Страница 44 от 100 ПърваПърва ... 3442434445465494 ... ПоследноПоследно
Резултати от 646 до 660 от общо 1497
Like Tree551Одобрявам

Отдавна не сме коментирали църкви и религии

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

Отговор: Отдавна не сме коментирали църкви и религии

само да добавя, че благодарение на великолепните преводачи и почитателите на чуждиците, в езика ни навлезе фразата "сърдечен арест", което е буквален превод на "cardiac arrest", което в медицинските среди, а доскоро и сред "невежата" българска общественост, се знаеше като "инфаркт на миокарда" или по-простичко "сърдечен удар"

ама друго си е да се направиш на джордж клуни от спешно отделение
    svetlio1 одобрява това.

2.  

3. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от Kasap Виж публикацията
    Добре че са ти дали шанс да се поправиш. Не мога да си представя Ясен и МиткоС да ми досаждат с убежденията си цяла вечност...
    Да бе.Ама досадата ви е взаимна изглежда

Цитат Първоначално публикувано от Momchil Виж публикацията
    Извинявай, но това са пълни глупости.

Познавам човек, който е преживял две ужасни катастрофи, като при едната умира човек.

Няма "филмова лента", повярвай. Има само ужас.
    Т'ва е щото цял живот досега е бил калпазанин и Господ го е пратил за малко в Ада ...

4. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България

Калчев, трябва да ми кажеш някой ден как се пуска този филм, че все не мога да намеря "Play"-a Все си мисля, че дали ще видиш филм, ангели, демони, светли тунели или тъмнина зависи много и от това какво е егото ти. Ако в "мозъка на костите ти" си си внушил някаква вселенска значимост, нормално е мозъка в момент на голям стрес да ти сервира именно очакваното, а то е как лично Шефа те кани на тиим билдинг посредством ангел държащ табела с името ти...Аз конкретно съм повреден и имам крайно несериозно според всички други отношение в момент на стрес...приятел ми казва, че винаги ще помни деня, в който ми се обади да се видим, аз му казах да ме вземе, че съм пил, той дойде: - какво празнувате? ми вика виждайки ни на маса: " - Ракът на баща ни, вземи си чаша", - бяхме аз брат ми и баща ни, на масата мезета, сливова, гръцко бузуки и резултатите от изследванията...може да ви се вижда кощунство, но е далеч по добро от това да кършим ръце, гледаме тъжно и да виним Всевишния...затова сега когато и където и да чуя определени гръцки песни почвам да рева като дете...сега няма проблеми, сега е ок.

Джъст, няма досада при мен не говори така. Ти си ми нужен като въздуха и водата, като ***** на САЩ, като Меркел на бежанец

Феър, вероятно идва от това, че : A cardiac arrest is different from (but may be caused by) a myocardial infarction (also known as a heart attack), where blood flow to the muscle of the heart is impaired such that part or all of the heart tissue dies.[2] It is different from congestive heart failure, where circulation is substandard, but the heart is still pumping sufficient blood to sustain life.
    ся, колко и защо е different не се наемам да разяснявам, щото нямам компетентност.
    blue1 одобрява това.

5. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2011

@ FearMe - Аз като лекар със специалност вътрешни болести ще ти го обясня - сърдечен арест е спиране на сърцето ( най-често от ритъмно нарушение) за кратко време , след което то може - самостоятелно или след лекарска намеса - да възстанови дейноста си или ако продължи по-дълго - да премине в сърдечен инфаркт или както е прието в ненаучните среди "сърдечен удар".

6. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

благодаря за конкретното разяснение
    просто винаги ми е правило впечатление, че на български съвсем доскоро се ползваха само нашите два стари термина, а на англ само арест-а, без да съм чул някъде мед.терм. infarction

7. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2011

Обикновено англоговорящите използват термина heart attack за инфаркт. Термина infarction е за патофизиологичните промени , които настъпват в сърдечния мускул след ифаркта.

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005

10. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Баси... ако не се изтрепем до тогава, направо не мога да си представя какво ще е след 100г... Настоящата фантастика сигурно ще е тривиално настояще

Жалко че в много страни са забранени генетичните опити с хора. Досега щяхме да сме дръпнали много напред в лечението на болести които уж са "неизлечими".

11. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

като гледам ГМО-то как прецаква всичко, май по-добре, че тази забрана я има
    при все огромното ми и на мен желание да се насочат усилията към справянето с болестите и проблемите, ха на бас, че следващата новина ще е за бебе с ДНК от човек и кон

12. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Цитат Първоначално публикувано от MitkoS Виж публикацията
    Брей, интересно. Може би не ни остава много време преди да започнат да правят и "бебета по поръчка".
    Лошото е, че когато човек реши да се прави на бог и да се меси там, където не му е работата, нещата завършват трагично.

13. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от FearMe Виж публикацията
    като гледам ГМО-то как прецаква всичко, май по-добре, че тази забрана я има
    при все огромното ми и на мен желание да се насочат усилията към справянето с болестите и проблемите, ха на бас, че следващата новина ще е за бебе с ДНК от човек и кон
    Е те тва няма да е новина..... това си е гръцки "патент"

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от Jack Krauser Виж публикацията
    Брей, интересно. Може би не ни остава много време преди да започнат да правят и "бебета по поръчка".
    Лошото е, че когато човек реши да се прави на бог и да се меси там, където не му е работата, нещата завършват трагично.
    Ако само седиш и гледаш безучастно завършват два пъти по-трагично.

А и е добре пред такива изказвания да има едно "Според мен", защото аз примерно мисля по друг начин и е тъпо да спорим за неща които нито познаваме нито разбираме. От гледна точка на хората от преди няколко века сигурно и ние сме богове, да ама не сме.... и едва ли сме по зле от тогава....
    svetlio1 одобрява това.

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005

Изследване: Страховете се кодират в гените и се наследяват

Хех, господ кодирал страх от божие наказание.
    ... ама нащо се заблеял и мен ме пропуснал.

Пътьом се сещам какво казаха учените на шега снощи в Джурасик Парк по Кино Нова:
    (нещо такова)
    Господ съдал динозаврите.
    После се уплашил и унищожил динозаврите.
    После създал човека
    Човека забравил за господ и създал динозаврите
    (и накрая) после динозаврите изяли човека

16. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Митко, веднъж наказан, човек престава да се страхува . Качеството на човешкия материал в последно време допуска писането на всякакви глупости в публичното пространство. То, дори пречи на наказаните да проумеят, че са такива. Не виждам връзка на този факт с църквите или религиите.

17. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005

Не виждаш !
    Ми може би и ти си наказан !?
    Ех, с друг вид наказание, де.
    Както сам казваш, наказаните не проумяват че са такива.

Ама както и да го погледнеш, твоето наказание е по-лошо от моето - аз не се страхувам, пък ти не виждаш връзката, ... а освен с невиждането, изглежда си наказан още и със страх в ДНК (от което пък следва директно противеречие в твоето първо изречение, ама хайде от мен да мине, ще го пропусна това противоречие, щото пък ще излезе че не съм наказан и язък за писането ми в тоя пост).
    Хе-хе, определено моето наказание е за предпочитане.
    Този пост е редактиран от MitkoS; 02-10-16 в 04:28.

18. Senior Member Аватара на kalcheff1
    Тук е от
    Aug 2011
    Живее в
    Варна

Като стана дума за страх, нека да го свържа малко с темата. Скоро бяхме седнали семейството в едно заведение. До нас, голяма маса беше подготвена за гости. Първо се появи дедо поп - с расото, килимявката, брадата, абе само черно от глава до пети. Седи си на две крачки от мене, сериозен. Полазиха ме тръпки, усетих нещо като страхопочитание, като че очаквах да се обърне към мен с нещо като "Чадо мое, защо совершаваш непочтени неща?".
    Не съм религиозен, но на моменти съвестта яко ме гризка.
    Минаха се 10-15 мин, дойдоха другите гости на масата. Серитьорът задонася мастики, айряни и салати. Попето, рожденик, на не повече от 30 лазарника, опъна 2 мастики, грейна, развърза му се езикя и взе да се весели.
    "Я! И той бил човек като мен", казах си и страхът ми си отиде, че и ми стана кофти, че съм такъв бъзлив... (На жената не й пукаше въобще, безбожницата )

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 44 от 100 ПърваПърва ... 3442434445465494 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 15
    Последно: 26-04-11, 16:17
  2. Asus- отдавна не са това което бяха !
    От Mr.TECHNO във форум Процесори и Дънни платки
    Отговори: 11
    Последно: 17-04-07, 12:10
  3. Отдавна не сме се събирали в София
    От Sunny във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 59
    Последно: 27-08-03, 09:59

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе