Страница 4 от 6 ПърваПърва ... 23456 ПоследноПоследно
Резултати от 46 до 60 от общо 83
Like Tree110Одобрявам

Бихте ли емигрирали в САЩ

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България

Отговор: Бихте ли емигрирали в САЩ

Щеше да е вярно, ако не беше вярно това, че средата определя 80% а дома 20%.
    Малък пример:
    Българско дете на 7 години в лондонско училище изплясква към друго дете : You can't come to my birthday party, because your skin is black.
    Детето бива веднага заведено до директора за разговор, след училище учителя идва заедно с детето до дома на родителите, заявява, че това няма как да се толерира и заедно с родителите провеждат отново разговор с детето, а не нашето "аз ще поговоря с него после". Ясно се заявява на родителите, че при следващ подобен случай ще бъдат глобени, а детето освободено да си търси друго училище. Мога да разкажа много други "забавни" и 'смешни" такива случаи, да не разводнявам. В онези общества да си идиот-родител просто няма как да стане...пътя до социалните е много кратък, а онези не си поплюват, ще те направят бездетен преди да си казал "ама".Обществото и средата са именно тези, които формират младия характер и да се твърди друго значи само непознаване на нещата.

Аз не познавам хора, които са заминали с идеята "майната и на България" и с желание никога да не се върнат тук. Дори малкото които са споменавали нещо подобно много скоро са разбирали, че грешат много в това. Какво да му кажа на @vandu например? Седи сега майна тук като цървул, "ама горд, че не си напуснал" изплащай баснословни лихви 30 години поддържайки високия стандарт на хампарьумянчета, пеевчета и другите боклуци давайки половината + от доходите си а с остатъка преживяй едва плащайки си сметките и долнокачествена храна която ще можеш да си позволиш....или бегай в някоя качествена страна със семейството си, нагласи се за година две, спестявай още 3-4 и си купи така бленуваното жилище без да се налага да ти побеляват косите докато получиш нотариалния акт....ако изобщо го получиш...
    Този пост е редактиран от Tommorow; 01-04-16 в 11:24.
    svetlio1 и ivodivo харесват това.

2.  

3. Тук е от
    Jan 2009

Всеки сам си е сайбия на задника и трябва на собствен гръб да изпита емиграцията за да реши дали му отърва или не, другото е бош лаф работа!

4. Member Аватара на Shienar
    Тук е от
    Jan 2010

Няма нищо лесно в този живот. Емиграцията е едно от тях. Най-трудно е да издържиш първата година, докато се завърти колелото, докато подадеш и получиш всички необходими документи, докато си намериш работа и се впишеш в "матрицата". Изключително трудно е и първото прибиране в България и последващото заминаване. Реве ти се и започваш да се питаш "какъв го диря аз там". Но издържиш ли, започваш да се чувстваш добре с всяка изминала година. И разбираш, че си е струвало да го направиш, не защото там е "цвете", а защото ще ти осигури по-спокойни старини, когато един ден се върнеш обратно.
    estqwerty, justify, ivodivo и 1 други харесват това.

5. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

имаше хубаво интервю на кълчър шок или опенинга на концерта беше вече не се сещам - човека каза : плача на всяко качване в самолета - и като идвам, и като си отивам.

I'm damned if i go
    Damned if i stay
    Everyone wants
    What the other one has
    Wherever I go I'm an alien.
    Between my home and my time
    My life and my mom
    I travel around dividing my love
    I am complete when I'm flying above
    But where is home?
    Where is home?

6. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2015
    Живее в
    Sofiq

Аз бих отишъл на екскурзия, но не бих живял там.

7. Senior Member Аватара на kalcheff1
    Тук е от
    Aug 2011
    Живее в
    Варна

Защо? Кое не би ти харесало?
    Върховенството на закона и равенството на всички пред него НА ПРАКТИКА?
    Бензинът с - 50% промоция от европейската цена?
    Може би работата на институциите? - Пръднеш ли - линейката иде веднага, а не като тук след час; набереш американското 112 и докато затвориш слушалката идат 2 патрулки.
    Малко бях сгазил лукя там и като ни наредиха 10 тъпака, дето пият без мярка, направо подкарани от ареста, облечени в оранжевко и оковани за глезените и с ръце за кръста. Съдията зачатка с дървеното чукче на всеки 5 мин с присъда за всеки един под ред, да видиш как реват мъже, дето остават без шофьорска книжка до живот, други влизаха ефективно заради предходни нарушения, аз как не напълних гащите, не знам. Няма не явил се, няма липса на доказателства.След час влиза следващата порция провинили се. Няма такава производителност.

Хората весели, щастливи, вежливи. Наклепали колите си с лепенки "Горд американец", "Горд родител на войник", "Горд родител с деца в колежа" и много др.
    Няма бял, няма черен - има престъпник и гражданин спазващ законите.
    Магистралки, с по 5 ленти в посока, дето Боко не е и сънувал.
    Патици, зайчета и катерички по улиците.
    Храната струва колкото тук.
    Шансове за реализация - колкото търси, толкова и ще открие човек.
    Под 18г не се продават цигари, бира и твърдо под 21.
    Домакинксите уреди не са китайски ментета, а американски, качествени.
    ниски лихви по заемите, човек може да изплаща скромна къща, с наемът, който иначе би давал за квартира.
    уникални библиотеки с огромен запас от англо- и чуждоезикова литература, където ти носят книга от кой да е щат, ако е налична и свободна някъде.
    Мениджърите се радват да изслушат предложенията и забележките на клиента, и да направят промяна, а не както тук от едното ухо - в другото.
    Качествени всякакви услуги, заради носене на истинска отговорност при извършването им. - отнемане на лицензи, изплащане на солени обезщетения и т.н
    Истинска закрила на децата от калпави родители. Нулева толерантност към домашно насилие, шум и безредици.
    Масова култура на шофиране.
    Уникална обществена и лична хигиена, както и висока обществена култура.

Абе, то не е за разправяне, трябва да се постои там за известно време за да се осъзнае човек...
    blue1, svetlio1, justify и 2 други харесват това.

8.  

9. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

а ти си тук, защото?
    hristoslav2 одобрява това.

10. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

защото живеем в американската мечта - бг е като уестуорлд увеселителният парк от сериялчето :
    живеем в царството на хаоса, където може да правиш каквото си искаш без да очакваш да бъдеш наказан за това. дори и да объркаш играта , рестартираш в нова сянка на сивото и си пак в играта.
    стига да не ти писне...
    и всеки се връща отново и отново.
    Lupus, blue1, svetlio1 и 1 други харесват това.

11. Senior Member Аватара на ivodivo
    Тук е от
    Dec 2009

Или защото е тук роден... не можеш си избираш месторождение нали?
    justify одобрява това.

12. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Защо ли като чета излиянията на Калчев още повече ме настройва срещу живота там?
    hristoslav2 одобрява това.

13. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

На мен това което пише за живота в САЩ ми харесва.Въпрос на виждане и манталитет.

Тука е "разграден двор" -нито на институции можеш да разчиташ, нито на закон ...На хората(българите) изобщо ...Всички гледат как някой го бият и никой не се намесва.Дори и на полицията не се обаждат.

За 112 да не говорим- система уж "има", парите за нея близо половин милиард са уСвоени, ама като звъннеш чакаш по 20-25 минути да дойде патрулка ...

За линейка да не говорим.

Имаше и няколко случая на "изядени" (от кучета) единият от които професор от канадски университет емигрирал преди 25-30 години в САЩ/Канада и върнал се "в родината" само за бъде изяден от безпризорни кучета ...

Замислял съм се и честно да си кажа манталитетът ми ще пасва почти на 100% на техния.Ще има и неща които ще ме дразнят, но то перфектна държава няма.

Тук в България това което най-много ме подтиска че винаги има хора с власт (обикновенно политици) които толерират поведението на - хората "кучета" които са 5 лева са готови всякаква "мокра поръчка" да изпълнят - дали на направят мръсно на някого, дали да изпълняват на 100% това което им се каже ... И това само защото са некадърни да работят каквото и да е или просто не искат и искат лек живот и работа ...Мързи ги ...

Лично аз бих поживял, ако ми отърва бих останал или поне бих оставил избор на децата си да решат и да имат винаги избор - САЩ или България.

Но напоследък с падането на визите все повече това ми желание отмира.След 10 години кой където иска там ще живее- щеш в САЩ, щеш в Канада ...

А отделно на мен ми харесват Скандинавските държави- Норвегия, донякъде Швеция, Дания, Белгия(тази май най-много ми харесва).

Но не пречи човек да поживее през живота си в повече държави и да сравнява ...
    Този пост е редактиран от justify; 10-10-16 в 13:15.

14.  

15. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Някой ще обясни ли, защо съдиите в Щатите вкарват престъпниците в затвора, а нашите ги пускат на свобода?

16. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

Длъжностни характеристики....

17. Senior Member Аватара на kalcheff1
    Тук е от
    Aug 2011
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от FearMe Виж публикацията
    а ти си тук, защото?
    Добре - другата страна на медала, ЗА МЕН
    - работех черна нощна работа; за да направя наистина пари, работех нелегално, без да плащам данъци и осигуровки с 1 почивен ден в годината - на коледа. Нелегалната работа и нелегално пребиваване, след изтичане на визата и последващото разрешително за пребиваване не ми даваха да спя спокойно. Във всеки момент очаквах някой да почука на вратата ми- я данъчни, я имиграционни. Със 7/7 работни дни в седмицата нямах време да погледна личния си живот, а и американките бяха голяма яма за пари. На едната нощем й ставаше самотно явно и една сутрин след работа я заварих с любовник у тях. Другата ми изяде парите и се разведе с мен и зелената карта отиде в сънищата ми.

С неквалифицирана работа, законно, не се спастряха пари. Често хората работеха по две работи - една на пълен и една почасово за да свържат двата края, което пак не оставя нито свободно време нито пари за нищо. При сервитьорлъка се декларират даже и бакшишите и се плащат данъци върху тях, а надникът на час е под минималния.

Бях си европейско расистче от бяла държава, не ми се нравеше да съм наравно с негъра, мексиканеца, индиеца, пакистанеца. Мноого време ми отне да загрея, че не съм по-добър от тях и расата нямаше нищо общо с човешките качества.

Купих си лъскав пистак. Напукаха ме от глоби за превишена скорост и безотговорно шофиране - по няколко обвинения за едно спиране. Веднъж ме спряха и ми отнесоха мотора с паяк. Бях бесен и го продадох - как да карам в града с 55 км/ч и по магистралата със 120, като това животно вдига 300?! Ех, 24 годишен хлапак..., липсваше ми свободията в БГ. Живееше ми се, а системата не ми позволяваше.

"Приятели"- американци, дето сме пили и работили заедно ме надушиха, че държа много кеш в къщи и два пъти тарашиха къщата, в която живеех - матракът с леглото преобърнати, контактите и ключовете за осветление изтърбушени... стане ли дума за лесни пари няма приятел, няма колега. Ченгетата идват след повикване заради обира и правят обиск без предупреждение, без заповед - подозрителен съм бил, само наркодилърите държали пари в брой. Как да им кажа, че и нелегалните имигранти също го правят.

В един момент тотално се отдадох на мизерстване и спастряне на $$ - живеех в мизерна, малка стаичка без мивка, от пропаднало общежитие със съседи психично болни, наркомани и алкохолици, с по един тоалет и баня на етаж с по 20 стаи. Често полицията правеше посещения да арестува някой от тях. Ходех в плазмацентър, където наред с алкохолиците и бездомниците, ми източваха плазмата два пъти в семицата по 45 мин. с игла във вената, срещу 50 $, с което си покривах храната, за да мога да каширам още повече кини. Последните 3 години прекарах по този начин - в отчуждение, работа и избрана мизерия. Сринах се психически, и когато някой от БГ ми каза, че всичко било по мед и масло и Първанката го преизбрали за втори път, щото хората били доволни и се видяли с пари и нямало заплата под 800 лв, и прстъпността била намаляла и политиците били правели нещо и т.н., явно временния финансов балон сериозно беше рамътил главите на българите тогава, до толкова, че да забравят да си спомнят миналото и да си фантазират някакво розово бъдеще, се хванах като удавник за сламка и на секундата си хванах самолетчето обратно, за първи път от 6 години.

П.П. Фиър ми, благодаря ти за въпроса. Сега, след като се порових в спомените, по- малко ме боли, че се върнах.
    estqwerty, blue1, justify и 2 други харесват това.

18. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Калчефф, благодаря за споделената история.
    justify одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 4 от 6 ПърваПърва ... 23456 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Според вас кой бихте предпочели
    От nightwish във форум Телевизори
    Отговори: 20
    Последно: 22-09-11, 21:58
  2. Кой телефон бихте ми препоръчали
    От Black Genesis във форум Смартфони, телефони
    Отговори: 3
    Последно: 03-08-08, 23:49
  3. Какъв ТВ бихте си купили?
    От roumen68 във форум Телевизори
    Отговори: 22
    Последно: 31-01-07, 16:11
  4. Бихте ли ми помогнали в избора на GSM?
    От Bentli във форум Смартфони, телефони
    Отговори: 15
    Последно: 17-01-03, 10:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе