Страница 42 от 85 ПърваПърва ... 32404142434452 ... ПоследноПоследно
Резултати от 616 до 630 от общо 1261
Like Tree199Одобрявам

Екология, възобновяеми източници на енергия и Глобалното затопляне

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005

Отговор: Екология, възобновяеми източници на енергия и Глобалното затопляне

Цитат Първоначално публикувано от Lupus Виж публикацията
    Интересен факт! Германия е почти тройно презапасена с енергийни мощности и даже и в един момент да спрат всички работещи ВЕИ, тя пак ще има резерви! От такава позиция е лесно да се каже на другите - спрете си АЕЦ, а ние ще ви продаваме ток.
    Има и такъв "германски" текст в същата статия, ама удобно го пропускаш в пълния му вид (това подчертаното):
    Германия има нужда от между 35 и 85 гигаватчаса електроенергия на ден, като има капацитет от 220 гигавата. Страната е изключителна в тази ситуация на свръхкапацитет. Но, според Херден, има нещо като „природен закон“, който е в сила за всяка една страна. И той е, че ако инвестираш в два или повече вида непостоянни възобновяеми източници, трябва да ги компенсираш с гъвкавост, вместо с базови мощности като ТЕЦ и АЕЦ. Географското положение на европейските страни предразполага също за енергийно подпомагане между съседите за компенсиране на непостоянността на възобновяемите източници.
    Министърът на енергетиката завърши с това, че след подписаното Парижко споразумение за климата, всяка страна е свободна да избере дали ще продължи да развива ядрена енергетика за постигането на тези цели. Всички обаче трябва да си дават сметка, че има и други варианти – възобновяемите източници, които преди 10 години бяха прекалено скъпи, днес са поевтинели значително. Той призова присъстващите да имат предвид този факт и на база на него да вземат финалното си заключение за развитието на националната си енергетика, и добави, че без обоснована стратегия за следващите 20, 30, 40 години напред решенията по енергийните дела не могат да бъдат сигурни.

2.  

3. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Нищо не пропускам! Въпроса за компенсиращите (заместващите) мощности съм го поставил тук от включването ми в темата. Напълно е достатъчно те да са толкова мощни, колкото и ВЕИ. Надявам се не искаш да ме убедиш, че е необходимо тройно презапасяване?

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от civica Виж публикацията
    По е интересно как коментираш интересния факт ! Германия е фактор в Европа и може да си позволи всичко , капиш ! Ако - не , сори , акъл безплатно не наливам !
    Най-интересен обаче е факта какво можеш да налееш от празна кофа.

4. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

Не знам за глобалното затопляне , но аз онзи ден приключих с отоплението.
    Днес охлаждам.
    При вас така ли е?

5. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005

Добрата топлоизолация на жилището пази и в двете посоки.

А пък гъзарите като мен, един път в годината нагласят копчето на 22 градуса (25-26 за спалнята) и нататък не се интересуват дали системата работи в режим отопляване или охлаждане. ()

-------------------------------------------------------------------------------------------

Глобалното затопляне е измама и американският президент не търпи възражения по този въпрос. Точка.
    Това е цитата (подзаглавие) от една днешна статия относно оттеглянето на САЩ от Парижкото споразумение.
    Аз самия продължавам да имам резерви относно точните причини за глобалното затопляне (ако въобще има такова), но напълно споделям мнението на политолога Огнян Минчев:
    Преходът към чиста и децентрализирана енергия е ценност, независимо от това дали глобалното затопляне е причинено от човешката дейност, или от други причини.
    Нататък мнението му продължава така
    Освен замърсяването на природата, фосилните горива са причина и за огромната финансова и политическа власт, с която разполагат най-ретроградните режими и корпоративни и политически елити в съвременния свят.

Нека припомним, че парите от петрола са двигател на ислямисткия радикализъм и тероризъм - Саудитска Арабия, Катар, Иран.
    Парите от петрол и газ са двигателят на руския неоимпериализъм.
    Американските петролни и газови лобита са в основата на погрешните стратегически решения на американските администрации, които пропиляха шансовете за интелигентно упражняване на водеща роля от страна на САЩ в международните отношения след 2000 г. Същите лобита са в основата на последното решение на Доналд Тръмп да изтегли САЩ от Парижкото споразумение.

Не питайте дали има глобално затопляне и дали човекът носи отговорност за него. Преди всичко питайте кои видове енергия са в състояние да разчупят системата на контрол върху света от страна на ретроградни елити и робовладелски режими.
    Отговорът е при Илон Мъск (б.р. изп. директор на „Тесла“, който се оттегли като консултант на Тръмп след решението му за Парижкото споразумение), а не при крал Салман и Доналд Тръмп.

Прикачени изображения Прикачени изображения
    Този пост е редактиран от MitkoS; 03-06-17 в 19:43.

6. Senior Member Аватара на kokovox
    Тук е от
    Jan 2015
    Живее в
    Пловдив

7. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Много малко средства са отпуснати, ще стигнат само за по един служебен хибрид...

8.  

9. Banned
    Тук е от
    Aug 2009

И защо хибрид да попитам !
    Има си чисто ел.автомобили .Не им трябва - две в едно или има още гориво за крадене , че то трудно се краде ток на дребно !
    MitkoS одобрява това.

10. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

Безвъзмездната финансова помощ за Гълъбово е 150 294 лв., за Димитровград - 182 000 лв., за Монтана - 182 672 лв. и 129 042 лв. за Несебър. Със средствата ще се извърши оценка на качеството на въздуха. Ще се анализират източниците на замърсяване и ще се предложат конкретни мерки за подобряване чистотата на въздуха.

Интересно ми е какви мерки ще измислят...ай Гълъбово и Димитров град е ясно кой ТЕЦ цапа ама другите?

11. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

Много трих...
    Ще съм благодарен ако скоро не трябва пак да се чисти (:
    kokovox одобрява това.

12. Senior Member Аватара на Wise
    Тук е от
    Oct 2004

Не мисля, че мазнето с четката е решение....
    По-важно е да се разбере защо се прави!!
    И да не се случва пак и пак....и пак...
    Та коментар към каквато и да е модераторска/администраторска намеса би бил желателен!
    Лично мое мнение - може и да не съм прав - човешко е...

13. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Честит ви 7-ми ядрен реактор и енергоболк на Козлодуй и много ви здраве от Бате Бойко, Р. Овч и Сергейчо Станишев и честита ви безплатна ел.енергия, ама следващият път, защото Цветелинка няма да спечели нищо:
    В Чили има толкова много енергия, че вече е безплатна
    Този пост е редактиран от justify; 06-06-17 в 20:40.
    KI_YOOU одобрява това.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

113>192¿¿¿ Пак нещо с превода се е случило.

16. Banned
    Тук е от
    Aug 2009
    Живее в
    гр. Сопот

17. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

Ще му мине...

18. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005

Няколко страници изписахме (в темата за електромобилите) точно за това което пише в статията - стари автомобили, липса на катализатори, липса на контрол за замърсяващите както по време та ГТП, така и на пътя.
    Току що писах в другата тема, че трябва да се прекръстим на БъГЛария, заради многото бъгове дето се случват тук.
    Такъв коментар "ще му мине" (за това което пише в статията) за мен е поредния бъг.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 42 от 85 ПърваПърва ... 32404142434452 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Глобалното затопляне май се отлага?
    От Lupus във форум Коментирай новина
    Отговори: 64
    Последно: 21-11-22, 14:24
  2. Отговори: 8
    Последно: 27-12-13, 20:35
  3. Panasonic CS/CU-YW9DKE - не работи на затопляне
    От aazen във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 0
    Последно: 08-09-09, 20:18
  4. Отговори: 43
    Последно: 24-04-07, 17:09
  5. Възобновяеми енергийни източници
    От TazmaniaK във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 35
    Последно: 11-10-06, 23:19

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе