Страница 41 от 100 ПърваПърва ... 3139404142435191 ... ПоследноПоследно
Резултати от 601 до 615 от общо 1497
Like Tree551Одобрявам

Отдавна не сме коментирали църкви и религии

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Отговор: Отдавна не сме коментирали църкви и религии

Цитат Първоначално публикувано от Yasen6275 Виж публикацията
    Хайде вярващите да вземат да обяснят какво е това душа, вяра и прочие. По възможност без преки или косвени дефиниции какво не са.
    Ако могат.
    На теб вечно нещо трябва да ти се обяснява. Ако искаш да участваш равностойно с останалите в един такъв разговор вземи и се образовай поне с легалните дефиниции на понятията, с които се борави. Не изпадай в позицията на дете пт детската градина, на което учителката казва да си изяде филията с масло, а то пита какво е филия. Като начало прочети в Уикипедията (като източник с най-достъпно ниво) какво е: душа, вяра, религия, църква и т.н. И едва после, ако имаш проблем с разбирането или приемането на нещо - питай или влизай в спор. Не ти ли прави впечатление, че си единствения в темата, който изпада в положението непрекъснато да пита: "Абе вие тук за какво си говорите?"

2.  

3. Senior Member Аватара на ivodivo
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от FearMe Виж публикацията
    позицията ми е, че не съществува висша сила, по-голяма от мен, която очевидно и разбираемо да е проявила интерес към мен така, че да съм убеден в съществуването й
    след като нямам нито преки, нито косвени доказателства, че съществува, за мен тя не съществува
    убедеността в обратното приемам за диагноза
    Феар много на сериозно се взимаш - извода е от наивното ти очакване, че Бог да ти се доказва и да ти се явява едва ли не като някакво материално същество...
    Сега това, че нещо си ти не виждаш и не усещаш не значи, че не съществува!

Въртим се в кръг - зациклили сме и не виждам смисъл от тази тема повече! Нито едната нито другата страна може да докаже възгледите си!

4. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Спора между атеистите и вярващите ми прилича на разговора между двама приятели, единият от които е влюбен, а другия не.....
    Да се повтаря пак, въпросите на вярата могат да се обсъждат от вярващите за атеистите такива въпроси не съществуват. Сега като чета на Иво поста, виждам, че имам база за спор с него......Така, че най-правилно е тази тема да си остане така, а вярващите да си направят друга по която да си обсъждат теологичните въпроси.
    Lupus одобрява това.

5. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от blue1 Виж публикацията
    Спора между атеистите и вярващите ми прилича на разговора между двама приятели, единият от които е влюбен, а другия не.....
    .
    Много добра аналогия!!! Върви обяснявай на човек, който никога не се е влюбвал какво е любов.
    Сега очаквай Ясен да попита за дефиниция.... Ужас!
    blue1 одобрява това.

6. Banned
    Тук е от
    Feb 2010

Виждам, че от безсилие, някои бездушни хора се опитват вече да изкарат вярващите хора, луди.

Само да разясня, че психиатрията изследва и съзнанието, не само душата. Предполагам, че и съзнание нямаш.

7. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Цитат Първоначално публикувано от MitkoS Виж публикацията
    Според католическото християнство има и трето място където може да иде душата ти. (посочил си само две, затова "това което си написал е невярно")
    Но моята със сигурност няма да иде на третото място, а освен това не съм убеден че имам душа, нито пък че тежи 21 грама, така че ич не ми дреме какво ще става с нея и ще ходи ли някъде.

ПП.
    И като стана дума за човешката душа и изследването и има една наука наречена психиатрия, за която в Уикипедиа пише че общо взето се занимава точно с това. Така че, спокойно мога да кажа на всички които считат че имат души "Вие сте за психиатрията". Аз понеже си нямам такава (такава=душа), мен там няма какво да ме гледат и изучават.
    Това дали ти вярваш в нещо или не, никого не го интересува. И престъпниците изобщо не вярват, че съществува правосъдие, но това не пречи на съдията да ги окошари и да ги набута за дълго зад решетките, когато ги хване в издънка.
    А съществуването на душата може да бъде доказано научно и експериментално. Сещам се за поне 2 начина:
    Атеистите отивате в моргата, вадите от хладилниците няколко трупа, от единия режете главата, на другия режете торса с ръцете, на третия режете таза с долните крайници. След това зашивате кръвоносните съдове + частите от трупове в едно ново тяло, рестартирате сърцето и мозъка с електрошок и ако сглобеният труп оживее, значи душа няма, човекът е само тяло .
    Или замразявате някой атеист в хладилна камера за 2-3 дена. След като го размразите ако се съживи, душа няма, човекът е само тяло и атеизма не е само глупости и празни приказки изсмукани от пръстите.
    Този пост е редактиран от Jack Krauser; 19-05-16 в 16:42.

8.  

9. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

може ли да проведем опитите с теб като представител на вярващите и да видим каква ще е разликата, понеже имаш душа?

10. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005

Цитат Първоначално публикувано от Lupus Виж публикацията
    ... Не изпадай в позицията на дете пт детската градина, на което учителката казва да си изяде филията с масло, а то пита какво е филия.
    Поредната "перфектна" аналогия, в която Lupus се самоизживява като детска учителка. Или може би е по-точно вместо "самоизживява" да бъде "просвоява си ролята" ?

Такъв атеистечен подход лишава от смисъл не само понятия като, вяра, душа, надежда, Бог
    Така или иначе не мисля че има смисъл в тия понятия и изечението ти ми звучи много странно.р
    За "вяра", "душа", "бог" вече писахме доста, можи би е време да попишем и за "надежда".
    В моята атеистична глава нещата стоят съвсем упростено - има неща мога да контролирам и върху които фокусирам усилията си и има такива които не мога да контролирам и не се занимавам с тях. "Надеждата" предполага някой друг (бог може би, чието съществуване оспорвам) да направи нещо за теб което ти желаеш, но сам не можеш да постигнеш, т.е. не можеш да контролираш събитията и силите с които да го постигнеш.
    Е както вече казах, не си обременявам главата с нещата които не мога да контролирам, освен чисто информативно с цел да извлека на аванта максимално полезната информация за мен, с която например ще избегна повтарянето на чужди грешки.
    Този пост е редактиран от MitkoS; 19-05-16 в 16:10.

11. Banned
    Тук е от
    Sep 2003

Ясен, не съм казвал такова нещо, а и да бях, няма опасност да се гръмна защото не можеш да докажеш, че Бог няма, както и обратното.
    Явно говорим различни езици.
    blue1 одобрява това.

12. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Чак пък различни..... по някои теми чудесно те разбирам! Аз не ти налагам моята вяра, не смятам, че ти ми налагаш твоят атеизъм и ако не се обиждаме заради това различие, значи всичко е наред.
    svetlio1 одобрява това.

13. Banned
    Тук е от
    Sep 2003

Цитат Първоначално публикувано от ivodivo Виж публикацията
    ...Въртим се в кръг - зациклили сме и не виждам смисъл от тази тема повече! Нито едната нито другата страна може да докаже възгледите си!
    https://yourlogicalfallacyis.com/burden-of-proof

Въртим се в кръг защото вярващите си мислят, че не вярващите трябва да доказват нещо. Или вече и логиката ще почнем да отричаме.

14.  

15. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България

Блуту: Ми аз за това си мълча, за да не се обиждаме. Тук няколко души ми казват: "Моля, умните да застанат в ляво, а красивите в дясно!"....И аз ся кво: да се разчекна ли?
    blue1 и svetlio1 харесват това.

16. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Цитат Първоначално публикувано от FearMe Виж публикацията
    може ли да проведем опитите с теб като представител на вярващите и да видим каква ще е разликата, понеже имаш душа?
    Разликата е, че ако човек нямаше душа, тогава нямаше да има болници, а щеше да има ремонтни работилници за счупени тела, където щяха да сменят дефектиралите части на телата с нови и после да ги рестартират наново. Много ви се иска на атеистите да е така, но животът не е концерт по желание.
    Други въпроси имаш ли?

17. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005

Умопомрачително !
    svetlio1 одобрява това.

18. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

джаки, на път си окончателно да ме убедиш, че си под 20

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 41 от 100 ПърваПърва ... 3139404142435191 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 15
    Последно: 26-04-11, 16:17
  2. Asus- отдавна не са това което бяха !
    От Mr.TECHNO във форум Процесори и Дънни платки
    Отговори: 11
    Последно: 17-04-07, 12:10
  3. Отдавна не сме се събирали в София
    От Sunny във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 59
    Последно: 27-08-03, 09:59

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе