...д'еба и тоя ***** д'еба...да се маха вече, че и ний да вържем и цъфнем най-после... да възкръснем от нищото д'ет се вика...ми тъй де...
...д'еба и тоя ***** д'еба...да се маха вече, че и ний да вържем и цъфнем най-после... да възкръснем от нищото д'ет се вика...ми тъй де...
Why wave power may be the next big thing in green energy
Защо енергията на вълните (морските) може да бъде следващото голямо нещо в зелената енергия
Първоначално публикувано от Гугъл преводач
България преизпълни плана за производство на енергия от слънце, вятър и вода
http://ceznewsletter.bg/main/view/175
Растежът трябва да продължи – този политически императив е навсякъде и унищожава Земята. Няма как този модел да стане екологичен, колкото и да се самозаблуждаваме с рециклиране и теории за устойчив растеж. Така че се нуждаем от нова система
Наистина е „черен” петък – нашето неумолимо консуматорство съсипва планетата – Барикада
[/FONT][/COLOR]
проблемът не е растежът, а преразпределението, което в тази си асиметрична форма позволява на едни да имат прекалено много, докато другите нямат нищо
дали ще има прекомерен излишък на пшеница в САЩ (а от там и пилеене), ако свръхпроизводството не се разпределяше по целия свят, т.е. да не е свръхпроизводство, а нормално по обем производство?
консумеризмът не е болест на цялата планета и цялото човечество, а на развитите страни ( и ние в това число)
преди време бях дал линк, на който човек да се види в кой персентил на имотното състояние се намира
по груби сметки българите са някъде между 5 и 7-ия процент, така че и ние влизаме в числото на преоблагодетелстваните (в сравнение със САЩ и з.европа сме доста по-зле, но в сравнение са няколкото милиарда негри, индийци и китайци сме къде-къде във висините)
http://www.bloombergtv.bg/novini/201...onnite-baterii
Нещата се случват, когато се инвестира здраво в иновации.
бях дете, когато обещаваха фюжън реактори, горене на вода и др.подобни
като начинаещ студент IBM разработи 3D съхранение на информация в кристални кубчета
всичкото е "след няколко години", а после потъва в забвение по една или друга причина
поне хубавото е, че стволовите клетки наистина ги изведоха до ниво на практическо приложение