Страница 36 от 85 ПърваПърва ... 26343536373846 ... ПоследноПоследно
Резултати от 526 до 540 от общо 1261
Like Tree199Одобрявам

Екология, възобновяеми източници на енергия и Глобалното затопляне

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България

Отговор: Екология, възобновяеми източници на енергия и Глобалното затопляне

Аз съм с двете ръце "за" панели с ниско КПД:

- Господарю, стрелите им са толкова много, че закриха слънцето...
    - Чудесно, така ще се бием на сянка.

Не знам сикоя страница вече продължава да се твърди, че какво пък толкова като са с умряло КПД, просто си слагаме повече панели с еднократен разход и.... няма такова понятие еднократен разход. Ами стойността на земята. Нещата при фотоволтаичните паркове не са еднозначни на "турнах си мамо 3 фотоволтаика на терасата да си зареждам мобилните шитни, щото много исках да започна нещо модно,а педераст ме достраша". Както не еднозначно дали на телефона си имам високоефективна батерия вместо за същата цена 10 нискоефективни батерии за да си ги менкам. Високото теоретично ( или в лабораторни условия) КПД не значи високо КПД в реални условия, там на полето,където са десетки факторите намаляващи ефективността - ъгли на падане, замърсяване, сенки,облаци... Високото лабораторно КПД позволява да се достигне прилично КПД в реални условия и това е смисъла на напъните в тая посока. Знаете ли, че в PV парковете панелите непрекъснато се мият и чистят....непрекъснато,това са хора,оборудване, разходи....инветори гърмят, застраховките са сериозно перо, някъде бях чел анализи,че в първите 5-6 години в изградени паркове на Сименс 18-25% от панелите са били подменяни ежегодно защото дефектирали, парковете поддържат на склад голямо количество електроника и резервни модули за да реагират своевременно, че Бог високо, а Китай далеко. Разбира се сектора се учи и променя, цените падат, качеството се вдига и един ден нещата ще се случат,но се съмнявам схемата да бъде "всяка жаба с фотоволтаик". Дали ще е като в Австрия, дали с общи за селището банки за енергия, където всеки ще внася и ще тегли,когато му е нужно. Системата "аз съм самостоятелен" винаги ще е изкономически неизгодна в сравнение със споделената. Да кажем аз съм с хубава къща, цялата с перки и панели и съм "е...мамата на всички ерп-та"...обаче ме няма например седмица, топим си задниците на малдивите. Къде отива енергията която ще добия, ден първи на липсата ми и акумулаторите са заредени, после? Не е ли по-добре да я внеса в общата банка, други да я ползват ( такива които например поради инфраструктурни дадености не могат да участват във ВЕИ патакламата,ората в градовете ) а аз ще поползвам от други когато се прибера за да има глобален смисъл от това. Нали идеята е да се бори глобалното затопляне или застудяване каквото решат там....Инак истерията по ВЕИ ще си остане само мода за по-заможните и за редица бедни жаби-новиночетци по форумите.

Защо не са ни работа ВЕИ-тата засега? Защото поради динамиката в сектора, нещата се обличат и с много интересен финансов проблем. Какво се случва с PV парк изграден 2009 съпоставен с такъв изграден само 5-6 години по-късно като се има в предвид долната графика и какво ще е след още 5-6 години. Разбира се нещата няма да поевтиняват до безкрайност нито ще са с тази динамика, вероятно след 15-на години ще се смеят над плиткоумните днешни решения, така както сега се смеем на ерата на сателитните чинии и ланките, малоумно накичени грозни фасади, нискоефективни кабели и жици стърчащи от всевъзможни дупки... :

US Solar Photovoltaic System Cost Benchmark: Q1 2016

Аз първи ще си направя къщата "джам и огледало" когато математиката ми докаже, че има реален смисъл от това, дотогава...как беше:

Gold Leader: They're coming in! Three marks at 2-10!
    Gold Five: Stay on target.
    Gold Leader: It's no good, I can't maneuver!
    Gold Five: Stay on target.
    Gold Leader: We're too close!
    Gold Five: Stay on target!
    Прикачени изображения Прикачени изображения
    Този пост е редактиран от Tommorow; 20-05-17 в 20:45.
    dimkaraganchev и Jack Krauser харесват това.

2.  

3. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

Не знам какво е ниско кпд но имам тънкослойни в мазето. Няма смисъл да се слагат. Немците подаряват сега такива с мегаватите от презахранване на стари паркове. Земя да имаш. И какво да правиш с тока. Но и там от рентиерстваш без да слагаш соларки е побързо.

4. Senior Member Аватара на kokovox
    Тук е от
    Jan 2015
    Живее в
    Пловдив

5. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2015
    Живее в
    Сев.-Изт. Б-я

6. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

От инвестора:
    Според социологическо проучване от 10 май на института gfs.bern 56 процента от швейцарците подкрепят новия закон, 37 процента са против него, а 7 процента от запитаните не могат да вземат решение.
    Няколко седмици след катастрофата във Фукушима Швейцария, която има пет атомни реактора, произвеждащи около една трета от електричеството в страната, реши да се откаже от ядрената енергия към 2034 г.

Парламентът подкрепя новия закон, но най-голямата швейцарска партия Демократичния съюз на центъра поиска референдум по този въпрос, защото смята, че прилагането на текста ще доведе до по-високи сметки и ще застраши електроснабдяването. Според партията трансформирането на цялата енергийна система ще струва около 200 милиарда швейцарски франка (183 милиарда евро) до 2050 година. Това значи, че на четиричленно домакинство ще се падат по 3200 швейцарски франка (2900 евро) годишно допълнителни разходи за сметки и данъци.

Ще пръснат 183 милиарда евро за тая глупост. Направо ще разменят кон за кокошка. С тея пари колко ядрени реактори могат да си простроят и да имат ток на безценица или да го продават.

7. Senior Member Аватара на kokovox
    Тук е от
    Jan 2015
    Живее в
    Пловдив

Ех тия "тъпи" швейцарци не знаят как да си харчат парите. Трябва да слушат нас Бай ти Ганьо балкански да им кажем как да си оправят държавата и как да си харчат парите.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2015
    Живее в
    Сев.-Изт. Б-я

Те швейцарците си нямат енергийни експерти като Р.Овч., Др. Стойнев и прочие и затова са толкова зле.
    estqwerty одобрява това.

10. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Цитат Първоначално публикувано от kokovox Виж публикацията
    Ех тия "тъпи" швейцарци не знаят как да си харчат парите. Трябва да слушат нас Бай ти Ганьо балкански да им кажем как да си оправят държавата и как да си харчат парите.
    Ми той бай ти Ганьо отдавна го е казал: имали бол пари - дали ги за солари.
    А мога ли да попитам, вие двамата с Василев като сте такива фенове на веитата, що не се откачите от енергото, ами още чакате на евтин ток от руски реактори?
    Този пост е редактиран от Jack Krauser; 21-05-17 в 23:19.

11. Senior Member Аватара на kokovox
    Тук е от
    Jan 2015
    Живее в
    Пловдив

Аз лично съм на 100% ток от ВЕИ, така че мен не ме мисли[emoji6]

12. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Швейцарците не ги мисля. Всичкото еврейско злато и скъпоценни камъни, заграбени от немците останаха в техните банки след краха на Германия.

13. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Аз лично съм на 100% ток от ВЕИ[emoji6]
    Само така си мислиш. Когато се откачиш от енергото може и да ти повярваме.

14.  

15. Banned
    Тук е от
    Aug 2009
    Живее в
    гр. Сопот

Хе-хе, голям майтам. Само не е майтап, ще въобще не те мисля.

16. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България

Дай няква снимка да видим ние тъпите Бай Ганьовци от къде си се откачил, за къде си се закачил.....Ровнах в нета белким те видя под,пред,над,зад някой панел....ама нъцки....Абе Кокич, тоя къртач отзадзе ти ли си бил бре.... Attn: Чалгааааррррр on boooooard. Горе долу се светнах от къде идват разбиранията ти в ритъм 7-8ми
    https://www.youtube.com/watch?v=mV1CHM6pXMs

Няма как да твърдиш че си на 100% ВЕИ след като в супата наречена енергиен микс само картофките се водят такива.
    Този пост е редактиран от Tommorow; 22-05-17 в 02:41.

17. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

разкажи повече. каква е системата?

18. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от estqwerty Виж публикацията
    разкажи повече. каква е системата?
    Off-grid с панел на покрива на палатката!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 36 от 85 ПърваПърва ... 26343536373846 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Глобалното затопляне май се отлага?
    От Lupus във форум Коментирай новина
    Отговори: 64
    Последно: 21-11-22, 14:24
  2. Отговори: 8
    Последно: 27-12-13, 20:35
  3. Panasonic CS/CU-YW9DKE - не работи на затопляне
    От aazen във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 0
    Последно: 08-09-09, 20:18
  4. Отговори: 43
    Последно: 24-04-07, 17:09
  5. Възобновяеми енергийни източници
    От TazmaniaK във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 35
    Последно: 11-10-06, 23:19

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе