Страница 78 от 85 ПърваПърва ... 28687677787980 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,156 до 1,170 от общо 1261
Like Tree199Одобрявам

Екология, възобновяеми източници на енергия и Глобалното затопляне

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на cable
    Тук е от
    Dec 2010

Отговор: Екология, възобновяеми източници на енергия и Глобалното затопляне

Цитат Първоначално публикувано от Lupus Виж публикацията
    Грета няма да спаси света, вслушайте се в науката и разберете защо греши

Прочети още на: https://www.dnes.bg/index/2019/09/25...-greshi.424037
    Разбира се ,че Грета няма да спаси света.Науката обаче понякога е противоречива-когато насреща са големите пари.Не искам да обяснявам тука как се извършват анализи и как се пишат резултати,че може да Ви настръхнат косите.а пък и аз няма как да го докажа.... От друга страна наистина много хора използват червени сини и зелени идеи за собственно благополучие.Дали е такъв случая аз поне не се наемам да отгатна...Но както казват в статията по-долу-''не е работа на 16-годишно дете да знае всички отговори''.

https://www.webcafe.bg/webcafe/svyat..._Greta_Tunberg

2.  

3. Member
    Тук е от
    May 2009
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от cable Виж публикацията
    Разбира се ,че Грета няма да спаси света.Науката обаче понякога е противоречива-когато насреща са големите пари.Не искам да обяснявам тука как се извършват анализи и как се пишат резултати,че може да Ви настръхнат косите.а пък и аз няма как да го докажа.... От друга страна наистина много хора използват червени сини и зелени идеи за собственно благополучие.Дали е такъв случая аз поне не се наемам да отгатна...Но както казват в статията по-долу-''не е работа на 16-годишно дете да знае всички отговори''.

https://www.webcafe.bg/webcafe/svyat..._Greta_Tunberg
    По този въпрос, една съвременна притча :

Долетял на Земята извънземен представител за да запише земляните в „Каталога на разумните цивилизации“ и пита …

– Защо при изобилието на земя, вода и светлина, много хора на Земята умират от глад?
    – Няма пари.
    – Защо при вашите възможности има толкова много бездомни?
    – Няма достатъчно пари.
    – Защо така замърсявате вашата планета?
    – Няма пари за да организираме нещата по друг начин.
    – Защо има толкова много много болни, които не се лекуват?
    – Парите не са достатъчно.
    – Що за ограничен е този ресурс, който не ви позволява да живеете нормален живот? Можем ли да ви помогнем да си го доставите от други планети? И въобще, как се сдобивате с него?
    – (смутено) Няма нужда да го доставяме, ние сами си печатаме парите.

И зачертал извънземният пратеник земляните от списъка с разумните същества ….

4. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2011

Притчата е малко тъпа , защото на Земята не печатаме пари , а техните хартиени еквиваленти. Не вярвам ако съществува разумен живот на достатъчно разумно ниво да не е стигнал или преминал през концепцията за парите като еквивалент на размяната на стоки и услуги.

5. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от bisval Виж публикацията
    Притчата е малко тъпа , защото на Земята не печатаме пари , а техните хартиени еквиваленти. Не вярвам ако съществува разумен живот на достатъчно разумно ниво да не е стигнал или преминал през концепцията за парите като еквивалент на размяната на стоки и услуги.
    Парите са истинско платежно средство само когато зад тях стоят някакви ограничени ресурси, а хартията не е между тях!

- - - - - - - - - -

Разбира се ,че Грета няма да спаси света....Но както казват в статията по-долу-''не е работа на 16-годишно дете да знае всички отговори''.
    А още по-малко му е работа да не ходи на училище и да призовава връстниците си да правят същото. Опазването на околната среда и разумното израсходване на ресурсите на планетата не е от проблемите, които могат да се решат с протести. Ако излезе и каже истината в прав текст, че за да се опази природата трябва да се ограничат правата на хората, да се премахнат правилата на пазарната икономика, да се ограничи производството на ненужни продукти - с други думи да се премахне консуматорското общество, дали пак ще я подкрепят? Нека по-добре да протестира срещу разширяващата се неграмотност сред младите хора. Пътя за решаването на всеки проблем е образоваността и здравия разум!
    hristoslav2 и cable харесват това.

6. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

ще си позволя само лекичко да те коригирам:

не образоваността, а интелектът

представа си нямаш колко образовани, но тъпи хора познавам!
    hristoslav2 одобрява това.

7. Senior Member Аватара на cable
    Тук е от
    Dec 2010

Стгласен съм с мненията Ви,но познавам образовани интелигентни и със здрав разум хора.които въпреки това се поддават на изкушения.Така,че протестите не знам дали са без значение.Поне на местно ниво е така,за световно кой знае.

8.  

9. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Стгласен съм с мненията Ви,но познавам образовани интелигентни и със здрав разум хора.които въпреки това се поддават на изкушения.Така,че протестите не знам дали са без значение.Поне на местно ниво е така,за световно кой знае.
    А ако и образованите, интелигентните и със здрав разум хора не разбират, че именно поради изкушенията на безмерната консумация човечеството не върви в най-правилната посока, тогава кой да чуе протестите? Политиците ли? Те са най-зависими от парите на наднационалните компании, чиято единствена цел е увеличаване продажбите и от там на печалбите. Какъв резултат се очаква от тези протести? Световна екологична революция? Връщане на човечеството назад в технологичното равнище? Може ли да се постигне промяна в мисленето на хората с протести???

10. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005

нещо ги поомеша правата на хората и и безмерната консумация, ама нищо де, разбрахме те

11. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2015
    Живее в
    Сев.-Изт. Б-я

Това момиченце,което гледа злобно Тръмп има диагностицирани 4 сериозни психични отклонение,но вдъхновява милиони хора по света.---> Грета Тунберг

12. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

13. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

свиквайте, подобни деца, както ги наричам аз "с 3 ваксини в повече", се превръщат в модел за подражание

бас ловя, че тя е убедена, че разбира повече от света, от всички ни, взети заедно

"а дали е така, коооой ще ми каже?"

14.  

15. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от FearMe Виж публикацията
    свиквайте, подобни деца, както ги наричам аз "с 3 ваксини в повече", се превръщат в модел за подражание

бас ловя, че тя е убедена, че разбира повече от света, от всички ни, взети заедно

"а дали е така, коооой ще ми каже?"
    Ако с нещо не можах да свикна през целия си живот това е издигането на човешката глупост в култ и добродетел!

16. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2015
    Живее в
    Сев.-Изт. Б-я

Както е казал великият класик: Аз съм прост и вие сте прости, ще се разберем.

17. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

Цитат Първоначално публикувано от Lupus Виж публикацията
    Ако с нещо не можах да свикна през целия си живот това е издигането на човешката глупост в култ и добродетел!
    явно си по-либерален във възгледите си, защото аз не мога да я търпя изначално, т.е. доста преди да бъде издигната "в култ и добродетел"
    самото й безметежно и несанкционирано съществуване ме кара да събирам пари за https://technews.bg/article-119554.html

18. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград

Цитат Първоначално публикувано от FearMe Виж публикацията
    .... ме кара да събирам пари за https://technews.bg/article-119554.html
    2030 година. НАСА открива първия ресторант на Луната. Един от посетителите пише в книгата за гости: "Храната е добра, обслужването също, но липсва атмосфера."

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 78 от 85 ПърваПърва ... 28687677787980 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Глобалното затопляне май се отлага?
    От Lupus във форум Коментирай новина
    Отговори: 64
    Последно: 21-11-22, 14:24
  2. Отговори: 8
    Последно: 27-12-13, 20:35
  3. Panasonic CS/CU-YW9DKE - не работи на затопляне
    От aazen във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 0
    Последно: 08-09-09, 20:18
  4. Отговори: 43
    Последно: 24-04-07, 17:09
  5. Възобновяеми енергийни източници
    От TazmaniaK във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 35
    Последно: 11-10-06, 23:19

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе