ниска цена било на монтаж или на техника е безобразна работа още повече ходейки из улиците виждаме какви ли не безумия ,липса на елементарна мисъл,креативност и качество на работа. А тези които се стараят да е всичко перфектно и измислено не получават кооооой знае какви позитиви от това,ами са и анатемосвани за виждате ли, по-високи цени.
    Факт е обаче голямата пропаст в технологиите като цяло визирайки клима техниката ( то валидно и за другите) с техническата култура на българина...именно тук идва да помогне или поне насочи форума.
    Резултата обаче не винаги е положителен след намесата на "непредлагащите нищо ,плюещи" ... и като добавим и без това комплицираното финансово състояние на българина се получава абсурдната ситуация ,да си купи човек кола ама без гуми щото няма пари за тях.
    Визирам ситуации в които 200 лв обръщат избора в ситуация на живот и смърт и делят климатика от работа в нормални условия до работа на екстремални такива.
    Тук е мястото на форума и на специалистите...а такива има !
    Не виждам лошо да се спечели клиент от тук още повече че това е доволен клиент... той ще доведе още клиенти...нормална практика по другите държави.Това е нормалният начин за развитие на бизнеса пластичните и качествени остават...мърлавите залязват ако не си променят навиците.
    Нима всеки от нас не търси най-добрият зъболекар, бензиностанция, ...за да си даде парите и да получи оптимум качество.
    Същото е и при този тип техника ..
    С пожелание за по-професионален форум и с надежда за по-образовани крайни потребители завършвам.

  12. Banned
    Тук е от
    Feb 2010
    Мнения
    2,430
    #25

    Отговор: Тема " Апел" към групата философи.

    Евала за темата и дискусията, която се е заформила.

    @Tommorow,

    Като ти чета поста и си мисля, че ти си един от тези потребители, за които, каквото и да направи човек - винаги ще е недоволен.

    Говоря единствено за форум "Телевизори". Толкова подробна и пълна информация, барабар с ревюта в първия пост на всяка една важна тема за марка телевизори, едва ли ще намериш където и да било в интернет.
    Винаги ще има недоволни - както си ти в случая, но твоите доводи в тая връзка са абсолютно безпочвени. Четеш, питаш, не ти отговарят - питаш пак. Това е начина.

    Проблемът ти е, че бъркаш помощта във форума с room service - оттам идва и недоволството ти.

    Хубавото е, че на един недоволен се падат поне 10 човека, щастливи от избора който са направили, благодарение на форума.
    Shmi, Kasap, gnf и 3 други харесват това.

  13. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България
    Мнения
    7,161
    #26

    Отговор: Тема " Апел" към групата философи.

    Недоволен, няма как да съм недоволен след като ако вляза в тия подфоруми то е по поради грешка. Лично за мен не искам никой нищо да прави. Споделих мнение и впечатление. Няма как да знаеш колко са недоволните или доволните след като тия недоволните отдавна вече не влизат там. Като мен. По надолу Джъст ( пост 14 ) е споделил много добре проблемите. Плюсовете ги знаем всичките и ролята, усилията и желанието на христослав са безукорни и безапелационни, но въпреки това недостатъците са все още много. Въпросът не е дали е полезен форума или не, а как да стане по-полезен. Може пък да се зачета и аз там макар мнението ми винаги да е било - климатика е една вещ, за която съм си дал парите да обслужва мен, а не аз него.

  14.  
     
  15. Banned
    Тук е от
    Feb 2010
    Мнения
    2,430
    #27

    Отговор: Тема " Апел" към групата философи.

    Цитат Първоначално публикувано от Tommorow Виж публикацията
    Няма текуща съпоставка на новите модели в различен ценови сегмент, нито т.н "бест бай" за всеки от тях....

    - профи ревю най-горе в темите на текущите модели на пазара за всяка марка, т.т. данни, плюсове/минуси, всеки месец бест бай за 5 условни ценови сегмента.
    С най-добри чувства!
    Като искаш да стане по-полезен форума, се замисли какво е твоето участие в това добро начинание?

    Нима мислиш, че като си нахвърлял тези идеи по-горе, си станал полезен? И защо си мислиш, че никой не се е сетил преди теб за всичко това?

    Хайде, бъди истински полезен и го направи ти. Порови се, потърси информация в няколко десетки англоезични, руски, полски, чешки сайтове. Прочети ревютата, пресей информацията, сравни я, отдели я, направи списък, таблица, въведи данните...

    Много лесно ли изглежда отстрани!? Ми като е лесно, не чакай само наготово - бъди полезен и ти, но не само с идеите си.

    P.S. С най-добри чувства, разбира се.

    Цитат Първоначално публикувано от Tommorow Виж публикацията
    Няма как да знаеш колко са недоволните или доволните след като тия недоволните отдавна вече не влизат там. .
    Доволните ги виждам всеки ден. А който е недоволен, винаги може да заповяда и да сподели, защо е недоволен.

    В тая връзка, ето един доволен потребител на форума, който освен, че е доволен е и полезен за форума с feedback-a, който дава.
    Този пост е редактиран от Momchil; 19-01-14 в 22:02.
    Shmi одобрява това.

  16. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България
    Мнения
    7,161
    #28

    Отговор: Тема " Апел" към групата философи.

    Не го правя вероятно по същите причини поради които не го правиш и ТИ. Отделно никъде и никога не съм говорил, че това трябва да се прави от случаен човек, а добре запознат с нещата специалист с богата теория и практика. Това което искаш звучи толкова малоумно колкото ако например ТИ започнеш да МИ правиш ревю на индустриалните лазери, техните режими на рязане, предимства и недостатъци на различните типове резонатори и схемни решения и т.н. без да си работил и един час с тях....да ми копираш и пастваш всяка глупост от нета по темата, а аз който се занимавам с тях от 1993 да те гледам умно...смех нали?

    п.с. не знаех, че в темата трябва само да се хвали и човек не може да си каже човек мнението такова каквото е. Ако е така ще си затрия постовете тук та да мирясаш.

  17. Banned
    Тук е от
    Feb 2010
    Мнения
    2,430
    #29

    Отговор: Тема " Апел" към групата философи.

    Не е въпроса до хвалене, а до малко мислене, преди да пишеш афоризми.
    Това ти беше първия пост в темата:
    Цитат Първоначално публикувано от Tommorow Виж публикацията
    Тоя раздел винаги си е бил за затриване, барабар с оня за телевизорите ;-)
    Ей това звучи малоумно. А следващия ТИ пост по темата е голямо мрънкане и големи идеи от случаен човек, дето въобще не е запознат с нещата.

    Така че, господин специалисте по индустриални лазери, давай наклон в тази посока.

    Въобще не искам да си триеш постовете. Те много точно отговарят на заглавието на темата.
    Shmi одобрява това.

  18. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница
    Мнения
    7,804
    #30

    Отговор: Тема " Апел" към групата философи.

    Един призив за по-отговорно отношение към Писаното слово /и форума въобще/, се превърна в разчесване на Егото.
    То голем сърбеж, големо нещо!
    hristoslav2 одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Преработка на Mitsubishi Electric MSZ-GE25VA в термопомпа- Тема "Направи си сам".
    От piron45 във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 120
    Последно: 08-03-15, 19:29
  2. Отговори: 4
    Последно: 15-01-12, 23:07
  3. Отговори: 12
    Последно: 21-11-10, 19:47
  4. Отговори: 18
    Последно: 20-02-07, 10:25

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе