След като не приемаш такова дейлно обяснение защо в моята опростена глава няма място за понятие "Надежда", то е редно да кажа, че ти си объркания. Има още едно изречение в поста ми, което не си цитирал. Ако не си го прочел, прочети го, за да не се налага да те обявявам за объркан.
А иначе приемам забележката за 'о' в 'опростено'.
Този пост е редактиран от MitkoS; 20-05-16 в 02:28.
Митко и Фийрми... запитайте се с какво атеизЪма ви помага да бъдете по-добри хора?
И с какво Вярата помага на останалите? Изобщо не виждам причина за продължаване на тази дискусия.
За тях, не знам, но на мен ми помага да не се самозаблуждавам, че някаква висша сила може да ми помогне. Помага ми да не се страхувам че същата тази сила може да ми направи нещо по една или друга безумна приумица или абсурдна причина. Което ми помага да разчитам на себе си, а не на някой друг в решаването на проблемите. На духовенството(от какъвто и да е вид) помага да паразитира върху обществото, по същия начин по който паразитират врачки, екстрасенси и проичие биоклуци, продавайки фалшива надежда, морал/ценности и спокойствие. На вЕрващите им помага да приемат по-леко неуспехите в живота, успокоява съвестта им и ги ограничава откъм любознателност и иновативност.
Писането и четенето във форума до колкото знам е по лично желание. След като не ти е приятна темата можеш спокойно да не пишеш в нея нито е задължително да я четеш.
Спри се бе човек, остави хората да вярват в каквото си искат. Намери си друго място да си избиваш комплексите. Пак запяхте старата песен - разбрахме, че атеистите сте най-успелите, най-любознателните и най-иновативните, всички останали са под вашето ниво и за нищо не стават. Като си толкова успял и иновативен, дай да видим ти какво постигна в живота.
И като не вярваш в нищо, какво изобщо търсиш в тема за религии? Да си пропиляваш времето в спорове и препирни за нещо, което според тебе не съществува, ми изглежда доста тъпо от твоя страна.
Уместен въпрос.
Две страници назад, има снимки на плакати на вярващи от преди седмица.
На плакатите пише:
"да прогоним злобата и омразата от себе си"
"За чиста и свята църква"
Да разтълкувам ли написаното ?
Вече съм го направил там при снимките, но мога още веднъж.
Гонят я те "злобата и омразата", а тя се връща ли връща, ... за да могат пак да я гонят.
И ако си мислите вярващите, че знаете какво е "доброта", то мога само да ви се присмея на самочувствието с което си присвоявате това "знание".
Паленето на свещички, със сигурност не е. Нито пък целуването на ръце.
Още по-уместно е да правиш генерални изводи от шепа лумпени с плакати.
Истинските вярващи са смирени и са си по домовете.
Гонят я те злобата, гонят... поне се напъват хората. А атеистите хейтват из форумите.Гонят я те "злобата и омразата", а тя се връща ли връща, ... за да могат пак да я гонят.
Това напълно непознати да ги наречеш шепа лумпени с плакати, е най-голямата добретел на тоя свят ?
Ако бях по-мнителен, щях да кажа "намирисва на хейтване"
Това че са лумпени е твое твърдение. Аз само го формулирах по-ясно.
Освен това, не се смятам за особено добродетелен (за разлика от Ясен, примерно).
Некви други аргументи?
Ако не ми беше приятел, щях да ти рипортна поста на някой зъл модератор...
Бактерии резистентни към антибиотици.
Тревожа се за света, в който живеем,
Разтревожен съм от целия този безпорядък.
Чудя се на всички лъжи, които прочитам,
Чудя се накъде ни води тази лудост...
Това ли е пътят, който не води никъде?
Или някой ни води нанякъде?
Не вярвам, че сме тук без причина,
Тябва да има нещо, в което да вярваме!
Заслепен от науката, отново съм в бяг,
Не съм просто средство, не ме използвай!
Това, което ни очаква в бъдеще тъкмо сега започва,
Заслепен от науката, отново съм в бяг!
Foreigner - Blinded by science 1979