Страница 5 от 6 ПърваПърва ... 3456 ПоследноПоследно
Резултати от 61 до 75 от общо 83
Like Tree110Одобрявам

Бихте ли емигрирали в САЩ

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на ivodivo
    Тук е от
    Dec 2009

Отговор: Бихте ли емигрирали в САЩ

Калчев-Калчев... Луда глава си ти...
    С две думи - ред и законност!

Ами звучи добре за мен - без това май само аз спазвам закона почти изцяло и около мен само се дразня от тарикатлъщини дребни... ще е по добре да виждам и други покрай мен да го спазват...
    justify одобрява това.

2.  

3. Member Аватара на popov
    Тук е от
    Mar 2011
    Живее в
    Бургас

Калчев може роман да напишеш .Имаш богат опит и здрава нервна система.Успех във всичко.
    justify одобрява това.

4. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

чудесна история
    личи си, че истинска

като на много от моите съученици и състуденти, които отидоха да си кешират американската чечта (миене на чинии, например) и после се върнаха по живо по здраво

с истории, но без пукнат лев
    не по-зле от останалите тук, но не и по-добре

да, някои успяха - я писач за М$, я с фирма за миене на прозорци... и какво накрая - законите били спазвани, парите били много... дрън-дрън!

за разлика от заминалите за канада, европа и австралия, където американската безсърдечност и корпоративна лакейщина ги няма
    и далеч по-голям процент получиха това, за което тръгнаха

на мен не ми трябва това, за което тръгнаха и не ми се оставяше това, което е тук

и предполагам виждате, че не се оплаквам

да, критикувам, но не се оплаквам

и не, нямам хеликоптер и къща в монако
    sclera_bg, lazarus18 и justify харесват това.

5. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

Всеки има свободата на личния избор, относно живота си. Ирония или сарказъм, в случая, са безмислени.
    justify одобрява това.

6. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Калчев, брат. обичам те!

======================================================================================================

Малко са държавите в които без бизнес или сериозна професия можеш да станеш заможен.Не богат, а да си малко над средното ниво.

САЩ просто предоставят възможност, но си иска яко бачкане и животът ти може да мине в това.

Просто има повече възможности, но за тях се борят N на брой маймунки, а "яслата"(възможностите) не стигат за всички прасенца ...

======================================================================================================

Ама и опитът ти с тези американки и "американци" не е позитивен ...

Или просто попадаш все на такива хора... защото си доверчив и в този смисъл наивен.Добрите хора ги приемат като "балъци".То и у нас стана горе долу така, ама все пак се намират и истински хора/приятели ...
    popov одобрява това.

7. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България

Аз не разбирам кое от разказаното от Калчев ви кара да цвилите от умиление и възхищение, вероятно е вариация на онова първосигнално прихване когато видим някой да се изсипва като чувал на пода....очевидно американската мечта го е шибала яко отзадзе и "йо мееен, къртиш мивки мееен" е най-малкото неуместно....
    hristoslav2 одобрява това.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Утро, счупи гипса бе майна! Калчефф е сладкодумен разказвач на истории, не като теб сух, скучен и заядлив, ся да не се впрегнеш нещо

10. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Честно казано и аз не виждам на какво се дължи ентусиазма ви относно калчев. Отишъл човека с нагласата за готин живот, лесни пари.... Да ама действителността му го е начукала и човека по живо по здраво се прибира обратно. Без пари, без лесен живот, без американска мечта.

Поне заради половината от нещата които е писал за щатите , не бих отишъл да живея там.
    Аз не обичам да се сдухвам от бач . По скоро бих избрал ако се наложи, държави като Швейцария, Германия или скандинавските. ...където хората не се призорват много много....

11. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2015
    Живее в
    Сев.-Изт. Б-я

Цитат Първоначално публикувано от Pat Виж публикацията
    Честно казано и аз не виждам на какво се дължи ентусиазма ви относно калчев. Отишъл човека с нагласата за готин живот, лесни пари.... Да ама действителността му го е начукала и човека по живо по здраво се прибира обратно. Без пари, без лесен живот, без американска мечта.

Поне заради половината от нещата които е писал за щатите , не бих отишъл да живея там.
    Аз не обичам да се сдухвам от бач . По скоро бих избрал ако се наложи, държави като Швейцария, Германия или скандинавските. ...където хората не се призорват много много....
    Те и емигрантите от Сирия, Афганистан, Мароко , Алжир и т.н. разсъждават като теб. Затова не са се юрнали към САЩ. Там трябва и да се работи.

12. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Цитат Първоначално публикувано от Pat Виж публикацията
    Честно казано и аз не виждам на какво се дължи ентусиазма ви относно калчев.
    К'ва Швейцария бре?! По-добре стани депутат в България и ще забогатеш набързо без да се презорваш.

13. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от kalcheff1 Виж публикацията
    Защо? Кое не би ти харесало?
    Върховенството на закона и равенството на всички пред него НА ПРАКТИКА?
    ......
    Съдията зачатка с дървеното чукче на всеки 5 мин с присъда за всеки един под ред.......След час влиза следващата порция провинили се. Няма такава производителност.

Хората весели, щастливи, вежливи. Наклепали колите си с лепенки "Горд американец", "Горд родител на войник", "Горд родител с деца в колежа" и много др.
    .....
    Магистралки, с по 5 ленти в посока, дето Боко не е и сънувал.
    ....
    Храната струва колкото тук.
    .....
    Домакинксите уреди не са китайски ментета, а американски, качествени.
    .....
    ниски лихви по заемите, човек може да изплаща скромна къща, с наемът, който иначе би давал за квартира.
    ....
    Истинска закрила на децата от калпави родители. Нулева толерантност към домашно насилие, шум и безредици.

Абе, то не е за разправяне, трябва да се постои там за известно време за да се осъзнае човек...
    Когато прочетох поста ти..си помислих, че просто си изпаднал в някаква меланхолия по миналото. Човешкият мозък и памет имат една особеност - помнят повече добрите моменти от миналото отколкото лошите. При това, паметта има една друга особеност - след всяко припомняне на дадено събитие на миналото, тя го "опреснява" като затрива част от спомена и ги замества с други измислени - тоест леко го искривява. Не е шега - това е факт, потвърден от изследвания в два университета. Така с течение на времето и припомнянето, остава все по-малка част от оригиналният спомен...
    ...
    Чел съм за куп дела, при които излизат недостатъците на тамошната правна система...Така че не ми я хвали.
    ....
    Харесва ти правосъдие на поточна линия? Отношение към бездушен предмет ? Съдията колко пъти те изслуша и колко пъти те прекъсна и не те остави да се доизкажеш? Адвокатът и той претупа нещата, защото го чакат още куп такива клиенти и всички са на поточната му линия?
    ...
    Добри актьори....На улицата изглеждат по един начин, но ако се поразровиш дълбоко в душите им са пълна трагедия...Работа, дългове...без личен живот и забавления.
    Лепенки за комплексари....това ли ти харесва? Ами сложи си и ти....
    ...
    Да магистрали, защото американците не слизат от колите си..Мързи ги да отидат пеша да си хвърлят боклука или да отидат до магазина който е на 100 метра.
    ...
    Повечето от храната им е пълен боклук...като нашата.
    .....
    Произведени в щатите домакински уреди казваш! За кои марки говорим, че нещо пропускам?
    .....
    Само дето пропускаш, че още от университета или колежа вече дължат десетки хиляди долари....остават длъжници през целият си живот. Живот на кредит.
    Повечето пенсионери вземат кредити и харчат като луди. А дълговете остават за наследниците им. Това знаеше ли го?
    ....
    Аман от такава закрила за децата...Не можеш да възпиташ детето си както ти искаш, а така както държавата иска от теб. Да ти отнемат детето заради един шамар ? Не благодаря...
    .....

P.S.
    Сега прочетох и следващият ти пост..
    Оставам с впечатлението, че си мазохист - без да се обиждаш. Може би трябва да се върнеш..и да продължиш с мизерията.

Признавам едно нещо. Добър разказвач си! Имаш дар слово и с малко помощ, можеш да станеш добър писател. Помисли за това. С удоволствие бих прочел първото ти произведение.

14.  

15. Senior Member Аватара на ivodivo
    Тук е от
    Dec 2009

Х2 като те чета оставям с впечатление че си му светил на Калчев из америката
    Обясни ни най-подробно как се е заблудил във впечатленията си... Само пропусна едно нещо. Забрави да му обясниш колко е хубаво в ***** да отиде... Как ще живее на воля и как ще се сили с пистака из сибирските чукари - само дето няма да може да си го купи там... Как ще пие и ще кара - без да го съдят...
    blue1 одобрява това.

16. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Всеки е прав по своему, понеже да си прав означава да си убеден. А да си убеден, означава да не се съмняваш. А да не се съмняваш, означава да си тъп!!!

17. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от blue1 Виж публикацията
    Всеки е прав по своему, понеже да си прав означава да си убеден. А да си убеден, означава да не се съмняваш. А да не се съмняваш, означава да си тъп!!!
    ма много си прав да знайш....

18. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Аз не мисля така Пат, но ти ако си убеден си е за твоя сметка

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 5 от 6 ПърваПърва ... 3456 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Според вас кой бихте предпочели
    От nightwish във форум Телевизори
    Отговори: 20
    Последно: 22-09-11, 22:58
  2. Кой телефон бихте ми препоръчали
    От Black Genesis във форум Смартфони, телефони
    Отговори: 3
    Последно: 04-08-08, 00:49
  3. Какъв ТВ бихте си купили?
    От roumen68 във форум Телевизори
    Отговори: 22
    Последно: 31-01-07, 17:11
  4. Бихте ли ми помогнали в избора на GSM?
    От Bentli във форум Смартфони, телефони
    Отговори: 15
    Последно: 17-01-03, 11:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе