според викито
https://en.wikipedia.org/wiki/Church_tax#Germany
Не знам какви са им данъчните закони на немците, но вероятно се плаща около 1-3% от годишния доход. Както и да го смяташ са си 40 милиарда.The church tax was reaffirmed in Article 13 of the Reichskonkordat[2] where it is understood that the right of the Church to levy taxes is guaranteed. Taxpayers, whether Roman Catholic, Protestant or members of other tax-collecting communities, pay an amount equal to between 8% (in Bavaria and Baden-Württemberg) and 9% (in the rest of the country) of their income tax to the church or other community to which they belong.[3]
For example, a single person earning 50,000 euros may pay an average income-tax of 20%, thus 10,000 euros. The church tax is then an additional 8% (or 9%) of that 10,000 euros (800 or 900 euros) for a total of 10,800 or 10,900 euros in taxes.[4]
НО най-важното е че всеки сам си определя дали да го плаща или не. Така че не разбирам какъв е проблема. Никой не може да те задължи да го плащаш ако не си вярващ. Пък будалите да пълнят джобите на попите.
- - - - - - - - - -
Богомилите не ги ли горяха на клада?
Пловдивския митрополит не забрани ли празнуването на априлското въстание на 1-ви май?
Не си спомням кой, май беше същия или варненския, не му ли бяха "подарили" някаква супер луксозна кола "просто ей така"?
Пожар изпепели сръбски православен храм в Ню Йорк навръх Великден
Я !?
Защо православния господ допусна такава хубава сграда по предназначение негов храм да изгори точно на неговия празник ?
Аз като атеист не го разбирам това. Дали някой разбиращ ще се навие да обясни ?
Жертви има ли, няма. Някоя свещ е вероятната причина. Няма драма.
Дори и да има жертви - непонятни са нам Божите планове ! Дали е църква дали е бар не мисля, че има значение когато ще става беля и е писано да се случи - то ще се случи - така казва Ванга и няма причина да не и вярваме - доказала се е! Или поне за повечето хора...
Няма жертви и 99,99% е от свещ.
Въпроса ми не е как е станал пожара, а защо православния господ го допуска ?
Аз не твърдя, че ще разбера обяснението. Но при липсата на дадено обяснение, почвам да си мисля, че няма кой да го обясни, щото не може да го обясни.
"непонятни са нам Божите планове" (от ivodivo) е обяснение за плановете, а не за пожара. Поне да беше написал например "непонятни са плановете за пожара" ...
И dodo, не ми скачай така, щото ще напиша, че "ти си последния който би го обяснил"
Този пост е редактиран от MitkoS; 03-05-16 в 18:02.
Защото си е пуснал почивен ден.
Ами и на него му се празнува.
Искаш да кажеш, че е празнувал и не го е видял ?
Добре, става ... и мен не ме видя оня ден в парка, да ми прати една гръмотевица.
Той ще те изпере ама не когато ти го искаш, а когато най-малко го искаш...
Аз съм последния, който би си позволил да подава информация на някой, който не иска да поема. Не ми пречи да ти дам няколко жокера, с които можеш да правиш, каквото си искаш:
- Бог не го приемай като някакво същество, по-скоро това е непонятна за хората висша енергия
- Между човешката справедливост и Висшата справедливост има много малко / почти нищо / общо
- Действията в следствие от свободната човешка воля се следят от Висшите енергетични нива, с цел опазване на Вселената. Опасните тенденции се коригират с много голям "набор от инструменти"