Страница 6 от 6 ПърваПърва ... 456
Резултати от 76 до 83 от общо 83
Like Tree110Одобрявам

Бихте ли емигрирали в САЩ

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на kalcheff1
    Тук е от
    Aug 2011
    Живее в
    Варна
    Мнения
    1,065
    #76

    Отговор: Бихте ли емигрирали в САЩ

    Ице, човек помни и добро и лошо. Лично, аз не мога да кажа на черното бяло и обратно. В първият ми пост описах как нещата изглеждат от страни, а вторият в личностен план. Наистина животът на човек е такъв, какъвто си го направи, по някога и с чужда помощ(добра или лоша).

    Искам да малко да репликирам твърденията ти:


    Чeл cъм зa ĸyп дeлa, пpи ĸoитo излизaт нeдocтaтъцитe нa тaмoшнaтa пpaвнa cиcтeмa...Taĸa чe нe ми я xвaли.....Xapecвa ти пpaвocъдиe нa пoтoчнa линия? Oтнoшeниe ĸъм бeздyшeн пpeдмeт ? Cъдиятa ĸoлĸo пъти тe изcлyшa и ĸoлĸo пъти тe пpeĸъcнa и нe тe ocтaви дa ce дoизĸaжeш? Aдвoĸaтът и тoй пpeтyпa нeщaтa, зaщoтo гo чaĸaт oщe ĸyп тaĸивa ĸлиeнти и вcичĸи ca нa пoтoчната линия?
    - В конкретния случай ставаше дума за множество относително леки криминални деяния, които са аблолютно ясни и не се иска кой знае какъв анализ - шофиране под въздействие на упойващи вечества, нарушаване на ограничителна заповед, притежание на дрога, нарушаване на реда в нетрезво състояние. - Какво има да им се гледа и оспорва на такива елементарни неща. - Пляскаш присъдата, въз основа на полицейския рапорт, адвокатът казва една-две думи, да смекчи нещата и това е. Ако има рецидивизъм, значи човекът не се е поучил и получава червен картон - в един случай - пиян тираджия приключи с кариерата си на шофьор на каквото и да е МПС до живот, другия, явно алкохолик, нарушил ограничителна заповед и се льоснал да спи за пореден път пред къщата на жена си, а тя го намира на сутринта - айде в кауша за два месеца да си помисли за живота и трезвеността и т.н. А пък най малко аз мога да се оплача от отношение като към безушен предмет. Ченгетата ме бяха завариха пиян като мотика, гневен, без да мога да кажа дума ни на техния, ни на моя си език, вдигащ шум и правещ скандали, че и на тях самите се репчех. Съдията ми каза "Вижте сега млади човече, тук не е Източна Европа, знам че там водите друг начин на живот, но тук нещата са различни и хората имат респект към реда и закона. Като първо провинение, няма да имате присъда, но внимавайте за в бъдеще." Какво повече от това да искам.

    ...Дoбpи aĸтьopи....Ha yлицaтa изглeждaт пo eдин нaчин, нo aĸo ce пopaзpoвиш дълбoĸo в дyшитe им ca пълнa тpaгeдия...Paбoтa, дългoвe...бeз личeн живoт и зaбaвлeния. - Ммм, изобщо не забелязах такова нещо. Хората си бяха спокойни, весели - бачка, ходи на църква за да се чувства в мир със себе си, яде паржолки, кара си колата, плаща си ипотеката с ниска лихва. Ако нещо се скапе, напр. загуба на работа, има кредитна карта, може да тегли друг заем или да предоговори нещо с банката за вноските. На кратко - дебели ищастливи хора. Е, наркомана и алкохолика имат друг начин на живот, разбира се.

    Лeпeнĸи зa ĸoмплeĸcapи....тoвa ли ти xapecвa? Aми cлoжи cи и ти... Олее, по- голям комплексар от българина аз не съм виждал. Хората там са си горди. Гордеят се с децата си, с армията си, с нацията си - какво лошо има. Нихилизмът и чувството за безнадеждност по-добри ли са?

    Дa мaгиcтpaли, зaщoтo aмepиĸaнцитe нe cлизaт oт ĸoлитe cи..Mъpзи ги дa oтидaт пeшa дa cи xвъpлят бoĸлyĸa или дa oтидaт дo мaгaзинa ĸoйтo e нa 100 мeтpa.. - Е, какво лошо има. Развита структура, отговаряща на начина им на живот. Така живеят хората с висок стандарт, където не е нормално да губиш време в трамбоване на тротоара, вместо да използваш времето си в работа или приятно занимание.

    .Πoвeчeтo oт xpaнaтa им e пълeн бoĸлyĸ...ĸaтo нaшaтa... Няма как да бъде различна и да бъде в изобили е и нищожна цена. Може да се купи и БИО/ЕКО, ама без съмнение такава.

    Πpoизвeдeни в щaтитe дoмaĸинcĸи ypeди ĸaзвaш! Зa ĸoи мapĸи гoвopим, чe нeщo пpoпycĸaм? Спомням си само за Дженъръл Илектрик -готварски печки, Мейтаг - горварски печки, перални, Кериър - климатици. Хората ги сменяха след 30 години щото искаха нещо ново. Климите си бачкаха, но заради преминаването от фреон 22 на новия ги демонтираха, тъй както си бяха изправни.

    .....Caмo дeтo пpoпycĸaш, чe oщe oт yнивepcитeтa или ĸoлeжa вeчe дължaт дeceтĸи xиляди дoлapи....ocтaвaт длъжници пpeз цeлият cи живoт. Живoт нa ĸpeдит. Πoвeчeтo пeнcиoнepи взeмaт ĸpeдити и xapчaт ĸaтo лyди. A дългoвeтe ocтaвaт зa нacлeдницитe им. Toвa знaeшe ли гo? - Имаш грешка май. Ничий дълг не е наследствен. Напротив, декларираш банкрут и започваш живота си на чисто. По едно време даже съдеха банките да не им вземат къщите, като се забатачат с дълговете. С квалифицирана работа по професията си, заради която човек е теглил заем, дълговете се връщат, успоредно с изплащането на къща и кола.

    .... Aмaн oт тaĸaвa зaĸpилa зa дeцaтa...He мoжeш дa възпитaш дeтeтo cи ĸaĸтo ти иcĸaш, a тaĸa ĸaĸтo дъpжaвaтa иcĸa oт тeб. Дa ти oтнeмaт дeтeтo зapaди eдин шaмap ? He блaгoдapя... - Отнемат деца заради липса на отговорност, неусигуряването на безопасна и здравословна среда на живот, домашно насилие и т.н. В БГ как е живота с бащи и майки алкохолици и насилници? Срещу нас живеят семейство, цял род алкохолици - от бабата до внуците. Получава се един порочен кръг, който никой в БГ не може да прекъсне.- Нито институциите, още по-малко алкохолизираните родители. Бъдещето на децата им ще е като тяхното -без детство, със спомени на мизерия,гняв, кавги, насилие от мама и тати и така до безкрай.
    MitkoS, blue1, svetlio1 и 1 други харесват това.

  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на ivodivo
    Тук е от
    Dec 2009
    Мнения
    5,621
    #77

    Отговор: Бихте ли емигрирали в САЩ

    Калчев какво те задържа тук?

  4. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012
    Мнения
    5,735
    #78

    Отговор: Бихте ли емигрирали в САЩ

    Цитат Първоначално публикувано от kalcheff1 Виж публикацията
    Съдията ми каза "Вижте сега млади човече, тук не е Източна Европа, знам че там водите друг начин на живот, но тук нещата са различни и хората имат респект към реда и закона. Като първо провинение, няма да имате присъда, но внимавайте за в бъдеще."
    Ако искаме да просперираме като американците трябва да си закрием правосъдната система, да изхвърлим Цацара и да си внесем съдии от Щатите.

  5. Senior Member Аватара на ivodivo
    Тук е от
    Dec 2009
    Мнения
    5,621
    #79

    Отговор: Бихте ли емигрирали в САЩ

    Цитат Първоначално публикувано от Jack Krauser Виж публикацията
    Ако искаме да просперираме като американците трябва да си закрием правосъдната система, да изхвърлим Цацара и да си внесем съдии от Щатите.
    По тази логика да си внесем и полиция, медици, учители и граждани...и конституция и законите...и то българите де да ходим с нашия си манталитет няма ни остане място!

  6. etg
    etg е офлайн
    Administrator
    Тук е от
    Dec 2000
    Мнения
    1,393
    #80

    Отговор: Бихте ли емигрирали в САЩ

    Според мен"да си закрием правосъдната система" и да "аутсорснем" правораздаването в Щатите ще е достатъчно да се променят и много други неща. Но не да си внасяме съдии от Щатите, ще прихванат от нашенския манталитет. А при работещо правораздаване и съществуващите "полиция, медици, учители и граждани" сами ще си намерят правилното място.
    MitkoS и blue1 харесват това.

  7. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012
    Мнения
    5,735
    #81

    Отговор: Бихте ли емигрирали в САЩ

    Цитат Първоначално публикувано от ivodivo Виж публикацията
    По тази логика да си внесем и полиция, медици, учители и граждани...и конституция и законите...и то българите де да ходим с нашия си манталитет няма ни остане място!
    Тогава ще си стоим в мизерията. Никой не ни е виновен, че сме некадърници. Как така имаме държава от 1300 години и за толкова време не можем да изградим правова държава с работеща съдебна система?! Американците имат държава само от 300 години и са го постигнали, значи сме около 1000 пъти по-тъпи от тях.

  8.  
     
  9. Senior Member Аватара на ivodivo
    Тук е от
    Dec 2009
    Мнения
    5,621
    #82

    Отговор: Бихте ли емигрирали в САЩ

    Е те това е Джак дилемата - как? Защо? Нито сме по тъпи нито по неспособни - ама ей на туй то...

  10. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005
    Мнения
    7,189
    #83

    Отговор: Бихте ли емигрирали в САЩ

    Само да отбележа, че в постовете на kalcheff1 освен добре описаната информация се забелязва още и самокритика - ценно качество от което много други пишещи тук са оперирани.
    blue1 и grischa харесват това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 6 от 6 ПърваПърва ... 456

Подобни теми

  1. Според вас кой бихте предпочели
    От nightwish във форум Телевизори
    Отговори: 20
    Последно: 22-09-11, 21:58
  2. Кой телефон бихте ми препоръчали
    От Black Genesis във форум Смартфони, телефони
    Отговори: 3
    Последно: 03-08-08, 23:49
  3. Какъв ТВ бихте си купили?
    От roumen68 във форум Телевизори
    Отговори: 22
    Последно: 31-01-07, 16:11
  4. Бихте ли ми помогнали в избора на GSM?
    От Bentli във форум Смартфони, телефони
    Отговори: 15
    Последно: 17-01-03, 10:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе